0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhabalar,otomatik konusunda birtürlü karar veremedim kinetikmi,gazlımı alsam diye.genelde uçar kaçar avı yapıyorum bunları göze alarak kaç cm namlulu silah almalıyım.bu konuda sizlerin fikir ve tavsiyesini bekliyorum..
Ahmet bey akdas ak 212 tetik çekme mesafesini yazabilir misiniz
mrb.Ahmet bey kinetiğin hangi serisini kullanyonuz.24 - 28 gr da sorun olyomu .tüfeğin ava etkisi nasıl kaç gr fişek atıyonuz namlu boyu tercihiniz ne olur
Eren bey merhaba..Kullandığım tüfek Akdaş 71 namlu(uçar için) kinetik sistem AK 212 shadow grass kamuflaj desenli modeli..attığım fişekler lambro blue 34 gr 5 no ve me-ca 33 gr 6 no bior tapa fişek..akşam beki şok 5 numara uçara çıkarsam şok 3 numara takıyorum..2 Adet yay kullanıyorum..birisi 24 gr-32 gr arası için diğeri de 32 gramdan yukarısı için,yani biri yazlık diğeri kışlık..selamlar
..2 Adet yay kullanıyorum..birisi 24 gr-32 gr arası için diğeri de 32 gramdan yukarısı için,yani biri yazlık diğeri kışlık..selamlar
Aymet bey, iki adet yayı neden kullanıyordunuz? bilgi verirseniz sevinirim.
Ben de bu yayları nasıl bu şekilde ayırdığınızı merak ettim. Böyle mi satılıyor, kendiniz mi modifiye ettiniz?
Volkan bey;24 gramdan itibaren her iki yayıda tüfeğe tek tek takarak gram gram denedim..ve ilk yay 24 32 arası ikinci yayın 32 ve üst gramajlarla çalıştığını gördüm..yalnız sert olan yayda mekanizma çok hızlanıyor
Ahmet bey, sert olan sonradan edindiğiniz yayın mekanizmanın hızlı çalışmasının yanında başka artıları var mı teoride veya sizin tecrübe ettiğiniz.
ömer beyin sorusuyla birleştirip şunu da sorayım bende merak ettim sonuç olumlu isi bende bu yaydan AK 212 S Tüfeğime takıp kullanmak isterimböyle bir seçim yapmanızın nedeni ağır dolu atarken tepme olayını daha da aza indirgemek için mi
Teşekkür ederim Ahmet Bey. O bahsettiğiniz sert yay (belki bir de daha yumuşağı) seçeneği Benelli için yan sanayi tarafından üretildiğini hatırlıyorum. Hatta bu sıralar belki Benelli kendisi de böyle yay üretiyordu ama yanında vermiyorsa nasıl yapıyor bilemiyorum. Her neyse; ağır gramlar için böyle seçenek çok güzel. Helal olsun Akdaş'a. Siz de tekrar gülegüle kullanın inşallah.
Kemel bey;tepme konusu birazda namlu iç çapları ile alakalı bir durum..yılbaşı akşamından buyana trakya bölgesi eksi derecelerde ,hatta iki gün önce -12 yide gördük..bu na rağmen kullandığım fişekler Lambro 34 gram ve Me-Ca 33 gram..inanmayan arkadaşları ördek mantısı na davet ediyorum üzerimdeki elbiselerin kalınlığı vede kullandığım fişeklerde 34 gramı geçmeyişim beni hiç yormuyor,Akdaşın kendisindede aşırı bir tepme veya namlu şahlanması gibi bir durum izlemedim.yayı tamamen hızlı çalışma için tercih ediyorum.selamlar
bende 212ak w modeli 66 namlu ingiliz dipçik sipariş ettim bakalım haftaya gelir inşallah saolsun ismail bey ile uzun sohbetimiz oldu inanıyorum ki gelecek tüfeğim on numara olacak nasipse bakalım gelince fotolarını atar yorumlarımı yazarım