Şimdi bu video veya benzeri böyle el işçiliği gösteren videolar çok güzel,insanı hevese getiriyor gayet tabi,ben de böyle el işçiliği olan bir tüfek edineyim dedirtiyor fakat malum bunlar reklam tanıtım amaçlı videolar,tüm çalışanlar ibadet yapar gibi huşu içerisinde çalışıyorlar fakat kameralar kayıttta değilken durum nedir ona da bakmak lazım...Bu tür insan emeği ağırlıklı üretimlerin herdaim aynı standardı gösteremeyebileceklerini de düşünmek lazım...Ustadan ustaya çıkan üründe fark olabileceği gibi,aynı ustanın farklı gün ve zaman dilimlerindeki performansı da yorgunluk uykusuzluk hastalık grip nezle,can sıkıntısı,motivasyon eksikliği ya da aklında başka şeyler olmasından konsantre olamaması gibi nedenlerle büyük ölçekli dalgalanmalar gösterebileceği ve sonucun ustanın çıkardığı işe de yansıyacağı bana gayet olası geliyor...Sonuç,Arietta aynı model,aynı fiyat ama birinde bir yerinde eğe kaçmış veya görünmeyen bir yerinde başka bir şey,bir parçanın tavı iyi verilmemiş vs...Bunu huğlu koop ürünlerinde izlemek mümkün mesela, bilhassa eski üretimlerde kimisi mükemmel kimisi eh işte veya arıza çıkartıyor...Bu bağlamda düzenli bakımı yapılan cnc lerle yapılan üretim daha tutarlı olabilir ama onlarda da malum bu el işçiliğindeki ruh yok...İyi tüfek sahibi olmak zor iş vesselam ve şans belki de herşeyden önemli...