Gönderen Konu: Av Koruma Görevlilerimize Saldıran Şahıslar Yakalandı!!! Ocak 08, 2015  (Okunma sayısı 3523 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Çanakkalede yüksek kesimlerde kar olması dolayısıyla avı yapılan hayvanların yiyecek bulmak maksadıyla köylerin yakınlarına inmesinden kaynaklı gece avı baskısı olabileceği sebebiyle av koruma ekiplerimiz bu alanlarda gece koruma görevlerini yoğunlaştırmıştır.
05/01/2015 tarihinde yapılan koruma esnasında Av Koruma Memurlarına yakalanan avcılardan ikisi arkasından saldırarak darbetmiş, diğer arkadaşlarımızın yetişmesiyle şahıslar yakalanarak Jandarmaya teslim edilmiş, haklarında gerekli tutanak tanzim edilmiştir.

07/01/2015 tarihinde de aynı ekip tarafından arazide ışıkla av yaparken tespit edilen iki gece avcısının etrafları çevrilmiş, şahıslar yakalanmamak için kaçarken elinde silah olanı arkasından gelen personelimize elindeki yarı otomatik tüfekle değişik zaman ve noktalarda altı el ateş etmiştir.
Olayda herhangi bir personelimiz zarar görmemiş, şahıs yakalanarak jandarmaya teslim edilmiştir.
Konuyla alakalı olarak jandarmaya beraber mahallinde bir keşif tutanağı tutularak ateş edilen alanlarda bulunan boş kovanlar ve silah, adli bir vaka olduğundan dolayı tutanakla jandarmaya teslim edilmiştir. Konuyla alakalı olarak suç duyurusunda bulunulmuştur.
Zaman zaman bu tür olaylarla karşılaşan ve av koruma görevini ifa eden görevlilere yapılan bu tür olaylar takipsiz kalmıyor, Adana’da  yine av koruma görevlilerine ateş açılması sonucunda suç duyurusunda bulunulmuş altı şahıs yaklaşık üç yıl hapis cezası almışlar ve Yargıtay tarafından da onaylanmış olup şahıslar tutuklanmıştır.

Kaynak :
http://www.milliparklar.gov.tr/AnaSayfa/resimliHaber/15-01-08/Av_Koruma_G%C3%B6revlilerimize_Sald%C4%B1ran_%C5%9Eah%C4%B1slar_Yakaland%C4%B1.aspx?sflang=tr
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Mesut KARABEYİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ne desek boş. Eğitim önemli.
1993 İSTANBUL
(memleket KASTAMONU)

Savaşçı ve süvari hayatımız sayesinde adı yabancıları titreten bir millet olduk.

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 gece avı boş iş ama bir avcının yapacağı iş değil,

( siz siz olun sakın meyletmeyin bile, yazık hayvanlara.. gündüze kıranmı girmiş akıllının yapacağı iş değil gece avı)

belgeleri varsa,
iptal etsinler belgelerini,
belgeli bohçacı bunlar siciline işlesinler ömrübillah silah vermesinler eline
koruma ekibine silah atmakta nesiymiş tüh yazıklar olsun,
bu adamları tekrar meraya salarlarsa sağındaki solundakine bakmaz kuşa atacam diye çevredeki avcılarıda av diye vurur,...

cehalet ve hastalık bunlarınkisi başka şey değil.

saygılarımla.
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2015, 11:16:56 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
gece avı boş iş ama bir avcının yapacağı iş değil,

( siz siz olun sakın meyletmeyin bile, yazık hayvanlara.. gündüze kıranmı girmiş akıllının yapacağı iş değil gece avı)

iptal etsinler belgelerini,
belgeli bohçacı bunlar siciline işlesinler ömrübillah silah vermesinler eline
koruma ekibine silah atmakta nesiymiş tüh yazıklar olsun,
bu adamları tekrar meraya salarlarsa sağındaki solundakine bakmaz kuşa atacam diye çevredeki avcılarıda av diye vurur,...

cehalet ve hastalık bunlarınkisi başka şey değil.

saygılarımla.
Belgeli olduklarını nerden anladınız M.Ali bey,ben yazıda öyle bir ibare göremedim.  :) Selamlar.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Belgeli olduklarını nerden anladınız M.Ali bey,ben yazıda öyle bir ibare göremedim.  :) Selamlar.

belgelide değilse tüfek nereden,?..
 çıkmış belgesizsede layığını bulmuştur diye düşünüyorum konu bumu şimdi sayın arkadaşım ayrıntı için merceğe gerek yok sayın arkadaşım, konu cehalet kaptırıp yazmışım gözden kaçmış afedersiniz erol bey bu işi belgelide yapıyor belgesizde her köy kahvesinde herkes kendini bilir bir hafta önce av yaptığım merada ikinci hafta gitmem 3 hafta uğradığım merada taze traktör lastik izleri ve fişek yoğunluğunu görüp kahveye indik savurduk lafı kimseden çıt yok canlı canlı hep yaşadığım olaylar var içim gidiyor yazıktır bu kış şartlarında hayvanları korumak lazım ,..

saygılarımla.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 erol bey ''belgeleri varsa'' ibaresi koydum yazıya, uyarı için sağolasınız,..

saygılar.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Bence, Bunun adı avcılık değl, bu kişiler de avcı değil...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
Av belgelerine odedigim yuksek harç paraları yüzünden ne yalan soyleyim içimden acımak gelmedi benim
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
Bence, Bunun adı avcılık değl, bu kişiler de avcı değil...
bir eklemede ben yapayım ,, bu tür olaylara karışan şahıslara avcı demek ,, biz gerçek avcılara büyük haksızlık oluyor..
yetkililerde bu tür konularda yaptıkları açıklamalarda AVCI tanımını daha dikkatli yapsalar bu tür av yapan şahıslarla gerçek avcıların arasındaki ayrımı tüm insanımız öğrense daha iyi olur düşüncesindeyim....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
Bide şu mevzu var, düğünde silah gösterişi yapanlara kesilen ceza bu farcilara kesilmiyor. Orman  dairesi ihale yapiyor tüfeklerini geri alıyorlar. Her türlü silah ruhsatı iptal edilmeli bunların da. İhale den silahlarını, bayiden yenisini alamasınlar.
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı Sebahattin ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
böyleleri ceza hariç bir daha ne tüfek alabilmeli ne de avcı olmalı.
Sebahattin ÖZTÜRK
1955  ANKARA

Çevrimdışı Süleyman AYDIN

• Müdavim Üyemiz
işte bu yaaa. bunlar avcı degıl kı. o yuzden coooook sevındım.
Süleyman AYDIN
1973-İzmir