Gönderen Konu: Süperpoze için Üzümlü ve/veya Huğlu'da Dipçik + El kundağı yapım maliyeti?  (Okunma sayısı 5308 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Zafer TÜRKELİ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Rastgele,

Dipçiği oldukça kısa gelen yerli yapım bir SP için standart cevizden yeni dipçik ve el kundağı yapımı ve genel bakım yaklaşık maliyetini merak ediyorum. Huğlu - Üzümlü'deki Ustalarla konuşmadan evvel konu hakkında daha evvel bilgi edinmiş olanların tecrübelerini duymak istiyorum.

Aslında, tüfeğin bu onarıma değer olup olmadığını da bilmiyorum ancak bir kenarda kullanılmadan daha fazla kalmasına da gönlüm razı gelmiyor. Zaten hiç kullanılmadı desem yalan olmaz. Bu iş için  fazla para vermek istemiyorum. Makul olan nedir onu anlamak için bu başlığı açtım.

Tüfeğim Üzümlü Koop SP 1994 yapımı, 71 namlu tek tetik, multi şok ve ejektörlü.Namlu çeliği C40 olacak galiba.Dipçik ve el kundağında hafif işlemeler de mevcut. Sanırım bir Beretta S55 kopyası.

Satın aldıktan 20 yıl sonra bu sene ilk defa dolaptan çıkarıp ava götürdüm. Dipçiğin bana göre oldukça kısa olmasının(34.5 cm) yanında oldukça zor kırılıyor(kasasındaki parçalar birbirine sıfır oturmuyor gibi) , ve el kundağının altındaki yuvarlak yarım ay şeklindeki kilit mandalı da aynı sertlikte (bununda S55 veya diğer SP'lerde olan açma mandallarıyla değişme ihtimali varsa çok iyi olur) el kundağını namludan ayırmak da ayrı bir dert.

Tüfek 3.450 gr geliyor bu haliyle. 1 kutuya yakın fişek attık Grupmanı güzel gibi geldi. Ejektör iyi çalışıyor.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen, tüfekten benim için eğer Ankara'ya bir poligon yapılırsa arasıra kullanabileceğim iyi bir skeet tüfeği olabileceği kanısına kapıldım.

Dipçiğe kendi imkanlarımla çam ağacından  ek yaptım,şu an uzunluk bakımından problemi yok. Bazı arkadaşlara göre, nasıl olsa zamanla alışacağı (laçkalaşacağı) için kasa ile oynatmaya da gerek yok. Ama bana göre artık günümüzde alıştırmak gibi bir kavram olmaması gerekir. Yabancı markalar ve bir takım pahalı yerli tüfeklerde ilk günden itibaren bütün mekanizma enaz veya hiç sürtünmesiz çalışıyor.

Evet meramım budur. maliyet hakkındaki olabilecek cevaplarınızı bekliyorum.

Saygılar.

« Son Düzenleme: 28 Ocak 2015, 19:56:17 Gönderen: Zafer TÜRKELİ »
  • MKE Çifte , Üzümlü özel yapım poze, Çifsan 555 poze
  • Vursan 92A 71
  • Franchi Affinity Sentetik 71
  • -
1957 ANKARA - Emekli

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Çeşitli markaların bu iş için  dipçik pedleri var, ya da çizmesi takıp uzatabilirsiniz. Üzümlüde satılan hazır dipçikler var onlar dan da denenebilir.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Zafer TÜRKELİ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Selamlar, cevabınız için teşekkür ederim, ancak ben geçici bir çözümden ziyade,  sorduğum işlemlerin yaklaşık maliyetini  öğrenmek istiyorum.
  • Vursan 92A 71
  • -
1957 ANKARA - Emekli

Çevrimdışı Zafer TÜRKELİ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 :-[ Derdimi anlatamadığım açıkca görülüyor. Bunun için kusuruma bakmayın lütfen.

Sadece standart ağaçtan dipçik+el kundağı+ bakım maliyetini merak ediyorum. Üzümlü veya Huğlu'da bu işlemi yaptırmış olan forum üyelerinden ödemiş oldukları miktarları duymak istiyorum eğer paylaşırlarsa.
  • Vursan 92A 71
  • -
1957 ANKARA - Emekli

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Zafer Bey (ağabey), dipçik ve kundak maliyetiyle ilgili net bilgim yok. Aslında yakınlarda bir sitede fiyatına rastlamıştım ama bulamadım şimdi. Şunu şimdi buldum:

http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=871

çifte olunca bundan fazla olacaktır sanıyorum.

Sert yaylar ve açıp kapama sertliği konusunda Baikal tüfeklerle kimse boy ölçüşemez :) Yani yeniyken son derece sert oluyorlar ve bunda meşhurlar. Demek istediğim yerli tüfeklerde mazur görebiliriz. Bu sertlik aslında gerekli bir şey; faydalı. Fakat kullanmak zorsa biraz yumuşatılabilir. En güzeli 1-2 sene kullanmadan buna girişmemek ama siz bilirsiniz.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
bence siz dipçik hariç hiç bir yerini elletmeyin hatta münkünse tüfeğinizi göndermeyin tamire dipçik bulun takın birde ceviz kalitesine göre fiyat değişir 5 numara ceviz daha pahalı 1 numara ceviz daha ucuz dur bu numaralar sağlamlık numarası değil ağaçtaki desen ile alakalıdır 1 numara dikçik düz taha gibi olur
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
üzümlüde RAMAZAN AKNARÇAY usta var. 2 adet otomotik tüfek tamiri yaptırdım kundak takımıda buna dahil
1 ay önce  arkadaşımın birinede tekkurşun atımı için slug namlu ceviz kundak otomotik tüfek siparişi verdik
geçen hafta perşembe günü geldi denemesini yaptım çok güzel olmuş......
Paragöz birisi degil.... işi yaptıktan tüfek size geldikten birkaç gün sonra kendisi sizi arıyor kafanıza yatmayan birşey varmı diye........ işinin arkasında duruyor...... ben memnun kaldım..... isterseniz arayın konuşun

Ramazan Aknarçay

0542 337 14 71 
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Zafer TÜRKELİ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Yanıtlar için teşekkür ederim, Forumda kimse sıradan bir dipçik+ el kundağı yaptırmamış süperpozeye. Yaptıran da yazmak istemiyor. 

Ramazan Usta ile de görüşeceğim.

Saygılar.

• Vursan 92A 71
  • -
1957 ANKARA - Emekli