Gönderen Konu: Huğlu Nitro Beast i aldım ve devamı  (Okunma sayısı 21190 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ekrem ÜÇLER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Huğlu Nitro Beast 7+1, 66 namlu yu aldım en sonunda
« Yanıtla #25 : 28 Şubat 2015, 22:00:35 »
Hayırlı olsun inşaallah kazasız belasız.
1976 İZMİR

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #26 : 01 Mart 2015, 00:09:45 »
Bu tür konularda açı ayar pulları gündeme geliyor..Destekli yada sabit atışlarda da pullar sorunu halleder mi?Ben sorunu çözmez diye biliyorum..Bu arada tüfeğiniz hayırlı olsun.
1982 Konya

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 01 Mart 2015, 01:55:09 »
Şevket bey bugün 3 arkadaş ile 35 metreden tek kurşun ile hedefe atış yaptık.35 metrede 3 ayrı kişinin yaptığı atışlarda 50 santim sola isabet etti.Saçma da ise 34 gram beş numara saçma ile ,yine 35 metrede ,3ayrı kişide yaklaşık saçmaların topladığı yer hedefin 40 sm sol altı oldu.
Ah be abi keşke iyice araştırsaydın nitroyu burada neler yazıldı neler takip etseydin keşke. huğlu iyi firmadır evet güzelde avı vardır silahlarının ama bu nitroda çok karıştırdılar işleri abi neyse Allah'tan sezon kapalı bu arada yaptır silahını galiba sorunu çözmüşler düzelmiş sol atma olayı. Hayırlı olsun genede bu arada umarım gönlünüzce avlar yaparsınız kazasız belasız
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Cemal MADEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 01 Mart 2015, 11:31:26 »
Özgür kardeşim öncelikle teşekkür ederim,sağ olasın,herkese  kazasız belasız avlar inşallah, Nitro yaklaşık iki sene önce piyasaya çıktı.Fakat Huğlu nun daha önce basına açıkladığı ve telefonla görüşmemde nitro nun ilk üretiminde bazı tüfeklerde sol atma problemi çıktı,ve bu sorun yeni üretimlerde giderildi.Şu anda böyle bir problem yok denildi.Yıllarca Türkiye de av tüfeği sektöründe lokomotif olmuş Huğlu nun bu açıklamaları doğrultusunda ,gaz kaybı olmayan yeni nesil denilen,bir otomatik av tüfeği sahibi olmak istedim.Formları takip ettim tabi ki.Sorun olduğu bir çok form da belirtildi.Hatta bu tüfeğe sahip arkadaşım bana bu sorunumu hallettiler,kepli namlu taktılar dedi.Birde Dr Mehmet Şahmaran gibi attığını vuran,delicilik özelliği üst seviyede olan, bir Nitro görüntüleri beni etkilemedi desem yalan olur.Şu sola atma problemi olmasa inan mükemmel bir tüfek.Göze gelmesinden,omza oturması,tepmesinden,tetik çekmesine kadar çok iyi.Yarın tüfeği Huğlu ya göndereceğim.Huğlu dan tüfeğin ne sorunu var ise halledeceğiz dediler.ALLAH var Huğlu tüfeğine sahip çıkan bir firma.Benim kızdığım şey Huğlu ya telefon açıp yeni üretim tüfek istedim.Onlarda 10 gün içerisinde yeni üretimden tüfek çıkar ve ideal bayiye göndeririz dediler.Bende ideal av bayi yi arayıp durumu bildirdim.İdeal gelir gelmez göndeririz demeleri.Tüfek geldiğinde bir baktım tüfek seri no 2013 olması.Yani ya Huğlu elindeki stok malı bu şekilde eritiyor.Yada İdeal yeni geleni stoğa,sorunlu olan tüfeği müşteriye gönderiyor.Şimdi iki tarafıda aradığımda,iki tarafta karşı tarafı aramamı söylüyor.Yoksa tüfek sorunlu olması tabi önemli ama bu üretici ve pazarlamacı arasındaki bu sorun ve bu sorundan dolayı müşteriye kazık atma durumu daha çok canımı sıktı.
« Son Düzenleme: 01 Mart 2015, 11:34:39 Gönderen: Cemal MADEN »
  • Hatsan Supreme Combo 61/71
1972 ANKARA (SİNOP)

Çevrimdışı Adem KARACAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Huğlu Nitro Beast i aldım ve devamı
« Yanıtla #29 : 01 Mart 2015, 13:06:47 »
Bu hareketli namlu ciddi bir balistik denge ve işçilik teknoloji istiyor.  Buda 3, 5 bin Tl eder ama bunu 1700 tl Ye satarak sol atar sağ atar üst atar alt atar atarda atar bu duruma düşmüş ardaslarima çok üzülüyor ve diyorum. Dok Şahmaran çok zeki biri adam yamuk namlululu tek kırmaya keklik alayini soykırıma uğratmis biri nitro ile  destan yazar  :) :) ona bakıp tüfek alan kuş vuramaz. Ama onun yaptığını yapan Avcı olur. Burdan mehmet Şahmaran  beye haddim değil ama bu vesile olduğun insanlara sayıları azda değil bi program yapmasını ve nasıl atış yapacaklarini anlatmasını tavsiye ederim. Bu sayede ne alıyor bilmem bu kapitalist sistem ve reklam dunyasinin bir insanı olmadığını ve emekçi ümmeti olduğumuz sav hz Muhammed'in yolundan nasıl mı aldatanda aldatan da bizden diyerek. Biz fakir emekçi coluk çocuğunun rizkini ava yatiran insanların da ahını almamış olur.Bu sözlerim bunu yapan herkese bana hak veren herkes yazımın aynısını kopyalayın yapıştırın belkide okurlar. Saygılarımla selamlıyorum bütün Avcı arkadaşlarımı
  • Huğlu 104 A 76 namlu 1/3
Adem KARACAN
1982 Cihanbeyli   LİMİT VİCDANDIR.  AVCI VİCDANSIZ OLAMAZ.

Çevrimdışı Cemal MADEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 01 Mart 2015, 14:50:42 »
Dr.Mehmet Şahmaran bey ile ilgili yazışmamız :
Mehmet bey ,yaklaşık bir ay önce Huğlu nitro beast 7+1 aldım.Tüfeğimin ruhsatı çıkınca ,denem yaptım.Yaklaşık 35 metrede 50 cm sola çekme yaptı.Sonra başka avcı arkadaşlara denettim,yine aynı sorunu yaşadık.Reklamını yaptığınız Huğlu nun ürettiği nitrodan alan 4 arkadaş olarak hep sol çekme prpblemi yaşadık.Sizin kullanıp atış yaptığınız nitro yu referans olarak bildik ve aldık.Bu tüfeklerde sorun var ve bu durumu Huğlu ya bildiriyoruz,gönderin bakalım diyorlar.Almadan sorunu hallettik diyorlar.Tüfekler gidiyor,geliyor aynı.Umarım bu vebale olmaya devam etmezsiniz.Sizi örnek alan sayısı çok.Sizi avcı dostu olduğunuza inanarak,çıkıp Huğlu nun bu sorunlu imalatını açıklamanız ve sorunlu tüfekleri satmasına katkı sağlamamanızdır.saygılar
yaklaşık bir dakika önce

Sağol.bu konuyu bildireceğim.benim için önemli olan avcılardır. Gerekeni yapacağım selamlar.
Mehmet bey sizi çok seviyoruz ve taktir ediyoruz ama nitro beni ve ardaşlarımızı çok üzdü,saygılar.

Bakalım ne olacak !!!
1972 ANKARA (SİNOP)

Çevrimdışı Şevket ŞİMŞEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 02 Mart 2015, 00:20:05 »
Cemal bey merhaba, bende sizden test atışı yapıp sonucunu bizimle paylaşmanızı bunun rica etmiştim. Bende aynen sizin gibi uzun süre araştırıp bütün olumsuzluklara rağmen Huğlu Nitro beast almıştım. Hatta tüfeği almadan hemen önce fabrikayı aradım. Benimle konuşan beyefendi daha önce sadece bir seride (sanırım 2013 yılı üretimi) sol atma sorunu olduğunu söylemişti. Bende bayiden alırken özellikle bunu söyledim ve onlarda bana yeni gelen (2014 yılı üretimi (seri numarası 14 A... ile başlıyordu)) tüfeklerden verdiler. Bende test atışlarını yaptım sonuç sizinki ile aynı. Sonra tüfeği aldığım bayii' e gittim durumu anlattım bana tekrardan yeni gelen sıfır bir Huğlu Nitro Beast (ikinci tüfeğin de seri numarası 14 A... ile başlıyordu) verdiler. Onunla da test atışları yaptım sonuç yine aynı, hep sol atıyor. Bende tüfeği hemen iade ettim. Bende 2 hafta önce Akdaş AK 212 kinetik modelini aldım, birkaç deneme yaptım ve sonuçları çok güzel. İnşallah önümüzdeki hafta ruhsata işleteceğim.  Bana göre Nitro Beast in çoğunda da bu sorun var ama tüfeği alanların bir çoğu deneme atışları yapmıyor ve sorunu bilmiyorlar. Cemal bey sizinde sorununuz inşallah en kısa zamanda çözülür. Umarım Huğlu da Nitro Beast ile ilgili bu sorunu kısa zamanda çözer, yoksa çok fazla müşteri kaybedecek.
Yrd.Doç.Dr.Şevket ŞİMŞEK

1981 ADANA/KOZAN

Çevrimdışı Cemal MADEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 02 Mart 2015, 19:55:30 »
Şevket bey iyi dilekleriniz için teşekkür ederim,sağ olun ...Fabrika ALLAH var malının arkasında duruyor,iade den tutun başka bir tüfek alma konusunda sorun yaratmıyor.Fakat maden piyasaya ,özelliklerini ve kalitesini açıklayarak bir ürün sunuyorsun,sadece arkasında durmakla değil,aynı zamanda taahhüdünü yerine getirip sorunsuz ürünü müşteri ile buluşturması gerekiyor.Sadece benim tüfeğimi halletsinler mantığı ile değil tüm Nitro alanlar adına bir çaba içine girdik.Bu gün bu konuyu Yaban tv deki yapımcı ve Huğlu nun sponsor olduğu Dr Mehmet Şahmaran  ile de görüştük.Destek oldu sağolsun,konu ile ilgili Huğlu Koop u da aramış.Bakalım ne olacak !!! ???Asıl sorun Huğlu kadar,disbritörlüğünü  verdiği İdeal av bayi sinde de var.Eski üretimden stokta olan tüfekleri yeni üretimden mal gelecek diye müşteriyi bekletip,sonra stoktaki eski üretim tüfeği gönderi yapıyorlar.Huğlu ya da ideal ana bayisinin yaptığını anlatıyoruz,ama ne fayda .Ondan sonra namluya kep yaptırmak için uğraş.Birde köyde kentte gariban avcılar,tüfek atıyor mu atıyor mantığı ile,duvar da asılı duranlar la tabi ki geri dönüşte olmayınca ,sorun çok yok diye Huğlu da cevap veriyor ne yazık ki.
« Son Düzenleme: 02 Mart 2015, 19:57:55 Gönderen: Cemal MADEN »
1972 ANKARA (SİNOP)

Çevrimdışı Cemal MADEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 04 Mart 2015, 23:18:41 »
Pazartesi Nitro yu fabrikaya gönderdim,pek ümidim yok ama,düzelmez ise iade edeceğim. Mantıklı gelen ve formun birinde yazılanlara göre:tüfeğin namlu içersinde patlama olduğunda,tüfek içinden fişek barutu,basıncı da daha namluyu terk etmeden,fişek yatağı açılıyor.Bu nedenle gaz tahliye deliği olmamasından dolayı açığa çıkan basınç,fişek yatağından da çıkma eğilimi gösterip,buraya basınç uyguluyor.Buda tüfeğin hedefte sapmaya neden olabiliyor..Bu basınç makinalara sabitleyerek atışlarda değil,insan atışlarında ortaya çıkıyor vb gibi şeyler yazıyor.Daha yüksek gramajlar belkide bu yüzden önerilmiyor.Buda benim tahminim: Namlu ,fişek yatağını olduğu yere geçmesi için bulunan yuvarlak halka,orada takılı olan yayı bir sabitliyor.Namlu halkasının üzerindeki düz taraf ta burada bulunan somuna paralel takılıyor.Yani namlu bu somun üzerinde hareket ediyor.Haliyle bütün somunlar SOLA açılır,sağa sıkılır.Sağ tarafı iyice sıkınca ,daha sağa gitmiyor,ama sol a mukavemeti yani dönmesi az bir kuvvet ile mümkün.Şimdi namlu ,mekanizma tarafı zaten kep ile sabitlenmeye çalışıyor,iyi de namlunun uç tarafı sol tarafa dönmesi yani mukavemeti olmayan bir somun üzerinde o basınca sadece tespit kapağının baskısı ile nasıl sabit dursun.Bunlar benim sadece fikrim,tabi ki koskoca Huğlu bunları düşünerek önlemi vardır.Benim kisi züğürt tesellisi gibi gevezelik.Hayırlısı bakalım.....
1972 ANKARA (SİNOP)

Çevrimdışı Cemal MADEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 29 Mart 2015, 15:24:58 »
Değerli arkadaşlar,uzun bir beklemeden sonra tüfeğim tamirden geldi.Namlu kepine tırnak takılmış.Dün akşama kadar değişik markalarda, tek kurşun, her gramaj,numarada atış yaptım.Tüfekte sola çekme problemi görmedim.Fakat ara ara fişeğe iğnenin vurmuş olmasına rağmen patlamadığına şahit oldum.Fişeği tekrar takıp attığımda sorunsuz atabiliyordum ama ara ara yine aynı sorun devam etti.Ahşap aksamı ve kasa da sorunlar var idi.Yani kısacası tüfekten soğudum ,yüzlerce fişek,yüzlerce km yol,harcanan zaman,deneme tahtası olduk.Huğlu ARGE yi bize yaptırıyor.Maddi ve manevi bu kadar kayıp,umarım telafi edilir,yapacaklarımın geri dönüşü daha çok Huğlu ya zarar verecek.Çünkü bana dedikleri ile tüfekteki düzelme vb ler aynı olmadı.İyi niyetli müşteri hizmetleri sadece güzel konuşup ilgilenme ile yeterli değil,müspet sonuç gerektirir..
« Son Düzenleme: 29 Mart 2015, 21:59:39 Gönderen: Cemal MADEN »
1972 ANKARA (SİNOP)

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Cemal MADEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 29 Mart 2015, 19:21:12 »
Geçmiş olsun.Yerine düşündüğünüz bir model var mı?

Cengiz bey teşekkür ederim,öncelikle huğlu koop un geri dönüşünden gelecek cevabı bekleyeceğim,şu an için düşündüğüm bir model yok,formları tekrar inceleyip karar vermeye çalışacağım
1972 ANKARA (SİNOP)

Çevrimdışı Okan YILMAZ

• *
  • Domuz takla attımı o iş bitmiştir..
« Yanıtla #36 : 29 Mart 2015, 19:32:21 »
Cemal Bey Huğlu gibi 100 yılı aşkın bir süredir hizmet veren bir firmanın, bende bir Huğlu kullanıcısı olarak size dönüşünü dikkatle takipteyim.
  • 104-A Mallard 71
  • Ata Arms Sp Nikel 71
  • Baikal IJ 58 MA
  • Winchester Sx4
BABAM'dan miras bana bu sevda!

1993/Isparta

The following users thanked this post: Ahmet ÖZTÜRK, Cemal MADEN

Çevrimdışı Yüksel ADALI

• *
« Yanıtla #37 : 29 Mart 2015, 20:07:35 »

Saygılar.

« Son Düzenleme: 29 Mart 2015, 20:15:24 Gönderen: Yüksel ADALI »
  • akdaş ak212c
  • drahthaar
Yüksel ADALI
1970 EDİRNE

Çevrimdışı Yüksel ADALI

• *
« Yanıtla #38 : 29 Mart 2015, 20:10:24 »
Merhabalar,

Muhtemelen farkedilmiştir. Ülkemizin en eski av tüfeği imalatçı kuruluşu "Huğlu Av Tüfekleri Sanayii Kooperatifi", son
İstanbul av fuarında da sergilenen, "Dumansız Canavarı" isminin Amerikancasına mütekabil, "Nitro Beast" tanımlı
yeni sistem bir av tüfeği üretmiştir.

Kuruluş, mucit "Ali Gülcan" adına, patent enstitüsü nezdinde yaptığı "Faydalı Model" müracaatını, 21 Şubat 2012
tarihinde tescil ettirmiş ve 21 Mart 2012 tarihinde yayınlatarak yürürlüğe çıkartmıştır.

Merak edip "TPE Online" llinkinden araştırma yapmak isteyen arkadaşlar, "2012/01099" sıra numarası ile girerek
detayları hakkında fikir edinmeği arzu edeceklerdir. Ancak, başka ülkelerde, ancak "Ülke savunması yönünden çok
gizli" niteliği ile açıklama dışı tutulan buluş özellikleri, patent enstitümüzün, muhtemelen sıradan bir tercih unsuru
olan "Açıklanmasın" alternatifi devreye sokularak gizli tutulmuş olup, yurdumuzun, çok değişik olan sinai mülkiyet yaklaşımı
çerçevesinde bunun tabii karşılanması gerekecektir.

Fuarda tüfeği görüp incelemek isteyen kişilere, ilgililer, dış görünüm dışında hiç bir özelliğini tetkik imkanı vermemişlerdir.

Böylelikle, meraklı taifesinde, hissiyatın derinliği daha da artmış, hatta, av forumlarından bir üye, tüfeğin, kendi tabiri
ile, "Ne gazlı ne de kinetik sistemle çalışmadığına göre, iman gücüyle mi falan çalıştığını" sual etmiş. Cevaben, silahın,
hiç tatbikatı olmayan, "Enerji aktarımı" düzeninde çalıştığı ifade edilmiş. Gerekli iş yapabilme gücünün, küçük bir namlu
hareketiyle sağlandığı eklenmiştir.

Öncelikle,

Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi ve mucidi Ali Gülcan'ı buluşlarından dolayı tebrik etmek gerekecektir. Gizemli ifadelerinden
anlaşıldığı kadarı ile, hiç uygulanmamış bu sistemin, yurdumuz patent mercilerinde tescili, özellikle, hedef pazar kabul
edilen Amerika söz konusu olduğunda tamamen geçersizdir ve hemen bu ülke kurumlarınca araştırma ve tasdik girişimi
gerekecektir. Bu işlemin, mutlaka hemen başlatılması elzemdir.

İkinci olarak,

Acaba, tüfek şeklinde vücut bulan bu eşi menendi bulunmayan buluş, gerçekten tamamen yeni bir yaklaşım mıdır, yoksa
mucitlerin potansiyelleri mi bu meal bir inanışa neden olmuştur. Bunun kısaca tetkiki gerekecektir.

Dünya'ya hakim olan Amerikan silah kültürü lugatinde, hareketli namlulu sistemlerin genel adı, "Recoil Operated" yani,
"Geri tepme gücüyle çalışan" anlamı karşılığıdır. Kuruluşun kendi ifadelerine göre, buluşlarında da bu özellik mevcut
olduğu cihetle, sistem yeni değil, muhtemelen, en eski otomatik çalışma düzenlerinden biridir.

Yivsiz tüfeklerde geri tepmeli sistemde çalışan ilk örnek, Browning'in meşhur A5 modelidir. Bu silahta, atışı takiben,
namlu ve ona kilitli kapak bloğu, geriye doğru bir fişek boyundan da uzun birlikte hareketi takiben, namlu içi basınç
tehlikesiz sınıra ulaştıktan sonra yekdiğerinden ayrılmakta ve önce namlu kendine ait bir yayın itişiyle öne giderek
boşaltmayı, ardından kapak, yine kendine ait ikinci bir yayın zorlamasıyla ileri hareket edip yeniden doldurma işlemlerini
çıkarmaktadır. Çok uzun namlu hareketi nedeniyle "Uzun Geri Tepmeli" olarak adlandırılan sistemin mahzuru, bu geniş
zaman aralığında, devinim öğelerine yönelik müdahalelerin tutukluk yaratabilmesidir. Mesela, iyi omuzlanmayan tüfek,
geri tepme doğrultusundan şaşabileceği için çalışma tam gerçekleşemiyebilmektedir.

Neredeyse yarım asır hükümranlığını sürdüren bu ve taklidi türlerin ifade edilen mahzuruna karşı, Browning'in mahdumu
Val. A. Browning, geri tepme aralığını kısaltan bir tüfeği 1950'li yıllarda, sadece iki atışlı olarak tasarlayıp üretime almış,
her ne kadar, babasının düzenine kıyasla daha güvenli ve az sayıda parçadan müteşekkil olsa da, yine hayli karmaşık
olan yapısı ve anlaşılamıyan yaklaşımı nedeniyle silah oldukça kısa süre ardından imalattan kaldırılmıştır.

Val Browning'in "Short Recoil" tanımlı, kısa geri tepme mesafeli tüfeğinde ana yaklaşım, bir bakıma, ataletli sistemle de
birliktedir. yine namlu ve kapak ayrı ayrı geri getirme yayları taşımakta, çok güçlü olan namlununkine kıyasla arkada
kundak içinde yer alan kapak ve, kapağın hemen arkasında, ona dayalı olarak yer alan bir atıl bloğunki de sistemi
öne iter konumdadır. Atış sırasında, namlu içi basınç çok yüksek seviyede iken kilitli kapakla kısa aralıkta geriye hareket
eden namlu, sevkettiği muhtevanın, çıkıp gidişiyle düşen basıncın itici gücünü yitirmesiyle devinimini yavaşlatırken, ona
kilitli ve daha küçük kütleli, üstelik daha güçsüz bir yaya karşı geri giden kapağa dayalı atıl blok hızını kaybetmediği için
farklı sürat nedeniyle yavaş yavaş namlu/kapak ikilisinden ayrılarak, kilit grubunu acıp, boşaltma doldurma işlevleri için
gerekli hareketlere izin vermektedir. Bu sistem, bugüne kadar yapılmış, güçlü ve zayıf doluları otomatik ayarlayan en
iyi mekanizmadır. Zira, çok da kısa sayılamıyacak namlu hareketi, ancak içindeki itici gücü sağlayan basıncın
düşüşü ile kapaktan ayrılmaktadır. Namlu hareketini amotize eden yay yeterince uzun ve güçlüdür.

Kısa geri tepmeli düzen, daha çok tabancalarda geniş kullanım bulan bir yaklaşımdır ve esas tanımı da bu kategori
silahlardaki tatbikatıyla kazanılmıştır. Mamafih, makinalı tüfekler ve bir kaç eski piyade tüfeğinde de başarılı olarak
tatbik edilmiş ve edilmektedir. Yivsiz tüfeklerdeki kullanımında ataletli sistemle birliktelik, daha önce de ifade edildiği
gibi, mevcuttur.

Bilinen kısa geri tepmeli ikinci av tüfeği yaklaşımı, yine bir Browning imalatçısı olan FN tarafından 1976'dan sonra,
yükselen Benelli trendine cevaben, onun ana tasarımı esas alınarak çıkartılmıştır. Bu tüfekte de çok kısa sayılamıyacak,
yaklaşık iki santimden fazla kendine kilitli kapakla birlikte bir geri hareket sözkonusudur. Ancak, bu devinimin muhatabı
kapağı taşıyan ikinci bir blok olup, Benelli'de geri tepen tüm silah yerine bu örnekte aynı hareketi sağlayan sadece
namludur ve içindeki basınç nedeniyle sürati giderek arttığı için kazandığı moment yüksek, onu durdurma amaçlı tampon
elemanları çok sayıda ve güçlüdür.

Huğlu'nun yeni tüfeğinin bu iki yaklaşımdan birinin aynen devamı olmadığı, yayınlanan resimlerinden belli olmaktadır.
Görüldüğü kadarıyla, silah, kuruluşun, gazlı örneklerinin dış özelliklerini taşımakta, yetkililerin ifadelerine göre namlu hareketi,
yarım santim civarında, gerçekten kısa, neredeyse, aynı kategori tabancalar seviyesindedir.

Bu durumda akla gelen, gerçekten bu yaklaşımın bilinçli olarak yapılıp yapılmadığı hususudur. Zira, Benelli taklitlerinin
ayyuka çıktığı geçen asrın son on yılı içinde, Huğlu'nun, bu tür tüfeklerin hafif dolulardaki zayıf kalan çalışma şartlarına
cevaben çıkardığı çok kısa namlu hareketli klonları, az sayılacak bir sürüm sonrası, sistemin yetersizliği nedeniyle imalattan
kaldırılmıştır. Bu silahlarda kifayetsiz yapılanmanın ana nedeni, namlu hareketinin çok kısa oluşu ve bu devinimi amortize
edecek tampon elemanlarının yetersizliğidir.

İfade edilen hususun araştırılması için, konunun daha sonra dönülmek kaydıyla, şimdilik bu noktada bırakılması herhalde
uygun olacaktır.     ( ALINTIDIR)

Saygılar.

1970 EDİRNE

Çevrimdışı Cemal MADEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #39 : 29 Mart 2015, 20:22:25 »
Merhabalar,

Muhtemelen farkedilmiştir. Ülkemizin en eski av tüfeği imalatçı kuruluşu "Huğlu Av Tüfekleri Sanayii Kooperatifi", son
İstanbul av fuarında da sergilenen, "Dumansız Canavarı" isminin Amerikancasına mütekabil, "Nitro Beast" tanımlı
yeni sistem bir av tüfeği üretmiştir.

Kuruluş, mucit "Ali Gülcan" adına, patent enstitüsü nezdinde yaptığı "Faydalı Model" müracaatını, 21 Şubat 2012
tarihinde tescil ettirmiş ve 21 Mart 2012 tarihinde yayınlatarak yürürlüğe çıkartmıştır.

Merak edip "TPE Online" llinkinden araştırma yapmak isteyen arkadaşlar, "2012/01099" sıra numarası ile girerek
detayları hakkında fikir edinmeği arzu edeceklerdir. Ancak, başka ülkelerde, ancak "Ülke savunması yönünden çok
gizli" niteliği ile açıklama dışı tutulan buluş özellikleri, patent enstitümüzün, muhtemelen sıradan bir tercih unsuru
olan "Açıklanmasın" alternatifi devreye sokularak gizli tutulmuş olup, yurdumuzun, çok değişik olan sinai mülkiyet yaklaşımı
çerçevesinde bunun tabii karşılanması gerekecektir.

Fuarda tüfeği görüp incelemek isteyen kişilere, ilgililer, dış görünüm dışında hiç bir özelliğini tetkik imkanı vermemişlerdir.

Böylelikle, meraklı taifesinde, hissiyatın derinliği daha da artmış, hatta, av forumlarından bir üye, tüfeğin, kendi tabiri
ile, "Ne gazlı ne de kinetik sistemle çalışmadığına göre, iman gücüyle mi falan çalıştığını" sual etmiş. Cevaben, silahın,
hiç tatbikatı olmayan, "Enerji aktarımı" düzeninde çalıştığı ifade edilmiş. Gerekli iş yapabilme gücünün, küçük bir namlu
hareketiyle sağlandığı eklenmiştir.

Öncelikle,

Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi ve mucidi Ali Gülcan'ı buluşlarından dolayı tebrik etmek gerekecektir. Gizemli ifadelerinden
anlaşıldığı kadarı ile, hiç uygulanmamış bu sistemin, yurdumuz patent mercilerinde tescili, özellikle, hedef pazar kabul
edilen Amerika söz konusu olduğunda tamamen geçersizdir ve hemen bu ülke kurumlarınca araştırma ve tasdik girişimi
gerekecektir. Bu işlemin, mutlaka hemen başlatılması elzemdir.

İkinci olarak,

Acaba, tüfek şeklinde vücut bulan bu eşi menendi bulunmayan buluş, gerçekten tamamen yeni bir yaklaşım mıdır, yoksa
mucitlerin potansiyelleri mi bu meal bir inanışa neden olmuştur. Bunun kısaca tetkiki gerekecektir.

Dünya'ya hakim olan Amerikan silah kültürü lugatinde, hareketli namlulu sistemlerin genel adı, "Recoil Operated" yani,
"Geri tepme gücüyle çalışan" anlamı karşılığıdır. Kuruluşun kendi ifadelerine göre, buluşlarında da bu özellik mevcut
olduğu cihetle, sistem yeni değil, muhtemelen, en eski otomatik çalışma düzenlerinden biridir.

Yivsiz tüfeklerde geri tepmeli sistemde çalışan ilk örnek, Browning'in meşhur A5 modelidir. Bu silahta, atışı takiben,
namlu ve ona kilitli kapak bloğu, geriye doğru bir fişek boyundan da uzun birlikte hareketi takiben, namlu içi basınç
tehlikesiz sınıra ulaştıktan sonra yekdiğerinden ayrılmakta ve önce namlu kendine ait bir yayın itişiyle öne giderek
boşaltmayı, ardından kapak, yine kendine ait ikinci bir yayın zorlamasıyla ileri hareket edip yeniden doldurma işlemlerini
çıkarmaktadır. Çok uzun namlu hareketi nedeniyle "Uzun Geri Tepmeli" olarak adlandırılan sistemin mahzuru, bu geniş
zaman aralığında, devinim öğelerine yönelik müdahalelerin tutukluk yaratabilmesidir. Mesela, iyi omuzlanmayan tüfek,
geri tepme doğrultusundan şaşabileceği için çalışma tam gerçekleşemiyebilmektedir.

Neredeyse yarım asır hükümranlığını sürdüren bu ve taklidi türlerin ifade edilen mahzuruna karşı, Browning'in mahdumu
Val. A. Browning, geri tepme aralığını kısaltan bir tüfeği 1950'li yıllarda, sadece iki atışlı olarak tasarlayıp üretime almış,
her ne kadar, babasının düzenine kıyasla daha güvenli ve az sayıda parçadan müteşekkil olsa da, yine hayli karmaşık
olan yapısı ve anlaşılamıyan yaklaşımı nedeniyle silah oldukça kısa süre ardından imalattan kaldırılmıştır.

Val Browning'in "Short Recoil" tanımlı, kısa geri tepme mesafeli tüfeğinde ana yaklaşım, bir bakıma, ataletli sistemle de
birliktedir. yine namlu ve kapak ayrı ayrı geri getirme yayları taşımakta, çok güçlü olan namlununkine kıyasla arkada
kundak içinde yer alan kapak ve, kapağın hemen arkasında, ona dayalı olarak yer alan bir atıl bloğunki de sistemi
öne iter konumdadır. Atış sırasında, namlu içi basınç çok yüksek seviyede iken kilitli kapakla kısa aralıkta geriye hareket
eden namlu, sevkettiği muhtevanın, çıkıp gidişiyle düşen basıncın itici gücünü yitirmesiyle devinimini yavaşlatırken, ona
kilitli ve daha küçük kütleli, üstelik daha güçsüz bir yaya karşı geri giden kapağa dayalı atıl blok hızını kaybetmediği için
farklı sürat nedeniyle yavaş yavaş namlu/kapak ikilisinden ayrılarak, kilit grubunu acıp, boşaltma doldurma işlevleri için
gerekli hareketlere izin vermektedir. Bu sistem, bugüne kadar yapılmış, güçlü ve zayıf doluları otomatik ayarlayan en
iyi mekanizmadır. Zira, çok da kısa sayılamıyacak namlu hareketi, ancak içindeki itici gücü sağlayan basıncın
düşüşü ile kapaktan ayrılmaktadır. Namlu hareketini amotize eden yay yeterince uzun ve güçlüdür.

Kısa geri tepmeli düzen, daha çok tabancalarda geniş kullanım bulan bir yaklaşımdır ve esas tanımı da bu kategori
silahlardaki tatbikatıyla kazanılmıştır. Mamafih, makinalı tüfekler ve bir kaç eski piyade tüfeğinde de başarılı olarak
tatbik edilmiş ve edilmektedir. Yivsiz tüfeklerdeki kullanımında ataletli sistemle birliktelik, daha önce de ifade edildiği
gibi, mevcuttur.

Bilinen kısa geri tepmeli ikinci av tüfeği yaklaşımı, yine bir Browning imalatçısı olan FN tarafından 1976'dan sonra,
yükselen Benelli trendine cevaben, onun ana tasarımı esas alınarak çıkartılmıştır. Bu tüfekte de çok kısa sayılamıyacak,
yaklaşık iki santimden fazla kendine kilitli kapakla birlikte bir geri hareket sözkonusudur. Ancak, bu devinimin muhatabı
kapağı taşıyan ikinci bir blok olup, Benelli'de geri tepen tüm silah yerine bu örnekte aynı hareketi sağlayan sadece
namludur ve içindeki basınç nedeniyle sürati giderek arttığı için kazandığı moment yüksek, onu durdurma amaçlı tampon
elemanları çok sayıda ve güçlüdür.

Huğlu'nun yeni tüfeğinin bu iki yaklaşımdan birinin aynen devamı olmadığı, yayınlanan resimlerinden belli olmaktadır.
Görüldüğü kadarıyla, silah, kuruluşun, gazlı örneklerinin dış özelliklerini taşımakta, yetkililerin ifadelerine göre namlu hareketi,
yarım santim civarında, gerçekten kısa, neredeyse, aynı kategori tabancalar seviyesindedir.

Bu durumda akla gelen, gerçekten bu yaklaşımın bilinçli olarak yapılıp yapılmadığı hususudur. Zira, Benelli taklitlerinin
ayyuka çıktığı geçen asrın son on yılı içinde, Huğlu'nun, bu tür tüfeklerin hafif dolulardaki zayıf kalan çalışma şartlarına
cevaben çıkardığı çok kısa namlu hareketli klonları, az sayılacak bir sürüm sonrası, sistemin yetersizliği nedeniyle imalattan
kaldırılmıştır. Bu silahlarda kifayetsiz yapılanmanın ana nedeni, namlu hareketinin çok kısa oluşu ve bu devinimi amortize
edecek tampon elemanlarının yetersizliğidir.

İfade edilen hususun araştırılması için, konunun daha sonra dönülmek kaydıyla, şimdilik bu noktada bırakılması herhalde
uygun olacaktır.

Saygılar.

1972 ANKARA (SİNOP)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #40 : 31 Mart 2015, 23:25:45 »
Değerli arkadaşlar,uzun bir beklemeden sonra tüfeğim tamirden geldi.Namlu kepine tırnak takılmış.Dün akşama kadar değişik markalarda, tek kurşun, her gramaj,numarada atış yaptım.Tüfekte sola çekme problemi görmedim.Fakat ara ara fişeğe iğnenin vurmuş olmasına rağmen patlamadığına şahit oldum.Fişeği tekrar takıp attığımda sorunsuz atabiliyordum ama ara ara yine aynı sorun devam etti.Ahşap aksamı ve kasa da sorunlar var idi.Yani kısacası tüfekten soğudum ,yüzlerce fişek,yüzlerce km yol,harcanan zaman,deneme tahtası olduk.Huğlu ARGE yi bize yaptırıyor.Maddi ve manevi bu kadar kayıp,umarım telafi edilir,yapacaklarımın geri dönüşü daha çok Huğlu ya zarar verecek.Çünkü bana dedikleri ile tüfekteki düzelme vb ler aynı olmadı.İyi niyetli müşteri hizmetleri sadece güzel konuşup ilgilenme ile yeterli değil,müspet sonuç gerektirir..

Bişey olmaz yahu..koskoca huğlu..şimdi bende Ahmet bey gibi heeyy gidi günler heeyy demiyeceğim..

neyse koskoca huğlu , arıza mutlaka giderilir , giderilemesede önemli değil huğlu her zaman malının arkasındadır..arkasında huğlu  olduktan sonra sağ çeksede sol çeksede kıstırsada önemli değildir..o yüzden kafaya takmayın..

neydi burda bu konuda tatsızlık yaşanmasına sebep olan sorun? bir arkadaşımız huğlunun çifte veya pozede iyi olduğunu ancak otomatik işini beceremediğini ve o meşhur şaşalı dönemlerinin geride kaldığını teknolojiye ayak uyduramadığını anlatmak istemişti heeyy gidi günler heey , atı alan üsküdarı geçti derken..
huğlu hala bi tane  sağa sola çekmeyi geçtim sorunsuz çalışan otomatik yapamıyor demek istemişti..fabrikayı direk hedef almadan esprili bir şekilde..ancak siz olayı kişiselleştirdiniz , ısrarla huğlunun çok iyi bir firma olduğunu gideremediği arıza olmadığını,gideremese bile malının arkasında olduğunu,sizin arızanızı gideremeseler bile hiç önemli olmadığını , Ahmet Beyin size hakaret ettiğini iddia etmiştiniz..epeyde artı toplamıştınız..ben tekrar gözümde canlandırdımda o günkü muhabbetleri , şahsınıza yapılmış bir hakeret göremedim..o arkadaşta zaten forumdan Profilini silip ayrılmış kendisi.ve bakıyorum 360 derece bir U dönüşü yapmışsınız huğlu kooperatifi hakkındaki yorumlarınızda..neyse geçmiş olsun...insan üzlüyor bu tür kutuplaşmalar yanlış anlaşılmalar karşısında..ve birde taraf tutulup diğer yorumcu yalnızlaştırılınca..insanları kıçı kırık bir otomatik yüzünden ötekileştirmeye hedef haline getirmeye hiç gerek yok..artık yorum yazmayada korkar hale geldik..korkak olduğumuzdan değil , haklıyken haksız konuma düşmekten..
« Son Düzenleme: 01 Nisan 2015, 00:11:08 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Fazıl BAYAKDAN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #41 : 01 Nisan 2015, 02:20:14 »
merhabalar bende ava heves ediyorum huğlu almak istiyotum ama modeli çok birde daha önce hiç ava gitmedim ne alıyım dersiniz cemal bey kaç yıldır huğlu kullanıyorsunuz tavsiye edermisiniz daha önce hiç av tüfeği kullanmadım bi heves geldi banda en eski köklü fabrikada huğluymuş öyle diyorlar sizde sorun olduğunu huğlunun ilgilenmediğini anlatmışsınız bunu sizemi yaptılar herkesemi aynı 2 güne huğlu alacağım bende çok beğeniyorum tüfekleri ama hiç bilgim yok
1977 istanbul

Çevrimdışı Tamer YİĞİT

• Müdavim Üyemiz
  • ''AVCI AVINI ALIR''
« Yanıtla #42 : 01 Nisan 2015, 08:59:06 »
Her zaman söylerim yerli tüfek şans işi çıktımı çıkıyo milyar verseler satmayacaksın olmadı mı da olmuyo elli sefer de fabrikaya göndersen boş.
Tamer YİĞİT /1968 Eğirdir/ Arh+/Benelli Ethos /Beretta S56 /Armsan A612
 İkamet ANTALYA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #43 : 01 Nisan 2015, 12:05:48 »
yorumları okuyorum ama hiçbirşey anlamadım çok iyi tüfek deniliyor sonradan başka tüfek bakacağım deniliyor kafam karıştı şimdi ne yapsam ne alsam acaba? bu tüfek iyimi kötümü yoksa polimik olsun diyemi yazılıyor anlamış değilim huğlu iyiyse alacağım yok değilse neden çok iyi yazılıp sonradan olmadı olmuyor fabrika yapamıyor diye yazılıyor yabancı markamı alsam bilemedim şimdi
1977 istanbul

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #44 : 01 Nisan 2015, 18:11:00 »
bu gün baktım bir bayiide huğlu markalarına bayii alırsan sıkıntıdan kurtulamazsın dedi bende ona bu sayfayı söyledim huğlunun sattığı tüfeklerinde fabrika çok ilgileniyor diye yorumlar var dedim oda bana sorun sorun üstüne oldukdan sonra ilgilense ne olur dedi ama illa istersen getirtiyim sana dedi yalnız ben karışmam sonra bana bişey deme dedi o huğlunun o modelinden kullanan memnun olan kimse sor ona eline başka tüfek almışmı yada kaç kere av yapmış o tüfekle dedi verdiği paranın acısından öyle yazmıştır fabrika sahiblerine şirin gözükmek için yazmıştır dedi allah allah çok eski bir marka neden böyleki? sen onları boşver satmak elinden çıkartmak için iyi yazıyorlar dedi bende ne alıyım o zaman dedim bana rafello diye bir marka söyledi gösterdi baktım çok güzel duruyor ama yabancı marka bilmiyorum alıyımmı ne dersiniz yoksa huğlu diyormusunuz fabrika garanti veriyor diyormusunuz
1977 istanbul

Çevrimdışı Okan YILMAZ

• *
« Yanıtla #45 : 01 Nisan 2015, 18:34:10 »
Ben kullaniyorum elimden belki 10 tane tufek gecti av bayisi bosa caz yapmasin dedigi tufek benelli raffaello ise 6.500 tl turk superpozelerin lokomotifidir huglu koop. nitro beastlerde sol atma sikintisi vardi hala devam ediyormu bilmiyorum fakat gonderilen tüfeklerin buyuk cogunlugu yapilip geri gonderildi...
  • 104-A Mallard 71
  • Ata Arms Sp Nikel 71
  • Baikal IJ 58 MA
  • Winchester Sx4

1993/Isparta

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #46 : 01 Nisan 2015, 19:01:20 »
rafello kullandınız galiba biraz anlatırmısınız nedir ne değildir ya rafello yada başka bir model var aklımda
1977 istanbul

Çevrimdışı Okan YILMAZ

• *
« Yanıtla #47 : 01 Nisan 2015, 21:22:45 »
Raffaello kullanmadım ama inceleme fırsatım oldu çok klas tüfek otomatikte huğludan daha iyi olduğu aşikar fakat yanlış hatırlamıyorsam bu forumdan bi abimiz almıştı tüfekte bi sıkıntı çıkmış muhattap bulamamıştı stoegere göndermiş onlarda uzun süre sıkıntıyı çözememişti. Silahta herhangi bir garanti kapsamı olayında direkt benelli ye gönderseniz ingilizce veya italyanca yazmak gerekir + epey külfetli kargo parası, uğraşırsınız. Sonuçta insan yapımı sıkıntı olmaz diye bişey yok. Huğluda veya yerli kendini ispatlamış bir firmadan alırsanız en ufak sıkıntıda gönderirsiniz fabrikaya çözülür. Yerlide de kaliteli tüfek üreten markalarımız var. Karar sizin...
  • 104-A Mallard 71
  • Ata Arms Sp Nikel 71
  • Baikal IJ 58 MA
  • Winchester Sx4

1993/Isparta

Çevrimdışı Cemal MADEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #48 : 04 Nisan 2015, 16:48:10 »
Bişey olmaz yahu..koskoca huğlu..şimdi bende Ahmet bey gibi heeyy gidi günler heeyy demiyeceğim..

neyse koskoca huğlu , arıza mutlaka giderilir , giderilemesede önemli değil huğlu her zaman malının arkasındadır..arkasında huğlu  olduktan sonra sağ çeksede sol çeksede kıstırsada önemli değildir..o yüzden kafaya takmayın..

neydi burda bu konuda tatsızlık yaşanmasına sebep olan sorun? bir arkadaşımız huğlunun çifte veya pozede iyi olduğunu ancak otomatik işini beceremediğini ve o meşhur şaşalı dönemlerinin geride kaldığını teknolojiye ayak uyduramadığını anlatmak istemişti heeyy gidi günler heey , atı alan üsküdarı geçti derken..
huğlu hala bi tane  sağa sola çekmeyi geçtim sorunsuz çalışan otomatik yapamıyor demek istemişti..fabrikayı direk hedef almadan esprili bir şekilde..ancak siz olayı kişiselleştirdiniz , ısrarla huğlunun çok iyi bir firma olduğunu gideremediği arıza olmadığını,gideremese bile malının arkasında olduğunu,sizin arızanızı gideremeseler bile hiç önemli olmadığını , Ahmet Beyin size hakaret ettiğini iddia etmiştiniz..epeyde artı toplamıştınız..ben tekrar gözümde canlandırdımda o günkü muhabbetleri , şahsınıza yapılmış bir hakeret göremedim..o arkadaşta zaten forumdan Profilini silip ayrılmış kendisi.ve bakıyorum 360 derece bir U dönüşü yapmışsınız huğlu kooperatifi hakkındaki yorumlarınızda..neyse geçmiş olsun...insan üzlüyor bu tür kutuplaşmalar yanlış anlaşılmalar karşısında..ve birde taraf tutulup diğer yorumcu yalnızlaştırılınca..insanları kıçı kırık bir otomatik yüzünden ötekileştirmeye hedef haline getirmeye hiç gerek yok..artık yorum yazmayada korkar hale geldik..korkak olduğumuzdan değil , haklıyken haksız konuma düşmekten..

Şahin bey anlaşılamayan veya benim anlatamadığım bu konu halen sizin açınızdan devam ediyor.Ben Ahmet beyin veya bir başkasının fikrine doğru veya yanlış demedim.Haddim de değil.Benim Ahmet beye sitemim benim Huğlu ile ilgili yorumlarımı yargılaması.Sonuçta herkes istediği yorumları,istediği şekilde yapmalı,ne şekilde yorum yapılacağına yönlendirilmemeli.Olayı Huğlu dan çıkartıp,kişiselleştirmesi.Biz burada form üyelerini değil,forum konusu ile ilgili yorumlar yapmalıyız,bana göre.Ahmet beyin de iyi niyetinden kuşkum yok.Sanırım sanal bir ortamda yazılanlar,bazen maksadını aşacak şekilde yanlış anlaşılıyor.Mesela sizin benim karakterimi bilmeden U dönüşü yaptığımı söylemeniz gibi.Mesela  ben de size Ahmet beyin avukat'ımısmın desem ne kadar yanlış olur değil mi.O bakımdan bu gereksiz diyaloğun sürmemesi herkesin yararına.Bu gereksiz ve aslında çocukça muhabbet için başta Ahmet beyden,sonra grup üyelerinden ve tüm yöneticilerinden özür diliyorum.Ahmet beyinde formdaki yorumlarının takip eden bir üye olarak tekrar aramıza dönmesini rica ediyorum.

U dönüşüne gelince : olayları yaşayan insan,olaylar karşısında zaman içerisinde fikirleri tabi ki değişkenlik gösterir.Sabit fikirli olmak ne kadar doğru ? olur ,cevabını sizler verin.Bana sorun yok dediler,aldım.Evet sorun olmayanlar da var.Sorun olanların bazıları sorunu giderildi.Benim de giderilir zannettim,ama giderilemedi.Bende iade istedim,onlarda kabul etti.Bu gelişen olayların özeti. Firmaya yaranma düşüncelerine gelince: Ben firmanın yaptığı üründe sorunları anlattım.Sonuçta burası avcılar ve atıcıların kullandığı ürün vb parçalarla ilgili yorumları yapıldığı bir yer.İyi de diyen var kötü de diyen var.Ben Huğlu nun tüfeğiyle ilgili yaşadıklarımı ,Huğlu yetkilileri ile istediğim zaman cep telefonları ile ulaşarak 24 saat irtibata geçerek anlatabildim.Her türlü tüfeklerinin arkasında olduklarını bana sürekli söylediler.İyiye iyi demek ,kötü yanına da kötü demek,benim için U dönüşü ve yaranmak demek değildir.Türkiye de kaç tane böyle firma var ?.Bakın ben tüfeği iade ettim.Huğlu ile bir bağım kalmadı.Tanımam etmem hiç bir yetkilisini.Yani yaranılacak bir durum da yok.Ama adamlar aslan gibi müşterisi ile diyaloğa 24 saat açık.
« Son Düzenleme: 04 Nisan 2015, 16:49:44 Gönderen: Cemal MADEN »
1972 ANKARA (SİNOP)

Çevrimdışı Cemal MADEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #49 : 28 Nisan 2015, 19:48:06 »
Huğlu koop tan geçen hafta tüfeğin iade alındığı yazısı geldi.Bugün de hesabıma tüfeği aldığım fatura bedelinin yatırıldığını gördüm.Yarın da nasipse ruhsattan tüfeğin silinmesi işlemlerini yaptıracağım. Nitro maceram sanırım bu şekilde bitti.
1972 ANKARA (SİNOP)

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK