Benim eski model Neo'de hiç bir sıkıntı yokken sırf namlunun kasaya giren uzantısı kısa diye satıp yeni modelinden aldım. Tek kurşun atışında 25 metrede kurşunların 10-12 cm kadar altta toplandığını gördüm.
Bir de neo çulluk var evde. Onunla atış yaptım. Arpacığın gördüğü yere açtı deliği. O da yeni uzun namlu uzantılı modellerden.
Yeni modele 61 namlu getirttim. Arazide aldım soluğu. Tak tak üç atış aynı 71 cm abisi gibi. Yahu nasıl olur. Bantlarını inceledim bayideki gold modeliyle venzayla karşılaştırdım ve namlu ucunda bantın diğerlerine göre en az üç mm yüksek olduğunu gördüm. Fabrikaya gönderdim. 3,5 haftalık bir süreçten sonra geldi tüfek. Gelen notta alt vurduğu teyit edilmiş. Hatta sol alt denilmiş. Namlular değişti yazıyordu. Bantlarını kontrol ettim, bayideki venza ve neo gold gibi yüksekliği namlu ağzına yakın hale gelmişti. Pazar günü denemesini yaptım. Kısa namlu bırak alt vurmayı artık üst bile vuruyor. Uzun namlu tam nişan alınan yeri vuruyor. Her iki namluda da sağ sol sapma yok. Moralim düzeldi. Buradan Ozan Bey'e de teşekkür ediyorum.
Öte yandan servis küçük bir karışıklık yaparak benim sıfır tüfeğin çiziksiz el kundağı ve dipçiğini söküp başka bir avcının 5-6 yerinden darbeli el kundağı ve dipçiğiyle göndermiş tüfeği. Çantada eskiydi. Bayi aracılığıyla servisle görüştük telafi edeceklerini söylediler. Takozunda segmanı yoktu. Bekliyoruz bakalım.