Gönderen Konu: huğlu 103 fe hakkında bilgi  (Okunma sayısı 5989 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
huğlu 103 fe hakkında bilgi
« : 22 Şubat 2015, 16:37:13 »
arkadaşlar  huğlu 103 fe modeli bütün çakmaklımı  yada bütün çakmak görünümlümü  bir tüfektir
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
Ynt: huğlu 103 fe hakkında bilgi
« Yanıtla #1 : 22 Şubat 2015, 16:56:22 »
çakmak manyağıdır..sırf çakmaktır kapağın altı.. :D kapağı bi söküyon zippomu ararsın,tokaimi ararsın çakmaktan geçilmez  ;D neyse ustalar yazar bizde öğreniriz bahaneyle biz bişi bilmiyoruz memlekette öylesine işde..tüfekmi tüfek elime su borusu verseler perazzi sanırım  ;)

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #2 : 22 Şubat 2015, 18:18:18 »
KAPAK
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 22 Şubat 2015, 23:28:44 »
çakmak manyağıdır..sırf çakmaktır kapağın altı.. :D kapağı bi söküyon zippomu ararsın,tokaimi ararsın çakmaktan geçilmez  ;D neyse ustalar yazar bizde öğreniriz bahaneyle biz bişi bilmiyoruz memlekette öylesine işde..tüfekmi tüfek elime su borusu verseler perazzi sanırım  ;)
:)
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 22 Şubat 2015, 23:31:18 »
Özgür ATAŞ

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 23 Şubat 2015, 14:05:35 »
huğlu 103 fe modeliniz bütün çakmaklı mıdır  teşekkür ederim

103FE modelimiz, görsel olarak kapaklıdır. Mekanizma çakmak üzerinde değildir. Saygılarımızla
Özgür ATAŞ

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #6 : 23 Şubat 2015, 23:38:28 »
103 fe çakmaklı değildir ama ava çakması gayet iyidir.
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #7 : 24 Şubat 2015, 00:44:47 »
çakmaklı olunca ne oluyormuş çok merak ediyorum =) birisi yanda mekanizma birisi dipçik içinde mekanizmalar ne farkı var bana bilimsel olarak açıklayacak varmı neden bu çakmak olayına takılıyolar =)
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

Çevrimdışı Ömer ÇELEBİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 24 Şubat 2015, 00:51:19 »
çakmaklı olunca ne oluyormuş çok merak ediyorum =) birisi yanda mekanizma birisi dipçik içinde mekanizmalar ne farkı var bana bilimsel olarak açıklayacak varmı neden bu çakmak olayına takılıyolar =)

tamamen kulaktan dolma benim açımdan hiç bilimsel olmayan bir artısını söyleyeyim benim bildiğim tam çakmaklı tüfekler düştüğünde patlamıyor(muş). :)

1984 Ankara

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #9 : 24 Şubat 2015, 01:04:46 »

tamamen kulaktan dolma benim açımdan hiç bilimsel olmayan bir artısını söyleyeyim benim bildiğim tam çakmaklı tüfekler düştüğünde patlamıyor(muş). :)

faso fiso hepsi tam çakmağı yanda yarım çakmak dipçik içinde bütün olay bu ama insanlarda tam çakmak olunca sanki daha iyi vuracak edası yaratmaları hiç hoş değil..
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #10 : 24 Şubat 2015, 01:20:58 »
Doğru :) Kulaktan dolma demişsiniz ama doğru...  Bununla birlikte tüm sidelock modellerde değil, bazılarında. Intercepting Sear denilen , tetik tulumbasını durduran mekaniğe sahip olan sidelock modellerde (İngiliz ve Alman modellerin neredeyse tamamında var) tüfeğin herhangi bir sarsıntıyla patlamasını engelleyen bir yapısı var. Sadece ve ancak tetiği çekerseniz patlamayı sağlayan ateşleme iğnesine vurma işlemi gerçekleşiyor.

Sidelock tüfeklerde, maşa yaylı olanlarda, özellikle eski model tüfekler arasında, tetik düşürme ağırlıkları daha tutarlı ve başarılı. Ama günümüzde,  her türlü mekanikte tetik düşürme istenildiği gibi ayarlanabiliyor. Bana hala sidelock bir tüfeğin tetik çekişi daha tatlı bir sertlikte his verir.. Daha smooth diyorlar ya, öyle...

Maşa yay yerine helezon yay kullanılan sidelock modeller de var ayrıca...

Ayrıca, sidelock, daha fazla metal yüzey demek, bu da gravür yapılabilecek, parlatılabilecek, süslenecek daha fazla alan demek... :)

Sidelock işçiliği,  hem metal hem de ağaç işçiliği açısından, boxlock işçiliğine göre daha detaylı ve maliyetli. Kundak ağacının mukavemetini gerekli olan eşik değerinin altına düşürüp düşürmemek arasındaki ince çizgiyi aşmamak için gerçekten iyi bir tasarım ve çok iyi bir işçilik gerekiyor. Kapağın, ağaç yüzeye mekaniğin herhangi bir noktasının sürtmeden, eşit ama "minimum" yakınlıkta alıştırılabilmesi gerekiyor. Çok ince işçilik. Boxlock'taki kadar alanınız yok. Kapağın hiç bir noktası, kasmamalı, sidelock kilit vidaları dibine kadar sıkıldığında dahi, metal doğal duruşunda durabilecek şekilde ağaçla bütünleşebilmeli...

Sidelock tüfekler her zaman muadil tüfekler arasında, boxlock modellerinden daha pahalı olur. Sidelock bir tık yukarıda "lüx" model kabul edilir.

Boxlock tüfeklerde de, bu "lüx" görüntüyü verebilmek için, çakmak mekaniği kapaklarda olmamasına rağmen, sahte kapak konularak (false side plate ya da false sidelock), sanki altında çakmak mekaniği varmış gibi bir ilk izlenim ve ek gravür alanı elde edilmeye çalışılır, tüfeğe fazladan "hava" katmaya çalışılır.. Mevzu bu :)

• Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Kenan ÇITAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 24 Şubat 2015, 23:05:58 »
103 ce tufegimi yeni aldim ve gecen hafta pazar deneme sansim oldu oncelikle 3475 gr agirligi var ama patlamasi ve mesafesi cok hosuma gitti sezon acilinca bakalim butun test sonuclarini paylasicam insallah simdilik memnunum..
1978 istanbul

Çevrimdışı A.Rıza ÇİÇEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 25 Haziran 2015, 15:41:31 »

Umarım sayın İbrahim AYSUNUN çakmakla alakalı bu yazısı bilgilendirici olur...
A RH (+) 1981-Ankara