Gönderen Konu: 2015-2016 AV DÖNEMİNDE TEK AVLANMA İZİN KARTI UYGULAMASI BAŞLIYOR  (Okunma sayısı 16337 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Türkiye Geenli avlanabilirsin diye pul alıyorsun !!!
ama evinin önünde bile izinsiz ve sınırlı avlanabiliyorsun, hatta muhtemelen 2016 dan sonra üstüne birde para vereceksin
Kulağa bile saçma geliyor :( YUMUŞAK GEÇİŞ diye buna deniyor sanırım !!!
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

The following users thanked this post: M.Cihad GÜL

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
Neresi hayırlı :)

Osman abi nezakaten hayırlı olsun dedik :) en azından benim gibi her yıl Türkiye geneli izin kartı alan avcılara fiyatta iyileştirme gibi bişey olmuş.
Ozaman inşallah hayırlı olur diyelim :d
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
Osman bu pul 150-200 de olsun ama yeter ki serbest yerler olsun bana göre.

Yoksa olmayınca pul beleşe olmuş dert değil.

Öyle kalabalık grup avları bitti artık.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
Osman abim sonu kadar haklısın umduklarım,beklediklerim isteklerim sizinkiyle aynı bunda hiç sıkıntı yok :)
Nasıl olsa umduğumuz olmuyor,bu tür süprizlerle idare edelim modumdayım anlayacağın :D
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Süleyman AYDIN

• Müdavim Üyemiz
bu işin sonu ürkütücü!! bakalım ne cıkacak..
Süleyman AYDIN
1973-İzmir

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Pul fiyatının düşmesi para gerekçesiyle kaçak avlananları azaltabilir. Sezon açıldıktan sonra etkisini göreceğiz. Fakat hala avcıları ve avı para kaynağı gibi görmekteler. Ötesini söylemeye gerek var mı?
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimiçi Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
Yanlış hatırlamıyorsam bu iş 2005 yılında 35 lira gibi bir ücretle başlamıştı ve o zamanda aynı muhabbetler olmuştu.sistem avcıyı yavaş yavaş alıştırdı ve bugün gelinen nokta ortada..değerli üyeler,jandarma karakolunda bir hikaye okumuştum,sarı öküz nasıl verildi hikayesi idi..bulan paylaşsın lütfen..2005 tere muhaliflik yaptık ama vergi dairesinde soluğumuz kesilmişti.topluca evraklar alınınca biz bir grup sap gibi ortada kalmıştık.sinirlerimi aldırdım :-) tepki vermiyorum artık..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

The following users thanked this post: Süleyman AYDIN

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
Meşhur bir atasözü var kimse kullanmayacagı eşegin önüne ot koymazmış diye,bizler bu derece Aymaz olmaya devam edersek hakkımızda daha çok kararlar alırlar 
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Meşhur bir atasözü var kimse kullanmayacagı eşegin önüne ot koymazmış diye,bizler bu derece Aymaz olmaya devam edersek hakkımızda daha çok kararlar alırlar 

aldılar bile ustam,

kanaatimce metin yazılı belki belki baskısal etkenlerden bir kaç madde esnetilip yumuşatılır oda ağzımıza bir parmak bal misali çalınır kandırılır avcı,..

hep böyle oldu hep böyle olacak onlar bildiğini kendi bildiklerince ilimden fenden bilimden uzak dayatmaca tavırlarla yollarına devam edecekler,..

bu oyunu ''tatar ramazan'' misali kurallarla ile  ''tek yumruk'' olmazsak katiyen ayak oyunlarını bozamayız karşımızda yetkisi olan kurum neticede aklından geçeni kaleme döker bir imza silsilesi pat kanun ağzından çıkan oldu bitti gitti, biz yazdığımızla kalaırız hep böyle olduğu gibi,..

umarum şans bizden yana döner ve uyuyanlar uyanır,..

en derin sevgi, saygı ve selamlarımla.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

The following users thanked this post: Ahmet ÖZTÜRK, Özhan KELEŞ

Çevrimdışı Süleyman AYDIN

• Müdavim Üyemiz
alışırııız !!!
Süleyman AYDIN
1973-İzmir

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 ahmet beyin isteği üzere sarı öküz hikayesi vakti zamanı ile serhat bey yazmıştı diye biliyorum,..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sarı Öküzü Vermeyecektin
Otlakların birinde bir öküz sürüsü yaşarmış. Çevredeki aslan sürüsünün de gözü öküzlerdeymiş. Ancak, öküzler saldırı anında bir araya geldiği zaman, aslanların yapacak bir şeyi kalmazmış. Bu yüzden küçük hayvanlarla beslenmek zorunda kalan aslanlar, iyi beslenememeye başlayınca bir çare düşünmüşler. Topal aslan yanına bir iki aslanı da alarak, beyaz bayrak çekmiş ve öküz sürüsüne yanaşmış.
"SUÇ HEP O SARI ÖKÜZ''DE..."
Öküzlerin lideri Boz Öküz ve yanındakilere tatlı dille konuşmaya başlamış:
"Saygıdeğer öküz efendiler. Bugün buraya sizden özür dilemeye geldik. Biliyorum bugüne kadar sizlere zarar verdik. Ama inanın ki, bunların hiçbirini isteyerek yapmadık. Bütün suç hep o Sarı Öküz''de. Onun rengi sizinkilerden farklı ve bizim de gözümüzü kamaştırıyor, aklımızı başımızdan alıyor. Biz de barışseverliğimizi unutuyor ve saldırganlaşıyoruz. Sizle bir sorunumuz yok. Verin onu bize, siz kurtulun, yine barış içinde yaşayalım."
Boz Öküz ve heyeti bu sözler üzerine aralarında tartışmış ve teklifi haklı bularak, Sarı Öküz''ü vermişler aslanlara. Bir tek Benekli Öküz karşı çıkmış ama kimseye derdini anlatamamış.
"AFERİN SİZİ KUTLARIZ!"
Bir süre sonra aslanlar yine aynı yöntemle gelip, bu kez Uzun Kuyruk''u istemişler:
"Gördünüz mü ne kadar barış severiz. Sizi de kararınızdan dolayı kutlarız. Ancak, şu sizin Uzun Kuyruk var ya, kuyruğunu salladıkça nereden baksak görünüyor ve aklımızı başımızdan alıyor. Size saldırmamak için kendimizi zor tutuyoruz. Oysa sizler normal kuyruklusunuz. Verin onu bize, bu konuyu kapatıp, barış içinde yaşamaya devam edelim."
Boz Öküz ve heyeti, Uzun Kuyruk''u teslim etmiş, yine Benekli Öküz karşı çıkmış. Uzun Kuyruk, aslanların pençesi altında can vermiş.
"NEREDE KAYBETTİK BİZ BU SAVAŞI?"
Bu olay sürekli tekrarlanmış, her seferinde farklı bahanelerle. Sonunda öküzler zayıflamış, aslanlar küstahlaşmış. Artık, hiçbir bahane ileri sürmeden, doğrudan müdahale ederek, "Verin bize şunu, yoksa karışmayız" demeye başlamışlar.
Birer birer aslanların pençesinde can verirken, Boz Öküz ve birkaç öküz kalmış geride. İçlerinden biri liderlerine, "Ne oldu bize, nerede kaybettik biz bu savaşı? Oysa, vaktiyle ne kadar güçlüydük" diye sormuş.
Boz Öküz, Benekli Öküz''ün sözlerini hatırlayarak, gözleri nemli "Biz" demiş, "Sarı Öküz''ü verdiğimiz gün kaybettik bu savaşı.."   

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bekleyip bu senenin mahsüllerini yani folluktaki yumurtlamaları göreceğiz,

benim meralarımı bana dareylemişlerdi geçen seneki kararlarda,

bu sene inşallah hayırlara vesile olacak dayatmacalarla karşımıza çıkarlar bir umut işte yaşatan insanı,..

onlar avcı değil bilemez benim keklik avına çıkmadan evvelki uyuyamadığım akşamları !..

beni benler anlar amma onlarda 150 bin belgeli avcı olarak yani benim gibi bu işin suçlusu olarak geldiğimiz bugünlerin ve yarınların eseri olarak yaşamaya devam edeceğiz şimdilik bu haldeyiz yarınlar hayrola,..

en derin sevgi saygı ve selamlarımla.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

The following users thanked this post: Ahmet ÖZTÜRK, Süleyman AYDIN, Özhan KELEŞ, Sonay ŞEMEN