Saygıdeğer avcılar,
Uzun zamandan beri aklımı kurcalıyan bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Ülkemizdeki av kanallarından birinde devamlı olarak avları gösterilen ve sponsorları da olduğu belli olan, bazı avcılar, avlarını videolara çekerek bizlerle paylaşıyorlar. Bu programların yararlarına inanan birisiyim. Bilmediğim birçok şeyi öğrenebiliyor ve hiçbir zaman gidemeyeceğim avlarda yaşanan sahnelere ortak olmuş hissediyorum.
Ancak, aralarında bazıları var ki, bıldırcın-keklik avı boyunca sadece o tüfek atıyor, etrafında da 3-4 köpek, sadece kendisi vuruyor. bütün avları, günlük limitleri v.s. hiçe sayarak kendisi vuruyor, etrafındakilerin ona ayakçılık ettikleri çok açık belli oluyor. Program sonunda dalga geçer gibi yanında sadece kırık tüfek taşıyanların sayısını günlük limitle çarparak vurduğu avı legalize ediyor. Ayrıca herşeyin en iyisini sadece o biliyor, konuşuyor da konuşuyor. İşin acı yanı bu şahışlar sosyal statü sahibi tanınmış simalar. Yani örnek alınacak rol modeller.
Bu görüntülerin gerçek avcıları yansıtmadığını düşündüğümden burada paylaşmak ihtiyacı duydum. Gençlere kötü örnek oluyorlar. Paranın ve mevkinin hayatın her kısmında olduğu gibi avda da geçerli olduğu mesajını kuvvetli şekilde veriyorlar.
Bence bu av değil. Avcı merhametli olur. Ava saygılı olur. Paylaşımcı olur. Hizmet ettirmez. herkes diğer arkadaşlarına hizmet eder. Büyüklerine saygılı olur, gençlere iyi örnek olur yol gösterir.Biz böyle gördük, böyle yaşadık. Hobide sosyal sınıflar olmaz, hobidaş olur, yoldaş olur.
Bu tür avları ve avcıları kınıyorum. Bu tür programları gösteren TV'leri de aklı selime davet ediyorum.
Söyledim, sürçü lüsan ettikse affola. Bu yazı kimseyi kişisel olarak hedef almıyor, benim kendi görüşüm,
Sağlıcakla kalın. Rastgele.