20 cal, 71cm namlu, 3-4 şok, ingiliz kundak, ejektör ve selektörlü yıldız süperpoze me sahibiyim. Tüfeği sıfır olarak 2010 yılında aldım. Son derece hafif, yakışıklı, ergonomik bir tüfek. Bıldırcın avında yazın 24-25gr özellikle Bornaghi fişek ile son derece randımanlı avlar yaptım. Harika gurupmanı var. Bıldırcın avında vazgeçilmezim oldu. ancak iş kış avlarına gelince ne yazıkki randıman alamadım. Hafif aliminyum silah ağır dolu sevmiyor. Avı yaralı bırakıyor. özetle kanımca kış ve büyük av tüfeği değil. Tecrübelerim bu şekilde.
YILDIZ-----YANILDINIZ... olmuş..
ORKUN BEY.. ayrıca 20 no fişekler içerisinden bornaggi,den daha kötü bir fişeğede rastlamadım..yaf,,sterling,,hatta m.k.e fişekleri bile ondan çok çok daha güzel grupmanlar veriyor..
yaz ,,kış 20 no bir silah ile avlanacaksanız B&P,,RC,,GB,,FİOCCHİ,,WİNCHESTER,,REMMİNGTON,,SELLİOR BELLOT,,ZUBER,,MECA önerebileceğim fişekler.. İMPERİAL,,AGUALA,,YAF,,MKE,,STERLİNG ise ehh işte idare eder cinsinden fişekler bıldırcın ,, üveyik ve güvercin geçit avları harici kullanılmaz..şahsen ben öyle yapıyorum..
özellikle 26 gr saçmalı olanlarından ben son derece güzel sonuçlar elde ediyorum..
25-26 gr olanları nispeten 35-45 mt aralığında güzel grupman ve penetrasyon değerlerine ulaşıyor..
27-28 gr saçmalı olanları ise daha çok yakın mesafelerde (20-35mt ) güzel grupman veriyor..
bu arada yazın bıldırcın ve üveyik avı hariç 3 no mod şok kullanıyorum..üveyik ve bıldırcında ise 5 no silindir şok ve 9-10 no saçmalı fişekler ile avlanırım..20 no silahlarımın ve kullandığım fişeklerin performansındanda son derece memnunum..