Tüfek geldi gecen hafta cuma, cumartesi denedim ilk atışta hedefte işaretlenen yeri tam olarak vurdu tamam dedim yapmışlar, fakat bu sevincim tüfeği kırıp ejektörün alt namludaki boş fişeği atana kadar sonra üst namluyu denedim değişen bişey yok aynı sapma yine mevcut toplamda 6 kurşun attım üst namlu ile hiç biri tam ortayı bulmadı alt namlu birinci tam boyalı yerden ikinciside çok az sapma oldu. yapılan atışların hepsi yerde yatarak ve tüfek kum torbasına dayanarak yapıldı.
Ayrıca 3 nolu şokum yerine AK.SP.**** şoku göndermişler.Bu kadarda olmayaz ya neyse artık
Bu hafta sonu için karton hazırlayıp tekrar deneyecem artık lanet olsun diyorum.
Gökhan Bey merhaba,
Tüfeğinizin test atışları yapılırken ben de orada idim. Bildiğiniz gibi namlusu değişti. Testinizi yapın ve dediğiniz gibi boş fişeği atıyorsa tamire gönderin. İlginç bir durum, ama sadece grupmana odaklanıldığı için ve burada test atışlarında öyle bir durumla karşılaşılmadığı için tüfeğiniz öylece gönderildi demek ki.
Grupman konusuna gelirsek: Öncelikle size yapılan testlerin sonucu, saçma dağılımını gösteren hedef kağıtlarıyla gönderildi. Paylaşmanızı rica ediyorum. Namlu değiştikten sonra her iki namlu da tamamen aynı noktaya yoğunlaştı ve talebiniz yerine getirildi. Bu tüfekte hedef sapması var deniyorsa, bilin ki atış hatasıdır. Çünkü burada profesyonel atış düzeneği ile tüfek sabitlenerek atış yapılıyor.
Diğer yandan; eğer sizin için sorun tek kurşun ile nokta atışı yapmaması ise bilin ki yanlış tüfeği satın almışsınız. 71 cm mobil şoklu ve 2 namlulu bir tüfekte nokta atışı olmaz. 36,5 metrede ortalama 10 cm içinde toplanıyorsa sonuç çok güzel demektir. İlla ki tek kurşun diyorsanız tercih edeceğiniz tüfek tek namlulu (yarı otomatik veya tek kırma) olmalı, namlu boyu 61 cm'yi geçmemeli ve tercihen (hayati değil) sabit silindir şoklu olmalıdır. Ayrıca kullandığınız tek kurşun kaliteli olmalı ki burada test ettiğimiz farklı tek kurşunlarda "Hadi Canım" diyeceğimiz kadar farklar çıkabiliyor. Bu kadar şeye rağmen YİVSİZ bir tüfek ile %100 tam 12'den vurmak garanti değildir. Size tavsiyem bütçenizi ayarlayıp YİVLİ bir tüfek almanızdır.
Özetle isabet konusunda tüfeğinizde herhangi bir sorun yok. Fabrikanın cevabı budur. Ejektör hatası varsa derhal bize ulaştırın, bizim hatamızdır ve ne gerekiyorsa canla başla yapılacaktır. Tüfeğinizin tamiri için ne gerekiyorsa yapılmıştır.
Burada verdiğiniz bilgilerin bazıları maalesef kayıtlarımızla örtüşmüyor(!).
Tüfeğinizi lütfen bu konuda çok uzman kişilere test ettirin. Yine söylüyorum: Elinizdeki 71 cm valmet namlulu süperpoze en iyi saçma dağılımını sağlamak üzere tasarlanmış bir tüfektir; 200 metrede nokta atışı yapacak YİVLİ bir tüfek değil.
Size eksik şoku da en kısa zamanda gönderiyorum. Yeni namlulara 4 ve 5 numara takılır. Öyle görünüyor ki sizin gönderdiğiniz 3 numaralı şok sökülmüş; 4 ve 5 numara şok ile tüfek size gönderilmiş.
Buyrun tüfeğinizin fotoğrafları:
3. fotoğrafta monoblok kısmının da değiştiğin görebilirsiniz.
Saygılarımla