Gönderen Konu: hatsan AİMGUARD MEKANİZMA SORUNU ve HATSAN SERVİS SIKINTISI  (Okunma sayısı 4753 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ulaş ÇELİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
atıcılığa meraklıyım, 14 yaşından beri havalı tüfeklerle atış yapıyorum.artık ateşli silahlara geçeyim dedim ve 2  hafta önce hatsan aimguard 12 kalibre tüfek aldım. bugün ilk kez denemeye fırsatım oldu. ilk 30 fişeği sıkıntısız attı. sonrasında mekanizma kurmama fırsat kalmadan tetiği çeker çekmez kendiliğinden (kinetic sistemli tüfeklerdeki gibi) geri giderek-boş kovanı atmaya başladı, sonraki denemelerimde de aynı sorun devam etti. akabinde 2-3 fişeği patlatmama sorunu oldu,aynı fişekleri sarsılmaz concorde otomatik av tüfeği patlattı.
ilk tüfeğim olması sebebiyle çok moral bozucu bir durum oldu.
yarın tüfeğimi hatsan'a göndereceğim.
sizce arızanın sebebi ne olabilir?
« Son Düzenleme: 06 Mart 2015, 17:25:46 Gönderen: Ulaş ÇELİK »
1979 ANKARA

Çevrimdışı Ulaş ÇELİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: hatsan AİMGUARD MEKANİZMA SORUNU
« Yanıtla #1 : 23 Şubat 2015, 02:30:09 »
az önce tüfeği silmek için söktüm.
kasanın iç kısmında, kurma kolunun fişeğin tepmesiyle geri gelip sertçe vurmasına bağlı olarak , kasaya temas ettiği yerde deformasyon yapmış olduğunu gördüm.
bu gidişle değişim isteyeceğim.

1979 ANKARA

Çevrimdışı Ulaş ÇELİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 06 Mart 2015, 15:01:30 »
23/02/2015 taihinde tüfeği ankara altıntaş av bayisine teslim ettim.
25/02/2015 tarihinde de tüfek hatsan'a ulaştı.
27/02/2015 tarihinde hatsan servis-bakım bölümüyle telefonda görüştüm.haftaya arayın dendi.
03/03/2015 tarihinde aradım. ... bey 2 güne kadar sonuçlanacağını söyledi, telefon numaramı aldı.
05/03/2015 tarihimde arayan-soran olmayınca ben aradım, tüfeğin tamir edilip test atışı yapılıp gönderileceği söylendi. ben de dedimki ben tamir istemiyorum, bu ürün ayıplı üründür,değişim istiyorum.teknik servisteki arkadaş gerekli ne ise yapılacak dendi. bir süre sonra tekrar aradım. 03/03/2015 tarihinde görüştüğüm   ... bey'i istedim. dedim ki; 2 güne kadar dönüş yapılacaktı, yapmadınız ve tüfeğin tamirini istemiyorum dedim. ... bey; not aldığı kağıdın atılmış olabileceğini söyledi ve  1 güne kadar yani bugün için sonuçlanacağını söyledi. ben size bilgi veriririm dedi.
bugün bu saate kadar arayan soran olmayınca az önce ... beyi aradım, tüfeğinize başka bir arkadaş bakıyor,onu vereyim dedi, telefona verdi. tüfeğime bakan(!) arkadaş  DAHA TÜFEĞE BAKMADIĞINI , pazartesi günü ,işlemin sonuçlanacağını söyledi...

hatsan servis ile yaşadıklarım bunlardır, yorum sizin...

1979 ANKARA

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 06 Mart 2015, 16:38:53 »
biz servis lerden ilgi gördügümüzde sevinir sanal ortamlarda paylaşırız... niye ? yapmaları gerekeni yaptıkları için...  sakat bir durum... işte bu yüzden bizi ömürbillah avrupa birligine almazlar...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

The following users thanked this post: Abdullah UÇAN

Çevrimdışı Ulaş ÇELİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: hatsan AİMGUARD MEKANİZMA SORUNU ve HATSAN SERVİS SIKINTISI
« Yanıtla #4 : 06 Mart 2015, 23:45:28 »
haklısınız...
1979 ANKARA

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 07 Mart 2015, 23:22:58 »
Pompalı tüfek oluyor öyle değil mi? Fotoğraflarda sürgünün altındaki kızağın arkası ve kasanın arka tarafı görünüyor. Otomatik bir tüfek olsaydı patlamayla hızla geri vuran kapak takımı "sert vuruyor olabilir" derdik ama pompalıda o izin bir sakıncası olmaz bence. Sadece görüntü hoş değil. Hatsan bunu neden söylemiyor da top gezdiriyor anlayamadım. Acaba gerçekten bir hatası mı var?
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

emrahtunca57

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 07 Mart 2015, 23:45:25 »
Bunları  duyunca çok şaşırdım hatsan gibi köklü bir firmanın böyle yapmasına. Allah kolaylık versin yerli firmalarda illaki bir sorun yaşanıyor malesef ama yerli firmaların fiyatlarıda oldukça yüksek olmasına kaliteden yoksun.

Çevrimdışı Ulaş ÇELİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 08 Mart 2015, 12:00:06 »
Pompalı tüfek oluyor öyle değil mi? Fotoğraflarda sürgünün altındaki kızağın arkası ve kasanın arka tarafı görünüyor. Otomatik bir tüfek olsaydı patlamayla hızla geri vuran kapak takımı "sert vuruyor olabilir" derdik ama pompalıda o izin bir sakıncası olmaz bence. Sadece görüntü hoş değil. Hatsan bunu neden söylemiyor da top gezdiriyor anlayamadım. Acaba gerçekten bir hatası mı var?

volkan bey; ateşli silahlarda fazla tecrübem olmamasına rağmen...
     sadece el ile ileri geri hareket ettirilen bir mekanizmanın, fişeğin tepmesiyle hızlıca ve sert bir şekilde kasaya vurması bence tolere edilmemesi gereken bir arıza... mekanizma ve hareketli parçalarda illa ki bir hastalık bırakmıştır.
  otomatik mekanizmalı tüfeklerde bu etkiyi azaltacak yay var, yay mekanizmanın belli bir yerde durması ve yerine tekrar gelmesi için çalışır... haksız mıyım?
1979 ANKARA

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #8 : 08 Mart 2015, 21:43:08 »
volkan bey; ateşli silahlarda fazla tecrübem olmamasına rağmen...
     sadece el ile ileri geri hareket ettirilen bir mekanizmanın, fişeğin tepmesiyle hızlıca ve sert bir şekilde kasaya vurması bence tolere edilmemesi gereken bir arıza... mekanizma ve hareketli parçalarda illa ki bir hastalık bırakmıştır.
  otomatik mekanizmalı tüfeklerde bu etkiyi azaltacak yay var, yay mekanizmanın belli bir yerde durması ve yerine tekrar gelmesi için çalışır... haksız mıyım?
Valla fişek patlayınca mekanizmanın kendiliğinden en geriye çarptığını yazdığınızı şimdi fark ettim. O olmaması gereken bir şey.

Aslında Winch. SXP, 1300 gibi bazı modelleri kendiliğinden bir yere kadar veya fişeğe göre komple mekanizmayı açanlar var. Fakat sizinki onlardan farklı kilide sahip. Biraz açılması kabul de, o kadarı olmamalı. Mamafih aynı marka pompalısıyla fil öldürecek fişekler :) atan Hüseyin Bey bazı fişekleriyle mekanizmanın patlamayla tam açıldığını yazmıştı. O da bazı fişekler...

Horoz kurulu ve mekanizma kapalıyken ("tüfek boşken") ve el kundağını biraz çekerekten tetik düşürdüğünüzde ne oluyor? Hatta tüfek kurulu, sürgü kapalıyken (tetiği çekmeden) el kundağını çekince açılıyor muydu? Bunları kontrol etmiş miydiniz?

Dediğim gibi, normalde atıştan sonra o kadar sert şekilde açılmamalı. Buna karşın çok sert fişeklerle tam açıldığını Hüseyin Bey'den öğrenmiştik ama o gene de silahından memnundu ve sağlamdı. Sizin tüfekte ne sorun var; var mı bilemeyiz ama inşallah fabrika güzelce ilgilenir, çözüme kavuşturur Ulaş Bey.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Tuncay KANDEMiR

Çevrimdışı Ulaş ÇELİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 08 Mart 2015, 22:01:08 »
28 , 32 ve 34 gr fişekler bile mekanizmayı tam olarak açıyor...
yarın sadi bey ile telefonda görüşeceğiz...
1979 ANKARA

Çevrimdışı Ulaş ÇELİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 09 Mart 2015, 12:17:00 »
sadi beyi henüz aramadım...
ama konuyla ilgili hatsan' a mail atmıştım, az önce cevap geldi...
bana telefon numarasından ULAŞAMAMIŞLAR... telefonumda cevapsız çağrı yok ve de telefonuma ulaşılamasa bile beni arayan numaralar  KISA MESAJ ile bana bildirilmekte...
tüfekte herhangi bir  SORUN YOKMUŞ...
SANIRIM ŞİZOFREN OLMUŞUM...  yeni tüfeğimi hiçbir sorun yokken, fabrikaya gönderip milleti boş yere uğraştırdım, hem kendim de tüfeksiz kaldım...

1979 ANKARA

Çevrimdışı Ulaş ÇELİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 09 Mart 2015, 12:27:16 »

ürünün bakım onarım süresi 21 günmüş... ben demedim ki gelir gelmez bakın-yapın aynı gün gönderin...ben, sağlıklı bilgi alamadığımı söyledim... bakım servis bölümü bana düzgün ve güvenilir cevap vermek zorundadır...ben müşteriyim...

ayrıca sondaki ''iyi günler'' de tavırlı bir edayla yazılmış...
hatsan tüfek alıp hata mı ettik?

« Son Düzenleme: 09 Mart 2015, 12:41:11 Gönderen: Ulaş ÇELİK »
1979 ANKARA

Çevrimdışı Ulaş ÇELİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 09 Mart 2015, 12:54:09 »
sadi beyi aradım...
teknik servisle görüşeceğini ve teknik servis tüfekte sorun yok derse; tüfeğe kendisinin bakacağını söyledi...
akşama haberleşeceğiz...
1979 ANKARA