Gönderen Konu: Magnum domuz kurşunu için yardım  (Okunma sayısı 22280 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Magnum domuz kurşunu için yardım
« Yanıtla #25 : 08 Şubat 2015, 01:09:20 »
İyi geceler Şahin bey eğer kestiğiniz glavpatron fişek 32 gr ise içinde B&P G3000 barutu vardır.Şuradan inceleyebilirsiniz..
http://avlakforum.com/forum/av-ve-aticilik-fisekleri-hakkinda-bilgiler/fisek-anatomilerinin-incelenmesi/50/

Not:Fişek doldurma konusunda dikkatli olmanızı öneririm şu an tehlike sınırlarında dolanıyorsunuz(yaptığınız fişeklerin basınçlarını kasdediyorum),tüfekte herşey pistonun çalışıp çalışmaması değildir yaptığınız fişeklere tüfeğinizin namlusu ve kilit sistemi dayanmayabilir.
1978 Eğirdir-Isparta

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Şahin GENÇOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 08 Şubat 2015, 01:14:14 »

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 08 Şubat 2015, 01:18:48 »
    İyi geceler Tevfik bey bu sınırda dolaşma durumu benide rahatsız ediyor ama bu tüfekle magnum kurşun atmak istiyorum sadece kurşun atıyorum ben ve normal pistonla atılan kurşunla bu lanet magnum pistonla atılan kurşun arasında fark oluyor.

Aynı magnum fişeği normal gazlı slug tüfekle atınca da ve sonra benim magnum pistonu takıp atınca yine fark oluyor. Bu iş benide bunalttı.

Bu tüfeği kullanacaksam magnum pistonla kullanacam yada satıp pompalı slug alacam. o zaman 1.90 barut bile işimi görür.

Herkese yazdıkları için çok teşekkür ederim sağlıcakla kalın...

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 08 Şubat 2015, 01:27:29 »
Resimdekiler nobelsport tecna n barutuna benziyor ama en kapsamlı bilgiyi Erdem Vardar,Polat Olur,Volkan Köydemir ve Hüseyin Üstün beyefendiler verebilirler.
1978 Eğirdir-Isparta

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 08 Şubat 2015, 01:39:47 »
Yukarıdaki resimlerdeki lambro ve B&P  Thrill Shock Tecna Barut. Ölçekle 1.90 bile gelmediler. Ya TECNA çok iyi barut 1.90 bile bu basınclar için yeterli...
« Son Düzenleme: 08 Şubat 2015, 01:40:52 Gönderen: Şahin GENÇOĞLU »

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 08 Şubat 2015, 01:47:10 »
Şahin bey Tecna N ile ilgili bilgilere şuradan bakabilirsiniz...
http://www.nobelsport.it/public/pages/ENG/schedapol.asp?ProdottoID=564&FamigliaID=0

Pistonu çalıştırmak için gerekli olan basınç sadece barutla ilgili değil kurşun ağırlığı da önemli, bence kullandığınız kurşunlar çok hafif.
1978 Eğirdir-Isparta

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 08 Şubat 2015, 02:04:43 »
Üstad kurşunlar 33-34gr geliyorlar. Haklısınız sanırım ağırlık önemli dolayısıyla basıncı bulup pistonu çalıştırabilmek için barutu artırmak zorunda kalıyorum ben. Çok mantıklı...

Çevrimdışı Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #32 : 08 Şubat 2015, 03:15:08 »
35 gr misket, 2 gr D20 barut ile senin o pistonu çok rahat çalıştıracağımı düşünüyorum.
barutun önündeki ağılık yeterli gelmediği için yeterli basıncı sağlayamayacağını düşünüyorum.
zaten magnum fişeklerde öyle değil midir?  fişek gramajı yüksek fişeklerdir, haliyle aynı oranda barutta daha fazla olacaktır.
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • Best Arms 24" Slug Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

The following users thanked this post: Tunç GEÇGİL

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 08 Şubat 2015, 11:22:06 »
.
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2017, 08:32:05 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 08 Şubat 2015, 12:09:08 »
.
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2017, 08:32:14 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 08 Şubat 2015, 12:21:35 »
Bu is icin forumda yeterince zamaninizi aldim 3 sayfadir milleti meskul ettim bir tufegin magnum pistonu icin. Sizleri takibe devam edecegim hepiniz yazdiklarinizda haklisiniz sizlerden ogrenecegim cok sey var. Oncelikle bir hassas terazi alacagim. Saglicakla...
« Son Düzenleme: 08 Şubat 2015, 12:30:34 Gönderen: Şahin GENÇOĞLU »

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 08 Şubat 2015, 13:49:18 »
Şahin ne zaman alması ? Tartıştıkça, konuştukça bilgi paylaşımı artıyor. Herkes birbirinden birşeyler öğreniyor.
1975 - istanbul - www.hobimaket.com

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #37 : 08 Şubat 2015, 14:34:10 »
Kusura bakma Şahin Bey kardeşim, vakit ayıramadım. Resimleri ve sonra yazdıklarınızı inceledim. Olan şey şudur(anladığıma göre), kullandığınız barut bu ağırlıktaki fişekler ve "magnum pistonu" için uygun değiller.

Kullandığınız barut görünüşe göre 28 gram saçma dolularındakinden. O baruttan bende numune olarak var, kulanamıyorum. Ölçekle sizinki kadarını tartıya koydum, 2,60 gram geldi!!!!!! Bu barut için bu miktar facia. Sanmayın ki basıncı düşük, aksine çok yüksek. Peki neden magnum pistonla çalıştırmıyor diye sormayın, konu uzamasın ama açıklaması var.

33-34 g tek kurşun için, arkasında plastik tapayla, kuvvetli kapsüllerin biriyle 36 gram barutlarından biri veya belki Tecna/N uygun olabilir. Tecna olursa bile barut hakkı 2 gram falan olabilir. 36 g barutu olursa biraz daha az olur. Yine de ölçü verdiğimi düşünmeyin, mukayese için yazdım. Lakin bir arkadaşımız 33-34 g misketin ardına pellagri bior tapa, kurşunla tapa arasına 1-2 karton koyarak Tecna 2,0 g barutla memnun olduğunu ve Dağdelen otomatiğiyle 3 m civarı fırlattığını yazmıştı. Yine de bunu böylece kullanmanızı önermiyorum. Çünkü basıncını falan bilmiyorum.

Ucu bilyeli fişeklerin  fotoğraflarına bakarak, ben bir hata görmedim. Sonradan yazdıklarınızdan da anladığıma göre barutunuz uygun değil ama bozuk da değildir. CSB 1 bulabilirseniz daha az basınç olur ama tüfeğiniz çalışabilir. Kulağa garip gelebilir ama böyle. Eğer Tecna, A0 gibi barutlar bulursanız onlar magnum pistonla daha rahat çalıştırabilir. Emniyetli de olur ama hassas terazi olmadan hiç önermem. Kullandığınız malzemeleri test edilmiş fişeklerin malzemelerinden seçmeniz en doğrusu olur.

Tekrar edeyim, magnum pistonunun çalışması veya çalışmaması fişeğin basıncı veya kurşunun hızı hakkında doğru bilgi vermeyebilir. Düzgün, dengeli fişek doldurun, mesafesinde tesirini hazır fişekle kıyaslayın, piston hangisiyle güzel çalışıyorsa onu kullanın. Tüfeğinizin çalışması, fişek doldurma şekliniz bence iyi. Barut değişmeli ve miktarı ayarlanmalı.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 08 Şubat 2015, 15:06:03 »
    Üstadım rica ederim kusur olurmu. Ayrıca teşekkür ederim fikirleriniz için. Yazılanlara harfiyyen kulan verecem.

- İlk etapta bir hassas terazi alıp ve sonrasında B&P Thiril Shock kurşun üzerine max 1050 bar yazan 12/70 modeli inceleyip ki ölçekle 1.90gr'a yakın Tekna barutu var içinde onun hassas teraziyle netleştirip aynı baruttan, aynı gramajda kurşun ve tapa ağırlıklarını da hemen hemen aynı yapacak şekilde fişek doldurup deneyecem. Sanırım en sağlıklısı bu.

- Şu anda bu fişeği kesip içindeki malzemeyi kapsülüde kullanarak başka bir kovanda fişek yapınca hiç problem yaşamıyorum.

« Son Düzenleme: 08 Şubat 2015, 15:13:25 Gönderen: Şahin GENÇOĞLU »

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #39 : 08 Şubat 2015, 15:18:23 »
B&P Tecna kullanmaz. Kendi barutlarını üretiyor. 15 den fazla çeşit var belkide. Her duruma uygun malzemeleri var. Fakat ülkemizde onların barutu satılmıyor. Fişekten çıkar anca ama onu söküp barutunu alsanız sonra üstüne barut ekliyeyim deseniz ne kadar ilave olursa makul olur bilemeyiz.

Tecna ve A0 barutlar en çok Sterling marka 40-50 gram civarı fişeklerde olur. Kesik fişeklerde görmüşünüzdür. Hatta 36 g barutu falan da aynı marka fişeklerden bulabilirsiniz. Başka fişeklerden de bir şeyler bulunur ama bilerek doldurmak lazım. Siz 36 g ve üstü ağırlık saçma için barutlardan bulun bence. Sonra malzemenizi yazın ve danışın yine. Yardımcı olanlar olacaktır.

Lakin yeni bir konu açın, oraya yazın bunları. Buradaki bazı mesajları da ayırmayı düşünüyorum aslında.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #40 : 08 Şubat 2015, 15:21:53 »

- Şu anda bu fişeği kesip içindeki malzemeyi kapsülüde kullanarak başka bir kovanda fişek yapınca hiç problem yaşamıyorum.

Evet anladım. Bu da sadece barut cinsi ve miktarında sorun olduğuna delalet. Başka sorun yok. En azından şimdi görünürde başka sorun yok :)
1968

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #41 : 08 Şubat 2015, 15:28:08 »
mirage 40 gra tr royal winter  , lambro biturbo superlambro serileri ve lambro brenneke 39 gram kurşun tecna barut ile dolu..sanırsam bornaghi 38 gram ve sterling 36 gram bazı fişeklerde tecna ile dolu..bu baruttan bulamıyorsanız bir kutu bunlardan almak kesip malzemesini kullanmak...kurşun doldurmak av fişeği yapmaktan daha özen ister..interneete verilen tüm ölçüler hassas terazi ölçüsü olup diğer tüm ölçekler farklı sonuç verir..hasas terazi ağırlık ölçerken öteki kütleye dayalı ağırlık verir ki bir çok barut ölçümünde 0,25 gr hata verir.glavpatron tümü ile pellagri ile üretiliyor..farklı kuvvetli bir barut isterseniz 34 gramını denemenizi öneririrm..direk aynı barut ile 36 gram kurşun güzel oluyor.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #42 : 08 Şubat 2015, 15:31:22 »
Konuyu böldüm, ayırdım.
1968

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #43 : 08 Şubat 2015, 16:40:43 »
İlk etapta silindi sanmıştım, ayrı başlık altında açmanız çok güzel olmuş teşekkürler...

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #44 : 08 Şubat 2015, 16:46:09 »
Lambro silver magnum 39gr kurşun ile 12/76 - B&P Pellagri Thiril Shock kurşun 12/70 barutları o kadar benzerki ayırt edemedim. Lambro Tecna kullanıyor ok. İsterseniz keseyim birertane daha birlikte yeniden bakalım. Ben TECNA sandım ikisinide.

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #45 : 08 Şubat 2015, 20:41:40 »
Evet bir de 34 gramın barutu piyasada bulunuyor. Magnum doldurulmasa bile daha önce önerdiğim CSB-1 den daha uygun. Polat Bey'in yukarıda yazdığı mesajını da demin bu konuya taşıdım, bilginize.

Pellagri'nin bazı barutları Tecna gibi görünüyor, doğru. Tecna aynı zamanda S4 ve Sipe'ye de benziyor. Kastamonulu demiş ya; taş düşebülü, ayı çıkabülü, herşey olabülü :D Öyledir belki.
1968

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #46 : 08 Şubat 2015, 21:49:30 »
Süperr yaa.  :) konuyu onceki konu dahil yeniden gozden gecirecem. Csb 1 den uygun dediginiz hangi 34 gr barutu üstad...

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #47 : 08 Şubat 2015, 21:56:20 »
Üstad gelince muhakkak yazar O gelmeden ben de bildiğimi yazayım.En ucuzunu yazıyorum zuber 34 gr fişeklerin içinde nobelsport 1,75-1,78 gr A1 special barutu var (fabrikadan öyle söylediler a6 sp de olabilir).İşinizi görür umarım.
« Son Düzenleme: 08 Şubat 2015, 21:58:38 Gönderen: Tevfik GÜN »
1978 Eğirdir-Isparta

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #48 : 08 Şubat 2015, 22:14:09 »
Orjinal fisekleri kesip barut aramak ne üzücüdür. Amerikada barutu marketlerde bile bulabilirken insanlar bizim yasadigimiza bak. Bu barutu kursun dolu fiseklerde bulabilirsek hele ki cift tesirli olanlarda bulurda magnum fisek yaparsak degmesinler keyfimize. O zaman testleride yayinlayacam.

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #49 : 08 Şubat 2015, 22:26:54 »
magnum fişek için bilinen en mantıklı barut tecna  sonra a0   ...csb maksimum 36 grama uygun olur..fazlasının uygun olacağını düşünmüyorum..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama