Gönderen Konu: süperpozemi otomatikmi ?  (Okunma sayısı 8930 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: süperpozemi otomatikmi ?
« Yanıtla #25 : 08 Mart 2015, 19:46:34 »
Sevgili ustalar ben huğlunun 104 a modelini kullanıyorum babam ise huğlu nun 401 a otomatik tüfeğini kullanır genellikle ikimiz gittiğimiz için ava bazen değişir tüfekleri o pozeyi ben otomatiği kullanırım.. otamatik tüfekde 3 fisek var diye ava şans tanınmadığına katılmıyorum bazen artı yanlarıda olabiliyor 1 fisek çok acele ile atılşmış ve av vurulmamış ikinci fişekte av yaralı gidiyor ise 3. fişekde vurulup düşürülebiliyor buda avın yaralı gitmesi önlemiş oluyor.. tabi ki bu yorumum benim gibi usta olmayan kişiler için gecerli olduğu kanatindeyim.. saygılarr..
1993-SALİHLİ-MANİSA---ELEKTİK TEKNİSYENİ

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #26 : 08 Mart 2015, 21:01:09 »
Tek kırmadan itibaren her av tüfeği şeklini severim ve imkan olduğunda her çeşidini yerine göre kullanma arzusundayım. Kullanmaya da çalışıyorum. Birini elime almasam bir süre sonra özlüyorum. Herhangi birini... Böyleyken özellikle yeni avcılara çifte ve poze öneririm. Serkan Bey yukarıda çoğunu yazmış. Evvelce yazdığı, şimdi yazmayı unuttuğu bir şeyi eklersem bence yeter. Çifte ve pozeleri doldururken namluların içinde tıkayıcı bir şeyler olup olmadığını fark etmek kolaydır ve bu yeni avcılar için daha gerekli bir özellik. Hemn aklıma geldi, bir de her namlu birer kez kullanıldıktan sonra tekrar doldurduğumuz için, namlunun içine bakmayı ihmal etmeyen biri, kazara tıkalı namluyla atış yap(a)maz. Oysa yarı otomatik kullanan yeni hevesli arkadaşlar tetiğe kuvvet şarşör boşaltmaca yaparlarken aynı namludan peşpeşe kaç fişek muhteviyatı geçmek durumunda. Birinde namluyu terk edememiş bir tapa falan kalsa ve fark edemese, etse de gecikse, sonraki atışta en azından namlu şişer veya Allah korusun...

Çoğu zaten yazıldığı için bir iki ilave yaptım. Yine de atladığımız olmuştur. Av önce emniyetli olmalıdır. Vurulacak hayvandan çok daha önemlidir. Bir zamanlar bir yerde okuduğum ve beğendiğim cümleyle; avdan sağlam ve sağlıklı dönemedikten sonra bu meşgeleyle uğraşmanın faydası yok. Her şeyden önce emniyet.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Tuncay KANDEMiR

Çevrimdışı Emrah GÜNDEM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 08 Mart 2015, 21:17:21 »
Otomatik de özkanlar kinetik süper pozede sarsılmaz 301
1987 KONYA

Çevrimdışı Mert PASTIRMACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 10 Mart 2015, 04:33:29 »
Estetik dışında otomatik ile pozenin hiçbir farkı yok bana sorulursa.Eğer poze gibi kullanmak istiyorsanız otomatiğe 2 fişek koyarsınız.Hatta tek kırma gibide kullanabilirsiniz sizin kendinizi kontrol edebilmeniz için tüfeğinizi değiştirmenize gerek yok bence.Bende pozeleri çifteleri çok seviyorum atış için çok güzeller ama iş ava gelince otomatiğimden başka tüfeğe güvenesim gelmiyor açıkçası uçar avları önemli değilde domuz avında bazen o +1 remington fişeğe ihtiyaç olunacak acil zamanlar olabiliyor...
1992-İstanbul Yenisahra E-5 Gedik Silah Av Ve Outdoor Mağazası

Çevrimdışı Emrah GÜNDEM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 14 Mart 2015, 14:32:12 »
1 avın hakkı 1 en fazla 2 vuracaksın abi zevki orda tüfek çifte veya pozedir. ama kalabalık domuz avına gidersin o zaman 8+1 alacaksın
1987 KONYA

The following users thanked this post: Cemal MADEN

Çevrimdışı Mehmet DİLSİZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 14 Mart 2015, 15:16:37 »
İmkan varsa, avcıda herikiside olmalı

1976-D.Bakır

Çevrimdışı Ömer ÇELEBİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 14 Mart 2015, 15:32:05 »
    Kesinlikle Poze.

1984 Ankara

Çevrimdışı Cemal MADEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 14 Mart 2015, 15:34:04 »
Estetik dışında otomatik ile pozenin hiçbir farkı yok bana sorulursa.Eğer poze gibi kullanmak istiyorsanız otomatiğe 2 fişek koyarsınız.Hatta tek kırma gibide kullanabilirsiniz sizin kendinizi kontrol edebilmeniz için tüfeğinizi değiştirmenize gerek yok bence.Bende pozeleri çifteleri çok seviyorum atış için çok güzeller ama iş ava gelince otomatiğimden başka tüfeğe güvenesim gelmiyor açıkçası uçar avları önemli değilde domuz avında bazen o +1 remington fişeğe ihtiyaç olunacak acil zamanlar olabiliyor...

Mert Pastırmacı beye katılıyorum....
« Son Düzenleme: 14 Mart 2015, 15:36:58 Gönderen: Cemal MADEN »
  • Hatsan Supreme Combo 61/71
1972 ANKARA (SİNOP)

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #33 : 14 Mart 2015, 16:44:36 »
Bana göre bir avcı keklik,tavşan,çulluk gibi avları yapıyorsa zevkle ve tepe tepe kullanacağı silah süperpoze yada çiftedir.Ben bu sezon başlamadan kendime Huğlu'da özel bir çifte yaptırıp uçarda yada tavşanda kullanmayı düşünüyorum.Domuz avında ise kesinlikle otomatik tercihimdir.İneboludaki domuz avımızda Azılı karşımda aniden belirdi,2 tane yapıştırdım banamısın demedi.Kullandığım fişeklerde BP RC BP olmak üzere Karışık basmıştım tüfeğe.3.fişeği yiyince olduğu yere oturdu kaldı.Yani demem o ki Domuz avı gibi tehlikeli avlarda 1 kurşun hayatımızı kurtarabiliyor...
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

The following users thanked this post: Ziyaettin AYHAN