Gönderen Konu: 24 bin tl değerinde yivsiz av tüfeği nasıl olur ?  (Okunma sayısı 81726 defa)

0 Üye ve 37 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Nurettin AYDIN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: 24 bin tl değerinde yivsiz av tüfeği nasıl olur ?
« Yanıtla #75 : 04 Şubat 2015, 20:53:00 »
Erkan kardeş tüfeğin içine fişeği koyup avi ateş
Erdiğinde siyah tavuğun ak tavuğun yirmirtasi
Ortaya cikar.
Ama akus tûrkiyenin su an en iyi tüfeği
Diyebilirim.

20. Çap bütün çakmak göneksiz namlu 71.
Namlu 2/3 soklu bu soklari iyi uyan
Namlu capiyla birlikte bir akus tüfeği seve seve kullanabilirim.
« Son Düzenleme: 05 Şubat 2015, 02:06:38 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #76 : 04 Şubat 2015, 21:58:38 »
"gûneksiz" ne demek?
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #77 : 04 Şubat 2015, 22:23:28 »
İki parçadan olusmuyan namlu.
İki parçadan oluşan namlunun
Fişek yuvasi birleşimine
Gûnek denir türkçede.
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #78 : 04 Şubat 2015, 22:38:57 »
"gûnek" değil de "gönek" olabilir mi acaba ? Günümüz Türkçe'sinde değil de eski Türkçe'de halk ağzında söylenen "gönek" , gömlek ya da iç çamaşır manasında kullanılırmış. Acaba Anadolu'da "göneksiz namlu" tabiri diye mi kullanılırmış? Yani gömleksiz namlu falan gibi bir şey?

"gûnek" kelimesine baktım şimdi, ne Güncel Türkçe Sözlüğü'nde, ne Büyük Türkçe Sözlüğü'nde, ne Eski Türkçe Sözlüğü'nde, ne de Türk Lehçeleri Sözlüğü'nde bulabildim, yok yani böyle bir kelime.
1978 - Istanbul

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #79 : 05 Şubat 2015, 02:12:58 »
Gömlek yok manasinda. Gömlek giymemiş.ciplak.tek parça görülen görûlûyor. Gibi manasında.
Gelen bir konu ve sôz...
Bazi kelimeler bir kaç anlami gelebilir.
Avrupanin kelimesindede bögle kelimeler
Vardır.
Söglenen sözle anlami farkli kelime uzak gelebilir.
gömlek giydirilmemis bir namlu ciplak
Tek parca üstünde gömlek yok gibi manayi gelmesi.

Gömlek sonradan giyilen ilave edilen bir parcadir.
Gömlek giyersen gômlekli denir.
Gömlek giymessen Gömleksiz derler.
Namluya ilavede edilen fişek yuvasidir
Sonradan ilave edilmiş giydirilmiş bir parcadir.

Gönekli namlu fişek yatagi ilaveli edilmiş yapilmis
Namlu.
Göneksiz namlu namluya ilave  birşey edilmemis giydirilmemis
Tek parca namlu.

Gûmlek gömlek arasindaki harf hatasidir.
Basit birşey.
« Son Düzenleme: 05 Şubat 2015, 07:28:34 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #80 : 05 Şubat 2015, 11:40:13 »
:)

O kadarını tahmin ettim de yazdım zaten, "gömleksiz namlu falan gibi bir şey" olmalı herhalde dedim önceki mesajımda.

"Gûmlek" nereden çıktı şimdi? :)

"Gûnek denir türkçede" diye yazmışsınız da, "Gûnek" diye bir kelime yok Türkçede... Onu demek istemiştim.

Kimse edebi bir metin yazılmasını bekleyemez forumlarda ama keşke azıcık özen göstersek dilimize... Azıcık...

1978 - Istanbul

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #81 : 05 Şubat 2015, 15:59:26 »
NURETTİN ABİMİZ uzun yıllardır yurt dışında anlaşılan,, dolayısı ile
hem yazım,, hemde konuşma türkçesi olumsuz etkilenmiş ,, yurt dışı yaşam koşullarından...
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #82 : 05 Şubat 2015, 16:28:33 »
Christoph Daum, Türkiye'ye geldiğinin ikinci senesinde İstiklal Marşı'nı ezbere okumaya başlamıştı :)
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #83 : 05 Şubat 2015, 17:08:23 »
Christoph Daum, Türkiye'ye geldiğinin ikinci senesinde İstiklal Marşı'nı ezbere okumaya başlamıştı :)
SN.AYSU
O DAUM,du
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #84 : 05 Şubat 2015, 18:11:10 »
Eyvallah...
1978 - Istanbul

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #85 : 05 Şubat 2015, 20:17:20 »
Haklisin hakan kardeş 23. Yil oldu hemen hemen
Bazi halkimiz parmak diyemez bannak der.
Bazilari alaca karga demez.
Kelmeke derler.
Kelme meke ismine nerden almis kus
Kusun boyun kisiminda tûg yoktur
Kel gibi durur kusun boyun kisimi.

Kel kelimesine buradan almis kus.
Meke kelimesine nerden almis
Tahminim meke kelimesi

Karameke diye bir kus vardir.
Ördek avcilarin avladigi kus.

Bu karameke kuşu sert güçlü bir kuştur.

Alaca kargakada sert güçlü bir kuştur.
Her tüfek alaca kargayi öldürmez öldürmediği gibi
Cok tûfek kusu yarali birakir.
Alaca kargayi cansiz avliyan tüfek
İyi tüfektir.

Karameke. Kelmeke her iki kus gûclû
Sert kuslardir çok tüfek bu kuslari avlanmakta
Basarisiz kalir.

Fark etdinizmi
Karameke   ve kelmeke.

Meke kelimesi özel bir kelime.

Bir birine çok yakin özellik gösteren
Kuslarin meke ismi tasiyor.olmasi
Bence tesatûf değil her iki kus sert güçlü
Kurnaz bir kuştur..

Türkçede veya türk dilinde sert güçlü
Kurnaz anlamına gelen bir kelime olabilirmi.?
« Son Düzenleme: 05 Şubat 2015, 20:20:51 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı Alp TEKİN

• *
« Yanıtla #86 : 05 Şubat 2015, 20:18:35 »
BUNUN NAMLUSU 4140 HARİCİ DAHA KALİTE DEĞİŞİK Bİ ÇELİK VAR MI NE BU FİYAT
4140 çeliği soru işaretleri ile de olsa hepsinde var. Ama işçilik hep daha fazla maliyet demektir. Çin mallrının ucuzluğunun da nedeni kalite kontrolden ziyade iş gücünün ucuzluğudur. basit bir tüfeği çoğu tüfek ustası yapabiliyorken ince detaylarına kadar düşünülmüş bir tüfeği herkes yapamaz. Türkiyede Sadık Akdaşın işlediği tüfekle başkasının yaptığı karşılaştırılabilir mi? Onun gibi adamlar daha türkiye gibi bir yerde yevmiye hesabı çalışsalar(hoş adamın kendi fabrikası var ama) en az 2 bin lira yevmiye isterler.
Adam gravür yapıyor sadece grvür 10-12 bin TL'den başlıyor (http://www.blaser.de/fileadmin/epaper/engravings/en/#/6)
Yine de yivlilerden örnek verecem: günümüzde Mauserin ürettiği iki tüfek: M03 ve M12 farkları ne çelikleri mi? namlu mu? hayır.. işçilik...
SAKO ve Tikka da aynı... SAKO'ya craft gunsmithing deniyor Tikka seri üretim ucuz tüfek... fark yine işçilik...

1983 izmir

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #87 : 05 Şubat 2015, 20:30:32 »
Eskiden balta yaptirirlardin demirci ustalarina
Her ustanin demircinin. Yaptigi balta
İs yaramazdin sözde hepsi demirci
Hepsi balta yapabiliyordu.

Gerçek iyi balta yapan ustayi demirciye
Sira beklerlerdin ...balta yaptırmak için.
Yûzkilometre yola giderlerdin iyi balta
Yaptirmak için.
Balta yapan yokmuydu vardin illa iyi balta
Yapan demirci ustasina giderlerdin.

İyi balta yapamiyan demirci ustalarına
Baltadan anlamiyan insanlar giderdin.
Balta yaptirmayi.

Ayni buradaki gibi
İyi tüfekle iyi olmuyan
Tüfeği ayni gözle baktiklari gibi.

« Son Düzenleme: 05 Şubat 2015, 20:32:32 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #88 : 05 Şubat 2015, 20:41:07 »
Siz Blaser tüfeklere gönlünüzü kaptırmışsınız. Gerçi, yivliye ilgi duyup da bu tüfeklere hayran olmamak elde değil. Allah gönlünüze göre güzel bir R8 nasip etsin inşallah :)

4140 çeliği soru işaretleri ile de olsa hepsinde var. Ama işçilik hep daha fazla maliyet demektir. Çin mallrının ucuzluğunun da nedeni kalite kontrolden ziyade iş gücünün ucuzluğudur. basit bir tüfeği çoğu tüfek ustası yapabiliyorken ince detaylarına kadar düşünülmüş bir tüfeği herkes yapamaz. Türkiyede Sadık Akdaşın işlediği tüfekle başkasının yaptığı karşılaştırılabilir mi? Onun gibi adamlar daha türkiye gibi bir yerde yevmiye hesabı çalışsalar(hoş adamın kendi fabrikası var ama) en az 2 bin lira yevmiye isterler.
Adam gravür yapıyor sadece grvür 10-12 bin TL'den başlıyor (http://www.blaser.de/fileadmin/epaper/engravings/en/#/6)
Yine de yivlilerden örnek verecem: günümüzde Mauserin ürettiği iki tüfek: M03 ve M12 farkları ne çelikleri mi? namlu mu? hayır.. işçilik...
SAKO ve Tikka da aynı... SAKO'ya craft gunsmithing deniyor Tikka seri üretim ucuz tüfek... fark yine işçilik...

1978 - Istanbul

Çevrimdışı Emrah GÜNDEM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #89 : 06 Şubat 2015, 10:11:51 »
Ben bilioyorum defalarca
Yazdim.
Capla,sokla,dipcikle, girafürle,  olsaydi bitseydi bu isler.
Bütün tüfekler ayni olurdu.ayni parada ayni kalitede
AV yapardi.

Bazi tüfekler avi okla avlar gibi kan revan yara icinde avlar.

Bazi tüfekler ikiyüzelli volt elektirik cartmis gibi AV yapar AV vurur.
Pahali tüfekle ucuz tüfeyin farkli budur.

Bunu hurafe der bizim bazi yeni avcilar.deneyimleri olmadigindan..
Eski avcilar sanslari gereyi ögrenmislerdir bu tecrübeyi tüfeklerde iyi tüfek kötü tüfek der..deneyim sayihibi olduklarindan.
Avci Île avci olmuyanlarin arasindaki fark
Budur. 8)

NURETTİN BEY NEYE GÖRE AVI ELEKTİRİK GİBİ ÇARPIYOR 4140 CELİK 500TL YE DE TÜFEK VAR 2500TL YE DE TÜFEK VAR NAMLU NEYSE TÜFEKTE O DEĞİLMİDİR?
1987 KONYA

Çevrimdışı Emrah GÜNDEM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #90 : 06 Şubat 2015, 10:42:41 »
YANİ İŞCİLİK DERKEN GRANÜL İŞLEMESİ AVI GRANÜL İŞLEMESİ YAPMIYOR TABİKİ. NAMLUNU İÇ ÇAPI DIŞ CAPI DA STANDART NE OLDUGU BELLİ. HADİ KUNDAK ACILARI DA STANDART NE OLDUGU BELİ. TETİK MEKANIZMASINDAKI SAGLAMLIK AVI VURMASINA DA ETKİ ETMEZ UZUN ÖMÜRLÜ OLUR VS. AMA BEN BİLEMEDİM AYNI NAMLU AMA BİRİSİ ÖLDÜRÜYOR BİRİSİ ÖLDÜRMÜYOR OALYINI. AĞIRLIK MI ACABA DİYE DÜŞÜNÜYORUM BİRAZ AĞIR TÜFEKTE BRAZ AGIR GRAMAJ DAHA UZAGA ATAR SANIRIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM BİLMİYRUM. BENİM KAFA KARASIK.
SARSILMAZIN SP301 İ VAR NAMLUSUNU NE ZAMAN SİLSEM BEZ SARARIYOR BU KÜFMÜ YOKSA NAMLUNUN AVI OLDURMESI İÇİN ÖZELLİĞİ Mİ ONU DA BİLEMEDİM. SAYGILAR
1987 KONYA

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #91 : 06 Şubat 2015, 12:23:34 »
Emrah bey lütfen büyük harfle yazmayalım.
Öldürme konusunda haklısınız. Neye göre ? Bana sorarsan pompalı otomatikten daha etkili. Daha uzağa atıyor, daha güçlü atıyor. Peki aynı namlu, aynı çap hatta aynı marka otomatik tüfeklerde neden öldürmeler farklı ? Namlu yatağı dar desek? İyi de diğerinde de dar. Benim de bu konuda kafam karışık. 500 liralık 50 yıllık tüfek daha öldürücüyken, 5000 liralık 2014 model tüfek aynı mesafede, aynı fişekle o avı yaralı kaçırabiliyor.
1975 - istanbul - www.hobimaket.com

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #92 : 06 Şubat 2015, 19:20:31 »
Her tüfek birşey öldürür.öldûrûrde nasil öldürür.

Bütün mesele burada bitiyor.

Bazi tüfekleri ne yaparsaniz yapin.
Uygun fişeği bulamassiniz.
Dengeli dengesiz av furur durur tûfek.8)

Ama bazi tüfekler vardır uygun fişeği
Buldunmu tûfeyi.
Hic sentirmeden av furur.tüfek.

Tüfeğin içinden çikan temizleme
Caput saten sari renkli cikar.
Dumansiz barut saten sarimsidir.

Karabarut temizleme bezine siyah renkli yapar.
Kara barut siyah olduğundan.

Şimdiki tüfekleri çok sert dayanilik Celik
Bol kiromlu. Sanirim çeşit çeşit
Kirom var.celik var.

İyi tûfek bulmak cok zor.
« Son Düzenleme: 06 Şubat 2015, 19:21:56 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı Alp TEKİN

• *
« Yanıtla #93 : 06 Şubat 2015, 19:35:53 »
Siz Blaser tüfeklere gönlünüzü kaptırmışsınız. Gerçi, yivliye ilgi duyup da bu tüfeklere hayran olmamak elde değil. Allah gönlünüze göre güzel bir R8 nasip etsin inşallah :)

Öncelikle güzel dileğiniz için çok teşekkür ederim :) ama bulunmuyor bulununca da çok pahalı MKEK desen gitmiş sipariş üzerine birine getirmiş 3 tane .243 win kalmış elinde onlar satılmadan getirmiyor!!!!
bence AV için dünyada günümüzde üretimde olan en iyi tüfektir kendisi. Direct pull sistemi istiyorsanız zaten üstüne yoktur. interchangabel namlu da isterseniz onun sunduğu imkanı hiçbiri sunmaz.... Kaldı ki diğer ürünlerine....
Blaser F3 var süperpoze elinize alıp incelerseniz aşık olacağınız kesin :)
1983 izmir

Çevrimdışı Mesut ERDEM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #94 : 07 Şubat 2015, 12:58:11 »
yazılanları üşenmeden okudum herkese de teşekkürlerimi sunarım bayağı aydınlattılar beni. ve yivsiz tüfeğin pahalılığını etkileyen   bazı sonuçlara vardım ...
1- gravür : tüfeğin gravürü pek umrumda değil. hatta olmasa da olur. elle ya da lazer çizimi de umrumda değil.silindi silinmedi o da umrumda değil :)  zevk meselesi :) hatta gravüre para vereceğime fişeğe veririm daha iyi :)
2- kundak : önemli ama şahsen abartıp da  5 numara kundak alıp  aman çizildi düştü şişti vs yerine kaliteli benelli tarzı tepmeyi de olumlu etkileyen sentetik kundak favorimdir. düz naylon değil de sağlam sentetik kundak avcılık için daha iyi.
3- namlu : anladığım kadarıyla namlu çeliği yataklar genelde aynı . 4140 çelik. burda ustalık önemliymiş. bu çok önemli ve bence pahalı olmayı hak ediyor. grupman hız delicilik hepsini etkiliyor bu konu benim için istisnadır.
4- iç gövde : bu da aynen namlu çeliği gibi pahalı olmayı hak ediyor ve ben bunun için para vermekten çekinmem.
5- tetik tertibatı ve diğer metal aksam : bunlar da önemlidir ama süsü püsü için değil konforu sağlamlığı zamana dayanıklılığı gibi etmenlere bakarım.
yani sözün özü standart bir av tüfeğine deli paralar verilmezmiş. holland&holland da olsa param da olsa vermezdim.
kendimi kazık yemiş gibi hissederdim :)
domuz , sazlık deseni var diye tüfeğe uçuk fiyatlar istemek bana mantık dışı geliyor.
1982 ELAZIĞ

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #95 : 07 Şubat 2015, 14:03:49 »
Mesut Bey,

Yazdığınız maddelerden 3,4 ve 5 gerçekten de daha fazla para vermeyi nispeten daha çok hak ediyor ekseri avcıların tercihlerinde.

Bu konuda linki verilen tüfeğin aynı marka aynı seri diğer tüfeklere göre 3,4 ve 5 ile ilgili herhangi bir üstünlüğü bulunmadığının tekrar altını çizeyim en başta.

Gravür ve ağacı dümdüz olduğu halde mekaniği, namlusu, kilit ve tetik tertibatı ile çok düşük toleranslı standardize edilmiş üretim süreçlerinden dolayı fiyatları daha pahalı olan tüfekler de var. Bu söylediğim kombinasyona uygun en çarpıcı örnek olarak Perazzi MX8, Krieghoff K-80, Beretta DT11 spor tüfeklerini verebiliriz sanırım. Fiyatları ateş pahası ama standart düz versiyonları gerçekten dümdüz. :) hele MX8 in kubuzu dümdüz siyah boya :) Ama bu tüfekler, denge, performans, malzeme, uzun ömür, modüler yapıları ve fonksiyonlarından dolayı atıcıların haklı takdirlerini kazanmış tüfekler. Ne gravür var, ne lüx kundak :) E tabii ki gravür ve lüx kundak seçenekleri de sunuyorlar da o zaman fiyatlar standart sıra tüfeklerine göre astronomik denilebilecek seviyeye ulaşıyor.

Av tüfeklerinde ise estetik, atıcılıktaki estetiğe olan talepten daha çok aranılan bir unsur.

Çünkü tüm dünyada avın her bir türünde, ayrı bir estetik ritüel, ayrı bir kültür yaşanıyor. Avcılar arasında da yazılı olmayan "statü sınıfları" oluşmuş durumda tüm dünyada. Bu da avcıların kendilerini daha iyi hissetmelerini, daha çok mutlu olmalarını sağlayan, temel insani içgüdülerden bir tanesinin avcılığa yansımış hali bence.

Daha estetik tüfek daha iyi av vurmaz ama tüfeğin estetik kalitesinin de her seviyede bence haklı alıcısı var. Av tüfeklerinde (atış tüfeklerinde değil), şimdiye kadarki tecrübelerime göre, genellikle estetik kalite ile mekanik kalitenin bir arada sunulmaya başlanan bir fiyat eşik değeri var anladığım kadarıyla. Üç aşağı beş yukarı 10.000 Euro gibi bir şey olduğunu düşünüyorum bu eşik değerinin...

Yani diğer bir deyişle, hem üst düzey mekanik kalitenin hem de üst düzey estetik kalitenin bir arada sunulduğu sıfır/kullanılmamış Avrupa av tüfeklerinin Avrupa'daki perakende satış fiyatı 8.000 - 10.000 Euro gibi bir eşik değerinden itibaren başlıyor. Ama tabii ki yukarı doğru sonu yok... Ancak bu eşik değerinden itibaren fiyatı dramatik oranlarda artıran daha çok estetik kalite oluyor. Yani mekanik kalitenin doğal sınırı  yaklaşık 10.000 Euro gibi olduğunu düşünüyorum... (Türkiye satış fiyatı eşdeğeri yaklaşık 50.000 TL)

Bununla birlikte dünyanın en iyi gravürcüsü, dünyanın en iyi kundak ustaları, dünyanın en iyi finishing ustalarını da çalıştırsanız, estetik kalitenizin üst sınırı da "marka değerinizle" sınırlı. Çünkü tüfeğin üzerinde yazan markanın değeri de estetik kalitenin bir parçası.

Tabii ki tüm bu yazdıklarımda, Avrupa yapımı da olsa, pompalı, otomatik vs gibi tüfekleri kastetmiyorum.

yazılanları üşenmeden okudum herkese de teşekkürlerimi sunarım bayağı aydınlattılar beni. ve yivsiz tüfeğin pahalılığını etkileyen   bazı sonuçlara vardım ...
1- gravür : tüfeğin gravürü pek umrumda değil. hatta olmasa da olur. elle ya da lazer çizimi de umrumda değil.silindi silinmedi o da umrumda değil :)  zevk meselesi :) hatta gravüre para vereceğime fişeğe veririm daha iyi :)
2- kundak : önemli ama şahsen abartıp da  5 numara kundak alıp  aman çizildi düştü şişti vs yerine kaliteli benelli tarzı tepmeyi de olumlu etkileyen sentetik kundak favorimdir. düz naylon değil de sağlam sentetik kundak avcılık için daha iyi.
3- namlu : anladığım kadarıyla namlu çeliği yataklar genelde aynı . 4140 çelik. burda ustalık önemliymiş. bu çok önemli ve bence pahalı olmayı hak ediyor. grupman hız delicilik hepsini etkiliyor bu konu benim için istisnadır.
4- iç gövde : bu da aynen namlu çeliği gibi pahalı olmayı hak ediyor ve ben bunun için para vermekten çekinmem.
5- tetik tertibatı ve diğer metal aksam : bunlar da önemlidir ama süsü püsü için değil konforu sağlamlığı zamana dayanıklılığı gibi etmenlere bakarım.
yani sözün özü standart bir av tüfeğine deli paralar verilmezmiş. holland&holland da olsa param da olsa vermezdim.
kendimi kazık yemiş gibi hissederdim :)
domuz , sazlık deseni var diye tüfeğe uçuk fiyatlar istemek bana mantık dışı geliyor.
1978 - Istanbul

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #96 : 07 Şubat 2015, 19:15:00 »
Holland&Holland tüfeyine
Alsaniz üc tane bildircin
Ïki keklik bir kac tavsan.
Gelirsi üc bes ôrdek.

Bukadar av icinmi Holland holland
Bir tüfegimi alacaksiniz.

Bu pahali tüfeklerle nasil AV
Yapilddigina hic görmediniz
Avciya avcilari bir yeri dizerler.
Üzerlerinden sürüyle gecen

Sülün. Keklik.. Yanlarindan gecen tavsan.
Yüzlerce ucusan kaz. Ördek.
Bu avlar avciya yüksek ve uzak gecer.
Elinizde uyduruk bir tüfek olursa
Furacaginiz AV bir kac taneyi gecmez.
Havaniza alirsiniz.

Bu pahali etkili tüfekler.
Bir tane kuscu köpeyi Île avin kicina
Kadar sokulup avi ates edilmez AV furulmaz.

Ve avcilik yapilmaz.
Bu tüfeklerke gecit avi yapilir.
Size uzak hizli yüksek yakin gecen
Mesafeli avlari ates ederek avcilik yapilir.
Hem iyi atici hem iyi tüfeginiz olmassa yaptiginiz
Avciliktan birsey anlamassiniz.

Bögle avlarda AV tiplerinde tüfeyin etkili
Íyi atici olmak zorundasiniz.

Yoksa bol bol tüfek atarsiniz AMA size
Yüksek gecen avlar size güler gecer.
AV günü iyi av furamaz av sayarsiniz.
Bu avci bu tüfeklemi furacak bize diye.avlar güler gecer.

Bögle gecit sürek avlarinda iki sey öne cikar
Íyi atici olmak uzun menzilli etkili tüfeyin olmasi.
Atacagin yüzlerce fisekten tüfek etkilenmeden
AV furmayi tüfeginiz devam etmeli.

Nasretdin hoca ne demis parayi veren düdügü calar.
Zengenin parasi zügürdün cenesine yorar.
Kedi ulasamadigi cigeri mindar dermis.

Onun icin alamadigimiz. Tüfeyi bahane uydurmayi
Gerek yok.
Onca para istiyorlarsa ve onca para veriyorlarsa
Bu tüfekleri.
O insan o avcilar bildikleri birsey vardir.

Ìnsan yemedigi yemegin tadina bilemez.
Ínsan görmedigi birseyi inanmasi zordur.
Ìnsan dokunmadogi ellemedigi birseyi inanmasi zordur.
Hepimiz icin gecerli bir seydir bunlar. 8)
« Son Düzenleme: 07 Şubat 2015, 19:45:24 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #97 : 07 Şubat 2015, 20:00:55 »

Adamlar tarlanan ortasina dikilmis ladar gibi sagindan solundan üstünden
Gecen kuslari furuyor.
100.metreyi varan mesefeler.
Íste  bu tüfekleri bögle avlarda is górüyor.
Bir kac bin dolarlik tüfek  bu avi zor yapar.

Bu avcilik sipecsiyal özel avciliktir.
Bu avcilik farkli bir avcilik versiyonuna girer.
Bu avciliktan alinacak zevk haz bildiginiz
Avciliktan alinmaz.

Defalarca yazdim gözden kaybolmayi yüz tutmus
Giden bir avi furup avlamak kadar baska avciliktan av tipinden bu avcilik kadar bu tip gibi güzel avciliktan
Haz alinmaz.en güzel haz bu avciliktan haz alinir.

Bu avciliktan AV furmanin yaninda uzak hizli ucup giden
avlari furmaktir.
Avi böyük sans vererek avlanirsiniz.
Gurur duyarsiniz kendinizden okadar uzak gecen
Hizli ucup giden avi furdum furabiliyorum diye.
Farkli birseydir bu avcilik,  bildigimiz siradan avciliklardan
Deyildir.
Avciligin en usta aticiligi  ve atis becerisi bu tip
Avlarda cikar.avcigin doruk ve tepe noktasidir bu avcilik.
Ve ustanin yaptigi iyi kötü tüfegin marifeti bu tip avlarda
Ortayi cikar.
Ustanin  yaptigi tüfek iyise övülürse tüfek ustasinin
Övüneceyi bir AV türüdür.

Ustanin yaptigi iyi tüfeyi marifeti. Tüfeyi kullanan  avcinin atis ve iyi aticiligi bu tip avlarda belli olur.
Bu avda ustalik konusur...tüfek ustasi.iyi atici avcilik.

Bu tip avcilikta ak tavugum yimirtasi Île Kara tavugun
Yimirtasinin ortayi ciktigi yerdir.
Saygilar. 8)
« Son Düzenleme: 07 Şubat 2015, 20:37:57 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #98 : 07 Şubat 2015, 21:47:44 »

Alin bakin avi uzak ates etdikleri
Yetmemis gibi birde derenin icine
Girmisler bir birlerine takiliyorlar
Íyi kötü atislarindan dolayi.
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #99 : 07 Şubat 2015, 22:12:12 »
Hakkaten zenginin malı züğürdün çenesinin yorarmış.
Tüfekler şahane. Parası olan alsın, olmayan almasın. 40.000 euroluk tüfek statü sembolüdür zaten. Avı daha çok öldürse ne olur öldürmese ne olur.
1975 - istanbul - www.hobimaket.com