Gönderen Konu: ata venza,armsan phenoma  (Okunma sayısı 6107 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet MUMCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ata venza,armsan phenoma
« : 08 Ocak 2015, 15:40:12 »
Arkadaşlar,yeni bir tüfek almak istiyorum,eski tüfeğim üzümlü f21 otomatik ama fişek sıkıstırmasi yüzünden silahtan avdan soğudum,süper poze almaya niyetlenmişken,ata venza ve armsan phenoma hakkında iyi yorumlar okudum,bir amatör olarak sizlerden,spozemi?yoksa venza yada armsan phenoma mi bana net fikirler verirseniz sevinirim..bu arada uçar avcılığına meraklıyım
1974 kocaeli/gölcük

Çevrimdışı Ömer ÇELEBİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ata venza,armsan phenoma
« Yanıtla #1 : 08 Ocak 2015, 16:11:51 »
Arkadaşlar,yeni bir tüfek almak istiyorum,eski tüfeğim üzümlü f21 otomatik ama fişek sıkıstırmasi yüzünden silahtan avdan soğudum,süper poze almaya niyetlenmişken,ata venza ve armsan phenoma hakkında iyi yorumlar okudum,bir amatör olarak sizlerden,spozemi?yoksa venza yada armsan phenoma mi bana net fikirler verirseniz sevinirim..bu arada uçar avcılığına meraklıyım

S.pozenin yerini hiçbir tüfek tutmuyor Mehmet bey ben de yeni otomatik aldım güzel tüfek yalnız hala gözüm pozede. Özellikle uçar avı için alınacaksa benim nacizane tavsiyem s.poze almanız, ata venza parasına çok güzel bir yerli poze alınabilir.

1984 Ankara

Çevrimdışı Mehmet DİLSİZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 08 Ocak 2015, 17:59:26 »
her ikiside iyi tüfektir, kullanıcıları tarafından beğenilen ürünlerdir
ama benim tercihim venza olurdu mekanizma sistemi işlevsellik olarak daha iyi görünüyor
yinede omuzladığında hangisi sana daha iyi geliyorsa onu al

1976-D.Bakır

Çevrimdışı Nurettin AYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 08 Ocak 2015, 18:02:24 »
Al bir taneda.
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı Kerem DÖNMEZ

• *
  • Kardeşler tokalaşmaz, sarılır.
« Yanıtla #4 : 08 Ocak 2015, 20:44:47 »
Merhaba; konu güzel olmuş .  Otomatikte marka konusunda bende sizle aynı kararsızlıgı yasıyorum. Venza, Phenoma veya Stoeger M3000 mi diye düşünüyorum. Venza yı estetik olarak her açıdan cok beğendim ama M3000 den çantasından başka 500 TL fazlalık kalite farkı varmı diye sormadan edemiyorum.
1985 BURSA

Çevrimiçi Gökmen TAŞAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 08 Ocak 2015, 20:48:08 »
Phenoma tabiki...
Gökmen TAŞAR-1979
Korkuteli-Kumluca-Finike
Antalya

Çevrimdışı Ömer ÇELEBİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 08 Ocak 2015, 21:14:17 »
Merhaba; konu güzel olmuş .  Otomatikte marka konusunda bende sizle aynı kararsızlıgı yasıyorum. Venza, Phenoma veya Stoeger M3000 mi diye düşünüyorum. Venza yı estetik olarak her açıdan cok beğendim ama M3000 den çantasından başka 500 TL fazlalık kalite farkı varmı diye sormadan edemiyorum.

Kerem bey ben de sizin gibi Venza'nın muadillerinden pahalı olmasını yadırgamıştım. Geçenlerde bir av bayisinde inceledim çok kaliteli duruyor. Kasanın üstü düz güzel geze geliyor tüfek. Aynı bayide Ata neo da vardı onu da inceledim ikisi arasında kalıte görünüm açısından bariz fark var.

1984 Ankara

Çevrimdışı Gürcan BAYRAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 08 Ocak 2015, 21:50:26 »
Bende Bi bayide inceleme sansim oldu venza agir ama goze gelisi mukemmel.phenoma daha hafif Ikiside kaliteli silah..
  • AKDAS-AK212
  • HUGLU 202B
  • Englisch Pointer

1989 IZMIR-TIRE

Çevrimdışı Ömer ÇELEBİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 08 Ocak 2015, 22:10:27 »
   Evet kinetiklere göre ağır; ağırlık dengesi biraz namluya doğru. Eğer Venza tercih edilecekse 66 namlu öneririm.

1984 Ankara

Çevrimdışı Mehmet MUMCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 08 Ocak 2015, 23:35:40 »
evet otomatik olacaksa venza kafamda belirginleşmeye başladı gibi, yalnız birde hani uçar avı için pozeden gerisi yalan diyenlerin sayısı da az değil,acaba benim eski emektarı (üzümlü üs-san f21) elden geçirtebilirmiyim yada satışı mümkün olurmu acaba o zaman ikisinede sahip olabilirim belki:)..
1974 kocaeli/gölcük

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 09 Ocak 2015, 14:08:09 »
Ben ata venza diyorum armsanda iyi ama ata daha güzel benim kanaatim bende ata venza alsam sentetik 66 namlu alırım saygılar
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 09 Ocak 2015, 14:10:03 »
Mehmet bey satmak bencede mantıklı
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

Çevrimdışı Kerem DÖNMEZ

• *
  • Kardeşler tokalaşmaz, sarılır.
« Yanıtla #12 : 09 Ocak 2015, 15:17:45 »
     Kerem bey ben de sizin gibi Venza'nın muadillerinden pahalı olmasını yadırgamıştım. Geçenlerde bir av bayisinde inceledim çok kaliteli duruyor. Kasanın üstü düz güzel geze geliyor tüfek. Aynı bayide Ata neo da vardı onu da inceledim ikisi arasında kalıte görünüm açısından bariz fark var.

Haklısınız Venzayı 3 ayrı bayiide inceledim. Bencede köşeli tasarım kesinlikle çok güzel olmuş, Kalite ve Ahşabın hissiyatıda çok güzel. Kafama takılan tek noktası mekanik olarak gerçekten problemsiz mi çıkacak ?  Ufak tefek problemlerde Atanın yapıcı yaklaşımından ve müşterisini magdur etmeyeceğinden suphem yok. Biraz daha bekleyip kullanıcıların geri dönüşlerini ve Ata nın venza hakkında ispatlayıcı test sonuclarını, karsılastırmalarını, tanıtımlarını vb. beklemekte fayda var diye düşünüyorum.
1985 BURSA

Çevrimdışı Mehmet MUMCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 01 Şubat 2015, 17:16:09 »
Arkadaşlar uzun incelemelerden sonra Dün itibari ile Ata venza bronz modelini aldım,ve bugün tüfeği deneme şansım oldu aşırı fırtınadan dolayı av yapamadık ama elimde 5 sene öncesinden kalan karışık fişekler vardı rastgele attım hiç sıkıntı yaşamadım,tüfekte şahlanma yok,mekanizma gerçekten kolay ve iyi işliyor,çok ağır değil gayet dengeli,görüntü olarakta herkesin beğenisini aldı,şimdilik memnunum umarım sıkıntı yaşamadan kullanmak nasip olur..
1974 kocaeli/gölcük

Çevrimdışı Samet ERÇEL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 01 Şubat 2015, 20:42:23 »
Tüfeğin hayırlı olsun Mehmet abi güle güle kullan.

Ben de 71 cm namlulu gri ata venza aldım. Belgelerim olmadığı için avda deneyemedim. Fakat normal atış denemelerinde dediğin gibi fişek şeçmeden şakır şakır çalışıyor. Enişteme de armsan phonemo sentetik kundaklı olandan aldık. Bence iki tüfekte aşağı yukarı aynı.
Venzaya ağır diyorlar ama bence de çokta ağır değil normal yani.
  • Fabarm XLR5
Samet Erçel
1988 İstanbul - Kırklareli

Çevrimdışı Mehmet DİLSİZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 02 Şubat 2015, 13:10:45 »
Hayırlı uğurlu olsun, kısmeti bol olsun.

1976-D.Bakır

Çevrimdışı Mehmet MUMCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 02 Şubat 2015, 22:08:21 »
Tüfeğin hayırlı olsun Mehmet abi güle güle kullan.

Ben de 71 cm namlulu gri ata venza aldım. Belgelerim olmadığı için avda deneyemedim. Fakat normal atış denemelerinde dediğin gibi fişek şeçmeden şakır şakır çalışıyor. Enişteme de armsan phonemo sentetik kundaklı olandan aldık. Bence iki tüfekte aşağı yukarı aynı.
Venzaya ağır diyorlar ama bence de çokta ağır değil normal yani.
Tşk ederim samet sende güle güle kullan..iki tüfek hemen hemen aynı segmentte sanıyorum bende ikisi arasında kalmıştım hatta bayiide bile 45 dakika ikisi arasında seçim yapmaya çalıştım..
1974 kocaeli/gölcük

Çevrimdışı Mehmet MUMCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 02 Şubat 2015, 22:08:58 »
Hayırlı uğurlu olsun, kısmeti bol olsun.
Tşk ederim ...
1974 kocaeli/gölcük