Gönderen Konu: King Cobra Misket kurşun Kullanan varmı ?  (Okunma sayısı 1820 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Hulusi TANRIKULU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
King Cobra Misket kurşun Kullanan varmı ?
« : 28 Ocak 2015, 20:45:29 »
 Merhaba Arkadaşlar av bayine gittiğimde bana bu kurşunu önerdi bende aldım ama daha kullanma fırsatı bulamadım bu marka ve kurşunu kullanan varmı ? nasıl bi kurşun ? şimdiden çok teşekürler
01.06.1992 ESENLER / İSTANBUL

Çevrimdışı Okan YILMAZ

• *
  • Domuz takla attımı o iş bitmiştir..
Ynt: King Cobra Misket kurşun Kullanan varmı ?
« Yanıtla #1 : 28 Ocak 2015, 22:07:08 »
Hulusi bey bahsettiğiniz kurşunu kullanmadım fakat misket kursunu 5 numara soktan dar sokla atmamani tavsiye ederim bence tüfeği yoran kursun tipidir, yıkıcılığı kuvvetlidir. Hedef atışında kullancaksan gualandi foster tipli kursunlari kullan domuz avı içinse dar şokla atma tüfeğin için ve senin icin sıkıntı yaşatabilir saygılar...
  • 104-A Mallard 71
  • Ata Arms Sp Nikel 71
  • Baikal IJ 58 MA
  • Winchester Sx4
BABAM'dan miras bana bu sevda!

1993/Isparta

Çevrimdışı M.Hulusi TANRIKULU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 28 Ocak 2015, 22:17:33 »
Merhaba Okan bey Açıkcası hedef atışı için kullanmak istiyorum yani marka olarak neleri önerirsiniz yerli olarak
01.06.1992 ESENLER / İSTANBUL

The following users thanked this post: Aykut ÇAKAR

Çevrimdışı Okan YILMAZ

• *
  • Domuz takla attımı o iş bitmiştir..
« Yanıtla #3 : 28 Ocak 2015, 23:29:51 »
Hulusi bey kurşun olarak hedef atışı için ben gene tekrar etmek istiyorum misket kurşunla ugrasmaya gerek yok. Bukadar ısrarla misket kursunu tavsiye etmememin sebebi geçen yıllarda 4 numara şok varken üzümlü koop. otomatigin atış sonrasi namlu ucunda 1cm kadar çatlak oluştu Allah korudu yani namlu tamamen açılmadı o gün bana tecrube oldu ben misket kullanmıyorum artık 5 numara şokla bi problem olacagini zannetmiyorum fakat avda surekli 5 numara takili olmuyor. Atis icin yerli olarak yaf speedy 28gr tek kursunu önerebilirim, ancak kaliteli atislar icin b&p gualandi ve rc palla kaliteli kurşunlardir tanesi 3 -3.5 tl civarıdır. Gerek yok pahalı kursuna derseniz yaf speedy 1 lira civarıdır isinizi görecektir. Bir diğer tavsiye olarak atış denemelerinizi duz ve rüzgarsız bir yerde yaparsaniz daha basarili olursunuz saygilar...
  • 104-A Mallard 71
  • Ata Arms Sp Nikel 71
  • Baikal IJ 58 MA
  • Winchester Sx4
BABAM'dan miras bana bu sevda!

1993/Isparta

Çevrimdışı Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #4 : 29 Ocak 2015, 01:42:34 »
Huğlu koop süperpoze ile yılda 300-400 misket kurşun atıyorum. tüfekte bende yorulmuyoruz. kaldı ki misketler; hazır fişekler gibi 33-34 gr değil, 35,6-35,8 gr. 1,90-2,00 gr Tekna barut koyduğum fişekler oluyor.

bence tüfeğin yorulması, tüfeğin kaliteyisle alakalı. baston diye tabir ettiğimiz tüfek benzeri malzemelerle atılması durumunda tabiki hayatı tehlike oluşturmaktadır.
Şok olayına dikkat etmek sadece misket kurşunda değil, bütün fişeklerde gözardı edilmemesi gereken durumdur.
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • Best Arms 24" Slug Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"