Gönderen Konu: 2015-2016 AV DÖNEMİNDE TEK AVLANMA İZİN KARTI UYGULAMASI BAŞLIYOR  (Okunma sayısı 16340 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
Önümüzdeki sezonda İl İçi - Türkiye Geneli ayrımı kaldırılmış  ???

İl Geneli Türkiye geneli diye 2 çeşit olan avlanma izin kartı uygulaması önümüzdeki sezon kalkıyor ve tek izin kartı uygulamasına geçiliyor fiyat 90 TL
Tüm avcı dostlara hayırlı olsun...

2015-2016 Avlanma döneminden itibaren
İl Geneli ve Ülke Geneli olan Avlanma İzin Kartı uygulaması iptal edilerek
TEK AVLANMA İZİN KARTI uygulamasına geçilmiştir
.

Kaynak:http://bolge1.ormansu.gov.tr/1bolge/anasayfa/resimlihaber/15-02-27/2015-2016_AV_D%C3%96NEM%C4%B0NDE_TEK_AVLANMA_%C4%B0Z%C4%B0N_KARTI_UYGULAMASI_BA%C5%9ELIYOR.aspx?sflang=tr
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2015, 17:25:13 Gönderen: Tuncay KANDEMiR »
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Altından birşeyler çıkar bununda  :) avlaklara karşı bir jest yapmışlardır  ;) kokusu çıkar nasılsa.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Ergün ALTIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ortaya karışık olur genel 150 il içi 80 ortası 100 veya 110 falan derler olur biter daha fazla kişi alsın diye ortada buluşurlar...
  • ARMSAN Phenoma
1983 BURSA İNEGÖL/ANKARA BEYPAZARI

Çevrimiçi Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Pulda gereksiz, il içide,türkiye genelide, ruhsat alırken tek kalemde ne alınırsa o  olmalı.En azından karışıklık önlenmiş olur.
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

The following users thanked this post: M.Cihad GÜL

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
pul parasını türkiye geneli fiyatına getirirler.sorun çözülür.seneye pul parası tahminim 125 tl gibi olur.böylece tek pul olur ama  yine olan vatandaşa olur........
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
90 TL olduğu konuşuluyor ama tam kesin bilgi yok bu konuda
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 sayın site sakinleri,

tuncay bey bir bütçe paylaşmıştı 2023 yılında avcılardan ne kadar gelir elde edileceğini gösteren bakanlığın raflarından bir paylaşım vardı hatırlatırım , bu konuda yazıldı konu irdelendi geçmiş tarihte bende 2008 yılında ''cıc'' ında katılımıyla antalyada gerçekleşen sempozyomu örnek vermiştim konu tamamen avcılıktan daha nasıl kazanır gelir elde ederiz in peşine düşülmesidir belgeli avcılardan yerli ve yabancı av turizminden nasıl para kazanırız konusu var eee.. büyük para var neticede geçen sene 23 milyar gibi pul parası ödeyen yine bizim camiamız bu pasta büyük pasta biz belgeliler bu yükün altında ezilmez isek avlanırız yoksa heryer paralı maddi gücü olmayan neyler belli değil,..

neticede benim senin onun milli değerlerini bizler koruyamıyoruz her atı alan meydan boş istediği gibi kural koyup biz avcı milletini yönetiyorsa iş işten geçeli yıllar oldu yavaş yavaş hayata geçirilen bu ilimden fenden bilimden uzak dayatmacacı kurallar elbet birilerini sıkar maskeler düşer bende o zaman görürüm ardına bakmadan gemiden kaçanları,..

esas iş para para para,...

yoksa birilerinin, nebatatı doğayı yabanı korumak değil buradan nasıl parayı daha çok kazanır av turizmini daha nasıl geliştirebilirizin peşinde koşulmasıdır.

en derin sevgi saygı ve sevgilerimle.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
Değerli dostlar bu uygulama olumlu gözükse de bunun arkasında ki gerçek artık iki pul ihtiyacının ortadan kalmış olmasıdır. Yani 2015/ 2016 yılında tüm avlaklar tescil edilmiş olup devlet ve genel avlak statüsüne girmiştir. DKMP nin samimiyet söylemleri ortada . Bakalım yeşil alanlar hangi illerde tanzim edilmiş ( paralı) avlak ... Haydi Hayırlısı devlet ve genel avlaklar tek pul ile gireceğiz

The following users thanked this post: Halil ARIK

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
Türkiye de kaç tane belgeli avcı var?ben bilmiyorum..Bildiğim sırf vergi ve pul parası yüzünden belge almaktan vazgeçen çok.50 tl vergi 50 tl pul yapsalarda sürümden kazansalar.
1982 Konya

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
hani bir espiri var MAAŞA ZAM, İŞE SON diye  öyle olması muhtemel,
tek pul olacak ancaaaak, avlaklar daparalı avlanacaksınız,
hatta ve hatta Avcılık harçları da kalkabilir, nede olsa kaz gelecek yerden bıldırcın esirgenmez  uyuyan avcıya rast gele :(
« Son Düzenleme: 24 Şubat 2015, 00:42:21 Gönderen: Tuncay KANDEMiR »
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

The following users thanked this post: Sabahattin KARAHAN

Çevrimdışı Osman LİMAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Sayın forum üyeleri; ülkemizde yapılan vatandaşın yararına gibi gözüken icatların arkasından pekte yarar sağlamayan sonuçlar ortaya çıktığı  olmuştur. oluyordur vede olacaktır. bakacaz görecez. ama bu vergiyi tabana yayma  geliri artırma gibi gözüküyor. hayırlısı inşallah.
  • Huğlu 401 b
  • Sarsılmaz charles daly
  • Vursan 92a
  • Drahtar (dişi),pointer(erkek)
Osman LİMAN
1980 Karaman
Artık ANAMUR...

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
Bu iş hiçbir zaman düzelmez,çünkü tepedekiler avcıları yanlış iş yapan,can alan insanlar olarak görüyorlar bunun içinde zorlaştırıyorlar,ama ahmaklık yaptıklarının farkında değiller,ücretleri indirelimde herkezi çemberin içine alalım,kontrol altında tutalım demiyorlar.Bunun sonucundada birsürü katliamcı türemesine sebep oluyorlar. Ruhsatsız adam dağa çıktımı zaten suçlu psikolojisiyle çıkıyor,yakalanma korkusuyla ücra köşelerde avlanıyor ve görülmeyincede katliam kaçınılmaz oluyor. Rahat adam niye saklansın,saklanmayıncada kontrolü mümkün oluyor.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Köksal YOLLU

• *
Sözgelimi;

il geneli 80 tl
Türkiye geneli 110 tl ise

Tek pul uygulamasına geçilip hepsi 110 tl olduysa ne olacak :)  fiyat belirtmemişler.

Sizce avcıyı düşündüklerinimi sanıyorsunuz?
Köksal 1984 ANKARA
A rh (-)

Çevrimdışı Resul YASAK

• *
arkadaşlar bence de ya pul uygulamasının ya da vergi uygulamasının kalkması lazım. hem vergi ver hem pul al. yarın avlaklara da ücretli geçiş olacak haberiniz olsun. çok yüksek meblağ olmayacak belki ancak her girişte alınacak. seneye vurduğunuzda hatırı sayılır bir para çıkacak ortaya. bence vergi ya pul kalkmalı. rastgele...
Resul YASAK
1977 HATAY

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
hatta ve hatta Avcılık harçları da kalkabilir, nede olsa kaz gelecek yerden bıldırcın esirgenmez  uyuyan avcıya rast gele :(

Aynen. Açıklamada  anlaşılan tek pul olayı her av için bölge seçimi ve rezervasyon=av başına ücrete gider. Amerikada sistem eyalet ve avlak seçimine istinaden harç yatırılır ava gidiliyor. Ayrıca av başına bedel ödeniyor. Velhasıl uyum sürecinde allah sonumuzu hayır etsin.
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
İşimiz gücümüz yazmak hadi bende yazayım bari,
Sezon kapanmadan 1 hafta önce vizem olmadığı için ceza yedim 500 TL'cik
Kavga gürültü oldu kabul etmedim kitapçıkta yediğim cezanın karşılığını görmek istedim adamın daha ondan haberi yok daireyi aradı avcı zorluk çıkarıyor ceza maddesini görmek istiyor diye adamında dediği 14.2.2'i göster kitapçığa baktığımda 14.2.2'de avcılık belgesi olmadan avlanma yazıyor
tabi yine kavga gürültü ruhsatımı avcı belgemi çekip aldım ellerinden araç plakamı çektiler bir güzelde cezayı yazdılar ve adamın bana söylediği SİZ GÜNÜNÜZÜ GÖRECEKSİNİZ NASIL OLSA HERYER PARALI OLACAK BAKALIM O ZAMAN AVLANABİLECEKMİSİNİZ, HANİ EYLEM YAPACAKTINIZ YAPSANIZA DÖKÜLSENİZE SOKAKLARA DİBİNİZ BELLİ DEĞİL BAŞINIZ BELLİ DEĞİL tabi bu kelimelerin üzerine tartışma dahada büyüdü daha sonra cezamı almak için daireye gittim ordaki şeflerine aynen bunları söyledim şu isimli ormancı bana bunları bunları dedi dedim not aldı ne yapacaksa artık hikaye bi b...k olacağı yok ama mahkemeye vericez yakın zamanda.
Yani sen vizesi olmayan avcıya avcı belgesi yoktur diye 500 lira ceza kesebiliyorsan daha bize neler yaparlar siz düşünün
Sonuç basit belgeler iptal eski kafa ava devam
Meralarda bu işin sonu ne olur Allah bilir
« Son Düzenleme: 24 Şubat 2015, 10:17:47 Gönderen: Kemal BOZKURT »
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
Sevgili Kemal Ormancı doğru söylemiş, söyledikleri yalan da değil.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI

amaç zaten o,..

parayı veren düdüğü çalar .

avı avlağı talan etsinler ama para versinler,..

uyuyan miskinler başımızı yakacak bizim,..

uyanın gari,..

tıkılayıp dinleyin bari.

saygılarımla.

• TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
avcı av olmuş durumda yolacaklar çaresi yok...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
hemi de ciyaklatmadan...
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Bir hikaye vardı. Adamın başına akla gelecek gelmeyecek ne varsa geldiği halde "du bakali n'olecak" demekten başka yaptığı yoktu. Böyle dedikçe durum daha vahimleşiyordu. Allah hepimize akıl vermiş. Kimsenin dediğine bakmadan kendi kendinize düşünün bakalım; neden böyle oldu, daha neler olacak, ne yapak??
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Süleyman AYDIN

Çevrimdışı Cemal MADEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bence avcılık yapan herkes bir derneğe üye olmalı ve o derneğin anlaşmalı olduğu bir avukatı.Hem hukuki açıdan güçlü olunur,hem ücreti kimseyi üzmez.
  • Hatsan Supreme Combo 61/71
1972 ANKARA (SİNOP)

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
İşimiz gücümüz yazmak hadi bende yazayım bari,
Sezon kapanmadan 1 hafta önce vizem olmadığı için ceza yedim 500 TL'cik
Kavga gürültü oldu kabul etmedim kitapçıkta yediğim cezanın karşılığını görmek istedim adamın daha ondan haberi yok daireyi aradı avcı zorluk çıkarıyor ceza maddesini görmek istiyor diye adamında dediği 14.2.2'i göster kitapçığa baktığımda 14.2.2'de avcılık belgesi olmadan avlanma yazıyor
tabi yine kavga gürültü ruhsatımı avcı belgemi çekip aldım ellerinden araç plakamı çektiler bir güzelde cezayı yazdılar ve adamın bana söylediği SİZ GÜNÜNÜZÜ GÖRECEKSİNİZ NASIL OLSA HERYER PARALI OLACAK BAKALIM O ZAMAN AVLANABİLECEKMİSİNİZ, HANİ EYLEM YAPACAKTINIZ YAPSANIZA DÖKÜLSENİZE SOKAKLARA DİBİNİZ BELLİ DEĞİL BAŞINIZ BELLİ DEĞİL tabi bu kelimelerin üzerine tartışma dahada büyüdü daha sonra cezamı almak için daireye gittim ordaki şeflerine aynen bunları söyledim şu isimli ormancı bana bunları bunları dedi dedim not aldı ne yapacaksa artık hikaye bi b...k olacağı yok ama mahkemeye vericez yakın zamanda.
Yani sen vizesi olmayan avcıya avcı belgesi yoktur diye 500 lira ceza kesebiliyorsan daha bize neler yaparlar siz düşünün
Sonuç basit belgeler iptal eski kafa ava devam
Meralarda bu işin sonu ne olur Allah bilir
Yuh diyorum..Bu tür uygulamalar tüm illerde, tüm avcılara, adaletli şekilde yapılıyorsa hiç sözüm yok.Neyse...
1982 Konya

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
İl Geneli Türkiye geneli diye 2 çeşit olan avlanma izin kartı uygulaması önümüzdeki sezon kalkıyor ve tek izin kartı uygulamasına geçiliyor fiyat 90 TL
Tüm avcı dostlara hayırlı olsun...

2015-2016 Avlanma döneminden itibaren
İl Geneli ve Ülke Geneli olan Avlanma İzin Kartı uygulaması iptal edilerek
TEK AVLANMA İZİN KARTI uygulamasına geçilmiştir
.

Kaynak:http://bolge1.ormansu.gov.tr/1bolge/anasayfa/resimlihaber/15-02-27/2015-2016_AV_D%C3%96NEM%C4%B0NDE_TEK_AVLANMA_%C4%B0Z%C4%B0N_KARTI_UYGULAMASI_BA%C5%9ELIYOR.aspx?sflang=tr
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
Neresi hayırlı :)

Ama her yer kotalı,serbest yer yok.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

The following users thanked this post: M.Cihad GÜL, Süleyman AYDIN