Arkadaşlar Uğur bey bu işi severek ve gerekli takipleri soyun olması gereklilikleri iğneden ipliğe takip eden ve bu işi bu ırkı bilen tanıyan besliyen avına giden bir arkadaşımız,kaldıki DD besleyen herbirimiz bu ırkın özellikleeini iyi biliyoruz.Yavru ne yazıkki kırık Berkay kardeşim ve bunu drahthaardan anlıyan kişiler 500metreden görür.Sen beslemek istedikten sonra tabiki kimse birşey diyemez ancak ustaların kırık diye bildirdiği köpekleri lütfen drahthaar diye yorumlamayın drahthaar kırması deyin.
Bunun dışında DD besleyen arkadaşlar bem ve Uğur bey doğru şekilde yorumlarken ırkı beslemeyen ve tanımıyan arkadaşlar yorum yaparak hatta hafif iddaalaşır şekilde şuda olabilir buda olabilir diyerek kardeşimizin aklİnı karıştırıyor .köpek büyütmek eğitmek kolay iş değil lütfen kafa karıştırmayalım,üstelik bukadar emek verip ırkı iyi tanıyanlarda bilmiyelerin iddia etmesine sonunda alİnıp bozulacaktır.
Saygılar.
Ufuk abi selamlar,dediğin gibi valla okadar cok kişi yorum yaptıkı bana bu köpekle ilgili,kafam karıştı iyice herkes farklı bişeyler diyor
ama kırma olduğuna kanaat getirdik en azından anneden olduğunu sanmıyorum büyük ihtimal babadan
bir süre bekliycem belkide iş yapar kimbilir yoksa bi hal caresine bakıcaz...cok köpeklerden anlamıyorum zamanla böyle,böyle öğrenicem heralde
Kardesim sanki babasi kopay gibi, sokaga birakma vebali buyuk olur onun yerine bekci kopek arayan yada yeni bi avciya ver hayra girersin.Masallah Castor'a Allah can pekliği versin. Sanslisin abi bu cirkin seyi egitmesi onla vakit gecirmesi zevklidir.
Yok gökhan abi sokağa bırakma gibi bir düşüncem yok başka bir caresini bulucam eğer av yapmazsa ben yinede üstüne düşücem ama biraz..
pekte bir boncuk adamın yüzüne değil yüreğine bakıyor sanki
ben çok melez köpeklerle av yapan gördüm. bence de köpeğin ırk ile tabiki av olarak
alakası olabilir ama yetiştirme daha önemlidir gibi geliyor. köpek işi şans işi.
benim böyle bir köpeğim olsaydı buralardan alacağım cevapları fazla önemsemeden hemen
sıkı sıkı eğitimine geçerdim. millet ne köpeklerle av yapıyor. ben bir videoda izledim
afrikada oyuncu jack russel terrierlerle bir av yapıyorlar adamın dudağı uçuklar.
bence her köpek bir nebze herşeye eğitilebilir.
Tunc abi pek masum sevimli kereta bi okadarda oyuncu
bende cok gördüm kırmalık olupta acayip avlar yapan köpekler kendi gözümle şahit oldum
ben yinede üstüne düşücem bu ufaklığın o zaten yatkın olup olmadığı belli eder bence..