Kıymetli Dostlar,
Bir kardeşimizin iltifatıyla konuya dahil olduk..
..Aslında bireysel tercihlerin önemli olduğu konulara hiç dahil olmak istemiyorum..
Birkaç ÖN KABULLE BAŞLAMAZ İSEK VARABİLECEĞİMİZ HİÇBİRYER YOKTUR..
Tüfeklerin pattern ve penetrasyonu BİREYSELDİR! Marka model ve sistemle ilgisi YOKTUR! Buna Gazlı,Kinetik yada Çifte -düz yada altüst- oluşta dahildir..
Ve çok para vererek ancak marka değeri yüksek, prestijli, kaliteli bir silaha sahip olabilirsiniz ve fakat bu ÇOK İYİ PATTERN VE PENETRASYON SATIN ALABİLECEĞİNİZ ANLAMINA GELMEZ!
Backbore,overbore,powerbore,crio bore kavramları TİCARİ KAVRAMLAR olup DAHA İYİ OLDUKLARI BİLİMSEL OLARAK İSPATLANMIŞ GERÇEKLER DEĞİLDİR..
Backbored Browningten nefret edende gördüm aşık olanda..Kendimin bir firma adına test ettiği en kötü tüfek bir Tribore Fabarm XLR5 idi..Hem pattern ve hem penetrasyonda Urika 1 Gold a ezildi resmen..Ama pekçok makale ve testte çokiyi sonuç alanlarda var..
Kendi payıma eğer sadece yerden havalanan kuş avlarında kullanacaksam tüfeğin geri tepmesi ve namlu ucu şahlanmasını önemsemem..
Bir keklik avında enfazla kaç fişek atabilirki insan? Limiti 2 adet olan bir kuşa..
Bence hafiflik,taşıma kolaylığı ve Tüfeğin dengesi gezme avlarında çok daha önemlidir..Hızlı yüzleme kolay nişan alınabilirlik ve tetik hafifliği ; tüfeğin namlu çapı, birleştirme konisi uzunluğu ve şok boyundan çok daha etkilidir vuruşlarda..El kundağı ve kabzayı kavrayabilme kabiliyetimi bile önemserim..
Hava sıcaklığına göre tüfeğe uyumu test edilmiş 30-32 gram 7.5,7,6 no bir fişek 35 metreye kadar olan herişinizi fazlasıyla görür..
Sadece keklik avında kullanacaksam;
Franchi Affinity,Benelli Raffaello Black (Yeni Gelen Model),Montefeltro Extralight,Ultralight,Beretta 391 Light,A400 Xplor Light, öncelikli tercihlerim olur..
Browning ve Winchesterin el kundağı ve kabzalarının kabalığı ve bana göre estetik olmayışlarından dolayı seçmezdim yürüyüş avlarında..Ayrıca tetikleride ağır..
Crio,Criocomfort, ve Raffaello Powerbore modelleri Karbon fiber bantlı ve bu bant distribütörde bulunmuyor..Tamir şansınız ve müdahale şansınız yok düştüğünüz anda sezonunuz bu tüfekle bittiğinden hiç düşünmezdim..
Bunlar sadece subjektif konular olduğundan çok su götürür..
Gidiniz omuzlayınız yüzleyiniz hangi tüfek size İŞTE BU dedirtiyorsa onu alınız..
Selam ve saygılarımla..