Gönderen Konu: YILBAŞI TATİLİNE ÇULLUKLA BAŞLA, KEKLİKLE NOKTA  (Okunma sayısı 3722 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Oğuz BABAÇOĞLU

• Müdavim Üyemiz
Yılbaşı tatilinin dört gün olması harika olmuştu. Oğlum Altan’la birlikte otobüse binerek Çarşamba akşamından İzmir yollarına düştük. Yollar her zamanki gibi kabalık, otobüslerde yer bulabilmek çok güçtü. Zorlukla da olsa kendimizi İzmir’e attık. Yolda bir baktım Suat Abi arıyor. İzmir’e bir işi çıkmış otobüse binme dönüşte seni alırım, diyor. Neyse gelip beni garajdan aldı ve Çandarlı’ya vardık.
      Hava raporları kar, kış, kıyamet haberleri veriyordu; çulluktan, bilhassa ördekten çok ümitliydik. Sabahleyin erkenden ovaya gittik. Ne var ki ördekten eser yoktu. Bir tane bile göremedik. Milletin söylediği doğruydu. Ördek henüz kuzeyden inmemişti. Bol bol rüzgar yedik. Başka bir şey yok. Madem ki ördek yok, biz de lökeşeye bakalım, dedik. Dolaş dolaş bir şey yok. Oldukça yorulduk. Arabanın yanına varacaktık ki aklıma bir şey geldi. Suat Abiye Abi “Hadi akşam beki yapalım, belki bir iki şaşkın denk getiririz.” dedim. Havanın kararmasına daha vardı. Arabada oturup hem dinlendik hem de havanın kararmasını bekledik. Akşam ezanıyla birlikte beke çıktık. Derenin az ilerisinde bir karaltının geçtiğini gördüm. “Yanlış yerde duruyoruz, az daha ileri geçelim.” dedim. Hakikaten de tam yerine gelmişiz. Ormandan çıkan bir hayalet Suat Abi’nin üstüne pike yaptı Dan! Tek sıkıda aşağıda. Düştü ama bulamıyoruz. Görünmüyor ki… Suat Abi koşup arabanın bagajından Pointer iti Cesi’yi aldı geldi. Köpek daha gelir gelmez kuşu buldu. Tosun gibi bir lökeşe.

Kuşu tam torbaya koyduk. Sol çaprazıma doğru kurşun gibi bir geçiş yapan lökeşe iki sıkı attım, nafile, tutturamadım. Bir baktım dağdan kopmuş üstümden geçiyor. Bir sıkı hadi aşağı… Yok! Çağır iti ara tara, çakılıverdi. Kap! Onu da aldık. Bu sefer Suat Abinin üstüne bir tane daha Tak, Tak! İki sıkı kuş havada asılı kaldı. “At bir tane daha!” dememe rağmen atmadı. Kuş da kanat yapıp ormanın içine gitti. Ara tara yok. Dön geri.

Ertesi gün yine ovaya gittik bir şey yok. Suat Abiye dedim ki “Abi bizi avlak paklar, hadi avlağa gidelim.” Cuma günü yola koyulduk. Korkut ve İbrahim Abi de avlağa gitmek istedikleri için tek araba yaptık. Suat Abinin arabayı da tüp takılmak üzere sanayiye bıraktık. Çeşmeye doğru yola koyulduk sonra vardık avlağımıza. Korkutlar çil salmak istedikleri için onlardan ayrı avlanmak zorunda kaldık. Onlarda iki köpek, bizde ise it tek. Lakin onlar sezon içerinde pek kuş görmemişlerdi, bizim Cesi ise banimle baya av yapmış, tecrübesini artırmıştı.
     Rüzgar çoktu. Hava 4 dereceyi gösteriyordu. Altan’ı kameraman olarak Korkut amcasının yanına verdik. Önce kuşları saldık, sonra köpeği. Daha pointer iti Cesi arabadan iner inmez yol kenarına konan kekliğe çakılıverdi. Bas, tut, Farrrr kalkmasıyla beraber  sıkıyı yapıştırdım. Ancak bu avlaktaki kuşlar biraz yavaş uçuyordu. Uşaktaki gibi kurnaz değildiler. Pointer itim Cesi kuşları  tek tek fermayla kaldırmaya ve de armut gibi toplamaya başladı. Biz Suat Abiyle toplamda 11 keklik salmıştık. Hepsini vurduk tam dönüyoruz, baktım küpek yine fermada.  Eski kokudur, acemi hayvanı aldatıyordur diye düşündüm. Bas tut! Ardından 20 metre ilerideki kekliği yerde gördüm. Rüzgar karşıdan geliyordu. Köpeğim ilk kez bu kadar uzak fermaya duruyordu. Beklettim beklettim. Sonra yer tuttum. Bas Farrrrr! Dan! Yalnız  keklik aşağı doğru sekmiş ve oldukça süratli kalkmıştı. Saçmalandı düştü ama ara tara yok. Tüh Allah belediyeni versin.Çelgin gitti canım yandı. Çünkü arazide ara ara vahşi keklikler de varmış. Belki onlardan biri, belki de eski salınan kuşlardan biriydi. Yazık oldu.

Avlakta av yapmak bazılarına göre normal av gibi çok fazla zevk vermiyor ama köpek eğitmek, ferma görmek, bol bol atış yapmak, aport görmek gibi avcılığın ,özellikle bu zamanlarda, bulunmaz nimetlerini yaşamak adına müthiş bir boşalmışlık hissi veriyor. Bütün senenin şişliği bir anda iniveriyor.

Av dönüşü Korkut’larla buluştuk. Kameradan izledik o da ne çil keklikler öyle süratli kalkıyor ki. Normal keklikten hiçbir farkı yok. İki tanesini kaçırmışlar bulammışlar. Keşke hepsini çil saldıraymışız. Zaten işletme sahibin söylediğine göre çil saldıran bir daha ne kınalının ne de sülünün yüzüne bakıyormuş. Keşke, keşke,keşke… çil saldırsaymışız. Peki ne zaman? İnşallah başka sefere.

Böylelikle çullukla başladığımız tatilimize keklikle son noktayı koymuştuk.
    Dedem Korkut gelip boy boyladı soy soyladı. Av avlayıp kuş kuşlayanlara günün anlam ve önemini belirten şu maniyi düzdü.
                                               Bahçede adama lazım bir kürek
                                               Avcının yanına da iyi  köpek
                                               Şubat tatilinde, bir dahaki sefere
                                               Suat Abiyle  çil avlamak gerek
     İnşallah başka bir sefere başka bir av hikayesinde görüşmek ümidiyle şimdilik, kalın sağlıcakla.
« Son Düzenleme: 11 Mart 2017, 07:22:12 Gönderen: Oğuz BABAÇOĞLU »

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
Ynt: YILBAŞI TATİLİNE ÇULLUKLA BAŞLA, KEKLİKLE NOKTA
« Yanıtla #1 : 19 Ocak 2015, 22:17:00 »
Şubat tatilinde avlağa gidişi Cuma'ya denk getirme Oğuz Hocam.
Cuma günü Çandarlı'nın pazarı iş yoğun oluyor.
Kadroda yerimi ayırın şimdiden.

« Son Düzenleme: 19 Ocak 2015, 22:19:12 Gönderen: Ziya ÇOBANOĞULLARI »
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #2 : 19 Ocak 2015, 22:20:11 »
bu avlak cesme Taraflarinda biyerde diye bende duymustum oglemi? Ziya abi saygilar bu arada nasil gidiyo abi rastgelsin
1992 LONDRA&İZMİR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 20 Ocak 2015, 22:08:48 »
Valla ne kadar sıkışık zamanda geldik sen de biliyorsun. Onca iş güçten sonra sadece Cuma günü müsait oldu. Neyse sağlık olsun diyelim. Cuma'ya geliyorum. Sonrasına bakarız artık. Çil saldıralım ya avı çok güzel oluyor. Normal avdan hiçbir farkı yok. Hayırlısı bakalım... ;)

Çevrimdışı Gürcan BAYRAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 20 Ocak 2015, 22:25:10 »
Oguz Abi 2 ayri avlakta avlanmis biri olarak kinali avi icin hangi avlagi tavsiye edersiniz.
  • AKDAS-AK212
  • HUGLU 202B
  • Englisch Pointer

1989 IZMIR-TIRE

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #5 : 21 Ocak 2015, 00:17:04 »
Valla ne kadar sıkışık zamanda geldik sen de biliyorsun. Onca iş güçten sonra sadece Cuma günü müsait oldu. Neyse sağlık olsun diyelim. Cuma'ya geliyorum. Sonrasına bakarız artık. Çil saldıralım ya avı çok güzel oluyor. Normal avdan hiçbir farkı yok. Hayırlısı bakalım... ;)

Oğuz Hocam cuma harici hergün müsait olurum.
Çil keklik farketmez ferma atış vuruş aport  :)

• Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 21 Ocak 2015, 04:35:49 »
Oguz Abi 2 ayri avlakta avlanmis biri olarak kinali avi icin hangi avlagi tavsiye edersiniz.
Uşaktaki arkadaşlar önceden başladıkları için bu işi daha profesyonelce yapıyorlar. Hizmet daha iyi. Ordaki keklikler daha iyi uçuyor. Ama Uşak'ta da çil yok. İşte buna göre tercihinizi siz yapacaksınız...

Çevrimdışı Gürcan BAYRAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 21 Ocak 2015, 21:35:13 »
Oldu Abim mesaji aldik.tesekkurler.
  • AKDAS-AK212
  • HUGLU 202B
  • Englisch Pointer

1989 IZMIR-TIRE

Çevrimdışı Hüseyin YUVANÇ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 22 Ocak 2015, 21:59:33 »
Avınız  dostluğunuz  daim  olsun  oğuz  bey  rastgele 
Hüseyin YUVANÇ (ZAZA hüseyin)
1954 Buca İZMİR            0537 2567299

Çevrimdışı Murat ÇAKAN

• Müdavim Üyemiz
  • CMAS**MONITEUR INSTR. FLIGHT ENGİNEER INSTR.
« Yanıtla #9 : 08 Şubat 2015, 01:37:58 »
Daim olsun.
Murat ÇAKAN 1980 BALIKESİR/HAVRAN-KOCADAĞ KÖYÜ 0543 405 1771

"KOCADAĞLI ÇAKAN TEAM_10''
                                                    ''SETTER''