Tek kırmadan itibaren her av tüfeği şeklini severim ve imkan olduğunda her çeşidini yerine göre kullanma arzusundayım. Kullanmaya da çalışıyorum. Birini elime almasam bir süre sonra özlüyorum. Herhangi birini... Böyleyken özellikle yeni avcılara çifte ve poze öneririm. Serkan Bey yukarıda çoğunu yazmış. Evvelce yazdığı, şimdi yazmayı unuttuğu bir şeyi eklersem bence yeter. Çifte ve pozeleri doldururken namluların içinde tıkayıcı bir şeyler olup olmadığını fark etmek kolaydır ve bu yeni avcılar için daha gerekli bir özellik. Hemn aklıma geldi, bir de her namlu birer kez kullanıldıktan sonra tekrar doldurduğumuz için, namlunun içine bakmayı ihmal etmeyen biri, kazara tıkalı namluyla atış yap(a)maz. Oysa yarı otomatik kullanan yeni hevesli arkadaşlar tetiğe kuvvet şarşör boşaltmaca yaparlarken aynı namludan peşpeşe kaç fişek muhteviyatı geçmek durumunda. Birinde namluyu terk edememiş bir tapa falan kalsa ve fark edemese, etse de gecikse, sonraki atışta en azından namlu şişer veya Allah korusun...
Çoğu zaten yazıldığı için bir iki ilave yaptım. Yine de atladığımız olmuştur. Av önce emniyetli olmalıdır. Vurulacak hayvandan çok daha önemlidir. Bir zamanlar bir yerde okuduğum ve beğendiğim cümleyle; avdan sağlam ve sağlıklı dönemedikten sonra bu meşgeleyle uğraşmanın faydası yok. Her şeyden önce emniyet.