Gönderen Konu: Sarsılmaz Franchi tüfeğim Mekanizma çatlağı hak.  (Okunma sayısı 2692 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Seyit ÖCAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Değerli forum üyeleri, ustalarım ve yönetim ekibi.

Ben Sarsılmaz Franchi marka Y. otomatik ava tüfeği kullanıyorum.
Tüfeğim 2011   12 cal   71 cm namlu magnum İngiliz kundak av tüfeğidir.
Tüfeğimden kalite atış isabeti ve yakıcılık av öldürme konusunda çok memnunum.
Geçen hafta tespit ettiğim konuyu, kafamı karıştırdığı için sizlerle paylaşıp değerli bilgilerinizi almak ve karşılıklı fikir alış verişi yapmak gereği duydum.
2011 de aldığım günden beri Tüfeğimle tahmini 300 ile 500 arasında 28-32-34 gr aralıklarında fişek attım. İlk defa bu yıl 10 adet tek kurşun attım. Ayrıca attığım şarvotin sayısı 25-30'u geçmez...!

Geçen hafta sonu ava gitmeden önce her zamanki gibi Av ve atış öncesi kontrol ile temizlik yaptığımda tüfeğimin mekanizma içerisindeki iğnenin içinden geçtiği oynayan parçanın çatlak şeklinde kırılmış olduğunu tespit ettim.
Cuma sabahı fabrika ile teyitleşip hemen mekanizmayı kargo ile fabrikaya gönderdim.

Buraya kadar her şey normal ama çok önemli bir konuya dikkatinizi çekerek bilgilerinizden yararlanmak istiyorum.

Biz kullanıcılara bu vb diğer ürünler satılırken veya tüfeğin özelliklerinde belirtilen; 60 gr kadar her türlü gramajda fişek atabilir ve sorunsuz çalışır denilen bir tüfeğin mekanizması, bugüne kadar atmış olduğum en ağırı 34 gr olan fişeklerde nasıl çatlar.
Ben kontrol ve temizlik yapıp tespit etmesem başıma bir kaza gelebilir miydi.?

Firmaya parça bugün itibarı ile ulaştı kontrol edip tarafıma dönüş yapacaklar.
Zaten silah ustasından özellikle bu soruyu sorup bilgi almak için telefondaki hanımefendiye özel istekte bulundum.
Ürünü kontrol edince yapılan tespit üzerine tarafımla ustayı görüştüreceğini söyledi.

Paylaşımım amacım; asla Yurt içi ve Yurt dışında kendini kanıtlamış olan, biz kullanıcılarca bir ayrıcalık olarak görülüp benimsenen Markamızı karalamak vb yersiz bir davranış değildir. Bugün tekrar bir tüfek alsam yine Sarsılmaz'ı tercih ederim...!

Bu konuda bilgi ve tecrübeye dayalı görüşlerinizi paylaşır mısınız.
Ben gelişmeleri ve eğer tarafımla görüşürse Ustanın vermiş olduğu bilgileri paylaşacağım.

Herkese şimdiden ilgi ve yardımı için teşekkür ederim. Selamlar.
Allah c.c hepimize kazasız belasız kullanmayı nasip etsin...
« Son Düzenleme: 09 Şubat 2015, 19:57:07 Gönderen: Seyit ÖCAL »
Seyit-ÖCAL
1983-SİVAS
Arh+

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Sarsılmaz Franchi tüfeğim Mekanizma çatlağı hak.
« Yanıtla #1 : 10 Şubat 2015, 11:49:48 »
Sarsılmaz sarsılmış....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Seyit ÖCAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 12 Şubat 2015, 13:15:21 »
Merhabalar;

O0

Sarsılmaz Silah fabrikası çalışanları Sözünü ettiğim parçayı değiştirerek kargo ile yolladılar, şimdi elime geçti.

Ben çoğu konuda hassas ve tez canlı olduğumdan fabrikayı sürekli arayıp rahatsız ettim.

Buna rağmen çalışanların ilgisi beni son derece memnun etti, hiç bir şekilde tavırlı konuşmadılar özenle ilgilendiler.

Aklıma takılan sorunun cevabını forum kullanıcıları da dahil henüz kimseden alamadım fakat uzun süre beklemediğimden en azından müşteri olarak çok memnun kaldım.
Açıkçası malumunuz sağlam ve bir o kadarda parçası pahalı diye duyumlar aldığımdan gözüm korkuyordu.

Herkese kazasız belasız avlar diliyorum.
Seyit-ÖCAL
1983-SİVAS
Arh+

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 12 Şubat 2015, 16:02:59 »
Seyit bey bende şu sıra sarsılmaz kullanıyorum,benim kendi tespitim sarsılmazın parçaları kendisi ince kibar gibi görünsede gayet sağlam geliyor bana,attığım okadar kurşun saçmadan sonra hep kilidi diğer parçaları baya incelerim.
Ama bu sarsılmaz meredi nedense illa servise gitmeden edemiyor,daha önce iki sarsılamz geçti elimden. Ama bi okadarda saçması etkili diye söylüyorlar arkadaşlar,sizin anlatımınıza göre kilit çatlamış,enson çatlması gereken yer:) nasıl kalite kontrolden geçti ilginç,belki o şekilde bile çalışırdı ama tehlikeli,ben düşünüyorum fişek patladığında kilit kırılsa,o basınçla  mekanizma geri gelse ne olurdu diye.
Kasa acaba parçalanırmıydı,tam arkadaki takoz mekanizmayı durdururmuydu vs.vs. ama deli gibi tepeceği kesin..
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 12 Şubat 2015, 21:47:25 »
Kilit kırılması 36 numara çatüste başıma geldi, tüfek öne doğru değil yana doğru patlıyor, kulakta korkunç bir çınlama ve ağrı oluyor, doktore gittim kulak zarlarında çökme var tüp koymamız lazım dedi, o gün bugündür kulaklıkla atarım.

12 Numara tüfekte kilit kırılması tehlikeli kulaklıksız , gözlüksüz şapkasız atmamak lazım.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 13 Şubat 2015, 09:05:42 »
Sunu merak ediyorum,fisek patlayinca sacma namluyu terk edebiliyormu,yoksa kasanin icinemi patliyor.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale