Kusura bakma Şahin Bey kardeşim, vakit ayıramadım. Resimleri ve sonra yazdıklarınızı inceledim. Olan şey şudur(anladığıma göre), kullandığınız barut bu ağırlıktaki fişekler ve "magnum pistonu" için uygun değiller.
Kullandığınız barut görünüşe göre 28 gram saçma dolularındakinden. O baruttan bende numune olarak var, kulanamıyorum. Ölçekle sizinki kadarını tartıya koydum, 2,60 gram geldi!!!!!! Bu barut için bu miktar facia. Sanmayın ki basıncı düşük, aksine çok yüksek. Peki neden magnum pistonla çalıştırmıyor diye sormayın, konu uzamasın ama açıklaması var.
33-34 g tek kurşun için, arkasında plastik tapayla, kuvvetli kapsüllerin biriyle 36 gram barutlarından biri veya belki Tecna/N uygun olabilir. Tecna olursa bile barut hakkı 2 gram falan olabilir. 36 g barutu olursa biraz daha az olur. Yine de ölçü verdiğimi düşünmeyin, mukayese için yazdım. Lakin bir arkadaşımız 33-34 g misketin ardına pellagri bior tapa, kurşunla tapa arasına 1-2 karton koyarak Tecna 2,0 g barutla memnun olduğunu ve Dağdelen otomatiğiyle 3 m civarı fırlattığını yazmıştı. Yine de bunu böylece kullanmanızı önermiyorum. Çünkü basıncını falan bilmiyorum.
Ucu bilyeli fişeklerin fotoğraflarına bakarak, ben bir hata görmedim. Sonradan yazdıklarınızdan da anladığıma göre barutunuz uygun değil ama bozuk da değildir. CSB 1 bulabilirseniz daha az basınç olur ama tüfeğiniz çalışabilir. Kulağa garip gelebilir ama böyle. Eğer Tecna, A0 gibi barutlar bulursanız onlar magnum pistonla daha rahat çalıştırabilir. Emniyetli de olur ama hassas terazi olmadan hiç önermem. Kullandığınız malzemeleri test edilmiş fişeklerin malzemelerinden seçmeniz en doğrusu olur.
Tekrar edeyim, magnum pistonunun çalışması veya çalışmaması fişeğin basıncı veya kurşunun hızı hakkında doğru bilgi vermeyebilir. Düzgün, dengeli fişek doldurun, mesafesinde tesirini hazır fişekle kıyaslayın, piston hangisiyle güzel çalışıyorsa onu kullanın. Tüfeğinizin çalışması, fişek doldurma şekliniz bence iyi. Barut değişmeli ve miktarı ayarlanmalı.