Gönderen Konu: özkursandan gına geldi !  (Okunma sayısı 11559 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kemal SUNMAN

• *
özkursandan gına geldi !
« : 17 Şubat 2015, 22:48:31 »
forum takipçileri ,  geçtiğimiz günlerde yaptığımız avin sonrasında nisan atmak istedik. Özkursanin standart kurşunlarıyla tenekeye yaklaşık 20 metreden 3 atış yaptık . Atışlarımızin Hiçbiri hedefi vurmadi ilk iki atış tenekenin Yarım metre sağına ve soluna vurdu . 3. Atışta ise kursunun nereye gittiğini anlamamistık . Inceledikten sonra kursunun namluda parçalanarak önümüze saçma gibi yayıldığını ve namluda iz yaptığını fark ettik  biz kadifekale domuz avcıları olarak özkursani kınıyoruz ve kullanmanızı tavsiye etmiyorum .
KADİFEKALE domuz avcıları=hendek/SAKARYA

Çevrimdışı Kemal SUNMAN

• *
Ynt: özkursandan gına geldi !
« Yanıtla #1 : 17 Şubat 2015, 23:00:32 »
biz olaydan Sonra avrupa mermiye yöneldik . tecrübemız yumuşak merminin domuz avında daha etkili olacağı yönünde oldu . Yerli mermilerin kursunu sert olduğu için delip geçiyor ve taribatı az oluyor . Aksine avrupa mermilerin kursunu daha yumuşak ve domuza vurduğunda ikinci atışa Gerek kalmıyor taribatı çok büyük oluyor Bunu denedik ve Gördük .

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 17 Şubat 2015, 23:01:16 »
kendi düşen ağlamaz.almayın su markayı dıyoruz sureklı.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 17 Şubat 2015, 23:03:40 »
Bu dert de bu aralar yeni çıktı. Tek kurşun hedefe gidemeden birkaç parça oluyor. Birkaç kez yerli tek kurşun kullandım ama sıvamasından illallah geldi, vazgeçtim.
Belki binin üzerinde tek kurşun attım, bir kere böyle bir şeyle karşılaşmadım. Neden? Sadece ithal kurşun kullanıyorum.
Kemal Bey, kaç numara şokla attınız?
Ahmet Bey, kurşun çok sert olmalı. Ucunda bakır bilye olan kurşunu mu kullandınız? Yoksa Kama mıydı?
1975 - istanbul - www.hobimaket.com

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 17 Şubat 2015, 23:07:24 »
Doğrudur. 28 gr kurşunu da sarı. Daha önceden de bu kurşunla ilgili yakın şikayetler duyduk.

Çevrimdışı Kemal SUNMAN

• *
« Yanıtla #5 : 17 Şubat 2015, 23:17:21 »
atışı 5 numara şokla gerçekleştirdim .12 kalibre henüz yeni tüfekti . Ayrıca konu tüfek veya şok değil ben 20 kalibre yerli tüfeğimde sadece 3 numara şok kullanırım attığım mermiler bilindik avrupa mermiler (remington wincester ) ve sapma dahi yok .

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 17 Şubat 2015, 23:23:44 »
Haklısınız. 20 metrede zaten ne sapması olacak?
Allah korusun, size birşey olmamış. Böyle fişek mi olur? Yazık...

Çevrimdışı Mert SUNMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 17 Şubat 2015, 23:25:09 »
Atışlar esnasında Kemalin yanındaydım benim anlamadığım kasanın içide mekanizmanın içide kağıt gibi ince birkaç milim genişliğinde kurşun parçalarıyla dolmuştu. Birde kurşunların basınçları farklımı oluyor aynı kutudan çıkan başka kurşunla abartısız 150-200metre düşme olmaksızın nişan vurmuştuk

Çevrimdışı Kemal SUNMAN

• *
« Yanıtla #8 : 17 Şubat 2015, 23:25:27 »
bir şekilde duyurup bu ihmalin önüne geçmek gerekir .

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 17 Şubat 2015, 23:28:51 »
özkursandan memnun kalanı ben şuana kadar görmedim. bu sene ördek özel fişeklerinden bende kullanmak istedim. ses var ama etki yok. zaten özkursanın başarı alanı ses fişeklerinde . şahsen ben kimseye tavsiye etmem. umarım firma sahipleri yada av bayileri bu eleştirileri iletirler belki faydası olur.

resim yükle
                 ♥  ♥  ♥ Metin Şahin ♥  ♥  ♥
                   ♥  ♥  ♥ 1977 -  BOLU  ♥  ♥  ♥

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 17 Şubat 2015, 23:30:15 »
Zamanında denediğim bazı yerli fişeklerde basınç farkı vardı. Aynı kutudan çıkan fişeklerden biri top gibi, diğeri ise kauçuk mermi gibi patlıyordu.
Kurşunu neyden yapıyorlar acaba? Çöpten mi? Yerliyi destekleyelim diyoruz. Çoğu malesef bu şekilde. Bizi utandırıyorlar.

Çevrimdışı Mert SUNMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 17 Şubat 2015, 23:38:54 »
Daha önce benim başıma yaf ta gelmişti bir sorun kovanlar ortadan kopup gidiyordu forumda paylaşmıştım resimlerini ben ne öğreniyorsam bu siteden öğreniyorum eminim daha bir çok kişi böyledir o yüzden firma yetkililerinin bu sorunların nedenini araştırması lazım güzel ürün yapsalarda hep onu kullansak fena mı olur yani niye yabancıya güveniyoruzda yerliye güvenmiyoruz bence bu çok kötü bir durum bizde remington 25 lira yerli 10 lira arada fiyat farkı var bizde kimi diyebilir kalitesine göre fiyat diye ama amerikada remingtonda 10 lira yerli üreticilerin bunuda düşünmesi lazım

Çevrimdışı Kemal SUNMAN

• *
« Yanıtla #12 : 17 Şubat 2015, 23:42:22 »
türkiyede üretilen eski mermilerde  bu sıkıntılar görülmüyordu nedense son 2-3 senedir aşırı şekilde hatalı ürün piyasaya sürülüyor bu ihmali durdurmak gerekir . Yapılacak avı geçtik söz konusu insan hayatı .

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 17 Şubat 2015, 23:44:36 »
Bravo Mert. Çok önemli bir noktayı yakalamışsın.
Amerika'da remington, winchester 10 lira. İtalya'da Rc, Bp 10 lira. Bize gelince gümrüğü, vergisi, aracısı 25 lira oluyor.
Yerliler 10 lira diye bize kamu hizmeti yapıyorlar sanmayalım.

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 17 Şubat 2015, 23:47:58 »
fiyatı gecdik önce emniyet. ava cıkdıgım arkadaş bile özkursan kullansa ben tedirgin olurum. namludan cıkan sacmanın nereye gidecegi belli değil. sert zemine carpınca sekme yapıyor. celik sacma kullandıkları icin ezilme olayı yok.

resim yükle

Çevrimdışı Mert SUNMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 17 Şubat 2015, 23:57:25 »
Gürkan bey bence en önemlisi böyle forumlar yerli üretici için bir nimet ne güzel eksik yanları konuşuluyor buna göre düzeltmeleri lazım ürünlerini. Ahmet beyin dediği kama kurşunu hiç atmadım ama topraktan çıkmış halini inceledim tapayla beraber aynen duruyordu 1no şokla bile güvenle atabilirsiniz diyorlar. Sadece çekirdek namludan bırakılırsa rahatça geçiyor.Ama tapasıyla bırakılınca fişek yatağından sonra şoka girince takılıyor öyle harbiyle falanda ilerlemiyor benim merak ettiğim tapa nasıl bir ezilmeye uğruyor ? Atılmış tapa bile içinden geçemezken üstelik
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2015, 23:59:16 Gönderen: Mert SUNMAN »

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #16 : 17 Şubat 2015, 23:59:09 »
Özkursan'ın kullanılabilecek tek mermisi misket kurşunudur.Onunda kurşunu biraz sert ama idare eder.
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 18 Şubat 2015, 00:06:12 »
elinde özkursan olan varsa birini kesip sacmalara baksın cogu irili ufaklı misket bile değil ..egri birbirine yapışık mıknatıs tutunca hepsi mıknatısa yapışıyor. celik oldugu icin namlu icinede cok zarar veriyor. umarım tez zamanda bir cözüm bulurlar

resim yükle

Çevrimdışı Mert SUNMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 18 Şubat 2015, 00:17:48 »
Yerli olarak tek kullanmadığım marka meca birkerede onu denemek istiyorum daha şikayet duyulmadı en azından. Genel olarak ben yavaşçalar atıyorum ama eğer bulursam speedy slug kahve rengi kovan bence bariz fark ediyor diğerlerine göre . Ben artık temizliğini geçtim telliyoruz geçiyor ama en azından düzgün vursunda keyfimiz yerinde olsun. O namlu patlama videosuna gelince zaten meşhur oldu adamlar :) neyseki bir yerine birşey olmadı ama genede mal canın yongasıdır adam bakınca içi acıdı kimin olsa acırdı zaten tüfeğini sevmeyen kim varki sonuçta :) Ama özkursan yetkilisi diyorki biz burda atıyoruz tüfeğimize birşey olmuyor kimin tüfeğine zarar verirse getirsin bize diyor

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 18 Şubat 2015, 00:23:59 »
bunu ben görmemişdim ama özkursan olunca şaşırmamak lazım allah korumuş..

resim yükle

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 18 Şubat 2015, 00:28:55 »
Bu videoyu çok önce izlemiştim, dikkat etmemişim. Tam göremediğimden soruyorum, acaba 2. kurşun namludan çıkmıyor mu? Üçüncüyü atarken üst üste gelince mi namlu patlamış ?
Neresinden tutsan fena. Atıcıya birşey olmamasına sevindim, tüfeğe acıdım. Geçmiş olsun.

Çevrimdışı Mert SUNMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 18 Şubat 2015, 00:32:41 »
Cengiz bey illaki vardır ama kesin deler geçer bizim insanımızın çoğu kaliteye hayvanın acı çekip çekmemesine bakmıyor bizim insanımız domuzu düşman gibi değersiz birşey gibi görüyor . Açıkçası ben kurşuna kıyamayıp saçmayla domuz vuranı gördüm geçen bir avdada birine dedimki bak yumuşak mermi at avrupa at domuza hemen ölsün dedim adam bana o domuza bu bir liralık mermi bile çok ona dedi. Vurduktan sonra malesef can çekişen hayvana  ikinci mermiye kıyıpta atmıyorlar

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 18 Şubat 2015, 00:39:54 »
Bu videoyu çok önce izlemiştim, dikkat etmemişim. Tam göremediğimden soruyorum, acaba 2. kurşun namludan çıkmıyor mu? Üçüncüyü atarken üst üste gelince mi namlu patlamış ?
Neresinden tutsan fena. Atıcıya birşey olmamasına sevindim, tüfeğe acıdım. Geçmiş olsun.
bende dikkatle izledim 2 atışda hedefin dibine düşüyor . namluda kalsa daha buyuk bir facia olurdu . bu kadar tartışmadan cıkardıgıumız ders fişek secimine dikkat etmek olacak. tüfege güvenip icinde ne oldugu belirsiz fişekleri kullanırsak ya namluyu patlatırız yada kendimizi. allah korusun..

resim yükle

Çevrimdışı Mert SUNMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 18 Şubat 2015, 00:49:03 »
Aynen öyle o hayvana çok içim acımıştı. Bu sene katliam yaparsak seneye ne vurucaz bu gidişle bunu düşünmeyen çok insan var

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #24 : 18 Şubat 2015, 01:08:01 »
Yabancı fişeklere onca parayı verirken zoruma gidiyor.

Ama kimse kusura bakmasın, yerli fişeklere elimi dahi sürmüyorum. Hiç güvenmedim! Avrupa ya da Amerikan üretimlerini kastederek "Biz de en az onlar kadar....vs" şeklinde başlayan altı boş cümlelerin hiç birine itimat etmiyorum.

Yukarıda paylaşılan videodaki yarılan namluyla ilgili sorun fişekte de olmayabilir, namluda, tüfekte de olabilir, namlu içinde bir şeyler de kalmış olabilir. Ayrıca , başınıza bir şey gelecekse, Allah korusun, pahalı bir Avrupa mühimmat ve pahalı bir Avrupa tüfekle de gelebilir ama ben yerli üretim fişeklere güvenemiyorum. Hangi marka olursa olsun! Hiç kusura bakmasınlar...
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul