Gönderen Konu: ustalarım huğlu 104A modeli hakkında bilginize ihtiyacım var  (Okunma sayısı 8505 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ustalarım emmim de 71 namlu  huglu 104 A modeli tüfek var ama imal yılı ve şok ölçüsü hakkında bilgim yok herhangi bir rakamda yazmıyor  ... tüfek sıfır  emmim ava gitmez sadece evde bir tüfeğim bulunsun diyenlerdendir ... açma mandalı siyah renkte  .. şok ve imal yılı nerde yazar .. resimleri en kısa sürede ekleyecem
« Son Düzenleme: 22 Şubat 2015, 18:27:54 Gönderen: Ersin MUTLU »
  • dede yadigarı huğlu kop 16 cal tek kırma
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
  • Fabarm l4s grey hunter 71 namlu
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ustalarım huğlu 104A modeli hakkında bilginize ihtiyacım var
« Yanıtla #1 : 22 Şubat 2015, 19:30:49 »
acaba nerde huglu süperpoze kullanıcıları  :D :D :D bilgisi olanlardan yorum bekliyorum
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Berhan PINAROĞLU

• *
« Yanıtla #2 : 22 Şubat 2015, 21:34:43 »
İmal yılı yazmaz en azından benimkinde yazmıyor :) Şok ölçülerine gelince öncelikle namlu iç çapı 18.4tür, el kundağını söktüğünüz zaman fişek yatağının namluya bağlandığı kısımda sol tarafta namluların üzerinde şoklar yazar.
  • Huğlu 104/A 12/71
  • Armsan Phenoma Carbo 12/66
  • İstanbul Silah Monza .308
1994/Bartın

• *
« Yanıtla #3 : 22 Şubat 2015, 21:38:24 »
Ek olarak: o tüfeğin değerini bilin, satıp pişman olan çok kişi var.Huğlunun şuanki üretimleri bu tüfeğin yanında beş para etmez benim gözümde.
  • Huğlu 104/A 12/71
1994/Bartın

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 22 Şubat 2015, 21:43:48 »
Ek olarak: o tüfeğin değerini bilin, satıp pişman olan çok kişi var.Huğlunun şuanki üretimleri bu tüfeğin yanında beş para etmez benim gözümde.
berhan kardeşim yazı yazmıyor el kundagını söktüm  sadece 12 70 ibaresi yazıyor imal yılını acaba seri numarayla ilişkilendirmiş olabilirler mi yanlış değilsem 03 ile başlıyor  yani 2003 üretimi olabilir mi ?? yarın resimleride yüklerim
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

• *
« Yanıtla #5 : 22 Şubat 2015, 21:50:25 »
Seri numarasıyla ilişkilendirilmesini duymuştum ama inanın bilmiyorum benimki de 14 le başlıyor ama tüfeğin 90-93 yılları arasında üretilmiş olacağını  tahmin ediyorum çünkü babam 93 yada 94 yılında almış.İlginç olanı namluların üzerinde bişey yazmaması.Aynı tüfekten arkadaşımda var ondada yazıyor.
« Son Düzenleme: 22 Şubat 2015, 21:51:37 Gönderen: Berhan PINAROĞLU »
  • Huğlu 104/A 12/71
1994/Bartın

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 22 Şubat 2015, 21:59:38 »
anladım  kardeşim sagol yarın resimleri yüklersem daha net anlaşılabilir  ayrıca  huglu 104 A kullanan ustalarım yorum  yaparsa çok sevinirim ... emmim tüfeği 6 sene önce aldı sadece denemek için 5 6 kadar fişek atmıştık o gün bu gündür hiç kullanmamış kılıfta duruyor sabahtan beri inceledim  şok ölçü yazısı okuyamadım  :D :D acaba bilmediğimiz bir şok işareti mi var
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Orkun ÜNLER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 22 Şubat 2015, 23:09:00 »
Kıymetli kardeşim,
1991 yılında ilk aldığım tüfeğim sıfır huğlu 12 cal, 71cm namlu, 1-3 şok, 70mm fişek yataklı 104a süperpoze idi. Bu tüfeği yaklaşık 20 yıl her avda kullandım. Sonra bacanağıma hediye ettim. Tüfek tek bir arıza vermedi. Fişek seçmedi. "Ben vurmam, rakım yüksek, hava soğuk, mesafe çok" demedi. Gayet ergonomikti. Öğrenci bütçesi ile aldığım silahım beni hiç zor durumda bırakmadı. Basit bir tüfekti, tek tetik ejektör, selektör, otm. emniyet vs hiç bir özellik yoktu. Gerek de hissetmedim. Olumsuz tek yönü 3.400gr gibi bir ağırlıkta olmasıydı. (sonra uçar avlarda biraz zorluk getirse de tüfeğin bir çok artısında bu ağırlığın da payı olduğunu gördüm) Elbette işçilik ve malzeme kalitesi çok daha fazla olabilirdi ancak verdiğim paraya göre aldığım tatmin edici idi. Tüfeği elden çıkardıktan sonra eksikliğini hep hissettim. Yerine aldığım simson çifte harkulade bir silah olmasına rağmen, onu huğlu gibi tepe tepe rahat kullanamadım, bir de süperpoze ile başlamam, çifte ile de randımanlı av yapmama rağmen, bende hep süperpoze isteğini canlı tuttu. Ancak yeni yapılanları pek beğenmediğim için sıfırını almaya cesaret edemedim.  Kader bu, bu sene bir avcı büyüğümden, 1984 model olduğunu devir esnasında faturasından öğrendiğim, yine 12 cal, ful ful şoklu,71 cm namlulu bir huğlu 104a"yı aldım ve içimdeki ukdeyi giderdim. Tüfeği yakından inceleyip 1990 model ve 1984 model 104a ları kıyasladığımda, imalatın ileri değil geri gittiğini üzülerek gördüm. 1984 model yeni! tüfeğim sürme boya idi, üzerinde el yapımı zambak ve gül gravürler vardı ve abartma olmaksızın tüfek bu gravürlerle çok güzel bezenmişti. Ağırlık ise aynı idi. İşçilik ayrıntıları hissedilir derece iyi idi. Kubuz yenilere göre daha kibar, kundak gayet şık ve ergonomik, özetle el işçiliği tüfeğin her yerinde belli idi. Umarım iyi avlar yapmak nasip olur. Özetin özeti " iyi tüfek, değerlendir".
  • Simson Suhl SXS ejektör 12 Cal.
  • Fusil Robust Brevete s.g.d.g 222 SXS 12 Cal.
  • Fusil Robust Brevete s.g.d.g. 222 SXS 16 Cal.
  • Akus OB O/U 12 Cal.
  • Huğlu 103 d O/U 12 Cal.
  • Yıldız SPZ-ME O/U 20 Cal.
Orkun ÜNLER
1972 KONYA

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 22 Şubat 2015, 23:29:37 »
Kıymetli kardeşim,
1991 yılında ilk aldığım tüfeğim sıfır huğlu 12 cal, 71cm namlu, 1-3 şok, 70mm fişek yataklı 104a süperpoze idi. Bu tüfeği yaklaşık 20 yıl her avda kullandım. Sonra bacanağıma hediye ettim. Tüfek tek bir arıza vermedi. Fişek seçmedi. "Ben vurmam, rakım yüksek, hava soğuk, mesafe çok" demedi. Gayet ergonomikti. Öğrenci bütçesi ile aldığım silahım beni hiç zor durumda bırakmadı. Basit bir tüfekti, tek tetik ejektör, selektör, otm. emniyet vs hiç bir özellik yoktu. Gerek de hissetmedim. Olumsuz tek yönü 3.400gr gibi bir ağırlıkta olmasıydı. (sonra uçar avlarda biraz zorluk getirse de tüfeğin bir çok artısında bu ağırlığın da payı olduğunu gördüm) Elbette işçilik ve malzeme kalitesi çok daha fazla olabilirdi ancak verdiğim paraya göre aldığım tatmin edici idi. Tüfeği elden çıkardıktan sonra eksikliğini hep hissettim. Yerine aldığım simson çifte harkulade bir silah olmasına rağmen, onu huğlu gibi tepe tepe rahat kullanamadım, bir de süperpoze ile başlamam, çifte ile de randımanlı av yapmama rağmen, bende hep süperpoze isteğini canlı tuttu. Ancak yeni yapılanları pek beğenmediğim için sıfırını almaya cesaret edemedim.  Kader bu, bu sene bir avcı büyüğümden, 1984 model olduğunu devir esnasında faturasından öğrendiğim, yine 12 cal, ful ful şoklu,71 cm namlulu bir huğlu 104a"yı aldım ve içimdeki ukdeyi giderdim. Tüfeği yakından inceleyip 1990 model ve 1984 model 104a ları kıyasladığımda, imalatın ileri değil geri gittiğini üzülerek gördüm. 1984 model yeni! tüfeğim sürme boya idi, üzerinde el yapımı zambak ve gül gravürler vardı ve abartma olmaksızın tüfek bu gravürlerle çok güzel bezenmişti. Ağırlık ise aynı idi. İşçilik ayrıntıları hissedilir derece iyi idi. Kubuz yenilere göre daha kibar, kundak gayet şık ve ergonomik, özetle el işçiliği tüfeğin her yerinde belli idi. Umarım iyi avlar yapmak nasip olur. Özetin özeti " iyi tüfek, değerlendir".
tşk ederim orkun abi yorumlar için emmim ava gitmez tüfek hiç kullanılmadı  5 6 fişek atıldı sadece ... ben uçar avları yaptıgım için özellikle keklik ... emmim sana vereyim dedi  bende bilgi almak istiyorum şokları hakkında ... tabi bu arada yabancı tüfek arayışı içindeyim .. huglu 104A ekstradan çıktı belki alırım ama şok ölçüsü yazmıyor  bir işaret var mıdır şok için .... yarın resimleri atmaya çalışacağim
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Orkun ÜNLER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 22 Şubat 2015, 23:44:38 »
Değerli kardeşim,
şoklar kesirli sayılarla ifade edilmiş olabilir (2/4 gibi)
şoklar yuvarlaklarla ifade edilmiş olabilir (ooo gibi)
şoklar yıldız sembolleri ile ifade edilmiş olabilir (*** gibi) 
Örnek olarak verdiğim her üç sembol de yarım şoku ifade eder.
Bu rakam veya semboller el kundağının altında, fişek yatağının üzerinde gösterilmiştir. (Mutlaka gösterilir). Yabancı bir çok markanın kalitesine söylenecek yok ama iyi yerlilerde var. Sırf avrupa olsun diye bütçeyi çok zorlamak anlamsız bence. Tabi tüfek biraz şans ve şahsi beğeni işi. Tüfeğin özel yapım değilse, büyük ihtimalle üst gözü ful alt gözü yarım şokludur. Bu da keklik avı için idealdir. Selamlar
  • Akus OB O/U 12 Cal.
Orkun ÜNLER
1972 KONYA

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 23 Şubat 2015, 00:18:23 »
Değerli kardeşim,
şoklar kesirli sayılarla ifade edilmiş olabilir (2/4 gibi)
şoklar yuvarlaklarla ifade edilmiş olabilir (ooo gibi)
şoklar yıldız sembolleri ile ifade edilmiş olabilir (*** gibi) 
Örnek olarak verdiğim her üç sembol de yarım şoku ifade eder.
Bu rakam veya semboller el kundağının altında, fişek yatağının üzerinde gösterilmiştir. (Mutlaka gösterilir). Yabancı bir çok markanın kalitesine söylenecek yok ama iyi yerlilerde var. Sırf avrupa olsun diye bütçeyi çok zorlamak anlamsız bence. Tabi tüfek biraz şans ve şahsi beğeni işi. Tüfeğin özel yapım değilse, büyük ihtimalle üst gözü ful alt gözü yarım şokludur. Bu da keklik avı için idealdir. Selamlar
abi bende sabahtan beri çap ölçüsü veya kesirli sayı arıyorum ama yok  meğerse  ( o ) işareti varmış   abim üst namluda (o)     alt namluda (oo) var ne anlama geliyor şimdi bu tüfeğin şokları nedir
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 23 Şubat 2015, 00:54:57 »
abi bende sabahtan beri çap ölçüsü veya kesirli sayı arıyorum ama yok  meğerse  ( o ) işareti varmış   abim üst namluda (o)     alt namluda (oo) var ne anlama geliyor şimdi bu tüfeğin şokları nedir
Aynı yuvarlaktan benim çiftede de var.Solda bir tane sağda iki..Sol 1 sağ 2 şok yani..Kardeş eğer tüfeğe sarkacaksan :) yakın mesafelerden atış yap.Nişan hattı meselesi..
1982 Konya

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 23 Şubat 2015, 07:36:28 »
Aynı yuvarlaktan benim çiftede de var.Solda bir tane sağda iki..Sol 1 sağ 2 şok yani..Kardeş eğer tüfeğe sarkacaksan :) yakın mesafelerden atış yap.Nişan hattı meselesi..
anladım hasan abi sagol .. 1 2 şok keklikte nasıl olur bilmem ama bugun yarın bir deneme atışları yapayım keçe ve bior tapalarla 25  30 m arası saçmayı biraz açabilirsem belki alırım ... dar şokta yüksek gram saçmayı dağıtıp  düzgün bir dagılım vermeyedebilir  bir deneme yapıp durumu değerlendirecem
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Orkun ÜNLER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 23 Şubat 2015, 12:36:16 »
Değerli kardeşim,
Tüfeğin 4/4 - 3/4 çap yani ful ve üç çeyrek çapta. Bu da toplu saçma çıkaracağını gösteriyor. Açık arazide yapılan keklik avları için uygun. Keçe bior vb. tipi fişeklerle ve saçma numarasını arttırarak, saçma dağılımını arttırmak mümkün. Avlaklarımızdaki kekliklerin yılması neticesi değil ful şok sanırım topla atış yapmak gerekecek!!!
  • Akus OB O/U 12 Cal.
Orkun ÜNLER
1972 KONYA

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 23 Şubat 2015, 12:49:14 »
Değerli kardeşim,
Tüfeğin 4/4 - 3/4 çap yani ful ve üç çeyrek çapta. Bu da toplu saçma çıkaracağını gösteriyor. Açık arazide yapılan keklik avları için uygun. Keçe bior vb. tipi fişeklerle ve saçma numarasını arttırarak, saçma dağılımını arttırmak mümkün. Avlaklarımızdaki kekliklerin yılması neticesi değil ful şok sanırım topla atış yapmak gerekecek!!!
bakalım abi  kararsızım 900 civarı para istedi emmim de çok gibi geldi bana
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Orkun ÜNLER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 24 Şubat 2015, 10:03:32 »
Gibisi fazla, istenilen para çok yüksek. Tüfek ne kadar temiz olursa olsun 2. el. ve yerli silahlar 2. elde çok yapmaz. Selam
  • Akus OB O/U 12 Cal.
Orkun ÜNLER
1972 KONYA