Gönderen Konu: süperpozemi otomatikmi ?  (Okunma sayısı 8931 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Engin ÇELİKSOY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
süperpozemi otomatikmi ?
« : 28 Şubat 2015, 23:47:43 »
araştırmalarıma göre avı vurulamadığmızı zaman kaçma imkanı olması için süperpoze ve doğru olanda bu bence avında hakkı olması lazım fakat çoğu usta avcılar bunu savunurken bir taraftanda yine gerçekten usta avcılar ve doğayı seven kişiler tam tersine otomatik tüfeği kullanmaktan yana ve bir çelişki çıkıyor ortaya siz değerli ustalar bu çelişkiyi nasıl yorumluyorsunuz ?
1991 KOCAELİ

Çevrimdışı Ömer ÇELEBİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: süperpozemi otomatikmi ?
« Yanıtla #1 : 28 Şubat 2015, 23:56:32 »
    Doğayı sevmeyle otomatik tercihini bağdaştıramadım.Benim bilmediğim bir şey sanırım

1984 Ankara

Çevrimdışı Ömer ÇELEBİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 01 Mart 2015, 00:04:15 »
doğayı seven değil av bayiilerini seven 7+1 alır atda at  ;D hiç alaksı yok tamamen zevk meselesidir benim aklımda hiç otomatik almak yoktu çifte kullanıcısıyımdır 20 senedir ama aldım tüfek hoşuma gitti 2+1 olarak kullanıyorum yasallıkdan değil 2 3 fişekle vuramayan eşşek 7 fişekle nasıl vurur mantığı deyim kısaca anlayın ha domuz avı hariç bende domuz avı bilmemde gitmemde onun için uçar avcısının kullanacağı 1.çifte 2.si 2+1 gerisi hikaye

Ahmet bey uçar için çifte mi poze mi?

1984 Ankara

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #3 : 01 Mart 2015, 00:05:00 »
Ah ah...

Böyle mesajları gördükçe, Recaizade Mahmut Ekrem geliyor aklıma hep... Araba Sevdası... İlk realist romanımız :)

Nedir bu otomatik sevdası be canım kardeşim ya :)

Bana mı öyle geliyor, genç arkadaşlarımızda ciddi bir otomatik sevdası var... Nerede yeni ava başlamış ya da başlayacak kardeşimiz var, neredeyse tamamında bir otomatik sevdası...

Otomatik tüfeği öneren doğa sever ustalarımıza da selam olsun diyeyim :)

Allah sonumuzu hayır etsin :)
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Ömer ÖZSOY, Cengiz ÖNGÖREN

Çevrimdışı Ömer ÇELEBİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 01 Mart 2015, 00:09:55 »
Ah ah...

Böyle mesajları gördükçe, Recaizade Mahmut Ekrem geliyor aklıma hep... Araba Sevdası... İlk realist romanımız :)

Nedir bu otomatik sevdası be canım kardeşim ya :)

Bana mı öyle geliyor, genç arkadaşlarımızda ciddi bir otomatik sevdası var... Nerede yeni ava başlamış ya da başlayacak kardeşimiz var, neredeyse tamamında bir otomatik sevdası...

Otomatik tüfeği öneren doğa sever ustalarımıza da selam olsun diyeyim :)

Allah sonumuzu hayır etsin :)

Hakkınız var İbrahim bey ben de s.poze alacakken otomatik aldım.Sırf atış için kullanıyorum, tüfeği seviyorum ama içimde kaldı s.poze. Böyle giderse kısa zamanda bir tüfeğim daha olacak ejektörsüz yakışıklı bir poze.
« Son Düzenleme: 01 Mart 2015, 00:11:38 Gönderen: Ömer ÇELEBİ »

1984 Ankara

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 01 Mart 2015, 00:13:13 »
hepiniz haklısınız bende öle düşünüyorum  ama buna bir anlam verememiştim domuz  avı haricinde diğer avlarda süper pozenin otomatiğe göre avantajları ve dezavantajları nelerdir mesela veya otomatiğin artıları veya eksileri
1991 KOCAELİ

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #6 : 01 Mart 2015, 00:18:56 »
Ömer Bey,

Tabii ki bu işin matematiksel kesin bir doğrusu yok, çünkü bu bir keyif işi... Hepimizin (en azından buradaki hepimizin) tutkusu ortak... Bununla birlikte, söylediğinizi yaparsanız bence güzel bir iş yapmış olursunuz :)

Hakkınız var İbrahim bey ben de s.poze alacakken otomatik aldım.Sırf atış için kullanıyorum, tüfeği seviyorum ama içimde kaldı s.poze. Böyle giderse kısa zamanda bir tüfeğim daha olacak ejektörsüz yakışıklı bir poze.
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Semih MAVİLİ

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 01 Mart 2015, 00:23:00 »
Takoz ne la? diyen otomatik kullanıcıları gördüm.Hal böyleyken ülkemizde 4-5-7-8+ 1 tüfeklerin çok kullanılmasına şaşırmamak lazım.
1982 Konya

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 01 Mart 2015, 00:24:44 »
ahmet bey çok açıklayıcı oldu teşekkür ederim kafamızı karıştırmasındansa böyle netlik kazanması daha doğru
1991 KOCAELİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 01 Mart 2015, 00:26:58 »
önce tüfeği iyi tanımak lazım tbi bilinçsiz olunca avlanmak değilde öldürmek gibi düşünüyorlar
1991 KOCAELİ

Çevrimdışı Yetkin YILMAZ

• *
  • Çarşambalı 55
« Yanıtla #10 : 05 Mart 2015, 17:49:35 »
         Walla domuz avını bilmem ama zewkli bi o kadarda tehlike arz eden domuz avında +1 fişek bile hayati önem taşıyodur eminim..! Fakat ben gittigim bıldırcın çulluk keklik avlarında pozenin av'ada kaçma şansı sunması sebebiyle avcıya yeterli avantajı saglayacagını yalnız ördek avı gibi meşakkatli avlarda +1 fişegin önemi göz ardı edilemeyeceginden göl avlarında otomatik tüfek kullanılabilirliginden yanayım..!
         Tabi otomatik tüfeklerde çalışan mekanik aksamların çok olması sebebiyle pozeden ve çifteden daha fazla arıza yapması muhtemeldirki sabahın köründe gölün ortasında arıza yapmış bi otomatikle kalma riskinide göz önünde bulundurmak lazım  :o 

1978 / SamSun

The following users thanked this post: Resul YASAK

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 06 Mart 2015, 04:03:03 »
 Atış yaptıktan sonra s.poze tüfeği kırıp elimle kovanları çıkarttığım zaman fişek yataklarından yavaşça ağır ağır çıkan barut dumanını görmek benim hoşuma gidiyo  :) Çift tetik poze kullanıyorum oyüzden hangi namluyu ateşlemek istiyeceğime anlık karar verebiliyorum yukarıdan sellektör kurcalamadan  :)
  Mesela tavşan avındayız üst namluya 1 numara şok 2 yada 3 no saçma
  Alt namluyada 3 yada 4 numara şok 5 yada 6 numara saçma
  Tavşan uzak çıkarsa üst namluyu çekiyorum yakın çıkarsa alt namluyu çekiyorum yani ateşliyorum. Bu sayede tüfeği av mesafe konusunda daha randımanlı kullanabiliyosunuz avda.
  Ayrıca tavşan ve domuzun çok olduğu bölgeler vardır popülasyon açısından ozamanda bir namluya saçma diğer namluya kurşun koyma duruma göre ateşleme şansı oluyo.
  Yada tavşan ararken domuz homurtusu duydunuz çalılardan  :) Ozamanda otomatiğin şangırtısındansa s.pozeyle daha sessiz ve pratik şekilde fişekleri değiştirebilirsiniz.
  Tutukluk riski yoktur, temizliği özellikle gaz otomatik tüfeklere göre çok daha basittir.

Otomatiğe gelirsek, otomatik tüfekte kullanıyorum özellikle domuz avında. Av esnasında 2 tane fişek attıktan sonra namluda 3.fişeğin olduğunu bilmek bana daha iyi hissettiriyo çünkü domuzun nerden çıkıp ne hamle yapıcağı bilinmez. Domuz avına sık gidenler bilirler domuz meraya iniceği zaman öncen ufak domuzları salar büyük domuzlar arkadan gelirler. Bek avında öndekilere öndeki domuzlara sıkıpta sonradan arkadaki azılılarla karşılaştığımız oldu. Oyüzden 3 fişek 2 fişekten iyidir.

Yani iki tüfeğinde özellikleri ve güzellikleri kendilerine göre farklı. Oyüzden imkan varsa hem poze hemde otomatik almak ikilemde kalmaktan iyidir  ;D Ruhsata 6 tane yeri boşuna koymamışlar  ;D
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

The following users thanked this post: Ömer ÖZSOY

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 06 Mart 2015, 09:02:22 »
Otomatik tüfeğin pozeye göre avantajları var tabiki 3. fişek faktörü bazen çok önemli olabiliyor. tek namlu hafifliği konusu taşırken faydalı olabiliyor ama otomatik sürprizlerle dolu bir silah. nerede nezaman sıkıntı açar bilemezsin. öyle bir yerde arıza verirki saç baş yoldurur. bu işin bir kısmı. öte taraftan poze severler pozenin keyfine doyamaz. pozenin verdiği av keyfi oturaklılığı başkadır. arıza riski neredeyse sıfır diyebilirim. hele de benim gibi çift tetik kullanıyosan tek görevin fişeği koymak atmak okadar.çeliğin iyisinden özel iğne yaptırıp takıcaksın. ondan sonra da arıza nedir aklına bile gelmez. yıllarca tık demeden kullanırsın...

Çevrimdışı Harun DERE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 06 Mart 2015, 09:02:59 »
önünde borusu ardındada tatda'sı olsun sorun yok  :o :o ;D ;D

''her köpek HAVLAR ammmmma her köpek AVLAMAZ'' davşan avcısı 1977-KÜTAHYA MERKEZ

Çevrimdışı Mert PASTIRMACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 08 Mart 2015, 03:33:07 »
Ava şans tanımak istiyorsanız pompalı av tüfeği kullanabilirsiniz zaten pozeninde otomatikten pek bir farkı yok 2. fişeğide tutturamazsanız 3. de ne kadar vurabilirsiniz tartışılır... :)
1992-İstanbul Yenisahra E-5 Gedik Silah Av Ve Outdoor Mağazası

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #15 : 08 Mart 2015, 10:07:55 »
Ava şans tanımak istiyorsanız pompalı av tüfeği kullanabilirsiniz zaten pozeninde otomatikten pek bir farkı yok 2. fişeğide tutturamazsanız 3. de ne kadar vurabilirsiniz tartışılır... :)

+1 
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #16 : 08 Mart 2015, 10:23:57 »
Ben yari otomda takozu daha hic cikarmadim aldim alali gerekte duymadim..bence hem estetik hemde ava sans tanima acisindan pozeler guzeldir..cok ta asiriya kacip ava sans tanimanin doruklarina cikmak isteyen avci arkadaslara tek kirma onerilir😃
1992 LONDRA&İZMİR

The following users thanked this post: Çağrı ECE

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #17 : 08 Mart 2015, 11:17:00 »
3. atışmı istiyorsun al bi tane mammut olsun bitsin biraz ağır ama (4kg gibi)
hiç kullanmadım ama keyfinden yenmez heralde. yanlız bende serkan ustama
katılıyorum bu selektör kafa kurcalayan bişey olaya farklı yenilik getirmeleri lazım
bence.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 08 Mart 2015, 11:40:08 »
pompali yerine tek kirma kullanirsak asil sansi o zaman tanimis oluruz :)
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #19 : 08 Mart 2015, 12:27:23 »
hocam olmuyor tek kırma yeri geliyor kolu bacağı parçalanıyor ama
kaçıyor. o zaman uzak ta olsa 2. atışa ihtiyacın oluyor.
tek kırma ile av yapmak için ya vuracan yada vuramayacan arası
olunca insan çok üzülüyor. var bende tek kırma kullanmıyorum o yüzden.
pompalı daha iyi oluyor.

ben pompalı kullanıyorum ama genelde 2 fişek ile kullanırım.
3. fişeği pek sürmem. bekte bi fişek namluda bi fişek şarjörde
olurken yürüyüşte 2 fişekte şarjörde namlu boş olur.
« Son Düzenleme: 08 Mart 2015, 12:30:43 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #20 : 08 Mart 2015, 12:41:02 »
12 Yaşımdan beri elimde poze var.. 2 sezon otomatik deneyimim oldu anında pozeye döndüm.. bir türlü ısınamadım fişek seçmesi avları yaralı bırakması kullanacaksınız kesinlikle benelli fabarm browning gibi otomatikler kullanın yerli otomatikleri asla tavsiye etmiyorum
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

Çevrimdışı Yunus Emre KARA

• *
  • Yunus Emre KARA
« Yanıtla #21 : 08 Mart 2015, 12:56:21 »
Bence yeni tüfek alıcaklarda otomatik sevdası değilde acemilik olduğu için akıl otomatiğe gidiyo ben kendi tüfeğimi alırken hep otomatik düşünüyodum sonradan durdum düşündüm 2 fişekte hayvana isabet ettiremiyosan 3.fişikteki heyecan kat kat daha fazla olucak vurma şansı dahada çok düşücek tüfeği kırdıktan sonra ejektörün boş fişekleri fırlatıp dumanı görmek ayrı bi zevk bence :)
1995-Ordu
Delilik Aynı Şeyleri Yapıp Farklı Sonuçlar Beklemektir..!

The following users thanked this post: Yetkin YILMAZ, Semih MAVİLİ

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 08 Mart 2015, 13:04:54 »
Bizim koyde bi avci amca vardi cifte ile sabah ava gider 1 2 tavsan vurur aksamustu tekrar ava gider vururdu sonra kopegi öldüde tavsanlar rahat etti ama bisuru boyle adam var yani elindeki tufegin otomatik pompali cifte olmasi onemli degil vicdan meselesi bu
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 08 Mart 2015, 15:11:40 »
Bence her avcının sorunsuz çalışan bir yarı otomatiği olması lazım.Poze veya çifteler bana biraz daha becerileri oturmuş avcı tüfekleri gibi geliyor.avcılığa yeni başlayanlar için yarı otomatikler daha cazip yalnız +1 fişek değil aynı zamanda 8 fişek alabilen tüfek insana daha güven verir.Avda özellikle domuzda 3 fişek heyecanı pozeye göre daha fazla düşürür sakin ve rahat kafayla atış sağlar.Bence bir avcı imkanları el verdiği kadariyla tüm tüfekleri denemeli ve kararını öyle vermelidir,tekli kırma bile iyi avcının elinde neler yapar Allah bilir.Aslında tüfek seçimi kişiye bağlıdır avcı kendini tanır acemi 8 fişekli tüfekle domuzu görse çıkacak ağaç ararken ustası tekli ile oraya yıkar,bu ne 8 fişegin avda işe yaramadığını gösterir ne de teklinin ideal av tüfeği olduğunu.Yarı otomatiklerde fişek kapasitesi,görece ağırlığı,az tepmesi gibi artıları pozeye tercih edilme sebeplerindendir,özellikle fişek kapasitesi tabanca almanın çok zor  ve pahalı olduğu ülkemizde bir tercih sebebidir.Safkan avcı tüfeği olan çifteler ev savunmasında yetersiz kalırken yarı otomatikler birkaç modifiyeyle iyi bir savunma silahina dönüşebilir. Şahsen domuz veya ördek kaz avı yapmayanlara poze ve çiftelerin fazlasıyla yeteceğini düşünüyorum.Tehlikeli bir avda eğer o meşhur +1 fişek bir kez olsun beni kurtaracaksa ömrümün sonuna kadar yarı otomatik kullanmaya razıyım.
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Hamit SAYARER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 08 Mart 2015, 16:04:23 »
Benim üçüncü fişekle ilgi, tavşan avı olsun domuz avı olsun çok tecrübelerim oldu üçüncü fişekte av aldığım çok atışlarım var bunlar ikinci avı almak gibi yaraladığım avı almak gibi üçüncü atışlar, en önemlisi de azıları ayak başparmağım kalınlığında 130 kiloluk bir alamet ilk iki atışta yaraladıktan sonra bana döndü neyseki üçüncü atışta düşürdüm hal böyle olunca özellikle domuz avında otomatik tavsiye ederim. Çifte ve pozenin bana göre ayrı bir havası var herkes kendine göre ve yaptığı ava göre tüfek seçer yoksa bütün tüfekler aynı olurdu.
1979 İZMİR