Gönderen Konu: Maksat Paylaşım Olsun!  (Okunma sayısı 11180 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
Maksat Paylaşım Olsun!
« : 31 Ocak 2015, 15:03:44 »
      Bu sezon öyle iyi bi sezon değildi benim için düğün telaşı birden tüfeğin arızası derken malesef av yapamadık desek yeridir, zaten yaptığım avlarda fotolarda.
      Bildircin sezonu oğlum Tony'den çok şey beklememe rağmen malesef hayal kırıklığı diyebilirim sadece iki ferma onlarıda ben traşladım :) neyse sabır çeke çeke abilerin sabret demesiyle  keklik sezonu açıldı o zamn anladım ki benim köpek bıldırcını bilmiyormuş. Kekliktede soya girdiği mesafe olsun kedilemeler olsun çok güzeldi ama malesef keklik yılgın ne tüfek ata bildik neden ferma göre bildik, çamların arasında tüfek attıklarımızda muhtara yolladık.
       Ufak ufak ördekleri yoklamaya başladık ama boş geçiyordu dönüp geliyorduk genellikle. Bir akşam üstü yine tam dönecek iken benim köpek gelmez, hadi oğlum gel yok tam da anlamadım bi baktım bi bıldırcın kasım ayında attık traş ahlar vahlar içerisinde, neyse devam illaki vardır bir iki tane daha tarla sınırlarının tepesınden ben solundan Tony.Köpek koku alıyor ama ferma yok ileri gidip geliyor ama kus kalkmıyor neyse sağ tarafa geçince üç tane daha bıldırcın aynı tarafa gidenin birini aldık birini yolladık digerinide bulduk o da muhtara heycan olmaya görsün :), zaten bu kuştan sonra ne keklik ne ördek nede bıldırcın taki geçen hafta kendimin dahi nasıl vurduğumu anlamadığım lökeşeye kadar o da benden kalktı Tony'e  bol bol koklaması aportu kaldı:)
       Kafes arayışında olan arkadaşlar içinde dört plakadan olusan kelepçeyle birleştirdiğim, kendi tasarımım kafeside paylasayım.
       Benim için sezon bundan ibaretti aslında anlayılacak bisey yok ama Drahthaar bölümüne biraz hareketlilik gelsin diyepaylaşım olsun diye yazdıkbişiler. Haydi rastgele , Fethiyeden selamlar.
       Bide video paylasayım tam olsun :) :)

[/url

[url=http://hizliresim.com/N5raZX][/url
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2015, 22:51:49 Gönderen: Gökhan AKDOĞAN »
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Ahmet VURAL

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Maksat Paylaşım Olsun!
« Yanıtla #1 : 31 Ocak 2015, 15:20:33 »
  DD Tony'nin yeri çok güzel olmuş, insanlar beslediği dostlarına değer vermeli onun iyi bir ortamda yaşamasını sağlamalı, sizi tebrik ediyorum. Paylaşım için teşekkürler.
Ahmet VURAL
1954 Ankara

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 31 Ocak 2015, 15:38:20 »
  DD Tony'nin yeri çok güzel olmuş, insanlar beslediği dostlarına değer vermeli onun iyi bir ortamda yaşamasını sağlamalı, sizi tebrik ediyorum. Paylaşım için teşekkürler.
Çok teşekkürler Ahmet bey köpeklerimiz bizim avdaki yarenlerimiz onlara gerektiği değeri vermemiz lazım, düğünden sonra ilk işim bu kafesi yapmak oldu, Tony yanıma alabilmek için.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Ahmet ÖZDEMİR 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 31 Ocak 2015, 16:10:40 »
Gökhan bey DD Tony gelecek sezon eminim çok güzel avlar yapacak.Kafesinde çok güzel olmuş acaba kafesin maliyeti ne kadar oldu. Saygılarla
Ahmet ÖZDEMİR
1978 İSTANBUL

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 31 Ocak 2015, 16:22:19 »
Gökhan bey DD Tony gelecek sezon eminim çok güzel avlar yapacak.Kafesinde çok güzel olmuş acaba kafesin maliyeti ne kadar oldu. Saygılarla
Çok teşekkürler Ahmet Bey inşallah bildiği avlarda sadece ava fazlaca sokulmak istiyor onun haricinde sıkıntımız yok çok şükür.
Kafes; Hasır telden iki tane 200
          3'lük köşement  demirler ve çatısına profil ayrıca menteşe sürgü 180
          3 kelepçe 45 lira
          Demirciye ustalık parası 100; toplam 550 lira olmuştur.
ayrıca boyutlarınıda söyleyeyim 1,5 x 2 x 2,5 metre seklinde dört plakadan oluşuyor.
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2015, 16:28:32 Gönderen: Gökhan AKDOĞAN »
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Ahmet ÖZDEMİR 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 31 Ocak 2015, 17:19:33 »
Teşekkürler
Ahmet ÖZDEMİR
1978 İSTANBUL

Çevrimdışı Alperen LEVENDOĞLU

• *
« Yanıtla #6 : 31 Ocak 2015, 23:11:15 »
Özlemişim böyle paylaşımları. Hemen her gün girip bakıyorum yeni av fotoğrafları, maceraları var mı dd bölümünde biraz keyiflenelim diye ama genelde boş dönüyorum. Uzun zaman sonra böyle bir paylaşım görmek çok güzel, inşallah devamı da gelir :) Tony'ye maşallah, tecrübelendikçe daha iyi işler yapacaktır ne de olsa o bir drahthaar. Avınız bol ve daim olsun...
Alperen LEVENDOĞLU
92/ANKARA

--El Toro--

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 01 Şubat 2015, 14:52:17 »
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 01 Şubat 2015, 14:58:44 »
Özlemişim böyle paylaşımları. Hemen her gün girip bakıyorum yeni av fotoğrafları, maceraları var mı dd bölümünde biraz keyiflenelim diye ama genelde boş dönüyorum. Uzun zaman sonra böyle bir paylaşım görmek çok güzel, inşallah devamı da gelir :) Tony'ye maşallah, tecrübelendikçe daha iyi işler yapacaktır ne de olsa o bir drahthaar. Avınız bol ve daim olsun...
Aynen bende hergun bakiyorum ama malesef iyice azaldi eskisi gibi canli degil, aslinda paylasilacak bi av paylasimi yok ama en azindan kafes icin bazi arkadaslara fikir olur diye elime gelenlerin hepsini attim.
Sagolun Fethiyeden selamlar.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Ömer ÇELEBİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 01 Şubat 2015, 15:55:53 »

1984 Ankara

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 02 Şubat 2015, 14:20:18 »
Rica ederim Ömer Bey.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 02 Şubat 2015, 22:55:06 »
Gökhan maşsllah kerata güzelleşmiş,kafeside güzel olmuş. Tony e zaman tanı o gereğini günü gelince yapacaktır.
Bizde Dark ile uğraşıyoruz bu sene,babası Pars gibi olmasada fena işler çıkarmadı bu sene.Fermasında iki tavşan vuruldu  14 çulluk fermaladı 5ini vurabildim tahtalı ve ördek aportları oldu 20 kadar bıldircın fermasında vurdum,ama kötü hutu babasıyla ava sokamıyorum avı bırakıyor oyuna dalıyor babasının fermalarına rahat vermiyor başka köpekleri rahatsız etmiyor ama babasına huzur vermiyor beni delirtiyor.Bu arada geçen hafta Darkı çektik oda 2ay sonra baba olacak.Hızlı kerata heleki çapkınlıkta babasınıda geçti.
Bizim durumlar böyle.
Cok saolasin abi buyudu kerata hem ona hemde kendime zaman taniyorum abi ikimizde acemiyiz  ;D
Abi Tonyde iki defa tavsan kovdu ses verdi uzun surede pesinden gitti ama tavsan izini kaybettirdi ikisinde de malesef.
Vallaha abi siz hizlisiniz  ;D bizim buralarda malesef drahthaar pek yaygin degil bi disi var Tank ve Ritanin in kizi arkadas cekelim dedi ama hala ses yok bakalim bi polis abim gecen sahilde bi tane yavru istiyorum kimseye soz verme dedi ama nasip bakalim artik.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
    • http://www.loftyberg.com
« Yanıtla #12 : 19 Şubat 2015, 09:26:25 »
Aynen bende hergun bakiyorum ama malesef iyice azaldi eskisi gibi canli degil, aslinda paylasilacak bi av paylasimi yok ama en azindan kafes icin bazi arkadaslara fikir olur diye elime gelenlerin hepsini attim.
Sagolun Fethiyeden selamlar.
Sence yada sizce neden eskisi gibi paylaşım yok.
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 19 Şubat 2015, 10:06:31 »
Sence yada sizce neden eskisi gibi paylaşım yok.
Abi Malesef bizim insanimiz sevgilerini uc noktada yasiyorlar, fanatiklesiyor ve karsindakine saygisi kalmiyor ve saldiriyor yada kotuluyor. Karsisindaki tanimadan / tanimaya calismadan. Gecen senelerde drahthaarcilara dikkat ederdim hic kimseye senin kopegin soyle boyle deyipte baska irklarin basligina yorum yapmazlardi ama malesef bizim basliklarda hep yipratildik, Ufuk abinin dedigi gibi hep onlarin kirginliklari var. Bende paylasmazdim ama drahthaar bolumu hic paylasimsiz kalmasin diye paylastim. Yoksa ben muthis avlar yapiyorum cok guzel kopegim var demek icin degil.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 19 Şubat 2015, 10:16:22 »
Haklısın, keşke o sataşanlar dursaydı diyecek duruma düştü bu sayfa :)
Zaten buradaki paylaşımların illakide av fotosu yada videosu olmak zorunda değilki,
bu ırka meraklı arkadaşların sahip oldukları dostlarını paylaşmaları ve bu paylaşımlar sayesinde sahip olmak isteyenlerede yol göstermek olmalı.
Maalesef üzülerek takip ediyorum sayfayı, ileriye gitmek yerine tam tersine geriye gidiyoruz.
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 19 Şubat 2015, 10:45:51 »
Haklısın, keşke o sataşanlar dursaydı diyecek duruma düştü bu sayfa :)
Zaten buradaki paylaşımların illakide av fotosu yada videosu olmak zorunda değilki,
bu ırka meraklı arkadaşların sahip oldukları dostlarını paylaşmaları ve bu paylaşımlar sayesinde sahip olmak isteyenlerede yol göstermek olmalı.
Maalesef üzülerek takip ediyorum sayfayı, ileriye gitmek yerine tam tersine geriye gidiyoruz.
Sayfanin öksuz kalmasi cidden cok aci zaten el kadar azinliktaydik onlarda kustu geriye malesef hic bisey kalmadi. Insallah kiracaz bu kabugu inaniyorum buna.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 19 Şubat 2015, 12:08:40 »
gökhan güzel paylaşımlar eline sağlık tony de maşallah güzel bir dd  bende 2 aydan fazla olmuştur köpeksiz ava gidiyorum  ama inan  hiç  keyif  alamıyorum arkadaşların hatırı için gittim köpeksiz avı kesinlikle tavsiye etmiyorum  ;)
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 19 Şubat 2015, 12:13:56 »
gökhan güzel paylaşımlar eline sağlık tony de maşallah güzel bir dd  bende 2 aydan fazla olmuştur köpeksiz ava gidiyorum  ama inan  hiç  keyif  alamıyorum arkadaşların hatırı için gittim köpeksiz avı kesinlikle tavsiye etmiyorum  ;)
Sagol sagol , aynen abi kopeksiz av yavan avi bende pek sevk almiyom saolsun kopekte bize biseyler gosteriyor, insallah seneye daha iyi olacak.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 19 Şubat 2015, 12:57:07 »
Söylediklerine katılıyorum burada yaşananlarla ilgili, aynı tür saldırıları banada yaptılar.
isimlerini saydığın ve hatta daha fazlasının kırgınlıklarından dolayı paylaşım yapmamasını çok iyi anlıyorum,
fakat bu ırkın ülkemizde artış gösterdiği konusunda sana katılmıyorum, sadece Drahthaara benzeyen köpeklerin çoğaldığı kanısındayım.
son zamanlarda burada olsun facebookta olsun paylaşılanları hayretle izliyorum.
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 19 Şubat 2015, 13:45:25 »
Eklemeden edemiyeceğim
Pars geçen sene hasta halinle bu sezon 8 yaaşında olmasİna rahmwn gelen tüm seterleri Culluk avında ezdi geçti(bakın daha iyiydi demiyorum ezdi geçti diyorum.)B.çekmecede benim seterim 40 tane bulur Drahthaar birtane bulamaz diyenlerin dilleri geri kaçtı milletin alay konusu oldu.Yakın zamana kadar her ırkın iyisi kötüsü var her ırk her avı iyi yapabilir diyen ben şidi DD çulluk avında yetişirse seterin tozunu atar diyorum sizin o hız dedihiniz şey sınıfta kaldı küsen seterler patrone huylarını bozup fermalara dalmaya başladı.12 fark 10 fark 8-7 fark gördük biz iyi dedikleri köpekler karşısında güldürmesinler bizi diyorumki en iyi çulluk köpeği DRAHTHAAR dır ötesi yine DD.
Konuya sürekli ılımli yaklaşan diğer ırk sahibi arkadaşların affına sığınıyor onları konu dışı görüyorum.
bence 8 yaşında av yapması kadar normal bişey yok zaten.
ama buradaki sonu olmayan tartışmalardan ziyade bu ırkı merak eden sahip olmak isteyenleri yönlendirecek,
konuların olmasından, açıklamalar yada yorumlar yapılmasından yanayımki Drahthaar ırkı seninde yazdığın gibi " .ülke avcısının ilerliyen yıllarda ana tercihi olma yolunda " daha sağlam adımlarla gelişsin.
ne kadar küs olsakta bu forumun ne kadar etkili olduğunu unutmayalım.
yüzde yüz haklı olunmasına rağmen, bizlerin kızıpta ceza verdiğimizi düşündüğümüz insanlar yüzünden,
bu ırkla ilgilenen arkadaşların doğruları göremeyipte, yanlışların üzerine doğru diye gitmelerini görmemezlikten gelemeyiz. 
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 19 Şubat 2015, 13:57:37 »
her zaman beklerim. ne zaman istersen sadece senin için demiyorum bu ırka gönül vermiş, merak eden herkese kapım açık.
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Alperen LEVENDOĞLU

• *
« Yanıtla #21 : 23 Şubat 2015, 22:13:58 »
Eskiden paylaşılan videoları, fotoğrafları, yapılan muhabbetleri hatta diğer ırkların sataşmalarını bile özlememek elde değil. O zamanlar konuşmalara, yorumlara çok fazla dahil olmasam da çok büyük bir keyifle takip ederdim. Drahthaar hakkında öğrendiğim bir çok şeyi burası sayesinde öğrendim, drahthaar diye beslediğim bir köpeğin drahthaar olmadığını da yine sizler sayesinde öğrendim. Usta drahthaarcıların bir çoğu küstürüldü, sayfayı terk etti. Ufuk Abi'nin dediği gibi belki hala av videoları, fotoğrafları çekiliyor, yeni gelen köpekler oluyor veya eşleşmeler oluyor ama burada paylaşılmıyor, daha çok sosyal paylaşım sitelerinden görüyoruz takip edebildiklerimizi. Keşke kırgınlıklar, küslükler bir kenara bırakılsa da eskisi gibi paylaşımlar artsa, biz de keyifle takip etsek, drahthaar hakkında hem drahthaar sevenler daha çok bilgi sahibi olsa hem de sevmeyenlere, yanlış bilenlere daha iyi anlatılsa. İnşallah ustalar önderlik yapar da eski günlerine tekrar döner DD bölümü. :) Ankara'dan selamlar.
Alperen LEVENDOĞLU
92/ANKARA

--El Toro--

Çevrimdışı Savaş KAYGISIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 21 Mart 2015, 18:00:02 »
  GÖKHAN KARDEŞİM MERHABA, SENİNLE SIK TELEFONDA SOHBET EDİYORUZ AMA TARİHE BAKINCA BENİMDE UZUN ZAMANDAN BERİ SİTEYİ ZİYARET ETMEDİĞİM ANLAŞILIYOR. BİR DEUTSCHE DRAHTHAARCI OLARAK KİMSEYE KÜSKÜNLÜĞÜM, DARGINLIĞIMDAN DEĞİL, İNŞAAT İŞLERİMİN YOĞUNLUĞUNDAN KAYNAKLANAN BİR ZAMAN DARLIĞINDAN GERİ KALDI.
   BENDE BU SATIRLARI İLAVE EDEREK YARENLİK YAPAYIM DEDİM. KENDİ YUVANI KURDUN HAYIRLISIYLA, ALLAH MESUT ETSİN ( NAZİK DAVETİNE TEŞEKKÜR EDERİM, DÜĞÜNÜNEDE DAVETLİYDİM ZATEN) BAKIYORUM ŞİMDİDE O GÜZEL KÖPEĞİNİN YUVASINI, DÜZENİNİ KURMUŞSUN, ÇOK GÜZEL OLMUŞ ( BİR KUTUDA YAĞLIBOYA ÇALIVERSEN DAHA HOŞ GÖRÜNECEK. HAHAHAAA), BU SAYEDE KÖPEĞİNLE HERGÜN BERABERSİN, ARANIZDAKİ BAĞ ÇOK DAHA KUVVETLENECEK BUDA OTOMATİKMEN AV VERİMİNE OLUMLU KATKIDA BULUNACAK. ÇÜNKİ D. DRAHTHAAR SAHİBİNE AŞIK OLAN VE SAHİBİNE ÖLÜMÜNE BAĞLI OLAN BİR KÖPEK IRKIDIR, BUNU SAĞLAMAN ÇOK İYİ OLMUŞ, SENİN ADINA ÇOK MEMNUN OLDUM.
   TUCAY KARDEŞİMİN PAYLAŞTIĞI VİDEODA DALDA APORTU GÖRÜNCE HİÇ ŞAŞIRMADIM ÇÜNKİ DRAHTHAAR NEDE OLSA. BU SEZONUN ÖRDEK AVININ KAPANIŞ GÜNÜNDE YEĞENİM AYBARS, BEN VE BENİM D.DRAHTHAAR ANKA İLE SAKARYA NEHRİNE PARLAMAYA ÖRDEK AVINA GİTTİK, ANKA 50M ÖTEDEN NEHİRE FERMA VERDİ, KEDİLEDİ DERKEN İKİ YEŞİL HAVALANDI, AYBARS ATTI YARALI OLARAK NEHİRE DÜŞTÜ, ANKADA ARKASINDAN DOĞRU HAVADAN UÇARAK NEYRE ATLADI. BUNU GÖREN ÖRDEK HEMEN SUYA DALDI, ANKADA AYBISINI YAPTI DALGIÇ GİBİ TÜM VÜCUDUYLA ÖRDEĞİN ARKASINDAN SUYA DALDI İKİSİDE AYNI ANDA GÖZDEN KAYBOLDU. BENDE YÜREK SELANİK TABİKİ, SUYUN ALTINDAN İKİ ÜÇ METRE SONRA ÇIKTI.
   YOĞUN SAZLIĞA SAKLANMIŞ YARALI ÖRDEĞİ 10 DAKİKA SONRA CANLI OLARAK NEHİRDEN ÇIKARIP, GETİRİP ÖNÜMÜZDE OTURUP TESLİM ETTİ, ŞAYET DRAHTHAAR ANKA OLMASAYDI ÖRDEĞİMİZİ ELE GEÇİREMEZDİK, TABİ VİDEOMUZDA MEVCUT AYNI ZAMANDA. YÖRE AVCISI ARKADAŞIM OLAYI GÖRÜNCE BANA ANKANIN YAVRUSUNDAN MUHAKKAK BİRTANE AYIR, BİZ BU SULARDA ÇOK ÖRDEK KAYBEDİYORUZ DEMEYE BAŞLADI.
    TABİKİ BÜTÜN AV KÖPEKLERİ IRKLARINI SEVİYORUZ, BESLİYORUZ VE AVLANIYORUZ. ŞAHSİ KANAATİM TEK BİR KÖPEKLE, HER HAVA ŞARTINDA, KARADA, AĞAÇTA,KARDA, SUDA YILMADAN AVLANAN AV MAKİNELERİ DEUTSCHE DRAHTHAARLARININ TÜRK AVCISI İÇİN UYGUN BİR IRK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM, BU IRKA HAYRANLIĞIM HER GEÇEN GÜN DAHADA ARTIYOR, İNŞALLAH HERKES GÖNLÜNDEKİ AVCI KÖPEĞE SAHİP OLUR. SELAM, SEVGİ VE SAYGILARIMLA.
1958-Ankara

The following users thanked this post: Gökhan AKDOĞAN

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 07 Nisan 2015, 15:52:55 »
  GÖKHAN KARDEŞİM MERHABA, SENİNLE SIK TELEFONDA SOHBET EDİYORUZ AMA TARİHE BAKINCA BENİMDE UZUN ZAMANDAN BERİ SİTEYİ ZİYARET ETMEDİĞİM ANLAŞILIYOR. BİR DEUTSCHE DRAHTHAARCI OLARAK KİMSEYE KÜSKÜNLÜĞÜM, DARGINLIĞIMDAN DEĞİL, İNŞAAT İŞLERİMİN YOĞUNLUĞUNDAN KAYNAKLANAN BİR ZAMAN DARLIĞINDAN GERİ KALDI.
   BENDE BU SATIRLARI İLAVE EDEREK YARENLİK YAPAYIM DEDİM. KENDİ YUVANI KURDUN HAYIRLISIYLA, ALLAH MESUT ETSİN ( NAZİK DAVETİNE TEŞEKKÜR EDERİM, DÜĞÜNÜNEDE DAVETLİYDİM ZATEN) BAKIYORUM ŞİMDİDE O GÜZEL KÖPEĞİNİN YUVASINI, DÜZENİNİ KURMUŞSUN, ÇOK GÜZEL OLMUŞ ( BİR KUTUDA YAĞLIBOYA ÇALIVERSEN DAHA HOŞ GÖRÜNECEK. HAHAHAAA), BU SAYEDE KÖPEĞİNLE HERGÜN BERABERSİN, ARANIZDAKİ BAĞ ÇOK DAHA KUVVETLENECEK BUDA OTOMATİKMEN AV VERİMİNE OLUMLU KATKIDA BULUNACAK. ÇÜNKİ D. DRAHTHAAR SAHİBİNE AŞIK OLAN VE SAHİBİNE ÖLÜMÜNE BAĞLI OLAN BİR KÖPEK IRKIDIR, BUNU SAĞLAMAN ÇOK İYİ OLMUŞ, SENİN ADINA ÇOK MEMNUN OLDUM.
   TUCAY KARDEŞİMİN PAYLAŞTIĞI VİDEODA DALDA APORTU GÖRÜNCE HİÇ ŞAŞIRMADIM ÇÜNKİ DRAHTHAAR NEDE OLSA. BU SEZONUN ÖRDEK AVININ KAPANIŞ GÜNÜNDE YEĞENİM AYBARS, BEN VE BENİM D.DRAHTHAAR ANKA İLE SAKARYA NEHRİNE PARLAMAYA ÖRDEK AVINA GİTTİK, ANKA 50M ÖTEDEN NEHİRE FERMA VERDİ, KEDİLEDİ DERKEN İKİ YEŞİL HAVALANDI, AYBARS ATTI YARALI OLARAK NEHİRE DÜŞTÜ, ANKADA ARKASINDAN DOĞRU HAVADAN UÇARAK NEYRE ATLADI. BUNU GÖREN ÖRDEK HEMEN SUYA DALDI, ANKADA AYBISINI YAPTI DALGIÇ GİBİ TÜM VÜCUDUYLA ÖRDEĞİN ARKASINDAN SUYA DALDI İKİSİDE AYNI ANDA GÖZDEN KAYBOLDU. BENDE YÜREK SELANİK TABİKİ, SUYUN ALTINDAN İKİ ÜÇ METRE SONRA ÇIKTI.
   YOĞUN SAZLIĞA SAKLANMIŞ YARALI ÖRDEĞİ 10 DAKİKA SONRA CANLI OLARAK NEHİRDEN ÇIKARIP, GETİRİP ÖNÜMÜZDE OTURUP TESLİM ETTİ, ŞAYET DRAHTHAAR ANKA OLMASAYDI ÖRDEĞİMİZİ ELE GEÇİREMEZDİK, TABİ VİDEOMUZDA MEVCUT AYNI ZAMANDA. YÖRE AVCISI ARKADAŞIM OLAYI GÖRÜNCE BANA ANKANIN YAVRUSUNDAN MUHAKKAK BİRTANE AYIR, BİZ BU SULARDA ÇOK ÖRDEK KAYBEDİYORUZ DEMEYE BAŞLADI.
    TABİKİ BÜTÜN AV KÖPEKLERİ IRKLARINI SEVİYORUZ, BESLİYORUZ VE AVLANIYORUZ. ŞAHSİ KANAATİM TEK BİR KÖPEKLE, HER HAVA ŞARTINDA, KARADA, AĞAÇTA,KARDA, SUDA YILMADAN AVLANAN AV MAKİNELERİ DEUTSCHE DRAHTHAARLARININ TÜRK AVCISI İÇİN UYGUN BİR IRK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM, BU IRKA HAYRANLIĞIM HER GEÇEN GÜN DAHADA ARTIYOR, İNŞALLAH HERKES GÖNLÜNDEKİ AVCI KÖPEĞE SAHİP OLUR. SELAM, SEVGİ VE SAYGILARIMLA.
Güzel temennilerin için çok teşekkürler abi evet herseye ucundan ucundan başladık hayırlsıyla buyıl pek av yönünden kısır geçsede köpeğimin bana gösterdikleri şaşırttı zamanla daha iyi olacağı aşikar, Anka'ya gelince Anka hem anne hemde baba olarak çok güzel kandan gelen bi yavru bunu sınavlarda da av meralarında da gösteriyor haliyle. Her ırkı besleyen sevenlere karşı saygımız var yeter ki bize saygı gösterilsin. Bu arada sadece av da değil bekçilik konusundada mahalledeki komşumuzun takdirini kazandı aracına giren hırsızı Tony'nin havlaması sayesinde farketmiş  arkasından koşmuş ama yakalayamamış. O yüzden diyorum ki bugün yine bi köpek alacak olsam bu yine drahthaar olurdu.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Mehmet TURAN

• *
    • http://www.silvercare.com.tr
« Yanıtla #24 : 07 Nisan 2015, 21:29:54 »
Gökhan kardeşim inşallah yeni sezonda tony sana daha keyifli avlar yaptırır.gösterdiğin sabrın meyvelerini toplayacaksın inşallah.

Drahthaar sayfamızı ihmal ettiğimiz doğru . Bu sayfadan çok Şeyler öğrendim. Drahthaar merakı beni buraya getirdi Rıdvanın köpeğini almak isteyişim ve onun bana satmaması beni daha çok hırslandırdı. Her hafta başında Ufuk Abi'nin av resimlerini paylaşmasını bekledim acaba Pars bu hafta ne yaptı diye . Uğur abi yi anlatmaya edebiyatım yetmez zaten ki kendisi ülkemize kazandırdığı kanlarla gururumuz oldu .
Şükürler olsun Drahthaar konforunu iki köpeğim Duman ve Aresle yaşıyorum .
 inşallah eski keyifli bol paylaşımlı günlerine döner gurup. Selamlar..
Mehmet TURAN
1980 PENDİK

The following users thanked this post: Gökhan AKDOĞAN