Gönderen Konu: Ankara yakını Ördek Parlama Avı için öneri  (Okunma sayısı 7871 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Rafet ILGIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ankara yakını Ördek Parlama Avı için öneri
« : 12 Ocak 2015, 09:14:51 »
İyi günler Ankara çevresinde yalnız ava gittiğimde sıkıntıya düşmeyeceğim parlama avı yapabileceğim dere veya çay gibi bir yer önerisi olan var mıdır acaba? Biz ekip olarak haftada 1 gidiyoruz ben de acemi olduğum için kendimi geliştirebileyim diye haftasonu 2. güne yalnız gitmeyi düşünüyorum da... Yardımcı olursanız çok sevinirim.
1984
ANKARA

Çevrimdışı Mustafa BİTMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • POLATLILI
Ynt: Ankara yakını Ördek Parlama Avı için öneri
« Yanıtla #1 : 12 Ocak 2015, 19:48:44 »
ankara çayına git kardeşim
  • Beretta pigeon 2 drahtaar tibet
  • Beratta A400unico ultimec kick of drahtaar amon
  • Çifsan poze Drahtaar meks
Mustafa BİTMEZ
1977 ankara
polatlı.
MEJNUN NASIL LEYLAYA AŞIKSA BENDE DRAHTARA AŞIGIM:)

Çevrimdışı Rafet ILGIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 12 Ocak 2015, 20:34:05 »
Çok teşekkür ederim ben de kimseden ses çıkmayınca umudumu kaybetmeye başlamıştım saolun...
1984
ANKARA

Çevrimdışı Sefa GÖKÇE

• *
« Yanıtla #3 : 12 Ocak 2015, 21:04:37 »
Balaban çayıda olabilir :)
1993 ANKARA

Çevrimdışı Rafet ILGIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 13 Ocak 2015, 06:42:49 »
Cevaplariniz icin sagolun ikisine de giderim artik sirayla
1984
ANKARA

Çevrimdışı Atilla KORKMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 13 Ocak 2015, 07:23:15 »
yalnız parka bile gitme bence.
1969 ankara B-80 / FP 1201

Çevrimdışı Rafet ILGIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 13 Ocak 2015, 09:35:20 »
Doğru söylüyosunuz her şey olabilir de ne bileyim biraz da heyecan/hırs var herhalde acemilikten, haftasonunu iple çekiyorum ava gidelim diye...
1984
ANKARA

Çevrimdışı Mustafa BİTMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • POLATLILI
« Yanıtla #7 : 14 Ocak 2015, 09:42:38 »
Tabi parlama avinda ya karşilikli gideceksin yada kôpegin iyi olacak yoksa zor av alirsin
  • Beretta pigeon 2 drahtaar tibet
  • Beratta A400unico ultimec kick of drahtaar amon
  • Çifsan poze Drahtaar meks
Mustafa BİTMEZ
1977 ankara
polatlı.
MEJNUN NASIL LEYLAYA AŞIKSA BENDE DRAHTARA AŞIGIM:)

Çevrimdışı Rafet ILGIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 14 Ocak 2015, 10:06:05 »
Yalnız giderken bir alman kurdum var onu götüreyim diyorum. Artık çıkarırsa atarım. Benim asıl sorunum hareketleri hedefleri vuramamak isabet ettiremiyorum(önleme veremiyorum sanırım). Bu yüzden pratik yapayım istiyorum ki hareketli hedefe atış kabiliyetim artsın... ee haftada 1 gidince de kaç kere av görürsün de pratik yaparsın...

Bir de Ankara çayının ne taraflarına gideyim onu sormak istiyordum size, özellikle önereceğiniz bir alan var mı?
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2015, 10:55:39 Gönderen: Rafet ILGIN »
1984
ANKARA

Çevrimdışı Rafet ILGIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 14 Ocak 2015, 10:06:47 »
Yalnız giderken bir alman kurdum var onu götüreyim diyorum. Artık çıkarırsa atarım. Benim asıl sorunum hareketleri hedefleri vuramamak isabet ettiremiyorum(önleme veremiyorum sanırım). Bu yüzden pratik yapayım istiyorum ki hareketli hedefe atış kabiliyetim artsın... ee haftada 1 gidince de kaç kere av görürsün de pratik yaparsın...

Bir de Ankara çayının ne taraflarına gideyim onu sormak istiyordum size, özellikle önereceğiniz bir alan var mı?
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2015, 10:57:01 Gönderen: Rafet ILGIN »
1984
ANKARA

Çevrimdışı Ömer ÇELEBİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 14 Ocak 2015, 12:14:39 »

Rafet bey, basit bir trap makinesi edinin faydası olur. Ben öyle yapmayı düşünüyorum.

1984 Ankara

Çevrimdışı Rafet ILGIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 14 Ocak 2015, 12:20:12 »
Doğru o da olabilir bu sefer onu atacak kişi lazım falan :) bir de ustalar en iyi tecrübe gerçek avdır diyorlar...
1984
ANKARA

Çevrimdışı H.Tahsin ÇATAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 14 Ocak 2015, 13:36:42 »
konyaya gel birlikte gidelim usta hızlı trenle 1 saat :)
1992 konya

Çevrimdışı Rafet ILGIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 14 Ocak 2015, 13:55:22 »
Trene onca kıyafetle tüfekle binmek zor da olmadı Konya Ankara sınırında bi yerlerde buluşalım 2 şer saat gelsek karşılıklı tamamdır... :)
1984
ANKARA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 14 Ocak 2015, 14:49:22 »

köpek avı kaldırmak içindeğil,vurulan avı sana getirmesi için gerekli.Kurdun su aportu varsa süper.

Çevrimdışı Rafet ILGIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 14 Ocak 2015, 15:22:34 »
Kopegim 8 aylik, benim 4 kere ava gittigimi ve onun hic gitmedigini dusunurseniz aportu olur mu bilmiyorum :) top getirme gbi seyler tmm ama avi ne yapar hic fikrim yok. Eger ihtimal varsa su aportunu fln da calistiririm gec kalmadysam...
1984
ANKARA

Çevrimdışı Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #16 : 14 Ocak 2015, 18:18:33 »
Rafet arkadaşım, ucuz yollu bir tane olta al. ucuna bi tane 3lü çarptırma kanca, 25-30 gr ortası delik zeytin kurşun, (yedeğe de al yanına, kanca/kurşun ota takılınca yenisini takarsın).
ördeği vurdun, düştü, çıkar oltayı sırtından. aç, başla atmaya, avdan ileriye at. misinayı avın üzerinde bırakmaya çalış. onu da göl kenarında hareket ederek ayarla. kanca yaklaşınca hızlıdan çek. o kanca ava takılacaktır.

sonra da başla bağırmaya "Oltayla ördek tuttum" diye...  ;D ;D (bizim arkadaş 'meke tuttum' diye bağırıyor)

Bu sezon ava başladığım Ferhat arkadaşımdan gördüm. 30-40 m'ye bile düşse hiç sorun olmuyor. daha hiç mekemiz (ördek vuramadık daha :() suda kalmadı.
bir-iki defa denesen sende kendi taktiğini, kolay yolunu bulursun...
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2015, 18:21:19 Gönderen: Abdullah ORUÇ »
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • BH Best Arms 24" - 22" Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

The following users thanked this post: Tunç GEÇGİL

Çevrimdışı Burhan KARAASLAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 15 Ocak 2015, 00:36:41 »
En iyisi bot ama akarsuda hangi teknik yararlı tam olarak bilmiyorum. Rafet Kardeşim bende senin gibi acemi ördekciyim gel misafirim ol başım üstüne :)
Burhan KARAASLAN
1981 KIRIKKALE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 15 Ocak 2015, 08:00:22 »
En iyisi bot ama akarsuda hangi teknik yararlı tam olarak bilmiyorum. Rafet Kardeşim bende senin gibi acemi ördekciyim gel misafirim ol başım üstüne :)
Ben de geleyimmi :)
Ördek kalkınca heyecan yapma,alabileceğin yere düşebilecek ördeğe at.az ama öz olur en azından.Rasgele

Çevrimdışı Rafet ILGIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 15 Ocak 2015, 09:16:12 »
Rafet arkadaşım, ucuz yollu bir tane olta al. ucuna bi tane 3lü çarptırma kanca, 25-30 gr ortası delik zeytin kurşun, (yedeğe de al yanına, kanca/kurşun ota takılınca yenisini takarsın).
ördeği vurdun, düştü, çıkar oltayı sırtından. aç, başla atmaya, avdan ileriye at. misinayı avın üzerinde bırakmaya çalış. onu da göl kenarında hareket ederek ayarla. kanca yaklaşınca hızlıdan çek. o kanca ava takılacaktır.

sonra da başla bağırmaya "Oltayla ördek tuttum" diye...  ;D ;D (bizim arkadaş 'meke tuttum' diye bağırıyor)

Bu sezon ava başladığım Ferhat arkadaşımdan gördüm. 30-40 m'ye bile düşse hiç sorun olmuyor. daha hiç mekemiz (ördek vuramadık daha :() suda kalmadı.
bir-iki defa denesen sende kendi taktiğini, kolay yolunu bulursun...

Ayni taktigi uzaktan kumandali tekneyle arkasina olta takimi atarak denemeyi dusunmustum :)
1984
ANKARA

Çevrimdışı Rafet ILGIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 15 Ocak 2015, 09:22:52 »

Sagol Burhan hocam cep telefonumu gondereyim sana haberleselim bi organize olalim olmadi :)
1984
ANKARA

Çevrimdışı Rafet ILGIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 15 Ocak 2015, 09:31:28 »
Ördek kalkınca heyecan yapma,alabileceğin yere düşebilecek ördeğe at.az ama öz olur en azından.Rasgele

Atilla abi burdan cikalim birlikte gidelim :)
1984
ANKARA

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 15 Ocak 2015, 18:21:24 »
Kırıkkaleye gidebilirsiniz oradan bir arkadaş yazmış.hirfanlı barajı civarı genel avlak sanıyorum.Sazlıkların olduğu bir koy bulursanız rastgelir bence..
1982-İstanbul

Çevrimdışı Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #23 : 15 Ocak 2015, 18:29:52 »
Ayni taktigi uzaktan kumandali tekneyle arkasina olta takimi atarak denemeyi dusunmustum :)

benim dediğim taktik ile 35-30 tl ye çözersin işi.
tekne ile daha fazla para harcarsın.
En önemlisi o tekneyi avda yanında taşımak mesele. aldın ördeği ava devam edeceksin. nereye koyacan?
bi elinde tekne bi elinde tüfek. sazların arasından ördek kalktı. nasıl ateş edecen?
Kapalı olta boyu küçük olsun (max 50cm) koy sırtındaki av torbasına, avını yap. lazım oldu çıkart, işini gör. tekrar koy yerine...
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • BH Best Arms 24" - 22" Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

Çevrimdışı Burhan KARAASLAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 18 Ocak 2015, 23:04:11 »

Atilla Bey ve rafet kardeşim Hiç teklif yok ne zaman isterseniz gelin tabiki yalnız daha öncede yazdığım gibi ben acemi ördekçiyim. Bu bölgede nerede ördek çalışır onu tespit edip ona göre bir yer tercih edelim, tüm dostların başımın üstünde yeri vardır. sevgi ve hürmetlerimle...
Burhan KARAASLAN
1981 KIRIKKALE