tabiki eleştireceksiniz hocam müşteri denen şey çeşit çeşit onlarda sana bana kulak verecekler
uygulayıp uygulamamak onlara kalmış ama kulak verip dinlemek yapamıyorlarsa neden yapamadıklarını
söylemek zorundalar. yoksa silinip giderler. para veriyorsan tabiki 2 kelam hakkın var onlarda s.s. boyunlarını büküp dinleyecekler.
para kolaylamı kazanılıyorda bazılarımızın 1 aylık emeği olan askeri ücretin daha fazlasını
parlatılmış 2 demir 2 tahta parçasına verecez onlarda bizi dinlemeyecek
allahıma hemen tavır alırız.
benim demek istediğim şey farklı mesela ben sizden farklı bir tür müşteriyim:
bu pcp tüfekle beraber pompasının satılmaması gibi.
pompayı ayrıyetten alıyorsunuz. belki ben skuba tüpüyle dolum yapacam neden pompaya
para vereyim ki sonuçta tek fiyat söyleselerde ürünün içine yerleştirilmiş bir fiyat oluyor.
çantada aynen öyle benim için mesela tüfek çantası hiç kullanışlı değil eğrilmez bükülmez.
çanta fiyatını düşerek ver desem bayiye hocam çanta ile geldi onunla satarım der.
neden 70-100 lira fazla para vereyim ki. sonuçta çanta fiyatı görünmesede toplam fiyatın içinde
olacak.
ben arabada tüfeğimi kılıfta taşırım, avada sırt çantamla çıkarım içinde de bi tane tüfek çorabı vardır.
es kaza bir köye filan girersek arabada uzakta ise tüfeği açıkta taşımamak için tüfek çorabı çantama koyarım.
herkesin durumu farklı oluyor mesela. o yüzden baz ürün üzerinden gitmek daha mantıklı oluyor fabrikalara.
ayrıca ihracatta kutu içine çanta içine tüfek konursa tüfek daha fazla yer işgal eder. buda konteynere daha
az ürün girmesi ürün başına daha fazla nakliye maliyeti demek. ayrıca bu yönden de ürünün fiyatı artar.
100 lira çanta olur sana 120 lira.
samet ustam sitem değil yanlış anladınız beni. size çanta uygun geliyor haklı olarak istiyorsunuz bende
çantanın parasını boşuna vermek istemiyorum haklı olarak banada bu uygun geliyor. bu ülkede
akkar-huğlu-akdaş gibi büyük firmalar arasında 50 lira için farklı seçim yapan insanlar var. fiyatlar birbirine yakın
olunca rekabet firmada tabi fiyatı cazip göstermek için vermiyor. yeri geliyor 1-3-5 şok veriyor 2-4 yok.
ben en son armsan alırken bayiye mesela bu şok takımını düşemezmiyiz diye sordum. elimde zaten uzunundan kısasına
yığınla şok var bu tüfekte şok almasam şok takımını fiyattan düşsek dedim kabul etmedi
e şimdi başka biride şok takımı olmadan mobil şoklu tüfekmi olur der e haklı ama bende kendimce haklıyım. elimde çeşit
çeşit şok varken hiç kullanmayacağım şoklara neden para vereyim.
armsan şok takımı 80 lira desen 120 lirada tüfek çantası desen 200 lira para ihtiyacım olmadan vermek istemedim bende.
(armsandan örnek verdim onlar çanta ile satış yapıyorlar)