Gönderen Konu: Huğlu atış testi hüsran bölüm 2  (Okunma sayısı 4961 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Selami GERÇEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Huğlu atış testi hüsran bölüm 2
« : 22 Ocak 2015, 11:55:41 »
Arkadaşlar bu başlıkta daha önce konu açıp sonucu paylaşacağımı söylemiştim. Eagle modeli poze tüfeğim geri geldi. Sorunu 10 metrede dahi 14-15 santim aşağı ve 4-5 santim sola atmasıydı.
 Tüfeğim bugün geldi ve aynı testleri yaptım sonuç aynı. Aradım huğluyu. Servis elemanı şunları dedi.
 'Beyfendi tufeğiniz tüm atış testlerinden kusursuz şekilde geçti. Tüfeğe hiç bir işlem yapılmadı. Kundak ölçülerinde sorun yaşıyor olabilirsiniz.''
iki test kağıdı göndermişler. O kadar nizami ve güzel dağılım var ki. Öyle atan tüfek görseniz hayran kalırsınız. Yani anlaşılan 10 metrede bile o kadar hata olması benim suçummuş. Tüfeği babamda denedi sonuç aynı. İnsanları enayi yerine koymak alışkanlık haline gelmiş. Bende bu işin peşini bırakmayacağım. Ne yapmalıyım yardım bekliyorum. Teşekkürler.
1990 MANİSA

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Ynt: Huğlu atış testi hüsran bölüm 2
« Yanıtla #1 : 22 Ocak 2015, 12:07:47 »
Daha önceki konuda da söyledim,bir HUĞLU klasiği diye.Ya satıp kurtulacaksın zararını göze alarak yada uğraşacaksın.Ben birinci şıkkı tavsiye ederim,geçmiş olsun.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #2 : 22 Ocak 2015, 12:14:01 »
İki tane boresighter al, Namluyu sök 10 metreye hedef kağıdı ayarla hedefde lazerlerin gösterdiği yerle nişan hattının gösterdiği yerin resmini çek tüfeğin ruhsatın fotokopisi ile Tüketici Hakem Heyetine bir dilekçeyle başvur. Tüfeğin iade alınarak yapılan masrafları( kargo vs..) karşılanmasını iste... Satma ben o hatayı yaptım Huğluya kar kalıyor. Eğer Tüketici Hakem Heyetinden senin haklı olduğun konusunda bir durum çıkarsa ! bu haberle Huğluya birisi dur demiş olur. Yoksa sen Tüfekle nişan almasını bilmeyen , vuramadığı için suçu Tüfekde arayan birisi olursun , ben öğle oldum... Bore sighter konusunda yardımcı olabilirim.
« Son Düzenleme: 22 Ocak 2015, 12:22:38 Gönderen: Ümit ÇAGLAR »
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 22 Ocak 2015, 12:41:14 »
Tüfeğin kasa üzerinden arpacığa doğru banta paralel fotosunu çekip buraya atabilirmisiniz kasaya iyice yaklaştırın makinayı yalnız..
Bizim burda bir arkadaşta alt vurduğunu söylüyordu ben atış yaptım tam isabet onada öğrettim oda isabetli atmaya başladı ama bu fotoyu görmek lazım.
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı Fikret KILIÇ

• *
« Yanıtla #4 : 22 Ocak 2015, 12:43:40 »
"10 metrede dahi 14-15 santim aşağı ve 4-5 santim sola atma"
Bu sorun hemen hemen imkansız gibi birşey.
Su borusuyla ateş etsen yine bu kadar sapma olmaz.
Tüfeğin namlusu aşağı doğru yamuk mu ?
1968-İSTANBUL

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 22 Ocak 2015, 13:05:19 »
Biri ile konuştum tüfeğimi yeni aldım ve atışa gittim silah alt vuruyor dedim ve tüfekdemi bendemi sorun dedi bende merakla dinledim dedim sorun neymiş abi tüfeğin dipçik ölçüsü bana uymuyor du 61 kaval kaval çifte sahibi huğlu ve dipçik yaptırdım kullanıyorum dedi dipçik ölçüsü farklılık gösterir birde dipçik ustalarına sor baksınlar yada başka bir arkadaşına atış yaptır belki o daha farklı söyler babanız ile vucut ölçüleriniz aynıdır farklı ölçülerde farklı sonuçlar alabilirsiniz ümit abiye katılıyorum ama bence dipçik ustası bu konuyu çözer saygılar
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

Çevrimdışı Selami GERÇEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 22 Ocak 2015, 13:39:07 »
Abilerim arkadaşlarım. Tüfeği deneyen çok oldu. Ve bir çok tüfek tamircisiyle görüştüm. Eğer dipçik nişan almana engel değilse, destekli atışlarda o kadar sonucu değiştirmez,diyorlar. Ayrıca görüştüğüm huğlu'da ki usta tüfekle hiç bir şekilde oynama yapılmadığını, sadece deneme atışı yapıp geri gönderdiklerini söyledi. Ama tüfeğin namlu bantıyla oynanmış. Tekrar takarken dip taraflarında küçük kırıklar oluşmuş ve arpacık kısmı değişmiş. Bu konuda niye yalan söylüyor ki. Amaç ne olabilir. İzmir çeşme tarafında olan varsa buyursun gelsin çayımı içsin hem beraber deneyelim. Ben telle bağlanıyorum. İstediğiniz fotoları çekip Bi abiye atacağım o yükler. Saygılar.
1990 MANİSA

Çevrimdışı Selami GERÇEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 22 Ocak 2015, 13:50:19 »
Fikret abi sana katılıyorum. (aklıma damdan düşen adamım hikayesi geldi) Bi başkası bana bunu dese bende inanamazdım. Olasılıksız derdim.
Ümit bey o lazer testi hakkında detaylı görüşebilir miyiz.
 numaram: 0535 708 72 28
1990 MANİSA

Çevrimdışı Fikret KILIÇ

• *
« Yanıtla #8 : 22 Ocak 2015, 15:55:11 »
Selami kardeşim en kestirme yoldan sen onu bi tüfek ustasına göster,
daha çabuk sonuç alırsın.Bulunduğun ilde bu işlerden anlayan
usta biri vardır mutlaka,inşaallah sorunun çözülür.
1968-İSTANBUL

Çevrimdışı Nuri ÇELİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 01 Nisan 2016, 06:26:48 »
Benimde akdaş312 se 40 cm üst namlu üst vuruyordu alt namlu tam merkezden vuruyyordu fabrikaya gitti geldi bu sefer tam tersi oldu burdaki ustaya sordum nasılolur bu işdiye pireslemîş lerdîr namluyu dedi hayret ettim
  • Ata neo
  • akkar altay silver y.o
1973 - Denizli

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 01 Nisan 2016, 08:56:24 »
Çok yakın dönemde aynı konu Akdaş için açılmıştı 3 kere fabrikaya giden ama sonuç alınamayan bir tufekden bahsediliyordu. En sonunda kullanılan  muhimmatta  sorun olduğu ortaya çıktı.  Madem hedef kagidinida gondermisler sorun kullandiginiz tek kurşundan olabilir.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #11 : 01 Nisan 2016, 09:43:29 »
Çok yakın dönemde aynı konu Akdaş için açılmıştı 3 kere fabrikaya giden ama sonuç alınamayan bir tufekden bahsediliyordu. En sonunda kullanılan  muhimmatta  sorun olduğu ortaya çıktı.  Madem hedef kagidinida gondermisler sorun kullandiginiz tek kurşundan olabilir.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Son dönemlerde sıkça kurşun  atışı yapıyorum. Huğlu gt1 tüfeğimde sol atma gibi bir sorun yok. Saçması kurşunu baktığım yere gidiyor. Farklı marka kurşunlar denerken yavaşçalar gold slug denedim 50 metrede hedefin sol alt tarafına topladı kurşunları.
Diğer kullandığım sterling palla meca extra yaf speedy gibi kurşunlarda gayet düzgün ve istikrarlı.
Meca rifled denedim forumda çok övülen bir kurşun ancak tüfeğimle uyum sağlamadı.
Kurşun çok sert ve 60 metrede hedefte isabet yerleri çok alakasız. İlla mühimmattandır demiyorum ama farklı fişekler denemenizde fayda var. Servis konusunda kooperatif, kullanıcısına herzaman çözüm odaklı yaklaşımda bulunan bir kurum.
Sizi bu konuda mağdur edeceklerini sanmıyorum..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

asadas74

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 11 Mayıs 2016, 21:34:23 »
Dua mı etmeliyim bilemedim. 2 tüfeğim oldu.
sr112ke gravür ana vida kismi çok belli oluyordu gönderdim. El kundaği emanet gibi oldu. Gravürde düzelme oldu. Ama hatasiz tüfekle kıyaslanamaz. Sinirden yere filan attim kundakta çizik var. Hemen çizildi boyasi. Gitim baretta aldim borcu bu ay bitiyo.
iyi koydu 2 tüfek parasi birden.

2. Sine tek sözüm yok. Hata bulamadım.
Elin oğlu yapıyo demekle kaldim.
Bendekinde vuruş isabet konusunda skinti yok.
ama hor kullanıyorum. İçim yandi bi kere.
50 gr lık  fişekler atıyorum.
enjektör alt bozuldu.
Arada atıyor arada atmıyor.
şimdi 50 gr gerek yok diyecek kişi çok olur.
tek te bile 36 atıyorum.

Tek skinti laşka olmaya başladi.  Ana vida boşluk yapıyo her halde basınç a dayanmıyo. Az da olsa 50 gr lar dövüyor boşluklar oluyor.

Dipçik da çizmesem ana vida sorunu da olmasa çok daha iyi olacakti.
Dipcigi boyasam pot durur. Buralarda o işe el ataçak kimse yok.
uğraşmaya da degmez.
aldik bi kere hatalı ürün ne derseniz diyin
o ana vida yeri belirli olmasa gravürde 10 numara olurdu.
ne yere atardım ne dipçik çizilirdi. Ne de 50 gr larla zorlardim.

Geçmiş olsun. Bunlar bize ders oluyor.
Huğlu uzayda çalişan lezer tüfeği yapsa nasıl yapmiş diye merak etmem artık.

The following users thanked this post: Emrah TUNCA