Gönderen Konu: Ata Neo 12  (Okunma sayısı 14194 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Ata Neo 12
« Yanıtla #25 : 15 Mart 2015, 21:51:31 »
             Belki ata neo yanlış fişek seçimi nedeniyle başarısı olmuş olabilir.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 17 Mart 2015, 18:24:15 »
Mekanizması harika yüze oturuşu süper,ağırlık çok dengeli gel görki bu gün yakacıkta 30 tane tek kurşun attım aldım tüfeğimi fabrikaya götürdüm geri verdim.Yanlış anlaşılmasın çok beğendiğim bir süperpoze aldım farklı marka yeni bu gün onu da denedim onda hiç bir sorun yok ama temizlemeye kalkınca atanın kromu muhteşem barut izi yok denecek kadar az ama diğer tüfeğimde namluları temizlemek için 1 saat uğraştım.Kullandığım kurşunlar bornaghi ve özkursan.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı Merdan KAÇAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 17 Mart 2015, 20:07:18 »
Benim eski model Neo'de hiç bir sıkıntı yokken sırf namlunun kasaya giren uzantısı kısa diye satıp yeni modelinden aldım. Tek kurşun atışında 25 metrede kurşunların 10-12 cm kadar altta toplandığını gördüm.

Bir de neo çulluk var evde. Onunla atış yaptım. Arpacığın gördüğü yere açtı deliği. O da yeni uzun namlu uzantılı modellerden.

Yeni modele 61 namlu getirttim. Arazide aldım soluğu. Tak tak üç atış aynı 71 cm abisi gibi. Yahu nasıl olur. Bantlarını inceledim bayideki gold modeliyle venzayla karşılaştırdım ve namlu ucunda bantın diğerlerine göre en az üç mm yüksek olduğunu gördüm. Fabrikaya gönderdim. 3,5 haftalık bir süreçten sonra geldi tüfek. Gelen notta alt vurduğu teyit edilmiş. Hatta sol alt denilmiş. Namlular değişti yazıyordu. Bantlarını kontrol ettim, bayideki venza ve neo gold gibi yüksekliği namlu ağzına yakın hale gelmişti. Pazar günü denemesini yaptım. Kısa namlu bırak alt vurmayı artık üst bile vuruyor. Uzun namlu tam nişan alınan yeri vuruyor. Her iki namluda da sağ sol sapma yok. Moralim düzeldi. Buradan Ozan Bey'e de teşekkür ediyorum.
Öte yandan servis küçük bir karışıklık yaparak benim sıfır tüfeğin  çiziksiz el kundağı ve dipçiğini söküp başka bir avcının 5-6 yerinden darbeli el kundağı ve dipçiğiyle göndermiş tüfeği. Çantada eskiydi. Bayi aracılığıyla servisle görüştük telafi edeceklerini söylediler. Takozunda segmanı yoktu. Bekliyoruz bakalım.

« Son Düzenleme: 17 Mart 2015, 20:08:51 Gönderen: Merdan KAÇAR »
Merdan KAÇAR
1970-Ankara

Çevrimdışı Merdan KAÇAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #28 : 17 Mart 2015, 20:14:41 »

Firmaların bu konudaki imkanları nedir bilmiyorum ama en azından belli bir mesafeden silahın sabitlenerek hedef kağıdına atış yapılması ve tüfeklerin aynen tabancalarda olduğu gibi bu hedef kağıtları kutularına konularak satılması daha iyi olur diye düşünüyorum.

80'li yılların başlarında av tüfeği olarak tek kırmam vardı. O tek kırmanın bugünkü teknolojiyle üretilen çoğu tüfekten daha iyi tek kurşun atışı yapmasını yadırgamıyorum desem yalan olur.
Merdan KAÇAR
1970-Ankara

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 17 Mart 2015, 21:42:01 »
Öğrendiğim kadarıyla Ata nın kendi poligonu yok sanırım Yakacıktaki poligona gidip orda deniyorlar.Ama hiç üşenmeden sırf problemi çözebilmek için gidip geliyorlar onca yolu. Ben şile oruçoğlu derneğine üyeyim oruçoğlu köyünde güzelbir poligon alanı var ama atış için randevulaşarak gidiyoruz .Bu konuda aslında bir organizasyon yapılırsa belki ata firmasıda o kadar yol gitmeden bu atışları hem daha düşük ücretlerle hemde daha kolay yapabilir. Ayrıca 24 Mayıs 2015 günü Oruçoğlu köyünde atış yarışmaları yapılacaktır.Avcı arkadaşlarımıza duyurulur.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 20 Mart 2015, 15:33:06 »
Bu gün yakacik poligona nda ata arms dan Derviş usta ve ekibiyle buluştuk 3 kişi sadece benim tufegim için gelmisler.mahcup oldum ama gururlandimda böyle bir tufegim olduğu için. Tufegi yapmışlar 10 numara olmuş çok memnun kaldım. Servis budur arkadaşlar. Devrim Usta ve ekibine teşekkür ediyorum.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Fatih ÖNÜGÖREN

• *
« Yanıtla #31 : 23 Mart 2015, 21:49:53 »
Yeni aldigim ata neo inanilmaz derecede alt vuryor.Yarin fabrikaya gonderecgim.Insallah ilgilnier..tufek gelince sonucu buradan sizlerle paylasacagim.
Fatih ÖNÜGÖREN
1973 NİĞDE

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 24 Mart 2015, 00:59:43 »
Yeni aldigim ata neo inanilmaz derecede alt vuryor.Yarin fabrikaya gonderecgim.Insallah ilgilnier..tufek gelince sonucu buradan sizlerle paylasacagim.
Ata tüfek sanayi olarak servise önem veriyorlar benzer bir sorun olduğunda her fabrika malının arkasnda duruyor ama Stoeger silah fabrikası dudullu imesin arkasında yeri basitama nette telefonları var bir arayın bakalım en küçük bilgi sormak için kaç günde telefonunuz açılıyor.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

The following users thanked this post: Fatih ÖNÜGÖREN

Çevrimdışı Ozan ÖZŞAHİN

• *
  • Ata Silah San. A.Ş.
    • Ata Arms (Ata Silah San. A.Ş.)
« Yanıtla #33 : 24 Mart 2015, 07:49:16 »

Merhaba Fatih Bey;

Ürünü yurtiçi kargo ile karşı taraf ödemeli olarak şahsıma göndermenizi rica ederim.

Saygılarımla
1955, İstanbul
"Türkiye’de Şimdiye Kadar Yapılmış En İyi Yarı Otomatik Av Tüfeği"
Kanadalı Silah Dergisi, Calibre.
(alan kodu girmeden) 444 91 04

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 24 Mart 2015, 16:54:54 »
Ata tüfek sanayi olarak servise önem veriyorlar benzer bir sorun olduğunda her fabrika malının arkasnda duruyor ama Stoeger silah fabrikası dudullu imesin arkasında yeri basitama nette telefonları var bir arayın bakalım en küçük bilgi sormak için kaç günde telefonunuz açılıyor.

Dogruya dogru yigidi oldur hakkini yeme.
Servis kalitesine evet, ama tufek icin ayni seyi diyemem.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

The following users thanked this post: Fatih ÖNÜGÖREN, Meriç EGE

Çevrimdışı Kerem DÖNMEZ

• *
  • Kardeşler tokalaşmaz, sarılır.
« Yanıtla #35 : 24 Mart 2015, 17:21:05 »
Çok iyi ilgileri var bu konuda fabrika filan hizmeti çok iyi vermekte ama size şunu öneririm olmadı yeni almışınız onun yerine geri vererek Stoeger m2000 veya m3000 alın rahat ederseniz

Katılıyorum, M3000 alın Aradaki fiyat farkıda cebinizde kalır.
1985 BURSA

The following users thanked this post: Fatih ÖNÜGÖREN, Meriç EGE

• *
« Yanıtla #36 : 29 Mart 2015, 17:44:16 »
Silahım 25.03.2015 tarihinde Ata silah sanayi  A.ş ye ulaşti....  Beklemedeyim.... bakalim sorun neymiş ve en önemlisi mevcut surun düzelecek mi.....
Fatih ÖNÜGÖREN
1973 NİĞDE

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #37 : 29 Mart 2015, 23:20:03 »
Silahım 25.03.2015 tarihinde Ata silah sanayi  A.ş ye ulaşti....  Beklemedeyim.... bakalim sorun neymiş ve en önemlisi mevcut surun düzelecek mi.....
Fatih bey fabrikadan Devrim ustayı arayın ısrarla kendisinin atış testi yaparak son kontrolu yapması gerektiğini belirtin.Eğer Devrim usta atış testi yaparsa hedefi 12 den vurursunuz.Yoksa hata çıkabiliyor.Hatta atış kağıtlarının resimini bana atın bile diyebilirsiniz. İkinci kez fabrikaya silah yollayınca insanın morali bozuluyor. Biraz ısrarcı olursanız süper sonuç alırsınız ve atışlarda Benellilerle dalga geçersiniz.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

• *
« Yanıtla #38 : 30 Mart 2015, 17:13:18 »
Gürsel bey, yönlendirmeniz icin tesekkur ederim. Arayip görüşeceğim...
Fatih ÖNÜGÖREN
1973 NİĞDE

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #39 : 30 Mart 2015, 18:10:59 »
yamuk namluyu yapan da stoeger değilmiydi.hatta yamuk namluyu düzelttiklerinide söyleyenler.al birini vur ötekini hepsi aynı.çok çalışmaları lazım çok....
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

• *
« Yanıtla #40 : 01 Nisan 2015, 10:35:00 »
Devrim ustayla görüşüldü. Bizzat ilgilenecegini söyledi. Bakalim,gorecegiz sonucu.....
Fatih ÖNÜGÖREN
1973 NİĞDE

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #41 : 01 Nisan 2015, 17:38:50 »
Devrim ustayla görüşüldü. Bizzat ilgilenecegini söyledi. Bakalim,gorecegiz sonucu.....
Devrim usta ilgileniyorsa gerisini merak etme....
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

• *
« Yanıtla #42 : 10 Nisan 2015, 18:13:53 »
Silahim alt vurma sorunu ile Ata fabrkasina gitti ve 17 gun sonra geri geldi.Basta Ozan Bey olmak uzere Devrim usta
 ve ekibine tesekkuru bir borç bilirim.... Silah 10 numara olmuş.Benelli super nova ile kapisti basa bas geldi.Herseyi ile super olmus...Tesekkurler Ata,Tesekkurler ilgilenenler....
Fatih ÖNÜGÖREN
1973 NİĞDE

• *
« Yanıtla #43 : 10 Nisan 2015, 18:47:05 »
Daha önce 35 cm kadar sol alt vuran tüfegim şu an arpacigin gordugu yeri vuruyor. İlgilenen herkese tesekkur ediyorum...
Fatih ÖNÜGÖREN
1973 NİĞDE

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #44 : 11 Nisan 2015, 17:42:04 »
Daha önce 35 cm kadar sol alt vuran tüfegim şu an arpacigin gordugu yeri vuruyor. İlgilenen herkese tesekkur ediyorum...
Şimdi bunu anlatmaya çalışıyorum. Bu forumu oluşturan arkadaşlarada buradan teşekkür etmemiz lazım işin büyük kısmını onlar sayesinde halletmiş oluyoruz. Şimdi iyiki Benelli yada Beretta ya o paraları vermemişim diyor insan.Hem yerli malı hemde ilgi alaka sebebiyle.İnsan mutlu oluyor. Birde  yabancı bir silahta herhangibir sorun çıksa İtalyaya gidecek gelecek 6 ay. Stoeger kullanan seven arkadaşlarada şunu söylemek istiyorum.Eminim kullandığınız silahlarla çok güzel anılarınız vardır. Ve iyiki Stoeger almışım diyorsunuz. Ama bende diyorumki bende Ata silahı seviyorum. İyiki Ata almışım hatta servisden sebep hatta aradığımda ulaşılabilir olmalarından sebep bu sevgime mesnette oluşturuyorum.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

The following users thanked this post: Fatih ÖNÜGÖREN, Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #45 : 23 Mayıs 2015, 08:16:48 »
        Gülsem mi yoksa ağlasam mı bilemedim.Hepsi şaka gibi....
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ