Atış yaptıktan sonra s.poze tüfeği kırıp elimle kovanları çıkarttığım zaman fişek yataklarından yavaşça ağır ağır çıkan barut dumanını görmek benim hoşuma gidiyo
Çift tetik poze kullanıyorum oyüzden hangi namluyu ateşlemek istiyeceğime anlık karar verebiliyorum yukarıdan sellektör kurcalamadan
Mesela tavşan avındayız üst namluya 1 numara şok 2 yada 3 no saçma
Alt namluyada 3 yada 4 numara şok 5 yada 6 numara saçma
Tavşan uzak çıkarsa üst namluyu çekiyorum yakın çıkarsa alt namluyu çekiyorum yani ateşliyorum. Bu sayede tüfeği av mesafe konusunda daha randımanlı kullanabiliyosunuz avda.
Ayrıca tavşan ve domuzun çok olduğu bölgeler vardır popülasyon açısından ozamanda bir namluya saçma diğer namluya kurşun koyma duruma göre ateşleme şansı oluyo.
Yada tavşan ararken domuz homurtusu duydunuz çalılardan
Ozamanda otomatiğin şangırtısındansa s.pozeyle daha sessiz ve pratik şekilde fişekleri değiştirebilirsiniz.
Tutukluk riski yoktur, temizliği özellikle gaz otomatik tüfeklere göre çok daha basittir.
Otomatiğe gelirsek, otomatik tüfekte kullanıyorum özellikle domuz avında. Av esnasında 2 tane fişek attıktan sonra namluda 3.fişeğin olduğunu bilmek bana daha iyi hissettiriyo çünkü domuzun nerden çıkıp ne hamle yapıcağı bilinmez. Domuz avına sık gidenler bilirler domuz meraya iniceği zaman öncen ufak domuzları salar büyük domuzlar arkadan gelirler. Bek avında öndekilere öndeki domuzlara sıkıpta sonradan arkadaki azılılarla karşılaştığımız oldu. Oyüzden 3 fişek 2 fişekten iyidir.
Yani iki tüfeğinde özellikleri ve güzellikleri kendilerine göre farklı. Oyüzden imkan varsa hem poze hemde otomatik almak ikilemde kalmaktan iyidir
Ruhsata 6 tane yeri boşuna koymamışlar