Gönderen Konu: FACE DE YAYINLANAN BİR RESİM  (Okunma sayısı 14357 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hasan CAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: FACE DE YAYINLANAN BİR RESİM
« Yanıtla #25 : 09 Şubat 2015, 23:01:37 »
geçmiş olsun

Hasan CAN
1962 ANKARA

Cömert ÖZEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : 09 Şubat 2015, 23:31:38 »
Amacım polemik yaratmak değil.  Google arama motorunun İnternet kullanıcılarının pek bilmediği 
bir özelliğini açıklamak

İnternet bilgi paylaşımı için oldukça iyi bir alan. Ancak bol miktarda hurafenin veya yanlış haberin cirit attığı bir mecra..

Gezi olayları sırasında , internetten rastgele bulunan resimlerin altına yazılan bir takım yazıların , halkı çok çabuk etkilediğine hepimiz şahit olduk. Dolayısıyla bir resmin altında yazan yazının , doğru olup olmadığından da şüphelenir hale geldik.

İnternet ortamında , Bir resim paylaşılarak  , altına yazılanların doğru olup olmadığını nasıl anlarız ?

Google image arama motorunu kullanabiliriz.

https://images.google.com/

Buradan aramak istediğimiz resmi Upload ederek , google sistemine yüklersek , Resmin internet ortamın düştüğü ilk siteden ( forumdan , haber portalından vs vs ) itibaren , hangi sitelerde paylaşıldığı , tarih sırasına göre , alt alta sıralanır. Hatta bir videonun içinden alınmış bir kare ise bile bulunabilinir.

Bu resmi upload ettiğimizde karşımıza ilk olarak 2010 tarihli bir amerikan avcı forumu çıkıyor. Resim internet ortamlarında , ilk bu alanda paylaşıma açılmış.

Konu ise dumansız barut kullanımı ile alakalı. daha doğrusu tehlikeleri ile alakalı.
( İngilizcem oldukça paslanmış , umarım yanlış çevirmiyorum )

DİKKAT verilen link bu elin sahibinin , yaralanmış olan elinin  diğer açılardan çekilmiş  pozlarınıda içermektedir. Görüntüler  oldukça ürkütücü olup , linke tıklayıp tıklamamak size kalmıştır. + 18 tarzından resimler içermektedir.

http://hunting-washington.com/smf/index.php?topic=48900.0

Resim ilk bu forumda paylaşılmış arkadaşlar.

Dönüyorum konu başında yapılan açıklamaya.  "FACE DE RUHSATSIZ 300 500 SATILAN TÜFEKLERİN ESERİİ" ve altında  bu resim kullanılmış.

Bu resim deki vatandaş Türk olmadığı gibi , bu kazaya sebep olan , merdiven altı üretim , 300-500 liraya satılan tüfekler değil , tüfek değil kullanılan  mühimmattır. 2010 tarihinde Savage Model 10MLSS tüfeğin dumansız barut ile doldurulmuş bir fişeği atan bir avcıya ait.

Elbette konuyu açan üye , bunu bilerek isteyerek çarpıttı demekde asılsız bir iddia olur. Keza kendiside  bu resmi bir başkasından almış. Bunuda zaten açıklıyor. 

Ama savage gibi dünyaca tanınan bir tüfekte bile başınıza bu geliyorsa , Denetimsiz , hasbel kader yapılan Merdiven altı imalat ve elle dolum bir fişekte , benzeri bir olay başınıza pekala gelebilir.

Kırsalda başınıza gelirse kan kaybından ölüm kaçınılmazdır. Bu yüzden sırf ucuz diye ekonomi yapmak için ne idüğü belirsiz tüfeklere yönelmemek lazım. Neticede tasarruf yapmak isterken , insan sağlığından ve canınından olabilir.

The following users thanked this post: Fuat ARANMAZ, Yasin AKTAŞ

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 09 Şubat 2015, 23:50:26 »
Amacım polemik yaratmak değil.  Google arama motorunun İnternet kullanıcılarının pek bilmediği 
bir özelliğini açıklamak

İnternet bilgi paylaşımı için oldukça iyi bir alan. Ancak bol miktarda hurafenin veya yanlış haberin cirit attığı bir mecra..

Gezi olayları sırasında , internetten rastgele bulunan resimlerin altına yazılan bir takım yazıların , halkı çok çabuk etkilediğine hepimiz şahit olduk. Dolayısıyla bir resmin altında yazan yazının , doğru olup olmadığından da şüphelenir hale geldik.

İnternet ortamında , Bir resim paylaşılarak  , altına yazılanların doğru olup olmadığını nasıl anlarız ?

Buradan aramak istediğimiz resmi Upload ederek , google sistemine yüklersek , Resmin internet ortamın düştüğü ilk siteden ( forumdan , haber portalından vs vs ) itibaren , hangi sitelerde paylaşıldığı , tarih sırasına göre , alt alta sıralanır. Hatta bir videonun içinden alınmış bir kare ise bile bulunabilinir.

Bu resmi upload ettiğimizde karşımıza ilk olarak 2010 tarihli bir amerikan avcı forumu çıkıyor. Resim internet ortamlarında , ilk bu alanda paylaşıma açılmış.

Konu ise dumansız barut kullanımı ile alakalı. daha doğrusu tehlikeleri ile alakalı.

DİKKAT verilen link bu elin sahibinin , yaralanmış olan elinin  diğer açılardan çekilmiş  pozlarınıda içermektedir. Görüntüler  oldukça ürkütücü olup , linke tıklayıp tıklamamak size kalmıştır. + 18 tarzından resimler içermektedir.

Dönüyorum konu başında yapılan açıklamaya.  "FACE DE RUHSATSIZ 300 500 SATILAN TÜFEKLERİN ESERİİ" ve altında  bu resim kullanılmış.

Bu resim deki vatandaş Türk olmadığı gibi , bu kazaya sebep olan , merdiven altı üretim , 300-500 liraya satılan tüfekler değil , tüfek değil kullanılan  mühimmattır. 2010 tarihinde Savage Model 10MLSS tüfeğin dumansız barut ile doldurulmuş bir fişeği atan bir avcıya ait.

Elbette konuyu açan üye , bunu bilerek isteyerek çarpıttı demekde asılsız bir iddia olur. Keza kendiside  bu resmi bir başkasından almış. Bunuda zaten açıklıyor. 

Ama savage gibi dünyaca tanınan bir tüfekte bile başınıza bu geliyorsa , Denetimsiz , hasbel kader yapılan Merdiven altı imalat ve elle dolum bir fişekte , benzeri bir olay başınıza pekala gelebilir.

Kırsalda başınıza gelirse kan kaybından ölüm kaçınılmazdır. Bu yüzden sırf ucuz diye ekonomi yapmak için ne idüğü belirsiz tüfeklere yönelmemek lazım. Neticede tasarruf yapmak isterken , insan sağlığından ve canınından olabilir.

sayın özen
bilgilendirme için teşekkürler

merdiven altı diye tabir edilen veya kalitesi düşük isim yapmamış 2 adet tüfegin bende videoları var
tüfekler normal 32-34-36gr fişeklerle 8 fişekte 3 tutukluk yapıyor

55cm slug namlulu olan tüfekle 60 - 70 adet 24-30-36 gr saçm attıktan sonra
REMİNGTON HIGH VELOCITY hızlı magnum kurşunu attım

piston yerinden çıktı piston ucundaki sekman yerinden çıktı mekanizma  ortada askıda kaldı PERTTTTTT

ALLAH yüzüme baktı ucuz atlattım

kullandıgın tüfegi
kullandıgın fişegi
dolum yapıyorsan ne ile ugraştıgının bilincinde ve bilğisinde olacaksın

bu işin şakası dalgınlıgı bilğisizligi ya öldürür ya sakat bırakır

Allah azze ve celle cümlemizi bu tür kazalardan korusun
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 09 Şubat 2015, 23:51:08 »
teşekkür ederiz ben ilk gördüğümde resmi tüfek kazası olduğunu hatta namlu yarılma sonucu olduğunu tahmin ettim biraz sorguladım ama bilgi bulamadım nasıl olduğu konusunda tahminim doğru çıktı ama şu ucuz tüfek ten olayını hiç kabul etmedim dedim ya namlusu yarılan benelli gördüm bu iş öyle basit değil hani diyorlarya merdiven altı üretim birşeyi bilip bilmeden sallamak olmaz o gövdeyi namluyu işlemek büyük fabrikasyon işleri gerektirir merdiven altında olmaz, bu ucuz tüfeklerin neden ucuz olduğunu tahmin ettiğim durum bazı firmalar fason namlu gövde yaptırıyor tetik gurubu desen zaten stoeger bile fason kullanıyor bazı parçalar sırf çelik olması lazım bazende kırılabiliyor iğne horoz gibi tam çelik parça olmazsa zamanla metalde çarpma sonucu kenarlara toplanma olur bu işlerde sağlamlık markayla olmaz parçalar ne kadar kalınsa o kadar sağlam olur kimse hem ince namlu yapıp hemde sağlam yaptığını idda edemez ederse de yalan söylüyordur asıl mesele bir av bayi neden yalan söylüyor ucuz tüfek vakası diye daha önceki yorumlarda bir arkadaş pahalı tüfek kaptırmak için böyle yalan uydurulduğunu yazmış doğru çıktı bende şüphelendim ama resim den namlu yarılma sonucunu anladığım için yorum yapmadım o konuda  birde not ekleyeyim hüseyin bey benden önce yazmış ucuz tüfeğin sonuçlarını ben tüfeğimi ilk aldığımda hiç durmadan 34gr zuber palla extra 100 adet fişek atttım ne takılma nede birşey oldu benim tüfekte üzümlü yapımı fortune tüfekler ilk çıktığında 400 tl idi şimdi değişik modeller var ve değişik fiyatlar 750tl ile 1000 tl arası değişiyor pahalı tüfek olunca ne oluyor 4140 çelik dediğimiz doğalgaz borusu kalitesinde aşırı basınçta yarılmadan önce şişme eğilimi gösterir doğalgaz borusuda aynı demirin kilosu kaç para acaba 25 tl ye 6 metre boru alınıyor bu tüfekler çok para değil ben her zaman söylerim markaya bakılmaz sağlamlıkta ucuz tüfekte sağlamı  olur çürüğü olur pahalı tüfekte sağlamı olur çürüğü olur yanlız şu gerçek pahalı tüfeklerin işçilik kalitesi biraz daha iyi olabiliyor
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2015, 00:07:43 Gönderen: Yavuz YILDIZ »
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 10 Şubat 2015, 00:05:38 »
kurşundan mı kaynaklı yoksa tüfekten mi bilmem ama bizim forumda da 40 50 gram kurşun yapıp kullananlar var onların bu konuyu görmesi lazım azcık tesir artırcaz diye riske girmeye değmez

çagrı kardeş hayırlı geceler  ^-^

42- 52-55-57gr sadece çekirdek agırlıgı olan kurşun kullananlardan biride benim...... 

1995 model lazer gazlı sistem 61cm kaval namlu tüfekle
42gr yıkım kurşunlarından
52gr kendim kalıbını yaptıgım dolumlarımdan
55gr kendim kalıbını yaptıgım dolumlarımdan

attıgım kurşunun haddi hesabı belirsiz........ ve videolarıda var
1995 model lazer tüfegi satmaya kalksam 300tl ya verirler ya vermezler
ama tüfek olmaz deneni yapıyor hemde 70mm yataklı olarak..........  yapmasını bilirsen tabi

Allah,ın izni ile ne yaptıgımın ve yaptıgım işin nereye dayanacagının bilincindeyim

ne oldugu belirsiz birkaç fotografla ne yapılmak istendiği belirsiz şeylere kulak asma
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 10 Şubat 2015, 00:14:51 »
Tam da hafif tüfek arayışındaydım. A612 tuzlu geldi , mertmak mx5 i araştırırken bu haber . . .

ENES kardeş

MX5 den yana kafan rahat olsun 3 arkdaşımda daha var bunlarıda test ettim

benimde yeni tüfegim combo MX5
3 hafta içinde 500 adet ten fazla fişekle denedim
32gr 6no saçmadan
50-55-57gr şevrotinlere
2,00 - 2,05- 2,15gr barutlu 31,5gr tekkurşunlara kadar
Allah,ın izni ile tüfekte tık yok 
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 10 Şubat 2015, 00:15:29 »
bir özelliğini açıklamak

Tebrik ederim aydınlatma ve sorgulama yöntemi için. Hemen yerli sanayi yerlebir olacaktı az kalsın. saygılar selamlar. ..
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 10 Şubat 2015, 00:36:31 »
ENES kardeş

32gr 6no saçmadan
50-55-57gr şevrotinlere

aman hüseyin  , ne  yapıyorsun sen öyle . 57 gram şevrotin , 2 .15 barut  diorsun .  elindeki tüfek , top diil . vallahi ben  huğlu poze ile , 42 gram fişek atarken , tereddütlü atıordum . bi kaç kutu almıştım denemek için , aklımda soru işaretleri kaldı bir sürü , bıraktım . 34 grama döndüm tekrardan . otomatik tüfek daha tehlikeli , oynar , hareketli parçası çok , aman dikkat et , bak vatandaşın eli ne olmuş . allah muhafaza , can bu , patlıçan diil .

• SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #33 : 10 Şubat 2015, 07:57:34 »
Arkadaslar hep söylüyoruz yazip ciziyoruz

Bilindik kendini ispatlamis markaların dışına cikmaya gerek yok 300 lira icin

Yıllar once bir kardesimim yuzunde patladı boyle yari oto (merdiven alti) birkac ameliyat gecirdi

buradan birkez daha soyliyelim LUTFEN SADEXE FIATI UCUZ DIYEREK  ALMAYIN

LÜTFEN KENDINIZI DUSUNUN KENDINIZIDE DUSUNMUYORSANIZ SEVDIKLERINIZI DUSUNUN.........
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Enes Sadık BALI

• *
  • yaradılanı hoşgör Yaradandan ötürü
« Yanıtla #34 : 10 Şubat 2015, 08:46:34 »
ENES kardeş

32gr 6no saçmadan
50-55-57gr şevrotinlere

Hüseyin abi bilgilendirme için teşekkürler. Tavsiye olmadan tüfek almak çok zor. Ben yürüyüş avları için mx5 e yöneldim abi atacağım fişek en fazla 34 gram. Şok ağzı beretta tipi mi mx5 lerin
En büyük kavga , insanların haketmediği saygıyı istemesinden çıkar.

1993 Orhaneli / BURSA

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 10 Şubat 2015, 08:55:28 »
aman hüseyin  , ne  yapıyorsun sen öyle . 57 gram şevrotin , 2 .15 barut  diorsun .  elindeki tüfek , top diil . vallahi ben  huğlu poze ile , 42 gram fişek atarken , tereddütlü atıordum . bi kaç kutu almıştım denemek için , aklımda soru işaretleri kaldı bir sürü , bıraktım . 34 grama döndüm tekrardan . otomatik tüfek daha tehlikeli , oynar , hareketli parçası çok , aman dikkat et , bak vatandaşın eli ne olmuş . allah muhafaza , can bu , patlıçan diil .

selamünaleyküm

Yusuf ustam hayırlı günler  ^-^

MX5 TÜFEĞİ

30-34gr  fişeklerden 100 adet kadar atıp
standart  hazır şevrotin ve tekkurşunlardan hem hedefe atıp test ediyor  hem tüfegi alıştırıyorum
arkasına standart hazır 40-50gr dolularla tüfegi zorladıgımda 300 adet fişegi buluyor
sonrasında eldoluları ile devam ediyorum her fişegi deniyorum
kırılıyorsada çalışmıyorsada şimdi çalışmasın şimdi kırılsın
domuzla kafa kafaya gelince tık deyip kalıpda domuzla güreş yaptırtmasın bana  ;)

2,00-2,05,2,15 gibi barut ölçüleri 31,5 gr özkara ucu bilye tekkurşun için verdiğim degerlerdir..... ki kullandıgım barutun  sitesi 32gr dolum için 1,78gr ölçü veriyor.... aynı barutu fıocchı  agırlıga dikkat 37gr 7/0 şevrotin fişege 1,82gr kullanıyor
bu şekil yaptıgım kurşun dolumu
REMİNGTON HIGH VELOCITY HIZLI MAGNUM tekkurşundan DAHA MASUM DAHA ZARARSIZDIR

55-57 gr şevrotinleri ise

hatsan süpreme
stoeger m3500 89 yatak
ata neo12
hatsan pompalı
franchı affınıty
torun x5
vursan 92a
lazer
bir kaç degişik üzümlü yapımı tüfeklerle denedim.....

50-55-57gr şevrotinlerin barut istikakı 1,90 - 1,95gr  A0  ve TECNA N barutları ile
684-686 zayıf ve orta kuvvet kapsüllerle  76mm  T5 kovana doldurulmuştur

800-850 bar basınçtaki fişegi atmayan tüfegi ne yapayımki ben...... zaten standart 32gr 6 no saçma atsanız
600-680 bar basınçla karşılaşılıyor

bu forumda tüfek fişek av konusunda prof olmuş tecrübesinden faydalanılan kişilerin oldugu kadar..... macera fantazi arayan kişilerinde oldugunu........ barut fişek kapsül konusunda yetersiz kalacak kişilerin,de oldugunu hesap edip

bir bilği paylaşımında bulunurken bunun sonucunda insan saglıgına veya topluma zararı olup olmayacagını hesap ediyorum

birilerine hesap vermekten degil......... kull hakkından korktugum için  ^-^

nobelsport sitesinden  A0 ve TECNA N ile dolum  tabloları

50-52-56gr dolum şekillerine bakınız

http://www.nobelsport.it/public/pages/ENG/schedapol.asp?ProdottoID=559&FamigliaID=0

http://www.nobelsport.it/public/pages/ENG/schedapol.asp?ProdottoID=564&FamigliaID=0
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2015, 09:03:50 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 10 Şubat 2015, 08:58:24 »

Hüseyin abi bilgilendirme için teşekkürler. Tavsiye olmadan tüfek almak çok zor. Ben yürüyüş avları için mx5 e yöneldim abi atacağım fişek en fazla 34 gram. Şok ağzı beretta tipi mi mx5 lerin

evet enes beretta tipi
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2015, 09:00:24 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #37 : 11 Şubat 2015, 08:52:54 »
selamünaleyküm

Yusuf ustam hayırlı günler  ^-^

MX5 TÜFEĞİ

30-34gr  fişeklerden 100 adet kadar atıp
standart  hazır şevrotin ve tekkurşunlardan hem hedefe atıp test ediyor  hem tüfegi alıştırıyorum
arkasına standart hazır 40-50gr dolularla tüfegi zorladıgımda 300 adet fişegi buluyor
sonrasında eldoluları ile devam ediyorum her fişegi deniyorum
kırılıyorsada çalışmıyorsada şimdi çalışmasın şimdi kırılsın
domuzla kafa kafaya gelince tık deyip kalıpda domuzla güreş yaptırtmasın bana  ;)

2,00-2,05,2,15 gibi barut ölçüleri 31,5 gr özkara ucu bilye tekkurşun için verdiğim degerlerdir..... ki kullandıgım barutun  sitesi 32gr dolum için 1,78gr ölçü veriyor.... aynı barutu fıocchı  agırlıga dikkat 37gr 7/0 şevrotin fişege 1,82gr kullanıyor
bu şekil yaptıgım kurşun dolumu
REMİNGTON HIGH VELOCITY HIZLI MAGNUM tekkurşundan DAHA MASUM DAHA ZARARSIZDIR

55-57 gr şevrotinleri ise

hatsan süpreme
stoeger m3500 89 yatak
ata neo12
hatsan pompalı
franchı affınıty
torun x5
vursan 92a
lazer
bir kaç degişik üzümlü yapımı tüfeklerle denedim.....

50-55-57gr şevrotinlerin barut istikakı 1,90 - 1,95gr  A0  ve TECNA N barutları ile
684-686 zayıf ve orta kuvvet kapsüllerle  76mm  T5 kovana doldurulmuştur

800-850 bar basınçtaki fişegi atmayan tüfegi ne yapayımki ben...... zaten standart 32gr 6 no saçma atsanız
600-680 bar basınçla karşılaşılıyor

bu forumda tüfek fişek av konusunda prof olmuş tecrübesinden faydalanılan kişilerin oldugu kadar..... macera fantazi arayan kişilerinde oldugunu........ barut fişek kapsül konusunda yetersiz kalacak kişilerin,de oldugunu hesap edip

bir bilği paylaşımında bulunurken bunun sonucunda insan saglıgına veya topluma zararı olup olmayacagını hesap ediyorum

birilerine hesap vermekten degil......... kull hakkından korktugum için  ^-^

nobelsport sitesinden  A0 ve TECNA N ile dolum  tabloları

50-52-56gr dolum şekillerine bakınız

http://www.nobelsport.it/public/pages/ENG/schedapol.asp?ProdottoID=559&FamigliaID=0

http://www.nobelsport.it/public/pages/ENG/schedapol.asp?ProdottoID=564&FamigliaID=0

Hüseyin bey denemelerine saygım var fakat benim kafama şu takılıyor,ben sağlamlığından çok istikrarını merak ediyorum tüfeğin,mesela bir tüfek 40-50 gr atabilirde nekadar böyle gider onu merak ediyorum,tetik teribatı,pistonu,maşası bunu nekadar kaldırır, 50 gr değil 40 gr bile atmadım şimdiye kadar ama 50 gr dan bi 5000 adet atarmı,veya 40 gr hani hep kaza atıyoruz diyelim:) eğer arızasız atarsa bence tüfek süperdir.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #38 : 11 Şubat 2015, 19:43:46 »
Hüseyin bey denemelerine saygım var fakat benim kafama şu takılıyor,ben sağlamlığından çok istikrarını merak ediyorum tüfeğin,mesela bir tüfek 40-50 gr atabilirde nekadar böyle gider onu merak ediyorum,tetik teribatı,pistonu,maşası bunu nekadar kaldırır, 50 gr değil 40 gr bile atmadım şimdiye kadar ama 50 gr dan bi 5000 adet atarmı,veya 40 gr hani hep kaza atıyoruz diyelim:) eğer arızasız atarsa bence tüfek süperdir.

katılıyorum size raha bey,

bizde tüfeği aldık sorunsuz çalıştımı iyi diyoruz oysa sorunsuz nekadar zaman çalışır oda en az çalışması kadar önemli...
ben kendi adıma evladiyelik olmayan bir silaha silah demem,o yüzdende zor beğenirim.
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı Mesut KARABEYİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #39 : 11 Şubat 2015, 21:47:28 »
Bu fotoğraf gerçek değil. Tüfek parçalansa elinin dışı değil içi yaralanır. Facebook ta bir avcılık grubunda tartışıldı bu fotoğraf.  Ama yine de ucuz merdiven altı tüfeklere güvenilip atış yapılmaz.
1993 İSTANBUL
(memleket KASTAMONU)

Savaşçı ve süvari hayatımız sayesinde adı yabancıları titreten bir millet olduk.

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #40 : 11 Şubat 2015, 23:12:42 »
Biz almasakta hala üretim son sürat..Özellikle orman köylerine minibüsün arkayı doldurup gidiyorlar.300 tl ile başlayıp 200 e kadar iniyorlar.Yani alan çok.Ruhsatsız vergisiz tabi.
1982 Konya

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #41 : 11 Şubat 2015, 23:21:10 »
Cömert bey aydınlatıcı ve net olmuş teşekkürler, yaralanma fotolarını değil ama kaza aracının fotolarını ekleyim istedim sizin linkten
tekrar teşekkürler bilgilendirme için...

bir özelliğini açıklamak

Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #42 : 14 Şubat 2015, 17:13:35 »

raha bey hayırlı akşamlar

bende bi ara hatsan escort pompalı vardı

bu tüfekle 5 ay içerisinde
89kg şevrotin    38- 44 - 48- 55 - 57 gr olmak üzere
2400 adet tekkurşun   34,5      37      40   52   57gr olmak üzere
11kg 1-2-3-4 no 37- 39 - 44 gr  olmak üzere

bu dolulara kullandıgım barut cinsini ve gramajını yazsam çok tehlike arz eder yazmayayım

bu tüfegi 1,70 a teype vectan barut üzerine 2gr tecna barut koyup 40gr çekirdek agırlıgı olan kurşunlardan 187 adet atım sonrası kasa çatlaması yaptı

sonra başka bir yanlış kullanım sonrası kasa çatlaması oldu bu çatlamalardan sonra yukardaki atımlar yapıldı ama tüfekte tık yok canavar gibi duruyor

eger sizin gibi 34grr saçma sıksam 28gr tek kurşun sıksam bu tüfek ne evladiyeliği torunun kullanır

şimdiki tüfegi ise 500 üzeri fişekle denedim şimdilik birşey yok  5000 adet olunca size bilği verecegim

YOUTUBE, ye girin ve AV80 diye arama yaptırın orada doluların nasıl oldugu ve bazı atışlarla ilgili videolar var bakarsınız

ALLAH,IN İZNİ İLE BAZI YERLİ TÜFEKLERLE ÇOGU AVRRUPA TÜFEGİ İTİNA İLE REZİL EDERİM
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #43 : 14 Şubat 2015, 17:18:19 »
Kullandıgım tüfeklerin artı ve eksilerini atölye ustalarına geri bildirim olarak  dönüş yapıyorum neden çatladıgını ve nekadar agırlıga kadar dayandıgını isabet oranlarını bildiriyorum

ve sonunakadar yerli sanayi diyorum

hatsan silah dan sadi koçak ustaya

ve mertmak tan Sayın Abdullah mert beye buradan teşekkürlerimi iletirim

allah a emanet olun
OSMANİYE / 1980

• Ziyaretçi
« Yanıtla #44 : 14 Şubat 2015, 21:30:34 »
Resme dikkatli bakıldığında el kundağına takabül eden bölümün olmadığı görülüyor.

Eğer atış resimde görülen atış desteğide kullanılarak yapıldıysa , ve atıcı , standart atış yapar gibi , el kundağından tuttuysa , elin iç kısmındaki yaraların , namlunun ani şişmesi sonucu ,  unufak olacak şekilde parçalanan ,  plastik parçalarıyla oluşması gayet mümkünken , elin dışındaki büyük yarılmanında , elin metal atış desteğine ani çarpmasından dolayı oluştabileceği ihtimalide  gayet yüksek.

Hakikaten oldukça ürkütücü bir durum. Demekki tüfek alırken kundak kalitesine ve sağlamlığınada azami dikkat etmek gerekiyormuş.
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2015, 21:31:49 Gönderen: Cömert ÖZEN »

Çevrimdışı Selman ÇELEBİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #45 : 15 Şubat 2015, 18:12:06 »
çok önemli bir konu bu.bir standart gelmesi lazım.denetleme mekanizması çok zayıf türkiyenin. sadece bu konuda değil. daha birçok konuda. ne yazık!
Selman ÇELEBİ
1978 Midyat MARDİN

Çevrimdışı Rahmi ÖZTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #46 : 15 Şubat 2015, 22:36:37 »
Gerçekten çok üzücü bi olay tüfek kalitesine ve marka aristirmadan av tüfeği almayalim.
1990 İSTANBUL

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #47 : 15 Şubat 2015, 22:47:59 »
raha bey hayırlı akşamlar

bende bi ara hatsan escort pompalı vardı

bu tüfekle 5 ay içerisinde
89kg şevrotin    38- 44 - 48- 55 - 57 gr olmak üzere
2400 adet tekkurşun   34,5      37      40   52   57gr olmak üzere
11kg 1-2-3-4 no 37- 39 - 44 gr  olmak üzere

bu dolulara kullandıgım barut cinsini ve gramajını yazsam çok tehlike arz eder yazmayayım

bu tüfegi 1,70 a teype vectan barut üzerine 2gr tecna barut koyup 40gr çekirdek agırlıgı olan kurşunlardan 187 adet atım sonrası kasa çatlaması yaptı

sonra başka bir yanlış kullanım sonrası kasa çatlaması oldu bu çatlamalardan sonra yukardaki atımlar yapıldı ama tüfekte tık yok canavar gibi duruyor

eger sizin gibi 34grr saçma sıksam 28gr tek kurşun sıksam bu tüfek ne evladiyeliği torunun kullanır

şimdiki tüfegi ise 500 üzeri fişekle denedim şimdilik birşey yok  5000 adet olunca size bilği verecegim

YOUTUBE, ye girin ve AV80 diye arama yaptırın orada doluların nasıl oldugu ve bazı atışlarla ilgili videolar var bakarsınız

ALLAH,IN İZNİ İLE BAZI YERLİ TÜFEKLERLE ÇOGU AVRRUPA TÜFEGİ İTİNA İLE REZİL EDERİM
Kaliteli yerlileri bilmek lazım Hüseyin bey, bunuda aktarmak yeni arkadaşları tüfek konusunda yönlendirmek size düşüyor,yoksa 'vallahi hayatımda ben böyle tüfek görmedim' diye reklam yapan çakallara yem olurlar:)
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #48 : 16 Şubat 2015, 20:41:51 »
Kaliteli yerlileri bilmek lazım Hüseyin bey, bunuda aktarmak yeni arkadaşları tüfek konusunda yönlendirmek size düşüyor,yoksa 'vallahi hayatımda ben böyle tüfek görmedim' diye reklam yapan çakallara yem olurlar:)

Raha bey hayırlı akşamlar

o çakallardan birinede ben yem oluyordum  ^-^ ..... ruhsata işletmeden deneme yaptım..... sonra geri iade ettim 

tüfek,,,,,,,,,, yerli olsun avrupa olsun..........  illaki kendini..........   kalite,,,,,,, saglamlık,,,,,, pattern ve penetrasyon olarak kabulettirmiş firmalar var......................
bu firmaların dahi tutukluk yapan arıza çıkartan tüfekleri olur ama istisna olarak

buzamanakadar yerli yabancı  hangi tüfege ulaştıysam denemişimdir veya kullanıcısının denemelerini incelemişimdir

yerli tüfeklerin hangisi olursa olsun..........  browning,,,,,,, benelli,,,,,,beretta,,,,,,, wınchester,,,,,,,remington tüfeklerinin kalite ve işçiliğinin yanından geçmeyecegi kanısındayım
ama yerli tüfeklerin av yaptıramayacagı anlamına gelmez

yivsiz av tüfeğinde saçma atışlarında maximum 55-60m atış mesafesi ise....... tekkurşunda 70-110m ise.......  yerli tüfeklerden 8-10 markanın tüfekleri her sezon kullanmak kaydı ile 20-30 yıl çok rahat av yaptıracagı kanısındayım...... YERLİ TÜFEGE VERDİĞİM FİYATI HESAP EDERSEM 20-30 YIL çok çok iyi.........  bu firmaların içerisinde ise 3 firmanın saglamlıgı konusunda hiç şüphem yok bizzat deneyerek yaşadım

AVRUPA TÜFEK KULLANIMI kendi kanaatim ülkemizdeki av tüfeklerinin av yaptırmadıgından degil SADECE TERCİH MESELESİ

OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #49 : 16 Şubat 2015, 20:45:44 »

yeni arkadaşları tüfek konusunda bilğili herkesin uyarması lazım  ^-^
OSMANİYE / 1980