Birileri bizi ötekileştiriyor….
Sessiz kalıyoruz.
Devlet ve genel avlaklarında yedi gün av serbest ama diğer açık alanlarda ava yedi gün gitmek yasak. Kotalı avcı kotasız avcı ötekileştiriliyoruz. Arada ki fark ne? Yedi gün avcılık serbest deniyor.. Göçmen kuşlardan kota kalktı deniyor adam evinin önünde ki devlet avlağı yada genel avlağa altı günden fazla giremiyor.. İl geneli, yurt geneli ötekileşiyoruz Sanki her daim avcı suçlu imiş gibi birileri bizi ötekileştiriyor. Sessiz kalıyoruz
DKMP avcıyı korumak yerine avcıya her türlü tuzağı kurmaya and içmiş. Bakanlık talimatı, müsteşar böyle dedi, AB uyum süreci Genel müdür bir sürü lügat parçalanıyor. Gün geçmiyor samimiyet söylemleri ile gaz alma operasyonları.. Avcı şöyle yapsın avcı böyle yapsın.. Yazılar tebliğler derneklere ulaşıyor. Boş kovan toplama kampanyası, ziari ilaç toplama kampanyası… İyi yapalım biz üzerimize düşeni yapıyoruz da ya siz yapıyor musunuz? Mesela hiç ulusal bir televizyon kanalına çıkıp DKMP nin bir yetkilisi bizim avcımız limitler dahilinde AB uyum süreci içerisinde sürdürülebilir yaban hayatı ve planlı kotalı avcılık yapıyor. Yeterli olmayan 4915 sayılı kanuna rağmen sisteme uymaya çalışıyor, doğayı yok eden habitatı yok eden benim avcım değil gölleri bataklık alanları kurutan kurumlar, önünü arkasını düşünmeden doğayı zehirleyen bilinçsiz zirai ilaç kullanımı, bilinçsizce büyüyen kentler, bilinçsizce yapılan tarım, bizde aslında bu konuda gerideyiz diye öz eleştiride bulana biliyor mu? Hayır bunlar kendilerini değil bizi ötekileştiriyor. Dünya bu işi avcıya teslim etti biz hala devlet kurumunun yarım yamalak bilgiler ile yönettiği bir sistemin ötekileştirdiği tü ka-ka avcılarız. Bizi ötekileştiren DKMP.
Köylerde, avcının arabalarına zarar verilsin pul sattığın vergi aldığın avcıya avlağına sahip çıkma. Tabiii çıkamazsın sen o köye gidip ben köyünü avlak yaptım dedin mi? Sahibinin rızasını aldın mı? Bir de palavra sıktınız ki köylü bu işten para kazansın diye ne dediğinizi anlayamayan ve ne demek istediğinizi anlatamadığınız köylüm soyundu otopark mafyacılığına. Kim basarsa parayı o köyün has adamına ona av serbest oldu. Son zamanlar da avcılar arasında başka bir söylem gelişti. Bir birine düşen avcı’’ o meraya bizden başkasını sokmuyorlar’’ demez mi. Be kardeşim sen kimsin. Yarın senden fazla ödeyen çıktımı seni o avlağa sokmayacaklar. Sen de kendini ötekileştir. Sen avlağa gir sorun yok ben girersem fena.. Sende otur keyif yap. Birde bizi yönetmeye talip olanlar koltuk sevdaları hiç bitmedi. Sen felanca federasyon ben falanca kulüp sen benim adamımsın sen değil sen de ötekileştir. Fuarlarda bir kare poz vermek için yanında yolculuk ettiğin arkadaşını unut. Bu mu dur…
DKMP’nin önce gün kısıtlaması, sonra kotalı avcılık sistemi yüzünden en çok vuran en iyi avcı olurcasına bir mantık gelişmeye başladı. Vuran vurmayanı ötekileştirdi. Paralı avcılık yandaşları parası olmayan av gitmesin dedi ötekileştirdi. Köpeği hızlı koşan, koşmayan köpeğin sahibini ötekileştirdi. Yaban tv de program yapan sarı çizme giyen Anadolu avcısını ötekileştirdi bir adım ileri gitti amele dedi. Keklik avcısı, Ördek avcısını ötekileştirdi, Domuz avcısı, Tavşan avcısını ötekileştirdi.. Bu kadar yetmedi vergi dairesi vergi borcu yoktur yazısı alamayan vatandaşını ötekileştirdi. Federasyonlar bir birlerini ötekileştirdi. Çantacılık kültürü ve geleneksel avcılık, İngiliz lordları gibi giyinen beyler tarafından ötekileştirildi. Drahthaar köpek sahipleri ,Setter köpek sahiplerini, Pointer köpek sahipleri, Kurzhaar köpek sahiplerini ötekileştirdi.. Irk federasyonları bir birlerini,, Fişek sanayii batı da yapılan yarışmaya sponsor oldu taşrayı ötekileştirdi. Batılı avcı, taşralı avcıyı,,,
Bir sorun kendinize avcılık mı yapıyorsunuz, yoksa yarış mı? Bu kadar sorun dağ tepe olmuş yarın nelere gebe .. Tunceli de av yasaklayan PKK bu dağlar benim derken o da bizi ötekileştirmedi mi… Av da ceza yedi diye avcı avcıyı ötekileştirmedi mi?
Birileri bizi ötekileştirmek için özel bir çaba sarf etmedi.. Hepiniz bu tuzağa öyle bir düştünüz ki siz bile ötekileştiğinizi fark edemediniz.
Sevgili avcı dostum lütfen biraz sağduyulu olalım. Bu ülkenin öz kaynakları teker teker yok ediliyor. Her karış toprağı sermaye uğruna talan ediliyor. Derelerimiz, göllerimiz kurutuluyor. Bazı il ve ilçelerin dernek başkanları kasıtlı olarak kırmızı alanları kendi keyfiyetleri için her geçen gün genişletiyor. Avbis denilen kotalı avcılık sistemi için verilen beyanlar kasıtlı olarak doğru verilmiyor. Nedeni ötekileştirme. Bu meraya benim avcımdan başkası gelmesin… Avcının yaptığı hasat değil doğayı yok eden, bilinçsizce uygulanan ve DKMP nin geliştirdiği bilinçsiz politikadır.. Siz siz olun bu bilinçsiz politikanın ötekileştirdiklerinden olmayın.
Ben ötekileşenlerden ya da ötekileştirenlerden olmak istemiyorum. Kalın sağlıcakla