Pazartesi Nitro yu fabrikaya gönderdim,pek ümidim yok ama,düzelmez ise iade edeceğim. Mantıklı gelen ve formun birinde yazılanlara göre:tüfeğin namlu içersinde patlama olduğunda,tüfek içinden fişek barutu,basıncı da daha namluyu terk etmeden,fişek yatağı açılıyor.Bu nedenle gaz tahliye deliği olmamasından dolayı açığa çıkan basınç,fişek yatağından da çıkma eğilimi gösterip,buraya basınç uyguluyor.Buda tüfeğin hedefte sapmaya neden olabiliyor..Bu basınç makinalara sabitleyerek atışlarda değil,insan atışlarında ortaya çıkıyor vb gibi şeyler yazıyor.Daha yüksek gramajlar belkide bu yüzden önerilmiyor.Buda benim tahminim: Namlu ,fişek yatağını olduğu yere geçmesi için bulunan yuvarlak halka,orada takılı olan yayı bir sabitliyor.Namlu halkasının üzerindeki düz taraf ta burada bulunan somuna paralel takılıyor.Yani namlu bu somun üzerinde hareket ediyor.Haliyle bütün somunlar SOLA açılır,sağa sıkılır.Sağ tarafı iyice sıkınca ,daha sağa gitmiyor,ama sol a mukavemeti yani dönmesi az bir kuvvet ile mümkün.Şimdi namlu ,mekanizma tarafı zaten kep ile sabitlenmeye çalışıyor,iyi de namlunun uç tarafı sol tarafa dönmesi yani mukavemeti olmayan bir somun üzerinde o basınca sadece tespit kapağının baskısı ile nasıl sabit dursun.Bunlar benim sadece fikrim,tabi ki koskoca Huğlu bunları düşünerek önlemi vardır.Benim kisi züğürt tesellisi gibi gevezelik.Hayırlısı bakalım.....