Güzel av, tebrikler
Fiocchi tiro a palla, gualandi tipi bir kurşun. Yeni kesilmiş kolumdan kalın yaş ağacın bir tarafından girip diğer tarafından çıktığını gördüm. Mesafe 100 metreye yakındı, ne kurşunda ne arkasındaki tapada bozulma yoktu. Bir seferinde de 50 metre hedefe atış yaptığımda hedef arkasındaki taştan sekip sola doğru 20-30 metre sekti, yerden toz kaldırdı. Bence domuz için pek uygun değil, mantarlaşmıyor, direk delip geçiyor. Siz şanslıymışsınız, domuzun can alıcı yerinden vurmuşsunuz. Fiocchi tiro palla açık alan uzak mesafe kişisel savunma için bence gayet uygun.
Gelelin son denediklerime;
Yaf speedy slug
Bir daha bedava versen atmam. Kovan papatya gibi açılıyor, kopan plastikler namluyu öldürüyor. 1 saatte temizleyemedim. Namludan çıkan avuç avuç saçma da cabası. Daha önce ne yerli ne ithal fişeklerde plastik kovanın bu şekilde parçalandığını görmemiştim. Bu kurşunun otomatik bir silahla denemek lazım, muhtemelen ilk mermide takılacaktır.
Geçen senelerde 1-2 kez yaf speedy slug kullanmıştım ancak bu kadar kötü değildi diye hatırlıyorum.
Tarlada açık alanı bol bulunca hedefi 50 metreden 100 metreye çıkardık.
Yaf speedy slug fena değil. Sert gualandi hedefi sapmayla da olsa buluyor ama bir daha bulmasa da olur. Namluda hala izleri var.
100 metrede meca rifled slug beni mest etti. Ne takla ne sapma. Mantarlaşma gayet iyi, oldukça güçlü bir kurşun.
Fiocchi tiro a palla zaten dediğim gibi. Uzak mesafede bence en güzel kurşun. Ha, gualandi tipi kurşunları sert yapılarından, sağa sola sekmelerinden ve namluya zarar verme ihtimallerinden dolayı sevmesem de stoğumda her zaman 2-3 kutu fiocchi var.
Bp 32 gr tek kurşun, bana mecadan daha iyi gibi gelmedi. Belki tepmesi daha az, namluyu temiz bırakıyor ama çok da fark oluşturduğunu zannetmiyorum. 30 liraya bp alacağıma 10 liraya meca alırım.
Rc tiro a palla 28 gr 100 metrede biraz düşüşle hedefi buldu. Mantarlaşması fena değil, tepmesi düşük. Domuzda kullanılacak bir kurşun değil. Kütük üzerindeki etkisi bana zayıf gibi geldi. Domuzda abisini Rc 32 gr ı kullanmak gerek.
Bu arada Yaf ın 27 ve 12 pellet şevrotinlerini de deneme fırsatı buldum. Kötü değiller. Fişek dağılmadı, hedefi buldu, namluyu az kirletti. Arkadaşımın otomatiğinde 1-2 kez tahliye sorunu çıkardı. Ancak bence o sorun silahları hunharca kullanmamızdan kaynaklandı )
Bunların dışında mirage ın 36 gr 2/0 ve 4/0 ufak saçma şevrotinlerini de test ettim. Bior tapa, namluyu kirletmiyor. Tam grupmanı söyleyemem ama 50 metrede gayet iyi, 70-80 metre atışlarda bile önleme yapmadan hedefi bulabildi. Plastik şişede 5-6 delik açtı.
Yeni kurşunlar denedikçe paylaşmaya devam edeceğim.
Saygılarımla