Yeterince bütçeniz varsa, temiz bir B25 bulursanız iyi fiyata , değerlendirin derim... Üretim tarihi 1973-1975 arası olanları şahsen ben tercih etmem... Browning'in maliyet kaygısıyla bir miktar kaliteyi düşürdüğünü ve sonra vazgeçtiğini gördüğümüz küçük bir seri.. Ancak 1986'dan sonra üretilmiş temiz bir tane bulursanız daha da iyi.. Bunlar seri üretim değil, özel siparişle üretilenler..
Çok eski üretimleri (ikinci dünya savaşı öncesi) en alt seriden en üst seriye doğru sırasıyla, One ya da Grade 1 , Pigeon, Diana ve Midas... Özel temiz kalmış bir tüfek olursa, Diana ve Midas serileri çok güzeldir. Ama ben alacak olsam, bunu yatırım olarak ya da koleksiyon amaçlı yapardım avlanmak için değil. Av yapamayacağınızdan dolayı değil, kıymetli tüfekler olduğu için.
1960 ve sonrası üretimlerde, Pigeon ve Diana modelleri arasında, ara model olarak bir de Pointed model var, onlar da güzel.
Bence avlanmak için, çalıya çırpıya da çizilmesine de nispeten daha az kaygılanacağınız, daha sonraki yıllara ait, nispeten yeni, kara kafa da denilen A serisi, temiz bir tane hem nispeten ucuz olur hem de kaliteli bir av tüfeğiyle avlanmış olursunuz.
Olmazsa, sırasıyla, temiz bir 325 , ki onu da bulmak zor, onu da bulamazsanız sıfır bir 725 öneririm.
Yalnız, backbored falan filan dersek, çok uzun tartışmalara yol açabilecek bir konuyu açmış oluruz...
Oraya girmeden şunu söyleyeyim, hangi tüfeği alırsanız alın, hele de böyle Avrupa tüfeklere o kadar parayı verdikten sonra, öncelikle tüfeğinizin ideal fişeklerini bulana kadar bol bol fişek denemesi yapın bir poligonda ya da açık bir alanda.... Farklı avlar için elinizde , "tüfeğinizin ideal fişek listesi" bulunsun derim...
Selamlar...
nurettin beyin yayınladıgı video da browning le uzak mesafeleri zorluyor 525 olma şansı çok tüfeklerin blackbore ülkemizde tartışmasının çok oldugu kafmda ikinci browning almak varken İBRAHİM BEY yorumlarını almak istiyorum teşekkürler