Gönderen Konu: YARDIMMM!!!İLK KOKU ALDIĞI YERDE FERMA AMA SONRA YÜRÜMÜYOR???  (Okunma sayısı 3523 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ali TUNCER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Değerli abilerim.bu keklik sezonunda pointer köpeğim kokuyu aldığı yerde müthiş ferma veriyor çakılı kalıyor fakat sonra keklik sekiyor ama köpek yürümüyor ve keklik 30-40 metre ilerden uçuyor.köpeğim 1,5 yaşında ve acaba eski koku yeni kokuyu mu ayıramıyor yoksa hala tecrübesiz mi??(10-15 tane keklik gördü)..yoksa biz mi kötü eğitim yaptık köpeğe  :( önerilerinizi bekliyorum napmalıyım.
1992 AYDIN

Çevrimdışı Ahmet ÖZDEMİR 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ali kardeşim bu köpeğin kanıyla ilgili illa yürütmek istiyorsan bunu kendin yapacaksın solda yürüyüş eğitimi vereceksin. İnternete bakabilirsiniz.zaten köpeğin genç seneye daha iyi olur. Linke bakarsan ne demek istediğimi anlarsın
Ingiliz Poınter Yarışlarından www.avyaban.com - ergo
Ahmet ÖZDEMİR
1978 İSTANBUL

Çevrimdışı Ali TUNCER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ali kardeşim bu köpeğin kanıyla ilgili illa yürütmek istiyorsan bunu kendin yapacaksın solda yürüyüş eğitimi vereceksin. İnternete bakabilirsiniz.zaten köpeğin genç seneye daha iyi olur. Linke bakarsan ne demek istediğimi anlarsın
Ingiliz Poınter Yarışlarından [url=http://www.avyaban.com]www.avyaban.com - ergo[/url]
ahmet abi çok saol verdiğin bilgi için ben acaba yanlış bi eğitim mi verdik diye tedirgin oldum.bazı avcı abiler bu köpek eski koku yeni koku ayıramıyo dediler çünkü bazen fermaları boş çıkıyor bunu nasıl halletcz tecrubesizliğinden mi ki ??
1992 AYDIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Benimde 1,5 yasında pointerim var.onunda bazı kokuya fermaları boş çıkıyor. Köpeğin daha çok genç bazı pointerlerin 2 yaşına kadar ferma yapmadıklarını bile duydum.oltayla ferma çalışması yaptın mı? Yapmadıysan köpeği görsel fermaya hazırlamak için bir kereliğine dene derim.ve nasıl eğitimler versinonlarıda yazarsan sevinirim.iyi akşamlar.
Ahmet ÖZDEMİR
1978 İSTANBUL

Çevrimdışı Ali TUNCER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Benimde 1,5 yasında pointerim var.onunda bazı kokuya fermaları boş çıkıyor. Köpeğin daha çok genç bazı pointerlerin 2 yaşına kadar ferma yapmadıklarını bile duydum.oltayla ferma çalışması yaptın mı? Yapmadıysan köpeği görsel fermaya hazırlamak için bir kereliğine dene derim.ve nasıl eğitimler versinonlarıda yazarsan sevinirim.iyi akşamlar.
valla ahmet abi 7-8 aylıkken görsel ferma çalıştırtm oltayla sonra 2-3 ayda bir acaba napcak diye  bakıyım dedım arpa tarlasına lökeşe kanadı koydum  direk ferma yapıyo görmeden bıraktım ondan sonra oltayı.bıldırcna falan soktuk işte fena değildi ama keklik avında boyle yapması kafamı bozmaya başladı.o yuzden çok keklik kaçırdık abi resmen keklikler alay etti bizimle satmayı bile düşündüm ama vazgeçtim sonra? :D
ekstra hiçbir eğitim yok 
1992 AYDIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Sanırım Aydında oturuyorsun Aydın Köşkte bir eğitmen var Yaşar Akkaya istersen bi ona sor.yardımcı olabilir.
Bana kalırsa köpeği satma seneye bir daha dene bak derim.
Ahmet ÖZDEMİR
1978 İSTANBUL

Çevrimdışı Ali TUNCER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Sanırım Aydında oturuyorsun Aydın Köşkte bir eğitmen var Yaşar Akkaya istersen bi ona sor.yardımcı olabilir.
Bana kalırsa köpeği satma seneye bir daha dene bak derim.
evet abi aydındayım.üniversite öğrencisi olduğum için aslında çokta ilgilenemiyorum aydında olmadığım için.inşallah seneye bol ava göturcm bana düzelcek gibi geliyor.Bir de abi 1,5 yaşında bir kekliği sürüklesem 150mtre bir ip yardımıyla o kokudan gitmesini sağlasam buldursam işe yarar mı yoksa gerek yok mu?
1992 AYDIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 Dediğin eğitim iz takibi içindir.yaralı giden kuşu bulması içindir.fermasında bir fotoğrafını yada videosu varsa onu atarsan  nasıl ferma verdiğine bakıp birde öyle karar verelim.çünkü bir eğitim şekli daha var.bir kaç arkadaşıma sorucam sana geri dönerim.iyi akşamlar.
Ahmet ÖZDEMİR
1978 İSTANBUL

Çevrimdışı Ali TUNCER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Dediğin eğitim iz takibi içindir.yaralı giden kuşu bulması içindir.fermasında bir fotoğrafını yada videosu varsa onu atarsan  nasıl ferma verdiğine bakıp birde öyle karar verelim.çünkü bir eğitim şekli daha var.bir kaç arkadaşıma sorucam sana geri dönerim.iyi akşamlar.
çok sağol abi.ama bu pc de ne fotosu var ne vidyosun var o yüzden gönderemiyorum :(
1992 AYDIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ali köpeğinde hiç bir sorun yok ferma yaptığında köpeğin önüne geçerek kendin kaldırman lazım.eğer köpeği yürüsün diye bir eğitim verirsen köpeğinin avını bozarmışsın. Mükemmel bir özellik olduğunu söylediler hiç köpeğe karışma dediğim gibi seneye daha iyi olur.seneye keklikleri emin ol takip edecektir.
Ahmet ÖZDEMİR
1978 İSTANBUL

Çevrimdışı Ali TUNCER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: YARDIMMM!!!İLK KOKU ALDIĞI YERDE FERMA AMA SONRA YÜRÜMÜYOR???
« Yanıtla #10 : 05 Şubat 2015, 12:22:06 »
Ali köpeğinde hiç bir sorun yok ferma yaptığında köpeğin önüne geçerek kendin kaldırman lazım.eğer köpeği yürüsün diye bir eğitim verirsen köpeğinin avını bozarmışsın. Mükemmel bir özellik olduğunu söylediler hiç köpeğe karışma dediğim gibi seneye daha iyi olur.seneye keklikleri emin ol takip edecektir.
çok çok sağol abi gerçekten çok rahatladım bunu duyduktan sonra verdiğin bilgiler çok değerli  :)
1992 AYDIN