Gönderen Konu: Beretta s56 20 cal.  (Okunma sayısı 5303 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet ORUÇ

• *
Beretta s56 20 cal.
« : 01 Şubat 2015, 20:37:08 »
Merhabalar.
Bu tüfeği almak istiyorum kullanan arkadaşlarım varmı.

Ayrıca namlu üzerindeki speciale al cromo molibdeno yazıyor. bunun anlamı nedir. aslında bu tüfek hakkında hiç bilgim yok .
yorumlarınızı esirgemezseniz memnun olurum.

Mehmet ORUÇ
1979-Balıkesir

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
Ynt: Beretta s56 20 cal.
« Yanıtla #1 : 01 Şubat 2015, 21:03:05 »
Konu yanlış yere açılmış sanırım. Moderatörler tarafından doğru yerine alınır herhalde.

Bu tüfeğin yenisi yok. İkinci el bulabilirsiniz. Kullanıcılarının , hakkında kötü bir şey söylemediği seri tüfeklerden.

Ben hiç kullanmadım ama bir arkadaşımın s56'sını omuzlamıştım, oldukça hafif gelmişti, eskiydi ama dengeliydi.

Üzerinde yazan Speciale al Cromo Molibdeno , özel krom-molibden çeliğinin kullanıldığı anlamına geliyor olmalı. Yani CrMo , 4140 alaşımı. Namlu içi ve kubuz komple krom kaplama olmalı. Ejektörlü tüfekler.

Almak istediğiniz spesifik bir tüfek varsa, seri numarasını, namlu altındaki işaretleri de belirtebilirseniz / yazarsanız üretim tarihi/tüfeğin kaç yaşında olduğu da çıkarılabilir.
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Mehmet ORUÇ

• *
« Yanıtla #2 : 01 Şubat 2015, 21:42:51 »
Teşekkür ederim İbrahim Bey . aslında aküs S&S 20 cal. almayı düşünüyorum. ama çeveremde olmadığı için bir türlü karar veremedim.
artık ıstanbuldaki fuarı bekleyip inceleyeip öyle karar vericem. yaptığım av sadece çulluk ve tadımlık olarakta bıldırcın olduğu için çulluk tüfeği düşünüyorum. üst üste namlu beretta s56 20 cal fix şok  veya webley yan yana 20 cal fix şok ikisinden biri olacak.
Mehmet ORUÇ
1979-Balıkesir

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #3 : 01 Şubat 2015, 22:29:51 »
Rica ederim..

Akus'un 12 çap özel çulluk tüfeği var, kısa namlu, namluda küçük bir çulluk gravürü falan... Fena değil, hoş tüfek. İkisinin arasında (eski model S56 ile yeni Akus arasında)  tercihte bulunmak zorunda kalsaydım, Akus'un çulluk tüfeğini tercih ederdim. (Yalnız 20 çap özel çulluk tüfeği yok diye biliyorum.)

Tabii ki tüfekleri inceleyeceksiniz, ikisini de inceledikten sonra hangisi içinize daha çok sinerse onu alırsınız.

Selamlar

1978 - Istanbul

Çevrimdışı Mehmet ORUÇ

• *
« Yanıtla #4 : 01 Şubat 2015, 22:38:47 »
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Fabrika satış sorumlusuyla görüştüm aynı özelikte 20 kalibresinide yapabileceklerini söylediler.
20 cal. çift tetik ejektörsüz bir çifteyle bıldırcın ve çulluk avından aldığım keyfi başka bir tüfekte bulamadım açıkçası :)

çulluk bant dedikleri bant nasıl oluyor bilginiz var mı acaba

Mehmet ORUÇ
1979-Balıkesir

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #5 : 01 Şubat 2015, 22:46:18 »
Kubuzdan itibaren yüksek başlayıp ,namlu ortasına doğru tamamen alçalıyor ve namlu ortasına yakın noktadan itibaren namlu ucuna kadar düşük bant olarak devam ediyor.

Bu şekilde, hızla kalkan avda, bir miktar üst toleranslı atış yaparak , hızla yükselen hedefi vurma konusunda avantaj sağlayacağı umuluyor.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Fabrika satış sorumlusuyla görüştüm aynı özelikte 20 kalibresinide yapabileceklerini söylediler.
20 cal. çift tetik ejektörsüz bir çifteyle bıldırcın ve çulluk avından aldığım keyfi başka bir tüfekte bulamadım açıkçası :)

çulluk bant dedikleri bant nasıl oluyor bilginiz var mı acaba

1978 - Istanbul

Çevrimdışı Mehmet ORUÇ

• *
« Yanıtla #6 : 01 Şubat 2015, 23:10:16 »
hmm güzemiş >:D >:D >:D
Mehmet ORUÇ
1979-Balıkesir

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #7 : 01 Şubat 2015, 23:12:27 »
siz o tüfeği alırsınız... :)
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Mehmet ORUÇ

• *
« Yanıtla #8 : 01 Şubat 2015, 23:15:56 »
 ;D ;D ;D seve seve alır ,
pırnal, tiken, çam ve meşede çizer ,
 üzerine kanımı ve terimi akıtır gerçek bir av tüfeğine çeviririm
 seve seve  >:D >:D >:D
Mehmet ORUÇ
1979-Balıkesir

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #9 : 01 Şubat 2015, 23:31:07 »
:) inşallah içinize siner ve alırsınız, kazasız belasız bol nasipli avlarda kullanırsınız..

Ejektörsüz olmasını niye istiyorsunuz? Ağırlık yapmasın mı? Arıza çıkarma riski düşük olsun mu? Doğayı koruyalım mı? :) Hangisi ya da hangileri ?

;D ;D ;D seve seve alır ,
pırnal, tiken, çam ve meşede çizer ,
 üzerine kanımı ve terimi akıtır gerçek bir av tüfeğine çeviririm
 seve seve  >:D >:D >:D
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Mehmet ORUÇ

• *
« Yanıtla #10 : 01 Şubat 2015, 23:53:42 »
ibrahim bey aslında hem hepsi hemde hiç biri  :P öyle holland&holland yada o pahalı eski tüfeklere uzanamam ömrüm boyunca ama klasik eski avcılığı seviyorum. hem niye hafif olmasın arıza çıkarmasın  >:D avcının hatta çulluk avcısının tüfeği çifte hatta klasik çifte diye düşünüyorum ama imkanlar dahilinde. ben öyle gıcır gıcır tüfekleri sevmiyorum. çulluk avcısıyım diyenin bir eline birde elindeki tüfeğe bakarım klasik bi söz oldu ama böyle düşünüyorum. tüfeğe bakıldığında yaptığı kilometreyi ve lodosta girdiği pis merayı dillenip söylemeli o tüfek üstündeki kan ver ter görünmeli  >:D >:D >:D >:D
Mehmet ORUÇ
1979-Balıkesir

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #11 : 02 Şubat 2015, 10:13:07 »
Anladım, haklısınız, bilirim o keyfi :)

Bu arada Holland & Holland tüfekler ekseri ejektörlüdür ve özel kendilerine ait patentleri vardır ejektörlerinin de. Sadece ejektör de değil , mesela SelfOpener ya da Assisted Openning denilen ek özellikleri de vardır. Londra'da yeni bir H&H'ı mandalını çekerek açtım, çok tatlıydı :) Tüfeği kırmak için hiç güç kullanmıyorsunuz.. Bu da H&H'a patentli ek bir mekanik özellik mesela.

ibrahim bey aslında hem hepsi hemde hiç biri  :P öyle holland&holland yada o pahalı eski tüfeklere uzanamam ömrüm boyunca ama klasik eski avcılığı seviyorum. hem niye hafif olmasın arıza çıkarmasın  >:D avcının hatta çulluk avcısının tüfeği çifte hatta klasik çifte diye düşünüyorum ama imkanlar dahilinde. ben öyle gıcır gıcır tüfekleri sevmiyorum. çulluk avcısıyım diyenin bir eline birde elindeki tüfeğe bakarım klasik bi söz oldu ama böyle düşünüyorum. tüfeğe bakıldığında yaptığı kilometreyi ve lodosta girdiği pis merayı dillenip söylemeli o tüfek üstündeki kan ver ter görünmeli  >:D >:D >:D >:D
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Süleyman KUKUDAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 02 Şubat 2015, 22:13:34 »
varmıymış 20 calibresi s56 nın mehmet,? ben 10 yıl bilfiil 20 cal yle avlandım zevklidir
resim yüke
Süleyman KUKUDAS
1969 BANDIRMA 0 532 38 77 061