1960'lı yılların sonu ve yoğun olarak 1971 yılı başı, Browning'in, BT-99 Single Trap ve BSS klasik (SxS) çifte tüfeklerini Japonya’da üreterek, üretiminin önemli bir bölümünü, Üst/Alt namlulu modellerinin (B25 hariç) tamamını Japonya’ya taşıdığı yıllar.
Citori modellerin ilk kez satışa sunulduğu yıl 1973 ve 325 de bir Citori...
Ve 325'ler de Japon üretimi...
Browning'in, daha doğrusu Belçika merkezli Herstal Group'un (Browning, Winchester, Miroku) , tüfeğin üzerine Made in Belgium ya da Assembled in Belgium yazdığı, ama bazı parçalarının ya da tüm parçalarının Belçika dışında ürettiği tüfekleri de var.
Örneğin, Superposed modellerin (B25), maliyetini düşürmek için, işçilik maliyeti yüksek olan Belçika dışında üretip, Belçika'da montajını yaptırdığı bir model: B125. Bu tüfek bir Citori model değil, bu tüfek bir Superposed model, yani B25'in aynısı, tetiği , mekaniği , çıkmayan el kundağı vs.. Parçalar dışarıda üretilip , montajı Belçika'da yapılan bir Superposed modeldir B125...
Ya da bazı parçaların dışarıda üretilip, namlusunun üretimiyle birlikte montajının Belçika'da yapıldığı Winchester Select modelleri.. gibi...
Yani Browning'in Superposed modellerinin istisnasız tamamının yolu mutlaka Belçika'dan geçer, ya montajları için (Superposed B125) ya da hem üretim hem de montajları için (Superposed B25). Ancak Citori modeller (Citori 325,425,525,625,725) için geçerli değil bu. Citori modeller, Superposed modellerden farklı olarak hem Japonya'da üretilirler, hem Japonya'da montajlanırlar. Belçika'ya uğramazlar bile.
Konuştuğunuz bayi neye dayanarak böyle dedi bilmiyorum ama ben Belçika'da üretilip, Belçika'da montajı yapılmış bir Citori modeli bilmiyorum. Görmedim de okumadım da.. Benim bildiğim Citori modellerin, amiyane tabirle "alayı" Japon
Doğru video ıbrahim by teşekkürler browning 725
inceledim şok sıkıntısını asmis browning ds şoklar ile .sabit şok severim çeşitli avlarda ihtiyaç oluyor.325 browning ilk serileri belçika üretimi varmi sonrası japon üretimi olduğunu söyledi bir av bayii bilgilendirir seniz sevinirim.