Tam olarak Hangi avları yapacaksınız açıkcası ben anlamadım, sadece aportcu bir köpek mi arıyorsunuz?
Pudelpointer konusunda size anca şunu söyleye bilirim Türkiye'de muhtemelen yoktur; varsa bile Drahthaar sanıyorlardır.
Gökhan bey benim sevdiğim avlar 1. Domuz 2. Ördek 3. Keklik 4. Üveyik 5. Tavşan (ama en büyük hayalim de teke ve geyik avı o ayrı).
Köpekten amacımı söyledim:
Yoğun tempom arasında bakabileceğim bir köpek ama ayrıca bu köpek bir papillon ya da pomeranian boo değil! Köpek bakıyorken benimle beraber sportif aktivitelerime de katılmalı. Sportif aktivitelerim de av, balık ve yelken... Dolayısıyla uyumlu bir köpek ırkı arıyorum. Evet şimdiye kadar olan tecrübemle ve ayrıca çevremden edindiğim bilgilerle ben de bir german short haired pointer alıp evde onu mum gibi yetiştiririrm ama köpeğin mutsuz bir köpek olacağı avda düzgün davramayacağı stres bulguları olacağı kesin...
Poodle bakıyordum uzuzn zamandır ama hiç bukadar yoğunlaşmamıştım. Standard poodle'ların aslında az da olsa miniature ve toy poodle'lar ile farkları olduğunu yeni öğrendim. öncelikle zekaları çok daha fazla eğitilebilirlikleri çok daha fazlaymış. Ev ortamında en çok şikayet ses çıkarmalarından dolayıymış. Boyutlarından dolayı olsa gerek evde mutlu olamıyorlarmış... Miniature olanlar ile de ava giden daha bulamadım(toy ile av zaten hikaye)
)
Biraz daha alanımı genişlettim ve üç ırk buldum
1. Pudelpointer: araştırdım, aradım taradım sordum kısacası yurtdışından köpek yavrusu getiren kişiler (ankara bursa istanbul) yok bulamayız dediler internetten de araştırdım kolay bulamazsınız diyorlar! yakında wikipedia'ya yazsım ırkın özelliklerini erişime yakında açılır.
2. Irish Water Spaniel: Apartmanda beslenmeye oldukça elverişli fazla gezdirmeye ihtiyacı olmayan aportçu (özellikle su aportçusu) bir köpek türü onun da ırk bilgileini biraz zaman bulursam yazarım wikipedia'ya. amacıma çok uygun alma ihtimalim var hatta bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.
3. English Springer Spaniel: Hem ferma hem aportçu, suya giren ama çok da sevmeyen az miktarda tüy döken. oldukça sevecen ve güzel bir köpek. Irkın özellikleri aslında Golden Retriever'a çok benziyor. bulunabilirliği de var(tabi sipariş üzerine)
Bir de bir ırk daha var: Smooth Fox Terrier: her yerde bulunabilir türkiye oldukça üretilen bir ırk. mükemmel bir domuz avcısı. boyutları ev için ideal ama gezdirmeye fazlasıyla ihtiyacı varmış ve apartmanda ses çıkartmasından şikayetçiler. Evde yalnız kalmayı da pek sevmiyormuş!!!
zamanın olacak breeding olayına girip pudelpointer'ı geliştireceksin...
arkadaşlardan evde drahthaar besleyenler de tecrübelerini aktarırsa sevinirim...