Lambro Silver Magnum kurşunda 2.5gr tecna barutu kullanıyor üstelik kurşun ağırlığı 39gr. Sanırım bende aynı barutla 34gr kurşun kullansam problem olmaz. Hatta 40gr kullansamda problem olmaz. Sağlıcakla kalın.
Bu hatalı olabilir Şahin Bey. İçindeki her şeyi yeni bir kovana, aynı görünüşte doldursanız bile aynısı olmaz. Belki çok uzak da olmaz ama kesin bilemeyiz.
Bu doldurma işi kimimiz için zevkli ve verimlidir ama özellikle yüksek basınçlarda tehlikesi de var. Dikkatli olmamız gerek. Piyasadaki fişeklerin aynısını yahut basıncı belli bazı fişekleri referans alarak, yukarılara çıkmadan yapmamız gerek. Keşke elimizde bol malzeme ve basınç ölçüm şansımız olsa güzel fişekler hazırlardık.
Lambro'nun barutu bana fazla göründü Şahin Bey. Kapsül kuvvetli tür değilse ondan olabilir bu. Kapsülün iç tarafının fotoğrafını görürsek türünü öğreniriz. Eğer kapsül türü ve hatta markası değişirse basınç ve hız yine değişir. Lambro gibi doldurayım deseniz bile her parçasını tanımanız iyi olur.
Önce de yazdığımız gibi, üstünde Max 1050 bar yazan fişeklerin çoğu belki 900 bar bile etmiyordur. Fakat 740 Bar üzerinde basınca sahip her fişeğe max 1050 bar yazılması gerekiyor. Tabi gerçekten 1050 barı geçmemesi şartı da baki.
Bunları yazacağına ne yapacağımı söyle diyebilirsin. O kadarı mümkün olsa kesinlikle derdim. Malesef sadece bu kadar oluyor.
Önerimi tekrarlıyayım; hazır fişeklerin malzemesini iyi anladıktan sonra benzerlerini deneyebilirsiniz. Fakat önce az dozlarla başlayarak... Yahut test edilmiş fişeklerin benzerini deneyebilirsiniz. Tabi yine azar azar değiştirerek. Bunlar bile yetmez. Yüksek basınçlı olacaklarsa bir de test edilmeleri gerekir ama ülkemizde bu testi yaptırmaya muvaffak tek kişi (bildiğim kadarıyla) Hüseyin Üstün Bey'dir. Yapmıyorlar.
Yanlış anlamayın, elden geldiğince yardımcı olmayı deniyorum.