Yeni sipariş ettiğim tüfeğim birkaç fişek atıp sonra patlatmama, boş fişeği atmama vs. Gibi şikayetlerimden dolayı deme sonrası tekrar fabrikaya yollandı. Buraya kadar sorun yok. Ben akdaş ta sorumlu olan İsmail beyi arayıp sorunları aktardım ve ilgileneceklerini belirttiler.
Tüfek yaklaşık 10 gün sonra elime tekrar ulaştı ve bugün denemeye çıktık. Ne yazıkki hayal kırıklığı yaşadım çünkü tüfek göndrdiğim şekilde geri geldi elime. Fişeklerin çoğunun kapsülüne zayıf vuruyor. Patlattığında da bazılarında boş fişeği atmıyor. İnsanın aklına şu geliyor 10 gündür ne yaptılar ?
İsmail beyi aradım ve tekrar gönderin değişelim dedi ama ben soğudum artık. Birde her göndermede dönüş kargo ücretini ödediğimizi de söylemeden edemeyeceğim.
Sözün özü hayal kırıklkığı... neyseki ruhsata işletmedim ve artık almaktan vazgeçtim....
Keşke böyle olmasaydı. Kapsüle yavaş vurduğunda patlaması da zayıflar. Haliyle boşu daha zor tahliye eder. Peki neden zayıf vuruyor diye düşününce aklıma yepyeni olması, yumuşak horoz yayı, hava şartları, katılaşmış yağlar geliyor.
Elinizde affinity de vardı. Horoz çarpma hızlarını kıyaslayın isterseniz.
Uzatmıyayım, bu yazdıklarımın doğruluğunu görmek için, ben olsam tetik tertibatı başta olmak üzere yağlarından komple arındırırdım. Sonra evden çıktıktan sonra en kısa sürede evvelce çalışmayan fişekleri tekrar denerdim. Evvelce düzgün çalışabildiği olduysa bu yazdığım şekilde de çalışabilir.
Yağları komple temizlemek için özel spreyler var ama bazı solventler, balata temizleyici gibi şeyler de iş görüyormuş. İsterseniz fab. da danışın.
Tabi keşke bunlar olmasaydı. Bunlar olmayacak şekilde elinize geçmeliydi. Sadece çözümün uzakta olmayabileceğini, bir iki deneme yanılmanın yararı olabileceğini söylüyorum.
Eğer sorun yaylardaysa, keşke biraz sert yay olsa da varsın 24 gramla çalışmasındı.