Sanmam savaş bey o biraz hayal gücünü fazla zorlamak olur..
silah sevgisinin çoğalması silah kültürününde gelişmesi demek , at avrat silah diyen bir millet olarak senevinirim şahsen.
valla burası ortadoğu, beyrut da bir zamanlar ortadoğunun parisiyken lübnan 15 yıl korkunç bir iç savaş yaşadı. bize birşey olmaz abi mantığını doğru bulmuyorum. 1980 öncesi bizde yaşananların da lübnanda suriyede yaşananlardan çok farkı yok.
silah sevgisinin çoğalması ile silah kültürünün gelişmesi arasında bir doğru orantı olduğunu da düşünmüyorum. tam aksine silah sevgisi arttıkça magandalık ve pisi pisine ölümler artıyor, at avrat silah deriz ama , yurdum insanı arabasına pek de bakmaz, karısını kümes hayvanı olarak gören de çok, 7+1 tüfeği bayiye düğün tüfeği var mı diye sorun da çok.. silah kültürü bence anadoluda oldukça zayıf.
Şarjörlü tüfeklerin görüntüsü güzel de arızaya meyilli olması kötü..
epeydir şarjörlülerle çalışıyorum, bunlarda kaşık sistemi yok, normal otomatiklerdeki mekanizmayı çekince geride tutan teşkilat yok (çoğunda), düğmeye basınca mekanizmayı bırakan teşkilat yok, hazneden kaşığa fişek bırakan teşkilat da yok. daha az parça var, arıza ihtimali bana göre daha düşük. normal otomatikler fişek HAZNE + KAŞIK + FİŞEK YATAĞI gibi benim kucaktan kucağa diye adlandırdığım sistemle çalışıyor. bunlarda fişeĞİN ŞARJÖR + FİŞEK YATAĞI şeklinde bir yolculuğu var. o kadar kucaktan kucağa gibi bir yolculuğu yok.
ancak her silah gibi kaliteli olması lazım. şarjörü yere düşürdün yamuldu falan gibi şeylerde tutukluk yapar ama zaten bir şarjörün yere düşünce yamulmaması gerekiyor.
domuz, ayı ya da bir grup kurtla ani karşılaşma halinde boşalan tüfeği anında doldurma kolaylığı söz konusu. saçma şarjörü takılı iken ani çıkan domuzda anında şarjörü çıkarıp şevrotin şarjörünü takmak gibi avantajları var.
şarjör dolu ama namnuya fişek sürmeden tutulabilme olayı sözkonusu. boşaltma işi de çok basit çıkar koy bir kenara yani. şarjörsüz otomatiğim de olmasına rağmen bunları daha çok severim.
Bir vakit niçin otomatik tüfekler çoğunluk İtalya, İspanya, Amerika'da; Başka Avrupa ülkelerinde de otomatik üreten vardır diye düşünmüştüm.
şarjörlü avrupada beretta, spas, valtro falan vardı, valtronun şarjörleri benim tüfeğe uyduğu için ve gayet güzel de çalıştırdığı için çok araştırdım onu, bir çok ülkede polis ve askere verilmiş, avrupanın bir çok ülkesinde sivile yasaklanmış. zaten firma amerikaya geçmiş. maillere cevap vermiyorlar.
beretta ve spas çok pahalı olduğu için onları kurcalamadım.