Gönderen Konu: OTOMATİK İLE SÜPERPOZE ARASINDAKİ GÜÇ FARKLI.  (Okunma sayısı 15915 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
OTOMATİK İLE SÜPERPOZE ARASINDAKİ GÜÇ FARKLI.
« : 18 Şubat 2015, 13:58:50 »
Selam arkadaşlar int gördüm sizinle paylaşıp fikrinizi almak istedim. Huğlu Nitro Beast ve Süperpoze Karşılaştırma yapmışlar ve sonucu sizde görün.

« Son Düzenleme: 01 Nisan 2015, 13:25:30 Gönderen: Metin ŞAHİN »

resim yükle
                 ♥  ♥  ♥ Metin Şahin ♥  ♥  ♥
                   ♥  ♥  ♥ 1977 -  BOLU  ♥  ♥  ♥

The following users thanked this post: Ceyhun SÖNMEZER

Çevrimdışı Ömer ÇELEBİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: otomatik ve süperpoze arasındaki güc farkı
« Yanıtla #1 : 18 Şubat 2015, 14:22:59 »
    Çok güzel paylaşım, teşekkür ederiz.

1984 Ankara

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 18 Şubat 2015, 14:29:22 »
Güzel paylaşım olmuş.Nitro Beast ile ilgili sorun yaşayan arkadaşlar vardı daha önceleri.Sol atma problemi olduğundan bahsediyorlardı.Huğlu  o konularda  bir düzeltme yaptı mı acaba?
Benim bildiğim kadarıyla hareketli namlu oldugu icin saga yada sola cekme olayı yapıypordu.atış esnasında hareketinden dolayı gövde içinde sağa sola oynamasın diye yeni namluların kep bölümüne tırnak eklenmiş. kullanan arkadaşlar bu konuda daha iyi yardımcı olabilir. ben şahsen süperpozeden yanayım.

resim yükle

Çevrimdışı Cemal MADEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 18 Şubat 2015, 15:22:51 »
Paylaşım için teşekkürler. Bura da verilmek istenen mesaj,poze mi otomatik tercihinden başka bir şey bence.Otomatik bir av tüfeğinin,poze kadar etkili oluşu.Bence + 1 her zaman cepte olması avantaj...
  • Hatsan Supreme Combo 61/71
1972 ANKARA (SİNOP)

Çevrimdışı Mehmet DİLSİZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 18 Şubat 2015, 15:29:01 »
Paylaşım için tskler
ancak kütük net sonuç değil,varsa eski ansiklopedi kitaplara saçma ile atış yapın,kaç sayfa deldiği net çıkar.

1976-D.Bakır

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 18 Şubat 2015, 15:50:43 »
tek kurşun atışlarında süperpozenin ne kadar etkili oldugunu biliyoruz. Nitro Beast calışma sistemi kinetik yada gazlı sistem değil. enerji aktarım sistemiyle calışıyor. sanırım burda Nitro Beast diğer otomatiklerden farkını göstermek istemiş.en az süperpoze kadar etkiliyim demiş ama her güzelin bir huyu var. yukarda arkadaşında söylediği gibi Nitro Beast sola cekme olayı cok kullanıcının başını agrıttı. yinede aynı test gaz sistemli otamatikle yapılmış olsa . o başarıyı gösteremezdi

resim yükle

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 18 Şubat 2015, 17:37:08 »
güzel karşılaştırma olmuş delicilik için tüfeğin otomatik veya poze olmasından çok daha önemli şeyler var namlu kalitesi şok kalitesi gibi
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #7 : 01 Nisan 2015, 11:49:58 »
Bu test videosunu ben çekmiştim, hatta huğlu facebook sayfasına gönderdiğimde çok değişik yorum ve tepkiler aldım beğenenler de oldu kabul etmeyip kusur bulanlar hatta noter huzurunda test yapılmalı diyenler bile olmuştu :) ben köyde ikamet eden bir avcıyım atış yaparken noterle ne işim olur benim :) bu testi de kendim için yapmıştım aslında sonucu ben de merak ediyordum. facebook sayfasında paylaşımlarımdan ötürü özelden mesaj atıp tüfeği soran çok kişi oluyordu söylentiler doğru mu diye, ben de hem kendim sonuca bakarım hem de paylaşırım merak eden görmüş olur dedim. benimkisi amatörce bir test tabiki farkındayım belki yanlışlarımda var, bu iş çok daha profesyonelce yapılabilir. ben sadece imkan dahilinde elimden geldiğince şartları eşit tutmaya çalışarak bu testi yaptım, çıkan sonuç da yarım santim bile olmayan bir fark. 2 sezondur yaptığımız avlarda zaten tüfek gücünü ortaya koydu. pozeden daha güçlü olduğu yönünde söylentiler vardı, şartlar aynı olursa bu zaten pek mümkün değil. her şey bir tarafa pozenin bence kendine göre bir klası var zaten. poze gibi elbette olamaz , ben de uzun yıllardır poze kullanıyorum. ama nitro kendi sınıfında oldukça güçlü bir tüfek. ayrıca videoyu paylaştığınız için de teşekkür ederim :)
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 01 Nisan 2015, 13:32:53 »
Bu test videosunu ben çekmiştim, hatta huğlu facebook sayfasına gönderdiğimde çok değişik yorum ve tepkiler aldım beğenenler de oldu kabul etmeyip kusur bulanlar hatta noter huzurunda test yapılmalı diyenler bile olmuştu :) ben köyde ikamet eden bir avcıyım atış yaparken noterle ne işim olur benim :) bu testi de kendim için yapmıştım aslında sonucu ben de merak ediyordum. facebook sayfasında paylaşımlarımdan ötürü özelden mesaj atıp tüfeği soran çok kişi oluyordu söylentiler doğru mu diye, ben de hem kendim sonuca bakarım hem de paylaşırım merak eden görmüş olur dedim. benimkisi amatörce bir test tabiki farkındayım belki yanlışlarımda var, bu iş çok daha profesyonelce yapılabilir. ben sadece imkan dahilinde elimden geldiğince şartları eşit tutmaya çalışarak bu testi yaptım, çıkan sonuç da yarım santim bile olmayan bir fark. 2 sezondur yaptığımız avlarda zaten tüfek gücünü ortaya koydu. pozeden daha güçlü olduğu yönünde söylentiler vardı, şartlar aynı olursa bu zaten pek mümkün değil. her şey bir tarafa pozenin bence kendine göre bir klası var zaten. poze gibi elbette olamaz , ben de uzun yıllardır poze kullanıyorum. ama nitro kendi sınıfında oldukça güçlü bir tüfek. ayrıca videoyu paylaştığınız için de teşekkür ederim :)
Güzel calışma olmuş emegine saglık. video izleyince ilk bende şaşırdım otomatik ile poze arasında cok fazla bir fark görünmüyordu.nitro enerji aktarmalı  gaz kaybı olmadıgı icin  etkisini göstermiş.buna ragmen yinede süperpoze bir adım önde olduguınu az bir farkda olsa göstermiş

resim yükle

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
Ynt: OTOMATİK İLE SÜPERPOZE ARASINDAKİ GÜÇ FARKLI.
« Yanıtla #9 : 01 Nisan 2015, 13:56:13 »
pozeler veya çifteler daha etkili olur diye genelleme yapmak doğru değil çünkü poze ve çiftede de güç kaybı olabiliyor
  • Franchi Affinity

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #10 : 01 Nisan 2015, 14:15:20 »
pozeler veya çifteler daha etkili olur diye genelleme yapmak doğru değil çünkü poze ve çiftede de güç kaybı olabiliyor
Evet genelleme yapmak bencede doğru olmaz, kullanılan mühimmata veya silahların balistik özelliklerine göre sonuçlar değişkenlik gösterebilir. bu, çok merak edildiği için yapılmış bir çalışma, sonuçta biri tam destekli diğeri hareketli mekanizmalı. az veya çok illaki fark olacaktır.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 01 Nisan 2015, 14:21:08 »
Elbette poze ve ciftelerdede güc kaybı mutlaka olur.ama otomatik kadar olmaz. süperpozenin tek kurşun atışlarında ne kadar etkili oldugunu hepimiz biliriz. videoda nitro nerdeyse süperpoze ile aynı etkide oldugunu göstermiş.benim merak ettiğim aynı testi nitroyu diğer  kinetik yada gazlı  otomatiklerle test edilse sonuc ne cıkardı.

resim yükle

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #12 : 01 Nisan 2015, 14:31:05 »
Elbette poze ve ciftelerdede güc kaybı mutlaka olur.ama otomatik kadar olmaz. süperpozenin tek kurşun atışlarında ne kadar etkili oldugunu hepimiz biliriz. videoda nitro nerdeyse süperpoze ile aynı etkide oldugunu göstermiş.benim merak ettiğim aynı testi nitroyu diğer  kinetik yada gazlı  otomatiklerle test edilse sonuc ne cıkardı.
kinetikle kıyaslamadım ama yerli bir gazlı otomatikle eşit şartlarda farklı bir testle denedim, nitro açık farkla üstün geldi. ama dediğim gibi tüfeğin namlu iç çapından tutunda gaz deliklerinin özelliği veya diğer tüm özellikleri bu karşılaştırmayı etkiler. karşısındaki gazlı tüfekde olsa nitroyu her gazlıdan ya da diğer otomatiklerden üstün gelir diyemeyiz. ama şöyle bir durum da var ki ben pozeden nitroya geçince av performansı açısından bir fark göremedim. yine özellik olarak aynı fişeklerle devam ettim, kış şartları zorladığında bile gramajı fazla  yükseltmeden aynı performansı aldım yaptığım avlarda.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 01 Nisan 2015, 14:54:55 »
Nitronun etkisine yada kalitesine bir sey diyemem güzel silah ama her güzelinde bir huyu var. sola cekme olayı nitronun dezavantajı oldu. bir cok otomatik kullandım sırf bu yüzden nitrodan uzak kaldım.kış aylarında -10 -15 derecede kaz ördek avlarında süperpozeden aldıgım verimi otomatikde bulamadım.nitro bu videoda her ne kadar süperpozeye yakında olsada, benim görüşüme göre poze her zaman otomatiklerden bir adım önde
« Son Düzenleme: 01 Nisan 2015, 14:55:58 Gönderen: Metin ŞAHİN »

resim yükle

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #14 : 01 Nisan 2015, 15:14:48 »
Tüfeklerin pattern ve penetrasyonları bireyseldir..Sistemle ilgili değildir..Mühimmata göre, şoka göre de çok değişkenlik arzeder..
« Son Düzenleme: 01 Nisan 2015, 15:16:53 Gönderen: Tuncay KAHRAMAN »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Çağrı ECE, İbrahim AYSU, Suat ÇALIŞKAN, Hüseyin ÖZCAN, Meriç EGE

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #15 : 01 Nisan 2015, 15:58:01 »
Tüfeklerin pattern ve penetrasyonları bireyseldir..Sistemle ilgili değildir..Mühimmata göre, şoka göre de çok değişkenlik arzeder..
Aslında bende bu şekilde demek istedim. bu olayı değiştiren çok faktör olabilir. tüfek konusunda tartışmak ya da o üstün bu değil tarzda konuşmaları aslında pek sevmiyorum ben :) ama tüfeğimle ilgili merak edilen konular varsa sorulduğunda memnuniyetle cevaplarım
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 01 Nisan 2015, 16:21:47 »
Evet genelleme yapmak bencede doğru olmaz, kullanılan mühimmata veya silahların balistik özelliklerine göre sonuçlar değişkenlik gösterebilir. bu, çok merak edildiği için yapılmış bir çalışma, sonuçta biri tam destekli diğeri hareketli mekanizmalı. az veya çok illaki fark olacaktır.

desteklide olsa hareketlide olsa sistem farkı belki %1 %2 etkiler ama namlu farkı şok farkı %10 20 etkiler onun için sistemin önemi kalmıyor
bu arada çifte ve pozelerdede güç kaybı olabiliyor onu kasa ve namlu arasına kağıt koyarak deniyolardı tüfek kapanıyosa arada boşuk var demek başka nasıl kontrol edilebilir bilmiyorum
  • Franchi Affinity

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #17 : 01 Nisan 2015, 16:49:24 »
desteklide olsa hareketlide olsa sistem farkı belki %1 %2 etkiler ama namlu farkı şok farkı %10 20 etkiler onun için sistemin önemi kalmıyor
bu arada çifte ve pozelerdede güç kaybı olabiliyor onu kasa ve namlu arasına kağıt koyarak deniyolardı tüfek kapanıyosa arada boşuk var demek başka nasıl kontrol edilebilir bilmiyorum
kasayla namlu arasından çifte veya poze nekadar gaz gaçırabilirki veya kaçırsa nekadarcık etki eder ? merak ettiğim için soruyorum yanlış anlamayın.  eğer ciddi oranda boşluk varsa bu asıl atış için tehlikeli olur gaz kaçırmasından daha önemli konu bu bence.
diğer taraftan sistem farkının basınç kaybına yüzde kaç etki edeceği konusunda araştırdığım ve sorup öğrendiğim kadar, pompalı olsun poze veya çifte olsun, mekanizma geriye gelmedği yada sistem için gaz harcamadığı için bir nebze daha itici güç oluşturduğunu biliyorum, bu şekilde öğrendim çünkü. gazlıda deliklerden tahliye olan gaz, fişeğin gücünü kesermi veya keserse nekadar keser bilmiyorum, sonuçta kilide ilk hareketi vermek için gaz pistonu ittiriyor. bu arada mühimmat namludan çoktan çıkmışsa zaten sorun yok. nitroda enerji aktarımı diyorlar mesela, onda da fişek patlarken namlu kepine takılı olan mekanizma kilidiyle birlikte namlu yarım santim geriye geliyor, henüz daha mekanizma açılmamış bu esnada, mühimmat da namluyu terkediyor, kilitle namlu geriye gelince kilidin düşebileceği kadar mekanizma da oynamış oluyor o esnada kilit düşüyor ve mekanizma boşu atıp doluyu tekrar alıyor. yani fişek namluyu terkedene kadar henüz kilit açılmamış oluyor. belki oyüzden kabaca bir hesapla pozeye yakın bir etki göstermiş olabilir. sonuçta tüfeğin sistemi ne olursa olsun hepsi av yapıyor yaptırıyor. ille de güç farkı var veya yok deniyorsa da ona göre fişek seçip avı yapmak en mantıklısı bence :)
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Fazıl BAYAKDAN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 01 Nisan 2015, 16:53:53 »
bende yeni hevesliyim ava ama ne almalıyım diye düşünüyorum süper poze nasıl bir tüfek otomatik düşünüyordum aslında huğlu eski firma dediler iyi dediler bakıyorum forma pekde memnun olan yok gibi bu gün iyi diyen yarın kötü diyor anlamadım huğlumu alsam yoksa bu gün birisi f rafello mu ne bir model söyledi onumu alsam şimdi sizde süperpoze demişsiniz  o nasıl bir model bilmiyorum iyimidir birde bu kalibre kasa rengi filan yazmış ustalar bilemedim ki
1977 istanbul

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 01 Nisan 2015, 17:02:21 »
kasayla namlu arasından çifte veya poze nekadar gaz gaçırabilirki veya kaçırsa nekadarcık etki eder ? merak ettiğim için soruyorum yanlış anlamayın.  eğer ciddi oranda boşluk varsa bu asıl atış için tehlikeli olur gaz kaçırmasından daha önemli konu bu bence.
diğer taraftan sistem farkının basınç kaybına yüzde kaç etki edeceği konusunda araştırdığım ve sorup öğrendiğim kadar, pompalı olsun poze veya çifte olsun, mekanizma geriye gelmedği yada sistem için gaz harcamadığı için bir nebze daha itici güç oluşturduğunu biliyorum, bu şekilde öğrendim çünkü. gazlıda deliklerden tahliye olan gaz, fişeğin gücünü kesermi veya keserse nekadar keser bilmiyorum, sonuçta kilide ilk hareketi vermek için gaz pistonu ittiriyor. bu arada mühimmat namludan çoktan çıkmışsa zaten sorun yok. nitroda enerji aktarımı diyorlar mesela, onda da fişek patlarken namlu kepine takılı olan mekanizma kilidiyle birlikte namlu yarım santim geriye geliyor, henüz daha mekanizma açılmamış bu esnada, mühimmat da namluyu terkediyor, kilitle namlu geriye gelince kilidin düşebileceği kadar mekanizma da oynamış oluyor o esnada kilit düşüyor ve mekanizma boşu atıp doluyu tekrar alıyor. yani fişek namluyu terkedene kadar henüz kilit açılmamış oluyor. belki oyüzden kabaca bir hesapla pozeye yakın bir etki göstermiş olabilir. sonuçta tüfeğin sistemi ne olursa olsun hepsi av yapıyor yaptırıyor. ille de güç farkı var veya yok deniyorsa da ona göre fişek seçip avı yapmak en mantıklısı bence :)

çok önemsiz miktarda olur heralde kaçan gaz gazlı otomatikteki gibi çok azdır.
benim izlediğim kinetik tüfek ağır çekim videolarda hep saçmalar namludan çıktıktan sonra mekanizma hareket ediyodu kinetik otomatikler gazlıya göre biraz daha yavaş çalışır zaten gazlı gibi seri atamazsınız, ama gazlılara hiç dikkat etmedim ancak gazlı otomatiğin kullandığı gaz diğer etkenlerin yanında devede kulak kalır
« Son Düzenleme: 01 Nisan 2015, 17:05:10 Gönderen: Çağrı ECE »
  • Franchi Affinity

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 07 Nisan 2015, 19:45:53 »
bende yeni hevesliyim ava ama ne almalıyım diye düşünüyorum süper poze nasıl bir tüfek otomatik düşünüyordum aslında huğlu eski firma dediler iyi dediler bakıyorum forma pekde memnun olan yok gibi bu gün iyi diyen yarın kötü diyor anlamadım huğlumu alsam yoksa bu gün birisi f rafello mu ne bir model söyledi onumu alsam şimdi sizde süperpoze demişsiniz  o nasıl bir model bilmiyorum iyimidir birde bu kalibre kasa rengi filan yazmış ustalar bilemedim ki
Fazıl bey bence Huğlu 103 DE 12 kalibre  süperpoze  yeni başlayanlar için hem ekonomik hemde ideal bir av silahı.Namlu boyuda 66 cm yeterli olacaktır.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı Ersun ERDOĞAN

• *
« Yanıtla #21 : 07 Nisan 2015, 20:02:19 »
emrah bey aslında yeni üretilen yarı otamatik av tüfeklerinin menzili ve tesir gücünün pozelerle yarışır hale geldiğini çok net göstermiş bilimsel olması çokda önemli değil.gelişen teknoloji şunu gösteriyor önümüzdeki süreçte poze ve çiftelerden çok daha etkili yarı otomatik tüfekler göreceğiz belkide.AMA SÜPER POZE VE ÇİFTELER AVCILAR İÇİN BİR KLASİKTİR 100 YILLARDA GEÇSE HER ZAMAN VAZGEÇİLMEZDİR.EMRAH BEY EMEĞİNİZE SAĞLIK.GÜZEL BİR TEST.
Ersun ERDOĞAN
1979 malatya

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #22 : 07 Nisan 2015, 21:26:45 »
emrah bey aslında yeni üretilen yarı otamatik av tüfeklerinin menzili ve tesir gücünün pozelerle yarışır hale geldiğini çok net göstermiş bilimsel olması çokda önemli değil.gelişen teknoloji şunu gösteriyor önümüzdeki süreçte poze ve çiftelerden çok daha etkili yarı otomatik tüfekler göreceğiz belkide.AMA SÜPER POZE VE ÇİFTELER AVCILAR İÇİN BİR KLASİKTİR 100 YILLARDA GEÇSE HER ZAMAN VAZGEÇİLMEZDİR.EMRAH BEY EMEĞİNİZE SAĞLIK.GÜZEL BİR TEST.
Yorumunuz için teşekkürler. Evet bende sizinle aynı fikirdeyim.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Ersun ERDOĞAN

Mert YILMAZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : 11 Nisan 2015, 00:38:13 »
güzel test olmuş insanların kafasında soru işareti vardı . gerçi Huğlunun bende tek kırması var çok eski olması rağmen baya sağlam. otomatik bir tane armsan phenoma vardı sattım Ata venza aldım . Huğlu da düşünüyorum Gazlı sistem olan GX 512 modelini bakalım kısmet.
« Son Düzenleme: 11 Nisan 2015, 00:43:20 Gönderen: Mert YILMAZ »

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #24 : 11 Nisan 2015, 12:43:47 »
güzel test olmuş insanların kafasında soru işareti vardı . gerçi Huğlunun bende tek kırması var çok eski olması rağmen baya sağlam. otomatik bir tane armsan phenoma vardı sattım Ata venza aldım . Huğlu da düşünüyorum Gazlı sistem olan GX 512 modelini bakalım kısmet.
Teşekkürler Mert bey. evet zaten merak ediliyordu, basit bir testle az da olsa birşeyler göstermeye çalıştım. venza tüfeğiniz hayırlı olsun. diğer huğlu gx de güzel bir tüfek olduğu söyleniyor kullananlar memnun gördüğüm kadarıyla.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986