Gönderen Konu: 20 kalibre dolduranlar  (Okunma sayısı 1216 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kaan GENÇ

• *
20 kalibre dolduranlar
« : 27 Şubat 2015, 22:09:40 »
arkadaşlar merhaba eskiden beri fişek doldururdum ama uzun bir süre ara verdim şimdi tekrar başlamak istiyorum lee all load makinem var fakat şimdi aldığım barutun cinsini ve yaz kış dolusu için barut hakkını bilmiyorum 20 numara fişek dolduran ustalardan veya lee makıne kullanan arkadaslardan yardımcı olurlarsa sevınırım barut sterling sarı 500 grmlık kutuda yeşil kare kesimli taneleri var
>br<
Kaan GENÇ
1982 ANKARA-HATAY
dişhekimi

Çevrimdışı Merdan KAÇAR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: 20 kalibre dolduranlar
« Yanıtla #1 : 27 Şubat 2015, 23:59:47 »

Barut muhtemelen A1 barutu. 1,15 gram barut 28 gram saçma koyun.  Sonucu beğeneceksiniz.
Merdan KAÇAR
1970-Ankara

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 28 Şubat 2015, 21:24:05 »
http://www.nobelsport.it/public/pages/ENG/schedapol.asp?ProdottoID=558&FamigliaID=0

burada A1 ile 20 lik fişek verisi var. Fakat dikkat edin kapsülü orta kuvvet yanmalı türden. 
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Kaan GENÇ

• *
« Yanıtla #3 : 01 Mart 2015, 10:09:45 »
volkan bey kapsülün ortamı hızlımı ldugunu nerden anlayacagız benım aldıgım kapsuller poşette satılıyordu
>br<
Kaan GENÇ
1982 ANKARA-HATAY
dişhekimi

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 01 Mart 2015, 20:43:48 »
Piyasadaki perakende kapsüllerin tamamı kuvvetli Kaan Bey. Orta ve zayıf kuvvet kapsüller ise dar çaplı sıfır kovanların üzerinde oluyor. Mesela 20 lik boş sıfır kovanlarda orta kuvvet olduğunu görmüştüm. Magnum sıfır boş kovanlarda da (12 Ga) orta veya zayıf kapsül olması muhtemel.

http://www.colvini.com/utility/potenza-inneschi.php

Linkte sayfanın aşağısında marka marka kapsüllerin fotoğrafları var. Soldan sağa kuvveti artacak şekilde sıralamışlar.

Sıfır kovanlardan veya başka şekilde bulabiliyorsanız yukarıda verdiğim doldurma verisini aynen kullanabilirsiniz. Bulamazsanız verdiğim veriyi geçersiz kabul edin. Yalnız büyük çoğunluk böyle dar çapların kapsülleri orta veya zayıf oluyor, bilginiz olsun. Piyasada bulunan kuvvetli kapsüllerle de doldurulabilir ama barutu daha az olması lazım. Fakat ne kadar az olursa uygun olur, güzel olur bilmiyorum. Dar çaplara doğru daha yavaş kapsüller daha gerekli ve verimli oluyor. Merdan Bey 20 lik tüfek kullanmıştı, onun yazdığı muhakkak iyidir. Uygun kapsülü bulabilirseniz verdiğim linkteki de olur.

EK: Kapsül teşhisi için ilave resimler

http://avlakforum.com/forum/av-ve-aticilik-fisekleri-hakkinda-bilgiler/av-ve-spor-fisek-arastirmalari/msg1024445/#msg1024445
« Son Düzenleme: 01 Mart 2015, 20:51:07 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.