Gönderen Konu: RC AV VE ATIŞ FİŞEKLERİ (KAPANAN SEZON İÇİN TEŞEKKÜR)  (Okunma sayısı 19422 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Ynt: RC AV VE ATIŞ FİŞEKLERİ (KAPANAN SEZON İÇİN TEŞEKKÜR)
« Yanıtla #25 : 24 Şubat 2015, 17:22:00 »

Bahsettiğiniz fişek bu değil mi?
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 24 Şubat 2015, 17:23:05 »
Ali bey fişekler hakkında bilgileriniz güzel.
2015-2016 sezonun da Türkiye de avcılık tamamen başka bir yapıya kavuşacak.
Avcıların yanında haklı tepkilerine sessiz kalmamanızı umuyoruz, çünkü bu sizi de etkileyecek.
Satışlarınız da düşme mutlaka olacaktır.

Cok dogru bir konuya deginmissiniz avci ve outdoor sektoru
Omuzomuza olmali.
Bizi bitirenler dolayli olarak sizide bitirir.
Kelebek etkisi

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

Çevrimdışı Ali ŞIRACI

• *
« Yanıtla #27 : 24 Şubat 2015, 17:29:14 »

Bahsettiğiniz fişek bu değil mi?
evet bu fişek :)
Ali ŞIRACI-İZMİR TİCARET
RC CARTRIDGES ITALY
www.izmirticaret.com.tr
1962/İZMİR

Çevrimdışı Ali ŞIRACI

• *
« Yanıtla #28 : 24 Şubat 2015, 17:31:39 »
Ali bey o bahsettiğiniz Hyperfast fişekler pek kullanılacak birşeye benzemiyor  :) 1020 bar çok ciddi bir basınç,bunlardan avda 10 tane atan adamın feleği şaşar  :D
1020 bar maksimum ulaşılabilecek basınç olup, kullanılacak tüfeğin bu basınca dayanıklı olması gerekmektedir. yani verilen rakam özellikle kullanılacak tüfekler içindir.
Ali ŞIRACI-İZMİR TİCARET
RC CARTRIDGES ITALY
www.izmirticaret.com.tr
1962/İZMİR

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #29 : 24 Şubat 2015, 17:32:42 »
Müşterileri ile direkt ilgilenen ve ürünleri hakkında bilgi veren tedarikçilerin olması ne güzel.

Bu diğer üreticilere ve ithalatçılara da ders olmalı, bilinçli tüketici kendine değer vereni seçerse zaten sorun kalmaz.

Avcıların yanında olduğunuzu belirttiğiniz içinde teşekkürler.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Ali ŞIRACI

• *
« Yanıtla #30 : 24 Şubat 2015, 17:37:11 »
1020 bar maksimum ulaşılabilecek basınç olup, kullanılacak tüfeğin bu basınca dayanıklı olması gerekmektedir. yani verilen rakam özellikle kullanılacak tüfekler içindir.
ayrıca unuttuğum bir konu var çelik saçma veya çelik kaplama saçma kullanılan fişekleri sadece 2/4 şok ve üzeri kullanabilirsiniz. yani 3/4 ve 4/4 gibi . full şok namluda kullanılması sakıncalıdır.
Ali ŞIRACI-İZMİR TİCARET
RC CARTRIDGES ITALY
www.izmirticaret.com.tr
1962/İZMİR

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #31 : 24 Şubat 2015, 17:57:47 »
ayrıca unuttuğum bir konu var çelik saçma veya çelik kaplama saçma kullanılan fişekleri sadece 2/4 şok ve üzeri kullanabilirsiniz. yani 3/4 ve 4/4 gibi . full şok namluda kullanılması sakıncalıdır.
Ali bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler,lakin şu saçma mevzuuna da kafam takıldı.Yukarıda demişsiniz ki kurşun üzerine çelik kaplı diye,o nasıl bir uygulamadır doğrusu merak ettim.Kurşun saçmaya nikel kaplama olayını biliyorduk epey bir zamandır varda bu çelik kaplama olayını ilk duyuyorum.Bakalım daha neler göreceğiz  :) şimdi kafama takılan kısım şu,mademki kurşun üzerine çelik kaplama neden 70mm.değilde 76 mm. 34 gr. için ?Malum kurşunun özgül ağırlığı fazla.
« Son Düzenleme: 24 Şubat 2015, 17:58:51 Gönderen: Erol ÖZTÜRK »
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 24 Şubat 2015, 19:52:04 »
Max 1050 bar yazısını birçok firma yasal zorunluluk olarak yazıyor. Rc palla 32 gr bile 800-850 arasındadır. Rc tiro a palla 28 gr 500-600 bar basınca ulaşır.
Diğer Rcler de sanırım 600-700 arasında değişiyor.
1975 - istanbul - www.hobimaket.com

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #33 : 24 Şubat 2015, 20:15:44 »
magnum dolular bile 900 bar civarı iken  bu fişeklerin 1020 bar max civarı olması tuhaf.sipe s4 vr jk6 bence rc nin en iyi fişekleri.ben bu fişeklerin bu kadar basınçlı olabileceğini düşünmüyorum.kovan ve metal aksamın dayanma basıncıysa tamam.yoksa çok zor bu basınç değerlerine ulaşmak...
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 24 Şubat 2015, 20:22:02 »
Max 1050 bar yazısını birçok firma yasal zorunluluk olarak yazıyor. Rc palla 32 gr bile 800-850 arasındadır. Rc tiro a palla 28 gr 500-600 bar basınca ulaşır.
Diğer Rcler de sanırım 600-700 arasında değişiyor.

Suat Bey, 105o bar yasal zorunluluktan yazılıyor. Gerçek basınç 700 bar civarıdır.

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #35 : 24 Şubat 2015, 20:26:09 »
Suat Bey, 105o bar yasal zorunluluktan yazılıyor. Gerçek basınç 700 bar civarıdır.
tamam anlıyorum da normal bir av fişeği zaten 650 ile 700 bar civarlarında.yasal zorunluluksa çok ekstra olan fişeklere bu uyarıyı yazın.her fişeğede yasal zorunluluk diye 1050 bar yazmanın bir anlamı yok.hatta bir çok markada da yazmıyor....

BİGA/1979

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #36 : 24 Şubat 2015, 20:27:05 »
magnum dolular bile 900 bar civarı iken  bu fişeklerin 1020 bar max civarı olması tuhaf.sipe s4 vr jk6 bence rc nin en iyi fişekleri.ben bu fişeklerin bu kadar basınçlı olabileceğini düşünmüyorum.kovan ve metal aksamın dayanma basıncıysa tamam.yoksa çok zor bu basınç değerlerine ulaşmak...
Bunlarda magnum dolu zaten Suat bey,76 mm gramajı düşük sadece çelik saçma olduğu için.
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #37 : 24 Şubat 2015, 20:33:31 »
O 1020 bar maximum falan değil,fişeklerin test edilmiş basınçları girin RC`nin sitesine inceleyin  http://www.rc-cartridges.com/rc_camouflage_hyperfast_steel-352.html   
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 24 Şubat 2015, 20:54:06 »
Gerçekten 1020 ????
Çok ilginç. Mesela Rc palla 28 gr 500 bar...

http://www.rc-cartridges.com/rc_4_tiro_a_palla-142.html

Gördüğüm en sert patlayan fişek Rc 32 gr bile 890 bar
http://www.rc-cartridges.com/rc4_evolution_palla_hp-317.html

Hyperfast neymiş öyle ?
« Son Düzenleme: 24 Şubat 2015, 21:08:45 Gönderen: Gürkan ÖZKAN »

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #39 : 24 Şubat 2015, 21:41:15 »
teşekkürler
Bunlarda magnum dolu zaten Suat bey,76 mm gramajı düşük sadece çelik saçma olduğu için.
teşekkürler erol bey gözümden kaçmış.

BİGA/1979

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #40 : 24 Şubat 2015, 21:45:40 »
Kurşun üzerine çelik kaplamayı okuyunca Vizontele'deki Deli Emin gibi "aha bunu ben de düşünmüştüm" dedim. Eğer bunlardan denersem "acaba yapılsa nasıl olurdu" soruma cevap da bulurum. Bazı ülkelerdeki su avlarında mecburi olan non-toxic (zehirli olmayan) saçma olarak güzel bir alternatif. Ülkemizde bu saçmalar şart değil aslında. Yine de belki beğenilir.

Bu saçmalar komple demir (çelik) değil. Gerçekten çelik saçma kullanım şartları geçerli olmalı mı bilmiyorum. Şayet geçerliyse, bu fişeğin süratine bakarak "high performance" grubunda olması gerektiği aşikar. High performance fişekleri kullanması gereken tüfeğin buna uygun özelliklere sahip olması ve keza uygun basınç testinden geçmesi gerektiğini CIP söylüyor ama bizim ülke CIP topluluğuna üye değil. Yani TS 870'e talim... Orada çelik saçmalarla ilgili şartlar nelerdir bilen var mı? Ben bilmiyorum.

Bu yazdıklarımı bölüm başında sabit konulardan çelik saçmalarla ilgili olandaki bilgilere dayandırdığımı da belirteyim.

Ben de RC severlerden biriyim. Çok çeşit denemedim ama denediklerimden beğenmediğim de olmadı. Güvenilir buluyorum. Ben de avcı olarak RC'ye teşekkür ediyorum :) Ülkemize getiridği için de İzmir Ticaret'e...
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #41 : 24 Şubat 2015, 22:16:19 »
İzmir ticaret'e ilgisi için teşekkür ederim,
genelde rc harici başka bir marka kullanmama ragmen avcı camiası ile ilgilenmeleri hoşuma gitti,
diğer ithalatçı ve üreticilerinde ürünleri ile ilgili paylaşımlarını bekliyoruz,
rc camuflage modelini denemeyi düşünüyorum,
selamlar... O0
  • benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
Dostluğumuz ebedidir, menfaate tahvil olmaz, menfaat için dost görünende uzak durmalı.
[/ur

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #42 : 24 Şubat 2015, 23:28:58 »
Ali beye, İzmir Ticarete Avcılık konularında da gösterdiği hassasiyet ve güzel sunum için teşekkürler,
Ayrıca güvenerek kullandığım ender fişeklerden RC ye ve S4 ne yüzümüzü hep güldürdüğü için teşekkürler.
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı İsmail SUBAKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #43 : 25 Şubat 2015, 00:22:08 »
Ali beye, İzmir Ticarete Avcılık konularında da gösterdiği hassasiyet ve güzel sunum için teşekkürler,
Ayrıca güvenerek kullandığım ender fişeklerden RC ye ve S4 ne yüzümüzü hep güldürdüğü için teşekkürler.

RC S4 ün aynı aynı özellikleri ile 32 gr mı olsa herhalde başka fişekle ava gitmezdik
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl
Setter Diapolis Den Diego

Çevrimdışı Ali ŞIRACI

• *
« Yanıtla #44 : 25 Şubat 2015, 10:04:13 »
Arkadaşlar, en azından ben de sizin kadar avcılığa gönül vermiş kişiyim bu da hemen hemen tüm avcılarda olduğu gibi baba yanında çanta taşımakla geçti. 1988 yılında bu sektöre girdik ve 1990 yılında ilk parti fişeği ithal ettik.. O tarihte MKE tarafından 32 ve 34 gr olarak üretilen fişeklerin dışında bir yelpaze yoktu.. Bizim avla olan yakın ilgimiz dolayısı ile bunu 28 gram dan (o zaman 24 gr yoktu) 50 gram aralığına kadar genişlettik. O tarihler TSE mevzuatı bile bilinçsiz kişiler tarafından o zamanın şartlarına göre hazırlanmıştı. O zamanlar fişek dolduran arkadaşlar bilir ; MKE barutlarının arkasında 31-32 gr fişeklerin doldurulması için 1,70 ila 2,00 gr barut kullanılması gerektiği yazılırdı. TSE mevzuatı sadece 32 ve 34 gr fişekler için hazırlanmıştı.. bunlarla ilgili ek izin alabilmek ve dünya ve Avrupa standartlarını Türkiye'ye de uygulatmak için neler çektiğimizi tahayyül bile edemezsiniz. Bu şartlara gelebilmek için her yıl TSE standartlarına eklemeler yapıldı.. Neyse fazla dallandırmadan özetlersek her türlü iklim şartlarında her türlü rakımda kullanılabilecek fişekleri ülkemize getirmek için yoğun çaba harcadık. Bu konuda başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Ama bununla kalmayıp her türlü yeniliği de ülkemize getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.
Bu arada RC Camouflage 34 ve 37 gr balistik testleri aşağıdadır. Düşünüldüğü kadar yüksek basınçlı olmadığını görmeniz açısından yayınlıyorum.

çoklu resim yükle

çoklu resim yükle
Ali ŞIRACI-İZMİR TİCARET
RC CARTRIDGES ITALY
www.izmirticaret.com.tr
1962/İZMİR

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #45 : 25 Şubat 2015, 10:59:12 »
Ali bey RC CAMOUFLAGE`lerin basınçları normal düzeylerde orada hemfikiriz,zaten RC kendi sitesinde 34gr. için 660 bar-37 gr.için 710 bar ortalama vermiş.Benim dediğim Hyperfast`lar için 1020 bar ortalama vermiş RC,siz daha önce maximum 1020 diye belirtmiştiniz.Hani benim demek istediğim bazı fişeklerin üzerinde yazarya max. 1050 bar diye,(ordaki ibare kovanın dayanabileceği değeri ifade eder diye biliyorum yanlışım varsa bilgisi olan arkadaşlar düzeltsin)gerçekte onların basıncı 750-800 bar civarındadır,arkadaşlar Hyperfast`ları onunla karıştırmasınlar zira burdaki gerçek değer !
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Ali ŞIRACI

• *
« Yanıtla #46 : 25 Şubat 2015, 13:25:36 »
Ali bey RC CAMOUFLAGE`lerin basınçları normal düzeylerde orada hemfikiriz,zaten RC kendi sitesinde 34gr. için 660 bar-37 gr.için 710 bar ortalama vermiş.Benim dediğim Hyperfast`lar için 1020 bar ortalama vermiş RC,siz daha önce maximum 1020 diye belirtmiştiniz.Hani benim demek istediğim bazı fişeklerin üzerinde yazarya max. 1050 bar diye,(ordaki ibare kovanın dayanabileceği değeri ifade eder diye biliyorum yanlışım varsa bilgisi olan arkadaşlar düzeltsin)gerçekte onların basıncı 750-800 bar civarındadır,arkadaşlar Hyperfast`ları onunla karıştırmasınlar zira burdaki gerçek değer !

Erol Bey konuyla ilgili şunları söyleyebilirim. Av fişeklerine uygulanan basınç deneyi insan güvenliği için gereklidir. Ancak bu testler CIP standartlarında belirtilen kurallara göre yapılmalıdır. (Bu testler 21 derecelik ısı ve %60 rutubet ortamında 24 saat klimatize edilmiş fişekler üzerinde uygulanır.) Bunun dışında yapılan testlerin sonuçları farklı neticeler verecektir.
Yani bu da demektir ki belirtilen şartlarla yapılan deneylerde elde edilmesi gereken basınç ve hız değerleri vardır. Bu deneylerde standartta belirtilen azami basıncın ve hızın üzerine çıkamazsınız.
Örnek olarak fişek üzerine maximum 1020 bar yazılmış ise bu fişek en fazla bu basıncı yakalayabilir. Nasıl yakalar ? Söz konusu fişeği + 30 santigrat derecelik havada kullanırsanız veya uygun koşullarda saklamazsanız bu ne olabilir ısı yayan cihazlar yanında uzun süre bekletip daha sonra atarsanız basınç yükselecektir. X çeşit bir fişeği 10 santigrat derecede atarsanız farklı basınç 20 santigrat derecede atarsanız farklı basınç elde edersiniz. buna hava basınç farkları (barometre) rakım farklılıkları ve rutubet oranı da dahil.
en uygun standart için 21 derece de 24 saat bekletilmiş fişek, 1060 bar basınç %60 nem oranı ile klimatize edilmiş ortamlarda deneyler yapılıyor.
Bundan sonrası için avcının gideceği avlak hava durumu ve rakımla ilgili bilgileri bilip ona göre seçimde bulunması gerekir.
Ali ŞIRACI-İZMİR TİCARET
RC CARTRIDGES ITALY
www.izmirticaret.com.tr
1962/İZMİR

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #47 : 25 Şubat 2015, 13:50:59 »
1020 Bar basınç ciddi yüksek bir değer olduğundan, insanların kafasında soru işareti oluşması normal.

Ali Bey, sanıyorum şu sorunun cevabını yazarsanız, karışıklık ortadan kalkabilir diye düşünüyorum:

Aşağıdaki katalog değerleri resmi siteye yazılmış fişek örneklerinin,  üçünün de çevresel etmenlerle oluşabilecek maksimum basınçları olduğunu söyleyebilir misiniz? Ya da kiminin ortalama, kiminin maksimum basınçlarıdır gibi bir şey mi var? Ki standardizasyona önem verdiği anlaşılan RC'nin, kataloglarında böyle bir şey yapacağını ben düşünmüyorum.

Kataloğuna 640 bar yazılmış örnek

Kataloğuna 800 bar yazılmış örnek

Kataloğuna 1020 bar yazılmış (Hyperfast) örnek
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Ali ŞIRACI

• *
« Yanıtla #48 : 25 Şubat 2015, 14:32:54 »
1020 Bar basınç ciddi yüksek bir değer olduğundan, insanların kafasında soru işareti oluşması normal.

Ali Bey, sanıyorum şu sorunun cevabını yazarsanız, karışıklık ortadan kalkabilir diye düşünüyorum:

Aşağıdaki katalog değerleri resmi siteye yazılmış fişek örneklerinin,  üçünün de çevresel etmenlerle oluşabilecek maksimum basınçları olduğunu söyleyebilir misiniz? Ya da kiminin ortalama, kiminin maksimum basınçlarıdır gibi bir şey mi var? Ki standardizasyona önem verdiği anlaşılan RC'nin, kataloglarında böyle bir şey yapacağını ben düşünmüyorum.

Kataloğuna 640 bar yazılmış örnek

Kataloğuna 800 bar yazılmış örnek

Kataloğuna 1020 bar yazılmış (Hyperfast) örnek

Sayın Aysu
Ben de zaten yukarıdaki yazımda bahsetmiştim, ancak siz daha anlaşılır dilde yazmışsınız "Çevresel Etmenler" sonucu oluşabilecek maximum değerler olarak adlandırabiliriz.
Ali ŞIRACI-İZMİR TİCARET
RC CARTRIDGES ITALY
www.izmirticaret.com.tr
1962/İZMİR

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #49 : 25 Şubat 2015, 14:59:16 »
Çok teşekkürler... Şimdi bence kimsede herhangi bir soru işareti kalmamıştır... Tamamı full choke ile + çevresel etmenler sonucu oluşabilecek "maksimum değerler"

RC ürünlerinin başarısı, bence tescil makamlarının en üst mercii olan "avcılar-atıcılar" tarafından bizzat tasdik edilmişti zaten de... Üslubunuz ve ticaretiyle meşgul olduğunuz bu ürünlerin arkasında her zaman hakkıyla duracağınızın emaresi olan ilginiz (iyi ve kaliteli ürünün arkasında durmak her zaman daha kolaydır fikrimi de belirtmeliyim) , pratikte edinilen olumlu izlenimin de ötesinde ciddi bir pozitif reputasyon kazandırıyor RC'ye ve İzmir Ticaret'e, haberiniz olsun :)

Valla çok samimiyim, gerçekten tebrik ediyorum...

Sayın Aysu
Ben de zaten yukarıdaki yazımda bahsetmiştim, ancak siz daha anlaşılır dilde yazmışsınız "Çevresel Etmenler" sonucu oluşabilecek maximum değerler olarak adlandırabiliriz.

• Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul