Bende M3000 sahibiyim yaklaşık 3 ay kadar önce aldım , daha tüfeğimi doğru dürüst temizlemedim hemen hemen her hafta sonu göl avlarına ördek ve mekeye gittim. hiçbir tutukluk yapmadı, ama ben daha 28 hiç atmadım, sadece deneme amaçlı 24 gr trap fişeği atmayı denedim iki adetti ikisinide boş kovanı dışarı atmadı. benim ördek ve mekede kullandığım fişek RC S4 bunlar 33gr standart 4-5-6 numaralarını kullandım, 32 gr olarak da RC SİPE 4-5 numaraları kullandım en ufak bir tutukluk yaşamadım. bu bahsettiğim fişeklerle müthiş avlar yaptım inanılmaz bir öldürme kaabileyeti tüfeğim beni çok memnun etti. avlara hep stoeger M2000 olan bir arkadaşımla gittim oda benim fişeklerle aynı attı oda iyi sonuçlar aldı sadece onda bazen tutukluklar yaşandı ama onuda şuna bağladık , daha önce arkadaşım süperpoze kullanıcısı idi ilk defa otomatik kullandığı için yadırgadı omuz desteğinden kaynaklandığını düşündük nitekim gün geçtikce alıştı.
yağlama konusunda bence marka numaralara bağlı kalmayın, ben yıllardır avdan gelince bildiğiniz sprey yağlarla akşamdan tüfeğin heryerine bolca püskürtürüm yağlı olarak bekledirim ertesi gün bir bezle güzelce silerim , namluya bir harbi, fişek yatağınıda parmağımla bezle iyice silerim fişek yatağı çok önemli , sonrada şoku söker şok yatağını temizler , gevşek kalacak şekilde şoku takarım.
benim bakım anlayışım bu , öyle tüfeğin ince parçalarını felan kesinlikle sökmem, hiçbir zaman da bu bakım şeklim bana bir sorun yaşatmadı..