Herkese teşekkür ederim sanırım bu konu herkese yararlı olacak
araştırmalara devam ediyorum evet taşkın bey sizin Blue Picardy Spaniel'i de araştırıyorum. evde çok sessiz olduğunu kolay eğitilebildiğini iyi avcı olduğunu yazıyorlar. Şimdilik ilk dört sıra ırkta kendisi
1. Irish Water Spaniel: sessiz, evde yalnız kalmayla problemi yok. az egzersize ihtiyacı olan iyi su avcısı moderate kara avcısı. Domuz avı konusunda bilgi bulamadım
2. English Springer Spaniel: 14. en zeki ırk. biraz daha fazla egzersiz istiyor. arada ses çıkarabilir ama bunun için eğitilebilir. evde yalnız kalmayla problemi yok. Fazlasıyla sosyal bir ırk. hırçınlık hiç yok. iyi kara avcısı en iyi sülün avcısı. insanları çok seviyor. orta-çok egzersiz istiyor. moderate su avcısı suya girer ama çok sevmez. domuz avı konusunda bilgi yok
3. Blue Pickardy Spaniel: apartmanda yaşamak için uygun. evde yalnız kalma konusunda bilgi bulamadım (siz bilgi verirseniz sevinirim). sosyal bir ırk olduğu yazıyor. orta-çok egzersiz istiyor.
4. Poodle: çok zeki (2. en zeki) egzersize çok ihtiyacı yok ama egzersize az çıkan bir standard poodle evde yalnız kalınca yaramazlık yapabiliyor(miniature olanlarda yok). Standard poodle biraz ses çıkarıyormuş evde. iyi bir aportçuymuş suda harikalar yaratıyormuş ama öyle fermadır falan yok öyle birşey... Çok sosyal bir ırk. Domuz avı konusunda bilgi verilmese de yabancılarla yaptığım konuşmalarda yok öyle birşey dediler.
Hala listenin 1 ve iki numarası Irish water spaniel ve english springer spaniel...
Tabi bu durumda bulunabilirliği de işin içine katmak gerekecek önümde de iki tane büyük gider (1. araba 2. yivli silah hatta 3. de daha sonra var iyi bir süperpoze edinecem) olduğu için biraz da maddi durum olacak işin içinde...