Gönderen Konu: arkadaşlar bildiğiniz yerli tüfeklerden hangileri bar testi yaptırıyor  (Okunma sayısı 1825 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mesut ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
« Son Düzenleme: 02 Mart 2015, 22:19:26 Gönderen: Gürkan ÖZKAN »
  • d-docxarms dcx 16 otomatik
  • akdaş ak 212 s otomatik
  • tek kirma
1981 MUŞ

Yokluktan değil,adaletsizlikten çıkar bu dünyada sorunlar.....

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Sorunuzu tam anlayamadım. Bitmiş tüfekleri test eden firmaları soruyorsunuz sanki. Hepsinin yapması gerekir. Fakat belli bir sayının üzerine çıkan üretimlerde tek tek her birine test uygulanması şartı olmuyor. Bildiğim kadarıyla her 100 tüfekten 10 tanesi (10 olmayabilir) rastgele seçilerek Sanayi Bakanlığı'ndan görevli memurlar nezdinde test ediliyor ve o 100 tüfek testten geçmiş kabul ediliyor. Yanlışsa bilen doğrusunu yazsın.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Gökay KARADUMAN

• *
Benim bildiğim akdaş ve yıldız 1400 barla test ediyorlar ama Volkan beyin dediği gibi her partiden bir numuneyi test ediyorlardır.Tse standartlarıından dolayı çoğu bu ve benzer testler yapıyorlar daha doğrusu ihracat yapanların hemen hemen hepsi. Bence yapmalılar da güvenlik herşeyden önemli
  • Akdaş 312 SE
  • Benelli Premium Plus
  • Ata Neo
  • Fabarm XLR 5
  • Beretta A400 Xplor Unico
  • Akdaş AK-212
1987
SAKARYA

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Piyasada saygın yere sahip 6-7 firma satışa çıkacak her tüfeğe atış testi yapıyor. Basınç testleri de yapıyorlar. Basınç testleri sanırım cif ya da adını anımsayamadığım bir testte ölçülüyordu. Sorarız, bilgi alırız. Firmalardaki arkadaşlara sorsam her biri firması için biz yapıyoruz diyecektir )
Yurtdışına ithalatta zaten zorunluluk var.

Hepimizin bildiği 5-6 marka dışındakiler ilk partiden 2 tüfek alıp bakarlar, o kadar. Zaten bazı merdiven altı firmalar, hani 250ye pompalı 300e otomatik satanlar toplamda 100-200 tüfek satıp sonra model değiştiriyorlar. Hatta 5-6 ayda bir firma adını değiştirenler de var.
1975 - istanbul - www.hobimaket.com

Çevrimdışı Adem KARACAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Avrupada adamlar namluyu hidrolik sisteme benzer bir sistemle yağ basarak basınç testi yapıyorlar. Bizimkiler fişek kullanıyor. Fisek aynı etkiyi vermez diye düşünüyorum. Yada yanılıyor. Olabilirim saygılarımla
  • Huğlu 104 A 76 namlu 1/3
Adem KARACAN
1982 Cihanbeyli   LİMİT VİCDANDIR.  AVCI VİCDANSIZ OLAMAZ.

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
sorarsanız hepsi yapıyor.geçen sene fuardan elime gelen kataloglarda ata armsan huğlu firmalarının kitapçıklarında böyle bir tabir bile yoktu.sadece HATSAN ın katoloğunda görmüştüm.sırf bunun gibi küçük bir detay için bile hatsan tercih edilebilir.şimdi birileri çıkacak efendim bizde bilmem kaç bar da test yapıyoruz diyecektir.tamam da kardeşim neden kitapçığına yazmazsın anlayabilmiş değilim.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979