Gönderen Konu: Tüfek satılınca ruhsat belgesi emniyette mi kalıyor?  (Okunma sayısı 2705 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan ATASOY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Herkese merhaba.Elimdeki tüfeği satıp yeni bir tüfek almayı düşünüyorum.Satın alma belgesini sordum bugun ruhsat bürosuna.Ruhsatınız varsa; foto, ruhsat fotokopisi,dilekçe,kimlik fotokopisi yeterli dediler.Şimdi aklıma takılan eğer tüfeği satarsam elimdeki ruhsat emniyette mi kalıyor yoksa bende duruyor da yeni tüfek alırsam tekrardan ona kayıtmı ediliyor?Yani tüfeği satarsam tüfek aldığımda tekrardan yeni ruhsat mı çıkarttırmam gerekecek?  ???
Bu memleket tarihte Türktü, bugün de Türktür ve ebediyyen de Türk olarak yaşayacaktır.Türkiye Türklerindir! Ne mutlu, Türküm diyene!1980 BURSA

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Gökay KARADUMAN

• *
Ynt: Tüfek satılınca ruhsat belgesi emniyette mi kalıyor?
« Yanıtla #1 : 04 Mart 2015, 21:20:35 »
Ruhsatınız sizde kalır yeni aldığınız tüfek de o ruhsata işletilir daha sonra sattığınız tüfeğin satırına NAKİL ibaresi vurulur.Tekrar ruhsat çıkartmaya gerek yok.
  • Akdaş 312 SE
  • Benelli Premium Plus
  • Ata Neo
  • Fabarm XLR 5
  • Beretta A400 Xplor Unico
  • Akdaş AK-212
1987
SAKARYA

The following users thanked this post: Hakan ATASOY

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #2 : 04 Mart 2015, 22:18:55 »
eğer ruhsatınızda 1 adet tüfek varsa onuda satarsanız ruhsatınız sattığınız kişinin emniyetinde kalır. bazen emniyet uğraşmak istemezse geri eline tutuşturur 3-5 güne kendi emniyetine git tüfeği ruhsattan düşür der. bu kez ruhsattan düşürmeye gidince sizin emniyetiniz başka tüfeğiniz olmadığı için el koyar.  (yeni tüfek alana kadar)

eğer ruhsatınızda 1den çok tüfek varsa birini satarsanız sattığınoz ruhsattan silinir. size silinmiş halde diğer tüfeklerinizin yazılı olduğu ruhsat verilir.

Not: Başıma geldi öğrenmiş olduk.
« Son Düzenleme: 04 Mart 2015, 22:20:12 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Hakan ATASOY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 04 Mart 2015, 22:51:13 »
Cevaplar için teşekkürler şu an ruhsatta tek tüfek var.
Bu memleket tarihte Türktü, bugün de Türktür ve ebediyyen de Türk olarak yaşayacaktır.Türkiye Türklerindir! Ne mutlu, Türküm diyene!1980 BURSA

Çevrimdışı Onur ERER

• *
  • Ördeksever Üye
« Yanıtla #4 : 04 Mart 2015, 23:45:55 »
Aynı dert bende de var. Ruhsatımda tek tüfeğim var satsam bu işler nasıl olacak düşünüp duruyorum valla.
Onur ERER -- 1991 --Sinop/Ayancık-- &  --Isparta/Senirkent-- 0rh+

Tom amca der ki; Önce emniyeti düşünün sonra iyi av yapmayı...

Çevrimdışı Ersun ERDOĞAN

• *
« Yanıtla #5 : 05 Mart 2015, 09:34:57 »
hakan bey siz satınalma belgesi için başvurunuzu yapın belgeniz çıktıktan sonra 6 ay süreniz var.baya bir zaman siz bu sırada tüfeği satarsanız alan kişi size bir kaç gün müsade eder sizde yeni tüfeğinizi ruhsatınıza işletir 1 saat lik bir iş eski tüfeğiniz içinde devir işlemlerinizi başlatırsınız.saygılar.
Ersun ERDOĞAN
1979 malatya

Çevrimdışı Gökay KARADUMAN

• *
« Yanıtla #6 : 05 Mart 2015, 10:58:56 »
hakan bey siz satınalma belgesi için başvurunuzu yapın belgeniz çıktıktan sonra 6 ay süreniz var.baya bir zaman siz bu sırada tüfeği satarsanız alan kişi size bir kaç gün müsade eder sizde yeni tüfeğinizi ruhsatınıza işletir 1 saat lik bir iş eski tüfeğiniz içinde devir işlemlerinizi başlatırsınız.saygılar.

+1
  • Akdaş 312 SE
  • Benelli Premium Plus
  • Ata Neo
  • Fabarm XLR 5
  • Beretta A400 Xplor Unico
  • Akdaş AK-212
1987
SAKARYA

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #7 : 05 Mart 2015, 11:28:56 »
Iki ay once ruhsatima isli tek tufegi sattim bende ruhsat karakolda kaldi..tekrardan ruhsat cikarmak durumunda kaldim  yeni tufek icin
1992 LONDRA&İZMİR

Çevrimdışı Hakan ATASOY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 10 Mart 2015, 03:43:30 »
Dün satın alma belgesi için emniyete gittim ve de ruhsattaki tek tüfeği devredersem  ruhsat bende mi kalıyor yoksa emniyette mi kalıyor diye sordum.Sizde kalır yeni tüfek alırsanız da işlenir dediler.Belgeyi imzalatmaya gittiğim başkomser  bana selam verdi hal hatır sordu muhabbet ettik.Çoğu yerde  memur vatandaşın yüzüne bile bakmazken bu tutum bana ilginç geldi.Ne diyelim Allah razı olsun.  :)

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #9 : 10 Mart 2015, 13:59:16 »
gercekten bir standart yok sizin adiniza sevindim,,benim icin yeni ruhsat cikartmak cokta sorun olmadi problem degil ama uygulanan tek bir duzen olsa heryerde daha guzel olmazmi
1992 LONDRA&İZMİR

Çevrimdışı Hakan ATASOY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 10 Mart 2015, 14:37:35 »
Her yerde aynı olsa tabii çok iyi olurdu.  :)